Følg os

Europæiske Centralbank (ECB)

ECBs Lagarde holder døren åben for højere inflation

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Inflationen i eurozonen kan overstige Den Europæiske Centralbanks allerede hævede fremskrivninger, men der er få tegn på, at dette allerede sker, ECB -præsident Christine Lagarde (billedet) sagde mandag (27. september), skriver Balazs Koranyi, Reuters.

"Selvom inflationen kunne vise sig at være svagere end forudset, hvis økonomisk aktivitet skulle blive påvirket af en fornyet stramning af restriktioner, er der nogle faktorer, der kan føre til et stærkere prispres, end man i øjeblikket forventer," sagde hun til lovgiverne i Europa -Parlamentet.

"Men vi ser begrænsede tegn på denne risiko indtil videre, hvilket betyder, at vores basisscenario fortsat vil forudse, at inflationen forbliver under vores mål på mellemlang sigt," tilføjede hun.

reklame

Del denne artikel:

Europæiske Centralbank (ECB)

ECB skal stramme politikken, hvis det er nødvendigt for at imødegå inflationen, siger Weidmann

Udgivet

on

By

Hovedkvarteret for Den Europæiske Centralbank (ECB) fotograferes ved solnedgang, mens spredningen af ​​coronavirus-sygdommen (COVID-19) fortsætter i Frankfurt, Tyskland, 28. april 2020. REUTERS/Kai Pfaffenbach

Hovedkvarteret for Den Europæiske Centralbank (ECB) fotograferes ved solnedgang, mens spredningen af ​​coronavirus-sygdommen (COVID-19) fortsætter i Frankfurt, Tyskland, 28. april 2020. REUTERS/Kai Pfaffenbach

Den Europæiske Centralbank skal stramme pengepolitikken, hvis den skal modvirke inflationstrykket og ikke kan afskrækkes fra at gøre det ved finansieringsomkostningerne for eurozonestater, ECB -politiker Jens Weidmann (billedet) fortalte Welt am Sonntag avis, skriver Paul Carrel, Reuters.

Eurozonelande har øget deres låntagning for at klare coronavirus -pandemien og muligvis efterladt dem udsat for øgede omkostninger til servicering af gælden, hvis centralbanken skærper politikken for at imødegå et opadgående pres på priserne.

"ECB er ikke der for at tage sig af staternes solvensbeskyttelse," sagde Weidmann, hvis rolle som præsident for Tysklands Bundesbank giver ham en plads i ECB's styrelsesråd for politiske beslutninger.

reklame

Hvis inflationsudsigterne stiger bæredygtigt, bliver ECB nødt til at handle i overensstemmelse med sit mål om prisstabilitet, sagde Weidmann. ”Vi skal igen og igen gøre det klart, at vi vil stramme pengepolitikken, hvis prisudsigterne kræver det.

"Vi kan da ikke tage hensyn til staternes finansieringsomkostninger," tilføjede han.

Efter sit politimøde 22. juli lovede ECB at holde renten på rekordlåg i endnu længere tid for at øge træg inflation og advarede om, at den hurtigt spredte Delta -variant af coronavirus udgjorde en risiko for eurozonens opsving. Læs mere.

reklame

"Jeg udelukker ikke højere inflation," citerede avisen Weidmann. "Under alle omstændigheder vil jeg insistere på at holde godt øje med risikoen for en for høj inflation og ikke kun risikoen for en for lav inflation."

Eurozonens økonomi voksede hurtigere end forventet i andet kvartal og trak sig ud af en pandemisk induceret recession, mens lempelsen af ​​koronavirusbremse også hjalp inflationen til at skyde forbi ECB's mål på 2% i juli og nåede 2.2%. Læs mere.

Når ECB beslutter, at det er på tide at stramme politikken, forventede Weidmann, at centralbanken først ville afslutte sit PEPP -nødkøbsprogram, før han nedskalerer sin APP -indkøbsplan.

"Sekvensen ville så være: først afslutter vi PEPP, derefter skaleres APP'en tilbage, og så kan vi hæve renten," sagde han.

Del denne artikel:

Læs

Digitale økonomi

Digital euro: Kommissionen hilser lanceringen af ​​det digitale euro-projekt velkommen af ​​ECB

Udgivet

on

Kommissionen glæder sig over beslutningen truffet af Styrelsesrådet for Den Europæiske Centralbank (ECB) om at lancere det digitale euro-projekt og starte sin undersøgelsesfase. Denne fase vil se på forskellige designmuligheder, brugerkrav og hvordan finansielle formidlere kan levere tjenester, der bygger på en digital euro. Den digitale euro, en digital form for centralbankpenge, ville tilbyde større valgmuligheder for forbrugere og virksomheder i situationer, hvor fysiske kontanter ikke kan bruges. Det vil støtte en velintegreret betalingssektor til at imødekomme nye betalingsbehov i Europa.

Under hensyntagen til digitalisering, hurtige ændringer i betalingslandskabet og fremkomsten af ​​kryptoaktiver ville den digitale euro være et supplement til kontanter, som skulle forblive bredt tilgængelige og anvendelige. Det vil støtte en række politiske mål, der er beskrevet i Kommissionens bredere digital finansiering og detailbetalingsstrategier, herunder digitalisering af den europæiske økonomi, øge euroens internationale rolle og støtte EU's åbne strategiske autonomi. Baseret på det tekniske samarbejde med ECB, der blev indledt i januar, vil Kommissionen fortsat arbejde tæt sammen med ECB og EU-institutionerne i hele undersøgelsesfasen med at analysere og teste de forskellige designmuligheder i betragtning af de politiske mål.

Del denne artikel:

Læs

Europæiske Centralbank (ECB)

ECB vil ændre politisk vejledning på næste møde, siger Lagarde

Udgivet

on

By

Den Europæiske Centralbank vil ændre sin vejledning om de næste politiske trin på sit næste møde for at afspejle sin nye strategi og vise, at det er seriøst med at genoplive inflationen, sagde ECBs præsident Christine Lagarde i et interview, der blev sendt mandag (12. juli), skriver Francesco Canepa, Reuters.

Meddelt i sidste uge giver ECBs nye strategi det mulighed for at tolerere inflation højere end sit 2% mål, når renterne er tæt på bunden, som nu.

Dette er beregnet til at forsikre investorerne om, at politikken ikke strammes for tidligt og øge deres forventninger til fremtidig prisvækst, hvilket har ligget under ECBs mål det meste af det sidste årti.

"I betragtning af den vedholdenhed, som vi har brug for for at demonstrere for at opfylde vores forpligtelse, vil fremadrettet vejledning sikkert blive genoptaget," sagde Lagarde til Bloomberg TV.

reklame

ECB's nuværende vejledning siger, at den vil købe obligationer så længe det er nødvendigt og holde renten på deres nuværende rekordlave niveau, indtil den har set inflationsudsigterne "robust konvergere" til sit mål.

Lagarde uddybede ikke, hvordan denne besked kunne ændre sig, og sagde blot ECB's mål vil være at holde kredit let.

”Min fornemmelse er, at vi fortsat vil være bestemt ved at opretholde gunstige finansieringsbetingelser i vores økonomi,” sagde hun.

reklame

Hun tilføjede, at dette ikke var det rigtige tidspunkt at tale om at ringe tilbage stimulus, og at ECBs Pandemic Emergency Purchase Program, der er værd op til 1.85 billioner euro, kunne "overgå til et nyt format" efter marts 2022, dets tidligste mulige slutdato .

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending