Følg os

EU

Yemen: 95 mio. € i EU-humanitær hjælp til mennesker truet af konflikt og hungersnød

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Europa-Kommissionen tildeler 95 millioner euro i humanitær støtte til at imødekomme de mest presserende behov for mennesker i Yemen midt i rekordhøje underernæring af børn, en overhængende trussel om hungersnød og fornyet kamp. Mere end 2 millioner børn samt over 1 million gravide kvinder og mødre forventes at lide af akut underernæring i 2021, mens eskalerende fjendtligheder tvinger tusinder af familier til at forlade deres husstande.

Den nye finansiering blev annonceret af krisestyringskommissær Janez Lenarčič på løftebegivenhed på højt niveau for Yemen den 1. marts co-vært for FN, Sverige og Schweiz. Kommissær Lenarčič sagde: "EU glemmer ikke den dystre situation for mennesker i Yemen, der endnu en gang er på randen af ​​hungersnød efter at have båret byrden af ​​verdens værste humanitære krise. Ny EU-finansiering vil være afgørende for at opretholde livreddende bistand til millioner af mennesker, udmattede efter et katastrofalt år præget af kamp, ​​COVID-19 og yderligere økonomisk sammenbrud. Parterne i konflikten har brug for at gøre det lettere for humanitære organisationer at få adgang til de mest i nød og undgå yderligere civil lidelse. Nu mere end nogensinde er det afgørende for, at international humanitær lov og ubegrænset adgang til dem i nød opretholdes. ”

I 2021 vil EU's humanitære bistand fortsat yde mad, ernæring og sundhedspleje, økonomisk bistand, vand og sanitet, uddannelse og anden livreddende støtte til konfliktflygtige og dem i alvorligt behov. Pressemeddelelsen er tilgængelig online.

reklame

Del denne artikel:

Belgien

Sammenstød bryder ud i Bruxelles i protester over coronavirus-restriktioner

Udgivet

on

By

Politi og demonstranter stødte sammen i Bruxelles gader søndag (21. november) i demonstrationer over regeringspålagte COVID-19-restriktioner, hvor politiet affyrede vandkanoner og tåregas mod demonstranter, der kastede sten og røgbomber, sagde vidner. skriver Christian Levaux, Johnny Cotton og Sabine Siebold, Reuters.

Omkring 35,000 mennesker deltog i demonstrationer, oplyser politiet, som begyndte fredeligt, før volden brød ud.

Demonstranter iført sorte hætter kastede sten mod politiet, da de rykkede frem med vandkanoner ved hovedkrydset foran EU-kommissionens hovedkvarter, sagde Reuters-journalister.

Med front mod politiets linjer holdt demonstranterne hinanden i hånden og råbte "frihed". En demonstrant bar en plakat, hvor der stod "når tyranni bliver lov, bliver oprør til pligt".

reklame
Politistyrker står på vagt, mens folk protesterer mod foranstaltninger mod coronavirus sygdom (COVID-19) nær Europa-Kommissionen i Bruxelles, Belgien 21. november 2021. REUTERS/Johanna Geron

Demonstranter kastede også røgbomber og fyrværkeri, rapporterede avisen Le Soir. Situationen faldt senere til ro, oplyser politiet.

Belgien strammede sine coronavirus-restriktioner onsdag (17. november) og pålagde bredere brug af masker og håndhævede arbejde hjemmefra, efterhånden som tilfælde steg i landets fjerde COVID-19-bølge. Læs mere.

Der har været 1,581,500 infektioner og 26,568 coronavirus-relaterede dødsfald rapporteret i landet med 11.7 millioner mennesker siden pandemien begyndte. Infektioner stiger igen, med 13,826 nye tilfælde rapporteret i gennemsnit hver dag.

reklame

Vold er også brudt ud i protester mod restriktioner i Belgiens naboland Holland i de seneste dage. Fredag ​​åbnede politiet i Rotterdam ild mod en menneskemængde.

Del denne artikel:

Læs

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Kommissionen modtager betalingsanmodning fra Spanien på 10 milliarder euro under genopretnings- og modstandsfaciliteten

Udgivet

on

Kommissionen har modtaget den første betalingsanmodning fra Spanien under Genopretnings- og modstandsdygtighedsfacilitet (RRF) til en udbetaling på 10 mia. EUR i finansiel støtte (fratrukket forfinansiering). Spaniens overordnede genopretnings- og modstandsdygtighedsplan vil blive finansieret med 69.5 milliarder euro i tilskud. Betalinger under RRF er præstationsbaserede og betinget af, at Spanien gennemfører de investeringer og reformer, der er skitseret i dets genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Denne første betalingsanmodning vedrører 52 milepæle, der dækker adskillige reformer inden for områderne bæredygtig mobilitet, energieffektivitet, dekarbonisering, tilslutningsmuligheder, offentlig administration, færdigheder, uddannelse og social-, arbejds- og skattepolitik.

Kommissionen har nu to måneder til at vurdere anmodningen. Den vil derefter sende sin foreløbige vurdering af Spaniens opfyldelse af de milepæle og mål, der kræves for denne betaling, til Rådets Økonomiske og Finansielle Udvalg. Mere information om processen med betalingsanmodninger under RRF er tilgængelig i denne Q & A. Flere oplysninger om den spanske genopretnings- og modstandsdygtighedsplan er tilgængelig hendee.

Del denne artikel:

Læs

Belgien

'Når smølferne møder Monkey King'

Udgivet

on

'When the Smurfs meet Monkey King' er en kunstudstilling for børn, der fejrer 50-året for oprettelsen af ​​diplomatiske forbindelser mellem Kina og Belgien.

Den succesfulde kunstudstilling, der fejrede 50-året for etableringen af ​​diplomatiske forbindelser mellem Kina og Belgien i La Louvière, surrealismens fødested i Belgien, der sluttede den 24. oktober, gav mulighed for næsten 300 lokale folkeskoleelever på blot en uge for at skildre deres vision om venskab mellem Kina og Belgien.

Den 17. oktober, under åbningsceremonien, deltog Françoise Ghiot, Laurent Wimlot, rådmænd fra La Louvière, og deres gæster fra Kina og Belgien i begivenheden. Rådgiver Yang Qing, hustru til den kinesiske ambassadør i Belgien, optog også en video til indvielsen af ​​begivenheden.

Rådgiver Yang Qing sagde i sin tale, at hun beundrede udstillingen i La Louvière. Ved at bruge et rent og uskyldigt kunstnerisk perspektiv, ekstraordinær kreativitet og fantasi har børnene veldefineret de kulturelle elementer i begge lande. Ved at fejre 50-året for etableringen af ​​diplomatiske forbindelser mellem Kina og Belgien med børns øjne, oprigtige følelser, har disse fremtidige venskabsambassadører udtrykt deres visioner om en bedre fremtid for samarbejde mellem de to nationer.

reklame

Ghiot sagde i sin tale, at hun var meget glad i anledning af 50-året for oprettelsen af ​​diplomatiske forbindelser mellem Kina og Belgien for at se børnemalerier fra Kina. Kunstudstillingen åbnede et ovenlysvindue for kunstnerisk udveksling for lokale børn.

Denne børnekunstudstilling blev i fællesskab kurateret af byen La Louvière, Nardone Gallery og Yellow Vitamines. Gennem LPGA (Little Painter Global International Art Exhibition), der dækker 40 byer og 500 æstetiske uddannelsesinstitutioner i Kina, blev der indsamlet 5000 børns arbejde, og 200 blev endelig udvalgt til at fokusere på Belgien. Med den uskyldige hjælp fra børns børster, fantasi og forståelse var kunst og kultur et ideelt medium til at forstå forskelle og styrke båndet mellem Kina og Belgien.

reklame

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending