Slut med os

catalan

Kommissionen godkender støtteordning for energiintensive virksomheder i Spanien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har i henhold til EU's statsstøtteregler godkendt en spansk ordning, der delvis kompenserer energikrævende virksomheder for de omkostninger, der er afholdt til at finansiere støtte til (i) vedvarende energiproduktion i Spanien, (ii) højeffektiv kraftvarmeproduktion i Spanien, og (iii) elproduktion i spanske ikke-halvøområder. Ordningen, der gælder indtil 31. december 2022 og vil have et foreløbigt årligt budget på 91.88 mio. EUR, vil være til gavn for virksomheder, der er aktive i Spanien i sektorer, der er særligt energiintensive (dermed med et højt elforbrug i forhold til produktionsværdien) og mere udsat for international handel.

Modtagerne får kompensation for op til maksimalt 85% af deres bidrag til finansieringen af ​​støtte til vedvarende energiproduktion, højeffektiv kraftvarmeproduktion og kraftproduktion i Spaniens ikke-halvøområder. Kommissionen vurderede foranstaltningen i henhold til EU 's statsstøtteregler, navnlig Retningslinjer for statsstøtte til miljøbeskyttelse og energi 2014-2020, som er blevet forlænget indtil udgangen af ​​2021. Retningslinjerne tillader nedsættelser - op til et bestemt niveau - af bidrag, der opkræves på energiintensive virksomheder, der er aktive i visse sektorer og udsat for international handel, for at sikre deres globale konkurrenceevne .

Kommissionen fandt, at kompensationen kun vil blive ydet til energiintensive virksomheder, der er udsat for international handel, i overensstemmelse med kravene i retningslinjerne. Foranstaltningen vil fremme EU's energi- og klimamål og sikre den globale konkurrenceevne for energiintensive brugere og industrier uden unødigt at fordreje konkurrencen. På dette grundlag konkluderede Kommissionen, at foranstaltningen er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler. I forbindelse med denne ordning har de spanske myndigheder også meddelt Kommissionen en foranstaltning, der yder garantier i forbindelse med langsigtede energikøbsaftaler, der er indgået af energiintensive virksomheder for elektricitet fra vedvarende energikilder, den såkaldte reservefond for at garantere store Elforbrugere (FERGEI).

Denne garantiordning sigter mod at lette produktionen af ​​energi fra vedvarende kilder. Kommissionen vurderede foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler, især i 2008 Meddelelse fra Kommissionen om statsstøtte i form af garantier, og konkluderede, at statsgarantiordningen ikke udgør støtte i henhold til artikel 107, stk. 1, i TEUF. Flere oplysninger vil være tilgængelige om Kommissionens konkurrence hjemmeside, i Statsstøtteregister.

catalan

Kommissionen godkender 2.55 mia. € spansk garantiordning til kompensation for visse selvstændige og virksomheder for skader, der er lidt på grund af koronavirusudbrud

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har i henhold til EU-reglerne for statsstøtte godkendt en spansk ordning på 2.55 mia. € til kompensation for visse selvstændige og virksomheder, der følger retlige sammensætningsaftaler, for skader, der er lidt på grund af koronavirusudbrud. Kompensationen har form af offentlige garantier for tilbagebetalbare nye lån ydet af tilsyn med finansielle institutioner og nye noter udstedt på det alternative marked med fast indkomst. I henhold til ordningen kompenseres omkring 15,000 selvstændige virksomheder og virksomheder med godkendte kompositionsaftaler med kreditorer efter retslige insolvensbehandlinger for skader, der opstår mellem 14. marts og 20. juni 2020.

Denne periode falder sammen med den periode, hvor den spanske regering gennemførte restriktive foranstaltninger for at begrænse spredningen af ​​virussen. Kommissionen vurderede foranstaltningen under Artikel 107 (2) (b) i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, der gør det muligt for Kommissionen at godkende statsstøtteforanstaltninger, der ydes af medlemsstaterne for at kompensere bestemte virksomheder eller specifikke sektorer for skader forårsaget af usædvanlige begivenheder, såsom koronavirusudbruddet. Kommissionen fandt, at den spanske ordning vil kompensere for skader, der er direkte knyttet til koronavirusudbruddets begrænsninger.

Den fandt også, at foranstaltningen er forholdsmæssig, da den påtænkte erstatning ikke overstiger det, der er nødvendigt for at kompensere for erstatningen. Kommissionen konkluderede derfor, at ordningen er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger vil være tilgængelige om Kommissionens konkurrence hjemmeside, i offentlige tilfælde register, under sagsnummer SA.59045.

Continue Reading

catalan

Bruxelles overvejer, om Puigdemonts parlamentariske immunitet skal ophæves

Udgivet

on

Europa-Parlamentet vendte tilbage til at overveje mandag (16. november), om den tidligere Cataloniens leder Carles Puigdemonts parlamentariske immunitet skulle ophæves (billedet). Puigdemonts høring - sammen med to andre catalanske separatister - blev suspenderet i syv måneder på grund af coronaviruspandemien. Puigdemont flygtede i 2017, efter at Spanien havde udstedt en beføjelse til at anholde ham for sin rolle i det, som Madrid anså for en ulovlig folkeafstemning om Catalan, skriver Ana Lazaro og Jack Parrock.

Han endte i Belgien og har været MEP siden han blev valgt i 2019. EP's juridiske komité overvejer at ophæve sin immunitet - hvilket forhindrer Madrid i at bede om hans udlevering - efter anmodning fra Spanien. Madrid har bedt om det samme for to andre par-uafhængige MEP'er, Toni Comín og Clara Ponsatí.

Efter mandagens møde sidder udvalget igen den 7. december, hvor de tre MEP'er kan tale.

Hvis deres immunitet ophæves, hvilket kan tage fire måneder, ville Spanien kunne bede om udlevering igen. Belgiske og de skotske dommere, landene for de tre MEP'ers bopæl, ville derefter beslutte. Spaniens højesteret ønsker, at de catalanske politikere skal retsforfølges for oprør, underslæb og ulydighed for deres deltagelse i folkeafstemningen i 2017.

Continue Reading

catalan

Spanien håber at modtage de første Pfizer-vacciner i begyndelsen af ​​2021 - minister

Udgivet

on

By

Spanien står for at modtage sine første vacciner mod COVID-19 udviklet af Pfizer og dets partner BioNTech i begyndelsen af ​​2021, sagde sundhedsministeren tirsdag (10. november) under en aftale, der forhandles af EU, skriver Inti Landauro, Belen Carreno og Nathan Allen.

EU håber snart at underskrive en kontrakt på millioner af doser af vaccinen, meddelte Europa-Kommissionen mandag timer efter, at de to virksomheder sagde, at det havde vist sig at være mere end 90% effektiv, hvad der kunne være en stor sejr i kampen mod coronaviruspandemi.

Spanien ville oprindeligt få 20 millioner vaccinedoser, nok til at vaccinere 10 millioner mennesker, sagde sundhedsminister Salvador Illa på statssenderen TVE og tilføjede, at vaccinationen ville være gratis.

Nok folk ville blive vaccineret i april-maj, så kampen mod pandemien i Spanien flyttede til en anden fase, tilføjede Illa.

I alt 39,756 mennesker er døde af virussen i Spanien, hvoraf mange regioner er tilbage under lockdown-begrænsninger for at standse spredning af sygdommen. Dødstallet steg tirsdag med 411 - det største daglige tal i landets anden bølge.

Spanien registrerede 17,395 nye tilfælde af coronavirus tirsdag, viser data fra sundhedsministeriet, og de trak sig tilbage fra højder på mere end 20,000 registreret i sidste uge og bragte det samlede beløb til lige under 1.4 millioner - en af ​​de højeste i Vesteuropa.

Pfizer har tilbudt at hjælpe med logistikken til distribution af vaccinen, som skal opbevares dybfrosset for at være effektiv, fortalte videnskabsminister Pedro Duque en nyhedsbriefing.

Spaniens centrale og regionale regeringer vil træffe en beslutning om, hvem der vil have prioritet ud fra "medicinske kriterier", sagde Duque.

Illa sagde, at den spanske regering ville handle for at overbevise en væsentlig del af befolkningen, som meningsmålingerne antyder er forsigtige med enhver vaccine mod COVID-19.

”Vi vil fortælle sandheden, nemlig at vacciner redder liv,” sagde Illa.

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

trending