Følg os

Europa-Kommissionen

Bæredygtige forsyninger af kritiske råstoffer er afgørende for EU's industri

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

MEP'erne ønsker, at Europa skal være mindre afhængigt af importen af ​​kritiske råstoffer, som er afgørende for dets strategiske industrier, Samfund.

At blive klimaneutral, energieffektiv og mere konkurrencedygtig i den digitale tidsalder, får EU brug for mere kritiske råvarer såsom lithium og kobolt til fremstilling af batterier og elektriske motorer. Disse teknologier giver mulighed for udvikling af strategiske sektorer: vedvarende energi, elbiler og digitale teknologier.

Globale forsyningskæder, der allerede var strakte, er blevet yderligere ramt af COVID-19-pandemien, hvilket har ført til mangel på kritiske råvarer i Europa og efterladt industrien står over for udfordringer med at sikre adgang til ressourcer.

At vende EU's afhængighed af import

EU står over for flaskehalse og sårbarheder langs forsyningskæden på grund af dets store afhængighed af import fra enkeltkilder. For eksempel står Kina for 98 % af EU's forsyning af sjældne jordarters grundstoffer, Tyrkiet 98 % af boratforsyningerne og Sydafrika 71 % af EU's platinbehov.

reklame

I et forsøg på at vende denne afhængighed vil MEP'er stemme om en indberette anmoder Europa-Kommissionen om at fremlægge en omfattende EU-strategi for kritiske råstoffer, baseret på bæredygtige indkøb og høje miljømæssige, sociale og menneskerettighedsstandarder.

MEP'erne ønsker, at EU diversificerer forsyningskilderne til kritiske råstoffer og mindsker sin afhængighed af nogle få ikke-EU-lande. Rapporten foreslår, at EU styrker eksisterende partnerskaber og handelsaftaler, samtidig med at man undersøger muligheder med nye lande. Det understreger, at enhver aftale skal tage hensyn til importens miljømæssige fodaftryk og være ansvarlige indkøb, respektere arbejdernes sundhed og sikkerhed og sikre anstændige job og arbejdsforhold.

Genbrug af råvarer i EU

reklame

Råvarer kan genanvendes fra ældre produkter og er kendt som sekundære råvarer. MEP'er ønsker at fremme genbrug og genvinding af kritiske råmaterialer fra minedrift, forarbejdning og kommercielle affaldsstrømme for at sikre pålidelig, sikker og bæredygtig adgang til dem. De ønsker også dedikerede genanvendelsesmål for kritiske råmaterialer med en robust overvågningsramme.

I en beslutning vedtaget den 9. februar 2021 opfordrede Parlamentet til strammere genbrugsregler og bindende 2030-mål for materialeanvendelse og -forbrug som svar på Kommissionens Circular Economy handlingsplan marts 2020, som sigter mod gøre industrien mere bæredygtig i 2050.

Lær mere om betydningen og fordelene ved en cirkulær økonomi.

En mere omfattende strategi for kritiske råstoffer vil bidrage til at styrke EU's industrielle økosystem og fastholde arbejdspladser i fremstillingsindustrien.
råvaresektoren giver omkring 350,000 arbejdspladser i EU og mere end 30 millioner job i downstream-fremstillingsindustrier, der er afhængige af det. At bevæge sig mod en mere cirkulær økonomi vil kunne skabe en nettostigning på 700,000 job i EU inden 2030.

Læs mere om cirkulær økonomi

Find ud af mere 

Del denne artikel:

Europa-Kommissionen

Landbrug: Kommissionen godkender ny geografisk betegnelse fra Portugal

Udgivet

on

Kommissionen har godkendt tilføjelsen af ​​'Alho da Graciosa' fra Portugal i registret over beskyttet geografisk betegnelse (BGB). 'Alho da Graciosa' er hvidløget, der dyrkes på øen Graciosa, i øgruppen Azorerne. Det præsenteres i form af tørrede løg, enten individuelt eller i fletninger, hver med en diameter på mindst 3 cm. 'Alho da Graciosa' er kendetegnet ved sin medium lavintensitetsaroma og dens intense, meget behagelige smag med ringe eftersmag, hvilket ikke kun skyldes øens jordbund og klimatiske forhold, men også den omhu, som producenterne har udvist gennem årene. Graciosa har altid været kendt som Terra do Alho (hvidløgsland), og hvidløg er afbilledet på våbenskjoldet til et af de mest ikoniske sogne på øen, São Mateus sogn. Den nye pålydende vil blive føjet til listen over 1566 produkter, der allerede er beskyttet i eAmbrosia database. Mere information online på kvalitetsordninger.

Del denne artikel:

Læs

Europa-Kommissionen

EU foreslår en sortliste over transportoperatører, der er involveret i at lette menneskesmugling eller menneskehandel

Udgivet

on

Som en del af EU's forenede svar på statsstøttet instrumentalisering af mennesker ved EU's ydre grænse til Hviderusland, foreslår Kommissionen og den højtstående repræsentant i dag foranstaltninger til at forhindre og begrænse aktiviteterne for transportoperatører, der engagerer sig i eller letter menneskesmugling eller menneskehandel. ind i EU. Dette vil tilføje et nyt instrument til EU's værktøjskasse til at støtte medlemsstater, der er berørt af sådanne hybride angreb. Andre former for støtte, navnlig humanitær bistand, bør ledsage alle foranstaltninger, der træffes under dette instrument.

Europa-Kommissionens formand Ursula von der Leyen sagde: "Forsøg på at destabilisere EU ved at instrumentalisere mennesker vil ikke fungere. EU er forenet og tager forskellige tiltag for at løse situationen ved EU's ydre grænser til Hviderusland. I dag præsenterer vi et nyt forslag om at sortliste transportoperatører, der er involveret i smugling eller menneskesmugling til EU, som jeg først meddelte for to uger siden. Vi vil aldrig acceptere udnyttelsen af ​​mennesker til politiske formål."

Målrettede foranstaltninger for transportoperatører, der letter eller engagerer sig i smugling

De seneste begivenheder ved EU's grænse til Hviderusland kunne ikke have fundet sted, uden at visse transportoperatører bevidst eller ubevidst har bidraget til udnyttelsen af ​​mennesker, med et enormt humanitært beløb og med høje omkostninger for sikkerheden ved EU's ydre grænser og stabiliteten i regionen.

reklame

For at sikre, at EU har de passende værktøjer på plads til at bekæmpe instrumentalisering af mennesker til politiske formål, foreslår Kommissionen en ny retlig ramme, der giver EU mulighed for at vedtage målrettede foranstaltninger mod transportoperatører af enhver transportform (land, luft, indre vandveje og sø) som engagerer sig i eller letter smugling eller handel med mennesker til EU. Foranstaltninger vil være forholdsmæssige og fastlægges fra sag til sag. Typen af ​​foranstaltninger kunne omfatte begrænsning af operationer på EU-markedet, suspension af licenser eller tilladelser, suspension af rettighederne til at tanke brændstof eller udføre vedligeholdelse inden for EU og forbuddet mod at transitere eller flyve over EU, gøre teknisk stopper eller anløber EU-havne.

Diplomatisk og ekstern handling

Den 15. november besluttede EU's udenrigsråd at udvide EU sanktionsregime vedrørende Belarus for at målrette mod enkeltpersoner og enheder, der organiserer eller deltager i instrumentalisering af mennesker, herunder flyselskaber, rejsebureauer og andre mellemmænd. Der blev opnået politisk enighed om en 5. pakke med lister for at tage fat på situationen ved grænsen, menneskehandel og den fortsatte undertrykkelse i Hviderusland. Dette følger EU's beslutning af 9. november 2021 om delvist at suspendere EU-Hviderusland Aftale om visumtilpasning, så dets fordele ikke gælder for regeringsembedsmænd i Belarus.

reklame

Siden krisens begyndelse har EU opbygget en global koalition i opposition til den skruppelløse praksis med at instrumentalisere mennesker, efter en TeamEurope-tilgang, der implementerer de kombinerede diplomatiske styrker fra medlemsstaterne og EU, herunder gennem rejser af højtstående repræsentant/vice -Formand Borrell. I de seneste uger, næstformand Schinas, i koordination med den højtstående repræsentant/næstformand Borrell, har rejst til de vigtigste oprindelses- og transitlande for at anmode om, at de handler for at forhindre deres egne statsborgere i at falde i den fælde, som de belarussiske myndigheder har sat. EU's fortsatte engagement har ført til resultater. En række oprindelses- og transitlande har suspenderet flyvninger til Hviderusland og skærpet screeningen af ​​passagerer i lufthavne. Efter drøftelser mellem den højtstående repræsentant Borrell med den hviderussiske udenrigsminister indledte Tjenesten for EU's Optræden Udadtil og Kommissionen tekniske samtaler med FN-agenturer (UNHCR og IOM) og hviderussiske modparter på arbejdsniveau for at lette hjemsendelser af migranter fra belarussisk territorium.

Mange af de mennesker, der blev udnyttet af det hviderussiske regime i denne krise, er irakere. EU er engageret i et intensivt samarbejde med Irak. Direkte flyvninger fra Bagdad til Hviderusland blev suspenderet i august, hvorefter flyvninger fra Erbil på transit gennem tredjelande til Hviderusland også blev stoppet. Irak organiserer repatrieringsflyvninger for irakere, med EU-støtte og med yderligere økonomisk bistand til reintegration i Irak, der endnu venter. 

Informationsmanipulation er et nøgleværktøj, der bruges til at narre folk, skabe falske løfter og følgelig instrumentalisere dem. Situationen er blevet udnyttet af forskellige aktører, der har orkestreret en udbredt desinformationskampagne for at miskreditere EU's internationale omdømme. Tjenesten for EU's Optræden Udadtil tog skridt til at imødegå falske og vildledende oplysninger online og gennem målrettede kommunikationsaktiviteter fra EU-delegationerne i de lande, hvorfra de fleste af befolkningen er blevet lokket til Belarus.

Øget humanitær bistand

EU har bevilget €700,000 i humanitær bistand for sårbare flygtninge og migranter, der er strandet i Hviderusland, ved grænserne og inde i landet, hvoraf 200,000 € straks går til at støtte Den Internationale Sammenslutning af Røde Kors og Røde Halvmåne (IFRC) som en del af EU's samlede bidrag til katastrofehjælpen Emergency Fund, forvaltet af IFRC. Denne EU-finansiering hjælper IFRC og dets nationale samfund, Belarus Røde Kors, med at levere tiltrængt nødhjælp, herunder mad, hygiejnesæt, tæpper og førstehjælpskasser. Yderligere 500,000 € mobiliseres til yderligere humanitær bistand, der skal implementeres af EU's partnerorganisationer på stedet.

Kommissionen er parat til at yde yderligere humanitær finansiering som svar på klart etablerede humanitære behov, hvis adgangen for humanitære partnerorganisationer i Belarus forbedres yderligere. EU's humanitære bistand er baseret på internationale humanitære principper. 

Støtte til grænse- og migrationsstyring

Siden krisens begyndelse har EU ydet øjeblikkelig støtte til Letland, Litauen og Polen til grænseforvaltning i form af nødfinansiering, udsendelse af eksperter og naturalydelser fra europæiske lande under civilbeskyttelsesmekanismen. Efter kommissær Johanssons besøg i Litauen, bevilgede Kommissionen € 36.7 mio af EU-midler til Litauen for at støtte gennemførelsen af ​​asylprocedurer og modtagelsesforhold, herunder for udsatte personer. Kommissionen koordinerede bistand fra 19 medlemsstater og Norge bestående af telte, senge, varmesystemer, elektriske generatorer, sengetøj, madrationer og anden bistand i naturalier. Det Migrationsberedskab og krisehåndteringsnetværk (the Blueprint Network) mødes ugentligt for at give situationsfornemmelse og koordinering af høj kvalitet for at forme en effektiv reaktion. EU's agenturer for indre anliggender har også været udsendt siden juli med personale til stede i de tre medlemslande og udstyr udsendt til Litauen og Letland.

Kommissionen er i dialog med Letland, Litauen og Polen om finansielle og operationelle behov og stiller yderligere 200 mio. EUR til rådighed til grænseforvaltning. Yderligere støtte fra agenturer kunne omfatte hurtig grænseintervention og/eller tilbagesendelsesintervention fra Frontex og Det Europæiske Asylstøttekontors bistand til migrationshåndtering samt passende modtagelse.

Kommissionen, Frontex og IOM arbejder sammen med Litauen for at styrke tilbagesendelseskapaciteten gennem udveksling af vejledning, bedste praksis og opsøgende kontakt til tredjelande for at støtte tilbagetagelse. Polen har også bedt om Frontex-støtte til at udføre tilbagesendelser. Kommissionen vil også yde op til €3.5 mio. til støtte for frivillige tilbagevenden fra Hviderusland til oprindelseslande. Europols europæiske center for migrantsmugling støtter strafferetlige efterforskninger og letter informationsudveksling. Fuld implementering af EU-handlingsplan mod migrantsmugling (2021-2025) vil give et mere effektivt svar på instrumentaliseringen af ​​mennesker til politiske formål og behovet for at forvalte EU's ydre grænser i sådanne situationer.

Desuden arbejder Kommissionen på et forslag til foreløbige foranstaltninger på asyl- og tilbagesendelsesområdet baseret på Artikel 78, stk. 3, i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde. Dette følger op på Det Europæiske Råds opfordring til Kommissionen om at foreslå eventuelle nødvendige ændringer af EU's retlige rammer og konkrete foranstaltninger for at sikre en øjeblikkelig og passende reaktion i overensstemmelse med EU-lovgivningen og internationale forpligtelser. Den reagerer også på en anmodning fra de berørte medlemsstater om at kunne stole på foreløbige foranstaltninger for effektivt at håndtere den nødsituation, der er ved EU's ydre grænser.

Den høje repræsentant for EU for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik / vicepræsident Josep Borrell sagde: "Det hviderussiske regime forsøger at distrahere fra den forfærdelige situation i landet ved at udnytte folks forfærdelse og skubbe dem mod EU's grænser. De vil ikke lykkes. Som svar udvidede vi vores sanktionsregime og vedtager endnu en pakke af foranstaltninger mod gerningsmændene til Lukashenko-styrets hybridangreb. Sammen med FN-organisationer vil vi yde humanitær hjælp til nødlidende. Vi vil fortsætte vores diplomatiske udstrækning til vores partnere. EU står fast mod dette hybride angreb."

Vicepræsident Margaritis Schinas, der promoverer vores europæiske livsstil, sagde: "Almindelige mennesker bliver solgt en løgn af det hviderussiske regime, der arbejder med internationale smuglernetværk. Det, der sker ved vores grænser, er ikke et migrationsspørgsmål, men et sikkerhedsproblem. Og EU viser, at det vil være ubønhørligt i vores svar Takket være en målrettet og omfattende EU-indsats sammen med vores partnere begynder vi at se forbedringer. Og den sortlistemekanisme, vi foreslår i dag, er et yderligere håndgribeligt udtryk for vores vilje til at handle beslutsomt. Dette er et globalt problem, og vi skal bygge en international koalition mod brugen af ​​mennesker som politiske bønder."

Indenrigskommissær Ylva Johansson sagde: "For at beskytte vores grænser og for at beskytte mennesker lukker vi Lukasjenkos ulicenserede rejseoperation ned. Den levedygtige rute til Europa er gennem en lovligt asfalteret vej, ikke en uregelmæssig skovsti. På lang sigt har vi har brug for et retfærdigt og effektivt europæisk migrations- og asylsystem, der er i stand til at reagere på forskellige situationer. Dette understreger vores behov for den nye pagt om migration og asyl."

Kommissær for humanitær bistand og krisestyring, Janez Lenarčič, sagde: "EU støtter sine humanitære partnere til at yde tiltrængt hjælp til mennesker, der er strandet ved grænsen og i andre dele af Hviderusland. I lyset af den kommende vinterkulde er vi nødt til at sikre kontinuerlig adgang for humanitære organisationer fra begge sider for at nå denne sårbare gruppe mennesker.” 

Transportkommissær Adina Vălean sagde: "Det stærke og umiddelbare samarbejde, vi har været vidne til fra det globale luftfartssamfund i de seneste uger, viser, at det er vigtigt at involvere transportoperatører tæt i at forebygge og bekæmpe denne nye form for hybrid trussel. Vores nye forslag om foranstaltninger til at målrette transportoperatører, der letter eller engagerer sig i smugling, vil give os et kraftfuldt værktøj til at handle, hvor operatører søger at drage fordel af udnyttelsen af ​​mennesker."

Naboskabs- og udvidelseskommissær Olivér Várhelyi sagde: "Den statsstøttede instrumentalisering af tusindvis af migranter og angreb på EU og dets medlemsstater er uacceptabel og må ophøre. Som vores forslag i dag viser, har det også konsekvenser. Vi accepterer ikke Lukashenka-regimets afpresning. Vi vil yde støtte til de mennesker, der er fanget i hans planer. Samtidig fortsætter vi med at stå sammen med befolkningen i Belarus til støtte for deres demokratiske forhåbninger."

Baggrund

Det er EU som helhed, der bliver udfordret, især Litauen, Polen og Letland, som siden sommeren har oplevet en snigende ny trussel i form af instrumentalisering af desperate mennesker. Dette er blevet indledt og organiseret af Lukashenko-regimet, der lokker folk til grænsen, i samarbejde med migrantsmuglere og kriminelle netværk.

Hvideruslands handlinger har udløst en humanitær krise. Mænd, kvinder og børn var strandet i en stor skov i minusgrader. Flere mennesker, herunder børn, mistede livet. Situationen eskalerede den 8. november, da 2,000 mennesker sad fast ved grænsen. Efter intens diplomatisk udstrækning sendte EU humanitær hjælp og samarbejder med FN-agenturer for at støtte evakueringerne. Hviderusland har flyttet folk ind i et opvarmet lager fra den midlertidige lejr ved grænsen.

Mere information

Kommunikation: Reaktion på statsstøttet instrumentalisering af migranter ved EU's ydre grænse
Forslag om at sortliste transportoperatører, der beskæftiger sig med smugling  
MEMO: EU foreslår foranstaltninger mod transportoperatører, der er involveret i menneskesmugling eller smugling af migranter til EU's territorium
Faktaark: EU-aktioner for at modvirke statssponsoreret instrumentalisering af migranter ved EU's ydre grænse
Faktaark: EU-indsats for at sortliste transportoperatører, der er involveret i menneskesmugling eller -smugling til EU
Faktaark: EU-nødstøtte til migration og grænseforvaltning
EUvsDisinfo rapporter

Del denne artikel:

Læs

Europa-Kommissionen

Donation af næsten 100 millioner vacciner finansieret af Team Europe som en del af de 500 millioner annonceret af præsident von der Leyen

Udgivet

on

Team Europe og Gavi Vaccine Alliance har annonceret en donation på 99.6 millioner doser af Johnson & Johnson-vaccinen, der skal leveres inden årets udgang. Dette er en del af EU's forpligtelse til at dele mindst 500 millioner doser vacciner med lav- og mellemindkomstlande indtil midten af ​​2022. De første partier bliver nu leveret til Niger (496,800), Djibouti (50,400), Nigeria (2,764,800), Togo (633,600), Den Centralafrikanske Republik (302,400), Den Demokratiske Republik Congo (230,400), Republikken Guinea (496,800), og Mauretanien (144,000), og vil fortsætte i andre lande på det afrikanske kontinent i de kommende uger.

Kommissionens formand Ursula von der Leyen sagde: "Europa-teamet skubber den globale solidaritetsindsats mod COVID-19 fremad. Disse næsten 100 millioner doser af Johnson & Johnson, som vil blive leveret gennem COVAX, er blandt de 500 millioner doser, vi har forpligtet os til at levere til de mest sårbare lande i de kommende måneder. De første doser er ankommet til Niger, og vil nå andre lande i denne uge. Vi vil fortsætte med at dele vacciner. Samtidig støtter vi styrkelsen af ​​den globale vaccineproduktionskapacitet, især i Afrika. Denne nye donation vil give COVAX mulighed for at fremskynde sine leveringer i 2021 og begyndelsen af ​​2022. Team Europe fortsætter sit stærke engagement i lige adgang til vacciner."

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending