Slut med os

Corporate skatteregler

Store landes skatteaftale afslører splid i Europa

Udgivet

on

4 minut læses

Europæisk konkurrencekommissær Margrethe Vestager iført beskyttelsesmaske forlader EU-kommissionens hovedkvarter i Bruxelles, Belgien 15. juli 2020. REUTERS / Francois Lenoir / File Photo

En global aftale om selskabsskat ser ud til at bringe et højdepunkt i en dybtliggende EU-kamp, ​​der sætter store medlemmer Tyskland, Frankrig og Italien mod Irland, Luxembourg og Holland. Læs mere.

Selvom de mindre EU-partnere i centrum for en årelang kamp om deres gunstige skatteregimer, hilste Group of Seven-aftalen velkommen den 5. juni for en minimumssats på mindst 15%, forudsiger nogle kritikere problemer med at gennemføre den.

Europa-Kommissionen, EU's direktør, har længe kæmpet for at få enighed inden for blokken om en fælles tilgang til beskatning, en frihed, der er nidkært bevogtet af alle dens 27 medlemmer, både store og små.

"De traditionelle skattebesparelser i EU forsøger at holde rammerne så fleksible som muligt, så de kan fortsætte med at drive forretning mere eller mindre som normalt," sagde Rebecca Christie fra Bruxelles-tænketank Bruegel.

Paschal Donohoe, Irlands finansminister og præsident for Eurogruppen for sine jævnaldrende i euroområdet, gav G7-velhavende landes aftale, som skal godkendes af en langt bredere gruppe, en lunken velkomst.

"Enhver aftale skal imødekomme små og store landes behov," sagde han på Twitter og pegede på de "139 lande", der er nødvendige for en bredere international aftale.

Og Hans Vijlbrief, stedfortrædende finansminister i Holland, sagde på Twitter, at hans land støttede G7-planerne og allerede havde taget skridt til at stoppe skatteundgåelse.

Selvom EU-embedsmænd privat har kritiseret lande som Irland eller Cypern, er det politisk anklaget for at tackle dem offentligt, og blokens sortliste over 'usamarbejdsvillige' skattecentre nævner på grund af dets kriterier ikke EU-havne.

Disse har blomstret ved at tilbyde virksomheder lavere satser gennem såkaldte brevkassecentre, hvor de kan bogføre overskud uden at have en betydelig tilstedeværelse.

"Europæiske skatteparadiser har ingen interesse i at give efter," sagde Sven Giegold, et grønt partimedlem af Europa-Parlamentet, der lobbyede for mere retfærdige regler, om udsigterne til forandring.

Ikke desto mindre bød Luxembourgs finansminister Pierre Gramegna velkommen til G7-aftalen og tilføjede, at han ville bidrage til en bredere diskussion for en detaljeret international aftale.

Skønt Irland, Luxembourg og Holland hilste den længe kæmpede reform velkommen, havde Cypern et mere bevogtet svar.

"De små EU-medlemslande skal anerkendes og tages i betragtning," sagde Cyperns finansminister Constantinos Petrides til Reuters.

Og endda G7-medlemmer Frankrig kan have svært ved helt at tilpasse sig de nye internationale regler.

”Store lande som Frankrig og Italien har også skattestrategier, som de er fast besluttede på at overholde,” sagde Christie.

Tax Justice Network rangerer Holland, Luxembourg, Irland og Cypern blandt de mest fremtrædende globale havne, men inkluderer også Frankrig, Spanien og Tyskland på sin liste.

Europas divisioner blussede op i 2015, efter at dokumenter kaldet 'LuxLeaks' viste, hvordan Luxembourg hjalp virksomheder med at kanalisere overskud, mens de betalte ringe eller ingen skat.

Det førte til en nedtrapning af Margrethe Vestager, EU's magtfulde antitrustchef, der anvendte regler, der forhindrede ulovlig statsstøtte til virksomheder, idet hun argumenterede for, at sådanne skatteaftaler udgjorde urimelige subsidier.

Vestager har indledt undersøgelser af det finske papiremballageselskab Huhtamaki for tilbagebetaling til Luxembourg og efterforskning af den hollandske skattemæssige behandling af InterIKEA og Nike.

Holland og Luxembourg har afvist, at ordningerne er i strid med EU-reglerne.

Men hun har haft tilbageslag som sidste år, da Retten udsendte sin ordre til iPhone-producenten Apple (AAPL.O) at betale 13 mia. € (16 mia. dollar) i irske tilbagebetalingsskatter, en afgørelse, der nu appelleres.

Vestagers ordre om, at Starbucks skulle betale millioner i hollandsk tilbagebetaling, blev også afvist.

På trods af disse nederlag er dommere enige i hendes tilgang.

"En fair beskatning er en topprioritet for EU," sagde en talsmand for Europa-Kommissionen: "Vi er fortsat forpligtede til at sikre, at alle virksomheder ... betaler deres rimelige andel af skat."

Især Holland har understreget en vilje til at ændre sig efter kritik af dets rolle som kanal for multinationale selskaber til at flytte overskud fra et datterselskab til et andet uden at betale ingen eller lave skatter.

Det indførte en regel i januar om beskatning af royalties og rentebetalinger, der sendes af hollandske virksomheder til jurisdiktioner, hvor selskabsskattesatsen er mindre end 9%.

"Kravet om retfærdighed er vokset," sagde Paul Tang, et hollandsk medlem af Europa-Parlamentet. "Og nu er det kombineret med et behov for at finansiere investeringer."

($ 1 = € 0.8214)

Corporate skatteregler

Big-tech virksomheder, der får historiske ændringer i deres internationale skatteaftaler

Udgivet

on

For nylig er nogle af verdens rigeste vartegn og lande nået til enighed om lukning af internationale skattehuller, der er godkendt af de største multinationale selskaber. Nogle af disse teknologivirksomheder har de største aktiekurser på aktiemarkedet, såsom Apple, Amazon, Google og så videre.

Mens teknisk beskatning længe har været et problem, som internationale regeringer har været nødt til at blive enige om indbyrdes, deler væddemål også lignende problemer, især på grund af dets stigning i popularitet og tilladt legalisering globalt. Her har vi leveret en sammenligning af nye væddemålssider som følger de korrekte skatteregler og lovligheder, der er nødvendige for international brug.

Under G7-topmødet - som vores sidste rapporter talte om emnet for Brexit og handelsaftalerrepræsentanter for De Forenede Stater, Frankrig, Tyskland, Det Forenede Kongerige, Canada, Italien og Japan, kom til en samlet aftale om at støtte de globale selskabsskattesatser på mindst 15%. Det var enigt om, at dette skulle ske, da disse virksomheder skulle betale skat, hvor deres forretning er i drift, og til det land, de opererer i. Skatteunddragelse er længe blevet propageret ved hjælp af initiativer og smuthuller, der er fundet af selskabsenheder, denne enstemmige beslutning vil sætte en stop for at holde teknologivirksomheder ansvarlige.

Denne beslutning menes at være år i træk, og G7-topmøderne har længe ønsket at nå til en aftale om at skabe historie og reformere det globale beskatningssystem for den stigende innovation og digitale tidsalder, der er i horisonten. At få virksomheder til at lide æble, Amazon og Google tager ansvar, holder beskatningen i skak for, hvad der skønnes at være en bølge af deres udvikling og engagement i udlandet. Rishi Sunak, Det Forenede Kongeriges finansminister, har nævnt, at vi befinder os i den økonomiske krise i pandemien, at virksomheder skal holde deres vægt og bidrage til reformeringen af ​​den globale økonomi. Reformeret beskatning er et skridt fremad for at opnå det. Globale teknologivirksomheder som Amazon og Apple er steget massivt i aktionærpriserne for hvert kvartal efter det store fald sidste år, hvilket gør teknologi til en af ​​de mest bæredygtige sektorer at få skat fra. Naturligvis er ikke alle enige om sådanne kommentarer, idet skattehuller længe har været en sag og sag for fortiden.

Den aftale, der er aftalt, vil lægge massivt pres på andre lande under G20-mødet, der skal finde sted i juli. At have en basis for aftale fra parterne i G7 gør det meget sandsynligt, at andre lande vil nå til enighed med nationer som Australien, Brasilien, Kina, Mexico osv., Der skal være til stede. Lande med lavere skatteparadis som Irland forventer lavere satser med et minimum på 12.5%, hvor andre kan være højere afhængigt. Det forventedes, at skattesatsen på 15 procent ville være højere på mindst 21%, og lande, der er enige heri, mener, at der skal indstilles et grundniveau på 15% med muligheder for mere ambitiøse satser afhængigt af destination og region, som multinationale virksomheder driver og betaler skat fra.

Continue Reading

Corporate skatteregler

Beskatning: Årsrapporten for 2021 fremhæver beskatningens bidrag til et mere innovativt, forretningsvenligt og sundere EU

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har offentliggjort 2021 årsrapport om beskatning, en årlig gennemgang af medlemsstaternes skattepolitik og deres bidrag til EU's prioriteter, såsom de dobbelte digitale og grønne overgange, social retfærdighed og velstand eller bekæmpelse af skattesvindel. Årlige skatteindtægter i EU var stabile i 2019 på tværs af medlemsstater med lette reduktioner i den gennemsnitlige skattebyrde på arbejdskraft og gennemsnitlig selskabsskat fra 21.9% i 2019 til 21.5% i 2020. Medlemsstaterne er fortsat med at indføre nye skatteforanstaltninger for støtte innovation og produktivitet, tackle virksomhedens gældsforstyrrelser og reducere den tid, det tager at overholde skatter. Rapporten fandt, at selvom miljøbeskatning kan være et nyttigt politisk værktøj til at hjælpe med at nå klima- og miljøpolitiske mål og bidrage til det økonomiske opsving, viser rapporten, at den stadig er underudnyttet i mange medlemsstater. Flere EU-lande har hævet skatten på tobak, alkohol og læskedrikke for at forbedre folkesundheden. Rapporten fremhæver også, at de fleste medlemsstater har indført nogle foranstaltninger til at tackle aggressiv skatteplanlægning, men der er meget, der skal gøres, især i lyset af den nuværende krise. Rapporten påpegede også, at COVID-19-pandemien tvang medlemslandene og EU til at reagere med en hidtil uset række foranstaltninger, herunder skatteforanstaltninger og direkte støtte til husholdninger, virksomheder og sundhedssektoren. Disse hjalp med at dæmpe krisens indvirkning, give likviditet til de hårdest ramte virksomheder og husstande og afbøde de negative økonomiske virkninger af folkesundhedsindeslutningsforanstaltninger, der blev indført af medlemslandene. På denne baggrund kan skattepolitikker være en integreret del af politiske foranstaltninger til støtte for genopretningen efter COVID-19-krisen. Analysen beskrevet i denne rapport bruges i sammenhæng med europæiske semester. Den fulde rapport er tilgængelig her.

Continue Reading

Corporate skatteregler

Kommissionen lancerer ny læringsportal for skatte- og toldfagfolk i hele EU

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har lanceret en ny EU-læringsportal tilbyde skatte- og toldpersonale i hele EU en mulighed for at opbygge, opskalere eller dele deres viden om vigtige emner inden for området. Udnytter fordelene ved online læring har det til formål at opbygge fælles ekspertise og forbedre færdighederne hos told- og skattepersonale, der arbejder i nationale administrationer og myndigheder, virksomheder, den akademiske verden og forskere inden for skatte- og toldområdet med noget specifikt indhold til personalet på offentlige forvaltninger.

Den nye portal inkluderer en kombination af forskellige læringsformater - fra selvstændig læring og udvikling til interaktiv udveksling af bedste praksis - og bør hjælpe med at modernisere told- og skattekompetencer i EU ved at give folk, der arbejder i marken, en ny måde at dele oplevelser og viden. Det kan også hjælpe fagfolk med at opbygge fælles færdighedssæt til at løse fælles udfordringer, såsom svig, skatteundgåelse og digitalisering. Skat og told spiller en vigtig rolle i vores samfund og i funktionen af ​​EU's indre marked ved at sikre effektiv opkrævning af indtægter, bidrage til virksomhedernes velstand, støtte borgernes sikkerhed og ved at lette legitim handel. Told- og skatteeksperter og deres administrationer og virksomheder skal være i stand til at reagere på og forudse ændringer for at forblive effektive i en konstant, social, politisk og økonomisk global sammenhæng. Flere detaljer og den nye læringsportal kan findes her.

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

reklame

trending