Slut med os

EU

Overfiskningshastighed stiger igen efter et årti med bedring

Udgivet

on

Hastigheden for overfiskning er steget i europæiske farvande, ifølge dagens (9. juni) indberette  af Europa-Kommissionen om status for den fælles fiskeripolitik. Oceana beklager denne bekræftelse af, at EU bevæger sig længere væk fra sit juridiske tilsagn om at udnytte alle høstede fiskpopulationer bæredygtigt. For at tilføje dette synes landingskravet ikke at være håndhævet korrekt, og den ulovlige praksis med at kassere fortsætter. 

”Den smertefulde langsomme gennemførelse af EU-lovkrav og medlemsstaternes fortsatte modvilje mod at følge videnskabelig rådgivning bærer uvelkommen, men ikke uventet, frugt” sagde Oceana Advocacy in Europe Senior Director Vera Coelho. ”I lyset af den igangværende biodiversitet og klimakriser har vi ikke råd til et skridt tilbage i at opnå bæredygtigt fiskeri. Det er på høje tid for Europa-Kommissionen, medlemslandene og fiskerisektoren at gennemføre EU-fiskeriloven fuldt ud for at redde vores have og sikre en velstående fremtid for vores fiskersamfund. ”

En tidligere rapport1 af et EU-rådgivende organ, den videnskabelige, tekniske og økonomiske komité for fiskeri (STECF), bekræftede, at mange af de vurderede europæiske fiskepopulationer forbliver overfiskede eller uden for sikre biologiske grænser. Faktisk steg andelen af ​​overfiskede bestande fra 38% til 43% i det nordøstlige Atlanterhav efter et årti med genopretning, mens situationen i Middelhavet og Sortehavet fortsat er uhyggelig med 83% af de vurderede bestande overfisket.

Den dårlige bevaringsstatus for disse fiskebestande skyldes hovedsageligt indstillingen af ​​fiskerimuligheder over niveauer, der er anbefalet af videnskabelig rådgivning, manglen på effektive afhjælpende foranstaltninger til at genoprette udtømte fiskebestande og den dårlige overholdelse af landingsforpligtelsen. Oceana beklager Europa-Kommissionens fortsatte tilbageholdenhed med at anerkende det vedvarende spørgsmål om overfiskeri i EU på trods af Kommissionens vigtige rolle med hensyn til at sikre gennemførelsen af ​​EU-lovgivningen og for at foreslå og forhandle årlige fiskerimuligheder med medlemsstaterne.

Gentagne advarsler fra miljø-ngo'er og STECF om, at EU ikke opfyldte sit juridiske tilsagn om at afslutte overfiskning inden 2020, er faldet for døve ører. Oceana opfordrer EU-institutionerne - Europa-Kommissionen, Europa-Parlamentet, Rådet for EU - og medlemsstaterne til fuldt ud at gennemføre den fælles fiskeripolitik og endelig overgangen til bæredygtigt fiskeri og til en økosystembaseret tilgang. Kommissionen bør heller ikke tøve med at anlægge sag mod de lande, der ikke opfylder deres forpligtelser.

Baggrund

Den reformerede CFP-forordning2 trådte i kraft den 1. januar 2014. Den indeholder ambitiøse mål og konkrete tidslinjer for at sætte Den Europæiske Union i spidsen for global fiskeriforvaltning og gøre det europæiske fiskeri økonomisk, socialt og miljømæssigt bæredygtigt. Selvom den fælles fiskeripolitik har medført en generel stigning i EU-flådens rentabilitet og reduceret overfiskning, har fremskridtene med gennemførelsen af ​​den fælles fiskeripolitik været for langsomme til at afslutte overfiskning, genopbygge fiskepopulationer og beskytte marine økosystemer. For nogle fiskebestande er der ikke gjort fremskridt.

Oceana og andre ngo'er har gjort opmærksom på manglen på fremskridt med at afslutte overfiskeri hvert år siden ikrafttrædelsen af ​​den reviderede fælles fiskeripolitik, understøttet af årlige STECF-rapporter, der bekræfter, at banen til afslutning af overfiskning inden 2020 som lovligt krævet var ude af kurs.

Mens den fælles fiskeripolitik fortsat er en relevant juridisk ramme for fiskeriforvaltning, mangler den tilstrækkelig gennemførelse, kontrol og håndhævelse. Det er kritisk at tackle disse mangler nu, og Europa-Kommissionen har faktisk en omfattende værktøjskasse til rådighed med beføjelse til at indlede lovgivningsmæssige, politiske og juridiske skridt.

Den fælles fiskeripolitik skal anvendes fuldt ud, hvis EU skal opfylde målene for den europæiske grønne aftale og opbygge bedre efter COVID-19-krisen. Overfiskning og destruktiv fiskeripraksis har været hovedårsagen til tab af marine biodiversitet i de sidste 40 år, og de undergraver også kritisk modstandsdygtighed hos fisk, havfugle, havpattedyr og andet dyreliv over for virkningerne af klimaændringer.

Svar til Kommissionen om status for fremskridt med gennemførelsen af ​​den fælles fiskeripolitik gennem fastsættelse af fiskerimuligheder (Juli 2020)

Belgien

Den iranske opposition samles foran den amerikanske ambassade i Bruxelles for at bede USA og EU om en fast politik over for det iranske regime

Udgivet

on

Efter G7-topmødet i London er Bruxelles vært for NATO-topmødet med amerikanske og EU-ledere. Det er præsident Joe Bidens første rejse uden for USA. I mellemtiden er Iran-forhandlingsforhandlingerne startet i Wien, og på trods af den internationale indsats for at vende Iran og USA tilbage til overholdelse af JCPOA viste iransk regime ingen interesse i at vende tilbage til sine forpligtelser under JCPOA-sammenhæng. I den nylige IAEA-rapport er der rejst vigtige bekymringer, som det iranske regime ikke har taget fat på.

