Følg os

EU

Portugals 'gyldne pas'

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Portugal ses som værende en af ​​markedslederne i den meget kontroversielle såkaldte 'Golden Passport' forretning, skriver Colin Stevens.

Dette er en lukrativ ordning startet af flere lande som en relativt nem måde at tiltrække udenlandske penge efter finanskrisen i 2008, men kritiseret af mange for at tiltrække kriminelle og hvidvaskning af penge til EU.

Det menes, at Portugal hidtil har udstedt gyldne visa til mere end 25,000 mennesker, der tjener mere end € 5.5 mia., Med Henley Partners som agenturet pålagt af den portugisiske regering at håndtere pasansøgninger.

reklame

Nu vokser der imidlertid et nyt pres på EU og dets medlemsstater for at stoppe gyldne visumprogrammer, der giver ansøgere europæisk ophold og / eller statsborgerskab.

Europa-Parlamentet siger, at EU-statsborgerskab "ikke kan markedsføres som en vare", mens den tyske MEP Sven Giegold, finans- og økonomisk-talsmand for De Grønne / EFA-gruppen, sagde til dette websted: "Borgerrettigheder afhænger af ens tegnebog, hvis de kan være købt."

Siden sin genopretning fra finanskrisen og EU-redning har Portugal fremmet et billede af "EUs gode studerende" og "plakatdreng" af økonomisk reform, men virkeligheden i portugisisk politik er ofte en hel del mere indviklet antyder det skinnende "plakatdreng" -billede.

reklame

Nogle hævder, at det gyldne visumprogram er et godt eksempel.

Portugals Golden Residence Permit-program er en fem-årig investeringsbaseret opholdsproces for ikke-EU-borgere, der tillader visumfri rejse i Schengen-zonen i 26 europæiske lande. Det kræver gennemsnitligt syv dage om året ophold i Portugal, og efter fem år som beboer er en ansøger berettiget til statsborgerskab, hvis det ønskes.

Portugal giver i øjeblikket ikke gyldige visumansøgere statsborgerskab, men giver dem snarere ophold og mulighed for at rejse uhindret i hele Europa. Men alligevel har mange stillet spørgsmålstegn ved kaliberne for de mennesker, der har fået

Portugisiske gyldne visa. Dette er mennesker - langt størstedelen af ​​dem kinesere - som til gengæld har investeret milliarder af euro i landet.

Selv under sundhedspandemien anslås det, at sådanne mennesker investerede ca. € 43.5 millioner i Portugal, hvor størstedelen af ​​det var i ejendom. Det menes, at Portugal udstedte i alt 993 gyldne visa kun mellem januar og september sidste år, hvoraf de fleste gik til investorer fra Kina, efterfulgt af Brasilien og USA.

Kritikere siger imidlertid, at ordningen har tvunget ejendomspriserne op og fuldstændig ændret de lokale samfund i Portugal.

Et eksempel er et nyt luksusprojekt med 55 lejligheder i centrum af Lissabon, hvor ca. 40% af opkøbene blev foretaget af gyldne visumkøbere. ”

For at sikre bopæl skal en investor investere 500,000 € i det portugisiske ejendomsmarked eller 1 mio. € i den bredere økonomi eller oprette en virksomhed, der beskæftiger 10 eller flere personer. Portugal introducerede initiativet, da de befandt sig i en finanskrise og desperat efter at øge den indre investering.

Ordningen har bragt mere end 5 mia. € af udenlandske investeringer til landet ifølge de seneste skøn. Og dette har ført til et ejendomsboom i både Lissabon og Porto.

Men kritikere af ordningen, såsom Giegold, siger, at ansøgere ikke er tilstrækkeligt undersøgt, hvilket fører til, at nogle udenlandske kriminelle får visa.

Det hævdes også, at der ikke er skabt nok job som følge af investeringen, idet det påpeges, at ud af alle 6,416 velhavende udlændinge, der fik et gyldent visum, gik kun 11 personer (0.2%) til muligheden, hvor de oprettede en virksomhed der beskæftiger mere end 10 personer.

Ana Santos fra University of Coimbra advarer om, at den gyldne visumordning har ført til skyhøje priser på det portugisiske marked for boligejendomme.

Europa-Kommissionen har indledt overtrædelsesprocedurer mod Cypern og Malta for deres gyldne statsborgerskabsprogrammer.

Giegold er blandt dem, der ønsker, at Kommissionen træffer en lignende handling mod Portugal. Han sagde, "EU-statsborgerskab kan ikke markedsføres som en vare. Visaer er ikke en vare. Borgerrettigheder afhænger af ens tegnebog, hvis de kan købes. Salg af visa er i strid med værdierne og ånden i europæisk samarbejde. Enkeltlande tjener penge på at sælge visa, men rettighederne gælder for hele Schengenområdet. ”

Han tilføjede: "Portugal alene har hidtil udstedt gyldne visa til mere end 25,000 mennesker, der tjener mere end 5.5 mia. €. Det er en fejltagelse, at Ursula von der Leyen ikke ønsker at indlede overtrædelsesprocedurer mod medlemsstater, der sælger visa. Von der Leyen gør ikke sin rolle som værge for EU-traktaterne retfærdig. At gøre noget er en åben invitation til kriminelle.

”Portugal tjener overskud på rettigheder, der er gyldige i hele Europa. Det er et tegn på håb om, at Frankrig og Tyskland ikke deltager i denne tvivlsomme indtægtskilde. Men alle medlemsstater er udsat for de sikkerhedsrisici, som gyldne visa medfører i hele EU. Gyldne visa åbner døren for kriminelle. De kan let vaske deres beskidte penge i EU og undgå skatter. EU-Kommissionen bør straks indlede overtrædelsesprocedurer mod EU-medlemsstater med visumsalgsprogrammer. ”

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending