Følg os

Europæiske Centralbank (ECB)

ECB vil ændre politisk vejledning på næste møde, siger Lagarde

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Den Europæiske Centralbank vil ændre sin vejledning om de næste politiske trin på sit næste møde for at afspejle sin nye strategi og vise, at det er seriøst med at genoplive inflationen, sagde ECBs præsident Christine Lagarde i et interview, der blev sendt mandag (12. juli), skriver Francesco Canepa, Reuters.

Meddelt i sidste uge giver ECBs nye strategi det mulighed for at tolerere inflation højere end sit 2% mål, når renterne er tæt på bunden, som nu.

Dette er beregnet til at forsikre investorerne om, at politikken ikke strammes for tidligt og øge deres forventninger til fremtidig prisvækst, hvilket har ligget under ECBs mål det meste af det sidste årti.

reklame

"I betragtning af den vedholdenhed, som vi har brug for for at demonstrere for at opfylde vores forpligtelse, vil fremadrettet vejledning sikkert blive genoptaget," sagde Lagarde til Bloomberg TV.

ECB's nuværende vejledning siger, at den vil købe obligationer så længe det er nødvendigt og holde renten på deres nuværende rekordlave niveau, indtil den har set inflationsudsigterne "robust konvergere" til sit mål.

Lagarde uddybede ikke, hvordan denne besked kunne ændre sig, og sagde blot ECB's mål vil være at holde kredit let.

reklame

”Min fornemmelse er, at vi fortsat vil være bestemt ved at opretholde gunstige finansieringsbetingelser i vores økonomi,” sagde hun.

Hun tilføjede, at dette ikke var det rigtige tidspunkt at tale om at ringe tilbage stimulus, og at ECBs Pandemic Emergency Purchase Program, der er værd op til 1.85 billioner euro, kunne "overgå til et nyt format" efter marts 2022, dets tidligste mulige slutdato .

Europæiske Centralbank (ECB)

ECB skal stramme politikken, hvis det er nødvendigt for at imødegå inflationen, siger Weidmann

Udgivet

on

By

Hovedkvarteret for Den Europæiske Centralbank (ECB) fotograferes ved solnedgang, mens spredningen af ​​coronavirus-sygdommen (COVID-19) fortsætter i Frankfurt, Tyskland, 28. april 2020. REUTERS/Kai Pfaffenbach

Hovedkvarteret for Den Europæiske Centralbank (ECB) fotograferes ved solnedgang, mens spredningen af ​​coronavirus-sygdommen (COVID-19) fortsætter i Frankfurt, Tyskland, 28. april 2020. REUTERS/Kai Pfaffenbach

Den Europæiske Centralbank skal stramme pengepolitikken, hvis den skal modvirke inflationstrykket og ikke kan afskrækkes fra at gøre det ved finansieringsomkostningerne for eurozonestater, ECB -politiker Jens Weidmann (billedet) fortalte Welt am Sonntag avis, skriver Paul Carrel, Reuters.

Eurozonelande har øget deres låntagning for at klare coronavirus -pandemien og muligvis efterladt dem udsat for øgede omkostninger til servicering af gælden, hvis centralbanken skærper politikken for at imødegå et opadgående pres på priserne.

reklame

"ECB er ikke der for at tage sig af staternes solvensbeskyttelse," sagde Weidmann, hvis rolle som præsident for Tysklands Bundesbank giver ham en plads i ECB's styrelsesråd for politiske beslutninger.

Hvis inflationsudsigterne stiger bæredygtigt, bliver ECB nødt til at handle i overensstemmelse med sit mål om prisstabilitet, sagde Weidmann. ”Vi skal igen og igen gøre det klart, at vi vil stramme pengepolitikken, hvis prisudsigterne kræver det.

"Vi kan da ikke tage hensyn til staternes finansieringsomkostninger," tilføjede han.

reklame

Efter sit politimøde 22. juli lovede ECB at holde renten på rekordlåg i endnu længere tid for at øge træg inflation og advarede om, at den hurtigt spredte Delta -variant af coronavirus udgjorde en risiko for eurozonens opsving. Læs mere.

"Jeg udelukker ikke højere inflation," citerede avisen Weidmann. "Under alle omstændigheder vil jeg insistere på at holde godt øje med risikoen for en for høj inflation og ikke kun risikoen for en for lav inflation."

Eurozonens økonomi voksede hurtigere end forventet i andet kvartal og trak sig ud af en pandemisk induceret recession, mens lempelsen af ​​koronavirusbremse også hjalp inflationen til at skyde forbi ECB's mål på 2% i juli og nåede 2.2%. Læs mere.

Når ECB beslutter, at det er på tide at stramme politikken, forventede Weidmann, at centralbanken først ville afslutte sit PEPP -nødkøbsprogram, før han nedskalerer sin APP -indkøbsplan.

"Sekvensen ville så være: først afslutter vi PEPP, derefter skaleres APP'en tilbage, og så kan vi hæve renten," sagde han.

Læs

Digitale økonomi

Digital euro: Kommissionen hilser lanceringen af ​​det digitale euro-projekt velkommen af ​​ECB

Udgivet

on

Kommissionen glæder sig over beslutningen truffet af Styrelsesrådet for Den Europæiske Centralbank (ECB) om at lancere det digitale euro-projekt og starte sin undersøgelsesfase. Denne fase vil se på forskellige designmuligheder, brugerkrav og hvordan finansielle formidlere kan levere tjenester, der bygger på en digital euro. Den digitale euro, en digital form for centralbankpenge, ville tilbyde større valgmuligheder for forbrugere og virksomheder i situationer, hvor fysiske kontanter ikke kan bruges. Det vil støtte en velintegreret betalingssektor til at imødekomme nye betalingsbehov i Europa.

Under hensyntagen til digitalisering, hurtige ændringer i betalingslandskabet og fremkomsten af ​​kryptoaktiver ville den digitale euro være et supplement til kontanter, som skulle forblive bredt tilgængelige og anvendelige. Det vil støtte en række politiske mål, der er beskrevet i Kommissionens bredere digital finansiering og detailbetalingsstrategier, herunder digitalisering af den europæiske økonomi, øge euroens internationale rolle og støtte EU's åbne strategiske autonomi. Baseret på det tekniske samarbejde med ECB, der blev indledt i januar, vil Kommissionen fortsat arbejde tæt sammen med ECB og EU-institutionerne i hele undersøgelsesfasen med at analysere og teste de forskellige designmuligheder i betragtning af de politiske mål.

reklame

Læs

Økonomi

ECB præsenterer handlingsplan for at medtage klimaforandringshensyn i sin pengepolitiske strategi

Udgivet

on

Styrelsesrådet for Den Europæiske Centralbank (ECB) har besluttet en omfattende handlingsplan med en ambitiøs køreplan (se bilag) for yderligere at indarbejde klimaforandringshensyn i sin politiske ramme. Med denne beslutning understreger Styrelsesrådet sin forpligtelse til mere systematisk at afspejle miljømæssige bæredygtighedshensyn i sin pengepolitik. Beslutningen følger afslutningen af ​​strategianalysen i 2020-21, hvor refleksioner om klimaændringer og miljømæssig bæredygtighed var af central betydning.

At tackle klimaændringer er en global udfordring og en politisk prioritet for Den Europæiske Union. Mens regeringer og parlamenter har det primære ansvar for at handle på klimaændringer inden for sit mandat, anerkender ECB behovet for yderligere at indarbejde klimahensyn i sin politiske ramme. Klimaforandringer og overgangen til en mere bæredygtig økonomi påvirker udsigterne for prisstabilitet gennem deres indvirkning på makroøkonomiske indikatorer såsom inflation, produktion, beskæftigelse, renter, investeringer og produktivitet. finansiel stabilitet og transmission af pengepolitik. Desuden påvirker klimaforandringerne og kulstofovergangen værdien og risikoprofilen for de aktiver, der er indeholdt i Eurosystemets balance, hvilket potentielt kan føre til en uønsket ophobning af klimarelaterede finansielle risici.

Med denne handlingsplan vil ECB øge sit bidrag til at tackle klimaændringerne i overensstemmelse med sine forpligtelser i henhold til EU-traktaterne. Handlingsplanen omfatter tiltag, der styrker og udvider igangværende initiativer fra Eurosystemet for bedre at tage højde for klimaforandringshensyn med det formål at forberede grunden til ændringer i den pengepolitiske gennemførelsesramme. Udformningen af ​​disse foranstaltninger vil være i overensstemmelse med målsætningen for prisstabilitet og bør tage højde for konsekvenserne af klimaændringer for en effektiv ressourcetildeling. Det nyligt oprettede ECB-center for klimaforandringer koordinerer de relevante aktiviteter inden for ECB i tæt samarbejde med Eurosystemet. Disse aktiviteter vil fokusere på følgende områder:

reklame

Makroøkonomisk modellering og vurdering af konsekvenserne for transmission af pengepolitikken. ECB vil fremskynde udviklingen af ​​nye modeller og vil gennemføre teoretiske og empiriske analyser for at overvåge konsekvenserne af klimaændringer og relaterede politikker for økonomien, det finansielle system og transmission af pengepolitik gennem de finansielle markeder og banksystemet til husholdninger og virksomheder. .

Statistiske data til klimaanalyser. ECB vil udvikle nye eksperimentelle indikatorer, der dækker relevante grønne finansielle instrumenter og finansielle institutioners CO2022-fodaftryk såvel som deres eksponering for klimarelaterede fysiske risici. Dette vil blive efterfulgt af trinvise forbedringer af sådanne indikatorer, der starter i XNUMX, også i tråd med fremskridtene med EU's politikker og initiativer inden for offentliggørelse og rapportering af miljømæssig bæredygtighed.

Oplysninger som et krav for berettigelse som sikkerhed og aktivkøb. ECB vil indføre oplysningskrav for aktiver i den private sektor som et nyt kriterium for berettigelse eller som grundlag for en differentieret behandling af sikkerhed og aktivkøb. Sådanne krav vil tage højde for EU's politikker og initiativer inden for offentliggørelse og rapportering af miljømæssig bæredygtighed og vil fremme en mere ensartet offentliggørelsespraksis på markedet, samtidig med at proportionaliteten opretholdes gennem justerede krav til små og mellemstore virksomheder. ECB offentliggør en detaljeret plan i 2022.

reklame

Forbedring af mulighederne for risikovurdering. ECB vil begynde at gennemføre klimastresstest af Eurosystemets balance i 2022 for at vurdere Eurosystemets risikoeksponering for klimaændringer og udnytte metoden af ECBs klimastresstest, der dækker hele økonomien. Desuden vil ECB vurdere, om de kreditvurderingsbureauer, der accepteres af Eurosystemets kreditvurderingsramme, har videregivet de nødvendige oplysninger for at forstå, hvordan de indarbejder risici for klimaforandringer i deres kreditvurderinger. Derudover vil ECB overveje at udvikle minimumsstandarder for indarbejdelse af risici for klimaændringer i sine interne ratings.

Sikkerhedsramme. ECB vil overveje relevante klimaændringsrisici, når de gennemgår værdiansættelses- og risikostyringsrammerne for aktiver, der er mobiliseret som sikkerhed af modparter til Eurosystemets kreditoperationer. Dette vil sikre, at de afspejler alle relevante risici, herunder risici som følge af klimaændringer. Derudover vil ECB fortsætte med at overvåge den strukturelle markedsudvikling inden for bæredygtighedsprodukter og er parat til at støtte innovation inden for bæredygtig finansiering inden for rammerne af sit mandat som eksemplificeret i sin beslutning om at acceptere bæredygtighedsobligationer som sikkerhed (se pressemeddelelse af 22. september 2020).

Køb af aktiver i erhvervssektoren. ECB er allerede begyndt at tage relevante klimaforandringsrisici i betragtning i sine due diligence-procedurer for erhvervssektorens aktivkøb i sine pengepolitiske porteføljer. Ser vi fremad, vil ECB tilpasse rammerne, der styrer tildelingen af ​​køb af erhvervsobligationer for at indarbejde kriterier for klimaforandringer i overensstemmelse med sit mandat. Disse vil omfatte tilpasning af udstedere til i det mindste EU-lovgivning, der gennemfører Paris-aftalen gennem klimaforandringsrelaterede metrics eller forpligtelser fra udstederne til sådanne mål. Desuden vil ECB begynde at offentliggøre klimarelaterede oplysninger om erhvervssektorens indkøbsprogram (CSPP) inden første kvartal 2023 (supplerende oplysningerne om de ikke-pengepolitiske porteføljer; se pressemeddelelse af 4. februar 2021).

Gennemførelsen af ​​handlingsplanen vil være i overensstemmelse med fremskridtene med EU's politikker og initiativer inden for offentliggørelse og rapportering af miljømæssig bæredygtighed, herunder direktivet om rapportering om bæredygtighed, taxonomiforordningen og forordningen om bæredygtighedsrelaterede oplysninger i de finansielle tjenester sektor.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending