Slut med os

kultur

Kreativt Europa: Over 2 mia. EUR til støtte for genopretning, modstandsdygtighed og mangfoldighed i kulturelle og kreative sektorer

Udgivet

on

Kommissionen har iværksat nye aktioner til støtte for de kulturelle og kreative sektorer i og uden for Europa efter vedtagelsen af ​​den første årlige arbejdsprogram af det Kreative Europa 2021-2027. I 2021 tildeler Creative Europe et hidtil uset budget på omkring 300 millioner euro til at hjælpe kulturelle fagfolk og kunstnere til at samarbejde på tværs af discipliner og grænser for at finde flere muligheder og nå nye målgrupper.

Vedtagelsen danner grundlaget for de første indkaldelser af forslag under det nye program. Disse opkald vil være åbne for alle organisationer, der er aktive i de relevante kulturelle og kreative sektorer. Det samlede syvårige budget på € 2.4 mia. Er steget med 63% i forhold til det foregående. Det Kreative Europa har også til formål at øge konkurrenceevnen i den kulturelle sektor og samtidig støtte deres bestræbelser på at blive grønnere, mere digital og mere inkluderende. Der lægges særlig vægt på at styrke modstandsdygtigheden og genopretningen af ​​de kulturelle og kreative sektorer i lyset af pandemien.

Innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdomskommissær Mariya Gabriel sagde: ”Over 8 millioner mennesker i hele EU arbejder i en kulturel aktivitet. Kultur kender ingen grænser og ingen nationaliteter. Kunst repræsenterer et vindue til verden og bidrager til at bygge broer blandt os alle. På et tidspunkt, hvor museer, biografer, kulturarvsteder, teatre alle begynder at genåbne, vil jeg gentage Kommissionens støtte til den kulturelle og kreative sektor. Med et øget budget vil Creative Europe stræbe efter at styrke sektorernes genopretning og samtidig fremme den enorme mangfoldighed og kreativitet, de tilbyder os. ”

Kommissær for det indre marked, Thierry Breton, sagde: "Kunstnerisk og kreativt udtryk er kernen i de kulturelle og kreative industrier og vores europæiske identitet. Det genoplivede kreative Europa-program vil give et boost til europæiske historier, der resonerer globalt og nærer Europas skabere, producenter , distributører og udstillere, der er så hårdt ramt af pandemien. Ved at støtte samarbejde på tværs af værdikæden og sproglige grænser samt nye innovative forretningsmodeller vil MEDIA styrke et levende og kulturelt forskelligt audiovisuelt økosystem. For første gang og på et tid med voksende trusler mod mediepluralisme vil det Kreative Europa også fremme en sund og bæredygtig nyhedsmediesektor i hele Unionen. ”

A pressemeddelelse er tilgængelig online.

kultur

EU boost for kultur

Udgivet

on

MEP'er har godkendt det største budget nogensinde for EU's kultur- og kreative sektorer - 2.5 mia. Euro for 2021-2027. Samfund 

Kreativt Europa er det eneste EU-program, der udelukkende understøtter kultur- og audiovisuelle sektorer. Efter en hård periode for kunstnere og hele sektoren på grund af begrænsninger i forbindelse med COVID-19-pandemien blev Parlamentet og Rådet enige om et budget på 2.5 mia. EUR for 2021-2027 i december 2020. MEP'er godkendte aftalen under plenarmødet i maj 2021.

Bedre reaktion på forskellige sektorer og deres behov

For at være i stand til at respektere forskellige sektorers specifikke karakter og reagere bedre på deres behov er Creative Europe opdelt i tre forskellige tråde:

kultur fokuserer på netværk, tværnationalt og tværfagligt samarbejde i kulturelle og kreative sektorer og fremmer en stærkere europæisk identitet og værdier med særlig opmærksomhed for musikbranchen, som forhandlet af MEP'er.

medier er dedikeret til at stimulere grænseoverskridende samarbejde, mobilitet og innovation øge synligheden af ​​europæiske audiovisuelle værker i det nye miljø og gør det attraktivt for forskellige målgrupper, især unge mennesker.

Tværsektorielt sigter mod at tilskynde til innovation, støtte tværsektorielle projekter, udveksling af bedste praksis og løse fælles udfordringer. Creative Europe støtter også: 

  • Europæiske kulturarvsmærke 
  • Europæiske kulturarvsdage 
  • Europæiske priser for musik, litteratur, arv og arkitektur  
  • Europæiske kulturhovedstæder  
Støtte til aktiviteter med EU-merværdi

Det Kreative Europa vil støtte aktiviteter, der fremmer fælles EU-rødder, kulturel mangfoldighed og grænseoverskridende samarbejde.

Fremme af inklusion og ligestilling mellem kønnene

MEP'er sikrede fokus på inklusion og ligestilling mellem kønnene, fremme deltagelse af mennesker, der lever med handicap, mindretal og personer med dårligt stillede baggrunde, samt støtte kvindeligt talent.

Kreativt Europa 

Continue Reading

Priser

10 byer, der konkurrerer om 2020 #EuropeanCapitalOfSmartTourism-titlen

Udgivet

on

Ti europæiske byer er blevet liste på listen til 2020 Den europæiske hovedstad for smart turisme konkurrence (præsenteret i alfabetisk rækkefølge): Bratislava (Slovakiet), Breda (Holland), Bremerhaven (Tyskland), Göteborg (Sverige), Karlsruhe (Tyskland), Ljubljana (Slovenien), Málaga (Spanien), Nice (Frankrig), Ravenna (Italien) og Torino (Italien). De finalistiske byer blev udvalgt blandt i alt 35 ansøgninger fra 17 EU-medlemsstater.

Den europæiske hovedstad for smart turisme blev foreslået som en forberedende foranstaltning af Europa-Parlamentet og gennemføres af Europa-Kommissionen. Det sigter mod at fremme smart turisme i EU, fremme innovativ, bæredygtig og inklusiv turismeudvikling samt sprede og lette udvekslingen af ​​bedste praksis. Dette EU-initiativ anerkender enestående resultater fra europæiske byer som turistdestinationer i fire kategorier: Tilgængelighed, bæredygtighed, digitalisering samt kulturarv og kreativitet.

Sidste år vandt Helsinki og Lyon åbningskonkurrencen, og de to byer har i fællesskab titlerne af European Capitals of Smart Tourism i 2019.

Dette er den anden udgave af konkurrencen om at tildele to byer som de europæiske hovedstæder for smart turisme i 2020. De to vindende byer vil drage fordel af kommunikation og branding support i et år. Dette vil omfatte; en salgsfremmende video, en specialbygget skulptur til deres bycentre samt skræddersyede salgsfremmende handlinger.

Derudover uddeles fire priser til anerkendelse af resultater i de enkelte kategorier af konkurrencen (Tilgængelighed, bæredygtighed, digitalisering og kulturarv og kreativitet).

Alle vindende byer annonceres og tildeles ved en prisuddelingsceremoni, der finder sted som en del af det europæiske turistforum i Helsinki den 9-10 oktober 2019.

Baggrund

I den første fase af konkurrencen vurderede et uafhængigt ekspertpanel ansøgningerne. Alle finalistbyer viste fremragende karakter i de fire konkurrencekategorier samlet.

I anden fase rejser repræsentanter for de 10 finalistbyer til Helsinki for at præsentere deres kandidaturer og det program for aktiviteter, der er planlagt til 2020 foran den europæiske jury. Den europæiske jury mødes den 8. oktober 2019 og vælger to byer til at blive europæiske hovedstæder for smart turisme i 2020.

Udvælgelsen af ​​de mest innovative projekter, ideer og initiativer, som byerne har indsendt til det sidste års konkurrence, findes i Kompendium af bedste praksis, guide til smart turisme i EU. For alle de seneste nyheder om Den europæiske hovedstad for smart turisme, tilmeld dig nyhedsbrev, eller følg videre Facebook or Twitter.

Continue Reading

Belgien

#Koezio til indendørs eventyr

Udgivet

on

De siger gode nyheder rejser langt, og nyhederne om en af ​​de nyere og mere spændende turistattraktioner i Bruxelles er steget langt - hvad angår Canada og Thailand.

Den indendørs eventyrpark Koezio, der ligger ved det blomstrende Docks Bruxel shopping- og fritidscenter, ser om, at 150,000 besøgende går gennem sine døre hvert år.

Nogle deltagere, der handler om anbefalinger fra hoteller, tur Advisor og Besøg Bruxelles (og ivrig efter at få oplevelsen til sig selv) er endda kommet fra så langt væk som Canada og Thailand.

Centret har vist sig at være et stort hit siden det blev den første Koezio at åbne uden for sit hjerte i Frankrig.

Hovedkvarteret i Lille, i Nordfrankrig, var Bruxelles-centret det fjerde at åbne (der er også to i Paris), og det tiltrækker nu deltagere, der er kendt som "agenter" - fra hele Belgien.

For det første en forklaring til første gangs besøgende. Koezio (det er udtalt som Ko-wa-ze-o) er et sted, der er helt i modsætning til andre, du har sikkert besøgt. Det tilbyder "træning som special agent" i et konverteret 3,200 kvadratmeter rum.

I to timer udfordres din udholdenhed, intelligens, mod og holdånd til at fuldføre "rejsen" gennem fire fire distrikter: en mystisk labyrint, et maskinrum med kæmpemoduler, et flugtrum og endelig et svimlende spor ved 12 meter taghøjde.

Det er den type test, som James Bond-forfatteren Ian Fleming selv måske har værdsat.

Ingen grund til at være bange dog: det der betyder noget her er 'at være sammen' og øge samhørigheden - det opfandt ord Koezio er afledt af samhørighed - inden for en gruppe. Koezio er tilgængelig for både unge og gamle og fra to spillere og opefter. Af sikkerhedsmæssige årsager skal du være 2 meter og 1 cm høj, og alle under 40 år skal ledsages af en voksen.

Værd at påpege, at du ikke behøver at være superpas eller en atlet.

Det sjove begynder ved ankomsten med den "hemmelige agent" subterfuge. Dette er når du får din helt egen "hemmelige kode", der giver adgang til parken. Ved ankomsten indtaster du dine "hemmelige kode" detaljer på en touch-screen skærm, inden du skifter til friskvasket overalls, hvilket er, når du bliver tabt på banen i de næste par timer.

Syv hold op til 5-spillere får adgang hvert 15-minut, med ideen om at parken ikke bliver overfyldt.

Tanken er at slå op så mange point som muligt. Såkaldte "elite agenter" kan score op til 600,000 point, men gennemsnittet pr. Besøg er omkring 330,000.

I modsætning til andre flugtspil i Bruxelles og andre steder handler tanken her om at arbejde som et hold, ikke mod hinanden. Vægten for de "hemmelige agenter" er på teamarbejde og samarbejde. I slutningen giver hver deltager / hold en detaljeret udskrift af deres score og ydeevne.

Til et lille supplement kan du også tage et specielt kamera ind i parken for at filme hele eventyret (billederne kan senere downloades på en USB-stick). Koezio er fantastisk til et familiebesøg, men er også ideel plads til teambyggeri.

Kjell Materman, kommunikationschef, siger, at Bruxelles-webstedet er blevet særligt populært for virksomheder, hvis medlemmer kan mødes op i et privat rum til en "opdag mine hold" -chat, før eventyret starter. Centret, bygget på det, der plejede at være en stoffabrik, der daterer til midten af ​​1800'erne, har også mødelokaler, en spisestue og en lounge til en aperitif eller et måltid eller en drink efter dit "mission".

Kjell, som plejede at arbejde på parlamentariet i Bruxelles, sagde: "Vi ser også flere og flere turister, som måske har været sendt på anbefaling af andre."

Der er særlige rabatter, hvis du bestiller online og reduktioner for skoler og ungdoms klubber. Prøv også at gå på det virtuelle reality-spil ved indgangen.

Bruxelles centrum er ikke så stort som i Lille (som har to "missioner"), men på grund af klog design har et lignende layout.

Den første Koezio åbnede i Lille i 2006 og så vellykket har konceptet vist, at en femte vil åbne i Lyon i sommer med planer for andre i London, Holland og Spanien.

Dette igangværende firma har investeret meget i at sprede ordet om Koezio, og som de besøgende tal betaler denne politik. Beware er i weekenden særligt populære, så det er bedst at bestille det.

Transportforbindelser er gode, da lokaliteten er beliggende på to sporvogne, der pisker dig ind i det centrale Bruxelles på kun 10 minutter. Der er en stor parkeringsplads i nærheden, og fra sommeren er der også flodture på den nærliggende Bruxelles-kanal.

En anden stor grund til at besøge lige nu er at Royal Greenhouses i Laeken i øjeblikket er åbne for offentligheden indtil 10 May.

Uanset hvilken tid på året du kommer her, er du sikker på meget sjovt.

Spis dit hjerte ud James Bond!

Koezio
Docks Bruxel
T. (0) 2 319 5454

 

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

reklame

trending