Den iranske diaspora, tilhængere af det nationale råd for modstand i Iran i Belgien, afholdt en demonstration i dag (14. juni) foran den amerikanske ambassade i Belgien. De holdt plakater og bannere med billedet af Maryam Rajavi, lederen af ​​den iranske oppositionsbevægelse, der har erklæret et ikke-nukleart Iran i sin 10-punkts plan for det frie og demokratiske Iran.

I deres plakater og slogans bad iranere USA og EU om at arbejde hårdere for at holde mullahs-regimet ansvarlig for dets krænkelser af menneskerettighederne. Demonstranterne understregede behovet for en afgørende politik fra USA og de europæiske lande for at udnytte mullahs søgen efter en atombombe, intensiveret undertrykkelse derhjemme og terroraktiviteter i udlandet.

Ifølge den nye IAEA-rapport, på trods af den tidligere aftale, nægter det gejstlige regime at besvare IAEA-spørgsmål på fire omstridte steder og (for at dræbe tiden) har udsat yderligere samtaler til efter præsidentvalget. Ifølge rapporten har regimets berigede uranreserver nået 16 gange den tilladte grænse i atomaftalen. Produktionen af ​​2.4 kg 60% beriget uran og ca. 62.8 kg 20% ​​beriget uran er alvorligt bekymret.

IAEA-generaldirektør Rafael Grossi sagde: På trods af aftalte vilkår, ”Efter mange måneder har Iran ikke givet den nødvendige forklaring på tilstedeværelsen af ​​nukleare materialepartikler ... Vi står over for et land, der har et avanceret og ambitiøst atomprogram og beriger uran meget tæt på niveauet for våbenklasse. ”

Grossis bemærkninger, også rapporteret af Reuters i dag, gentog: "Manglen på afklaring af agenturets spørgsmål vedrørende nøjagtigheden og integriteten af ​​Irans beskyttelseserklæring vil alvorligt påvirke agenturets evne til at sikre Iraks atomprograms fredelige natur."

Maryam Rajavi (afbilledet), den valgte præsident for National Council of Resistance of Iran (NCRI), sagde, at den nylige rapport fra Det Internationale Atomenergibureau (IAEA) og bemærkningerne fra dets generaldirektør endnu en gang viser, at for at garantere dets overlevelse, gejstlige regime har ikke opgivet sit atombombe-projekt. Det viser også, at regimet for at købe tid har fortsat sin politik om hemmeligholdelse for at vildlede det internationale samfund. Samtidig afpresser regimet sine udenlandske samtalepartnere for at ophæve sanktioner og ignorere dets missilprogrammer, eksport af terrorisme og kriminel indblanding i regionen.

Continue Reading

Brexit

Tidligere EU Brexit-forhandler Barnier: Det britiske omdømme står på spil i Brexit-rækken

Udgivet

on

By

Leder af taskforce for forbindelser med Det Forenede Kongerige, Michel Barnier, deltager i debatten om handels- og samarbejdsaftale mellem EU og UK under anden dag af et plenarmøde i Europa-Parlamentet i Bruxelles, Belgien 27. april 2021. Olivier Hoslet / Pool via REUTERS

Michel Barnier, Den Europæiske Unions tidligere Brexit-forhandler, sagde mandag (14. juni), at Det Forenede Kongeriges omdømme stod på spil med hensyn til spændinger over Brexit.

EU-politikere har beskyldt den britiske premierminister Boris Johnson for ikke at respektere forpligtelser vedrørende Brexit. Den voksende spænding mellem Storbritannien og EU truede med at overskyde topmødet i Group of Seven søndag med London, der beskyldte Frankrig for "stødende" bemærkninger om, at Nordirland ikke var en del af Storbritannien. Læs mere

”Det Forenede Kongerige skal være opmærksom på sit omdømme,” sagde Barnier til France Info radio. "Jeg vil have, at Johnson respekterer hans underskrift," tilføjede han.

Continue Reading

coronavirus

Parlamentets præsident opfordrer til en europæisk eftersøgnings- og redningsmission

Udgivet

on

Europa-Parlamentets præsident David Sassoli (billedet) har åbnet en interparlamentarisk højtstående konference om styring af migration og asyl i Europa. Konferencen fokuserede især på de eksterne aspekter af migration. Præsidenten sagde: ”Vi har valgt at diskutere i dag den eksterne dimension af migration og asylpolitikker, fordi vi ved, at kun ved at tackle ustabilitet, kriser, fattigdom, menneskerettighedskrænkelser, der opstår uden for vores grænser, vil vi være i stand til at tackle roden årsager, der skubber millioner af mennesker til at forlade. Vi er nødt til at håndtere dette globale fænomen på en menneskelig måde og byde de mennesker velkommen, der banker på vores døre hver dag med værdighed og respekt.
 
”COVID-19-pandemien har en dybtgående indvirkning på migrationsmønstre lokalt og globalt og har haft en multiplikatoreffekt på den tvungne bevægelse af mennesker rundt om i verden, især hvor adgang til behandling og sundhedspleje ikke er garanteret. Pandemien har afbrudt migrationsveje, blokeret indvandring, ødelagt job og indkomst, reduceret pengeoverførsler og skubbet millioner af migranter og sårbare befolkninger ud i fattigdom.
 
”Migration og asyl er allerede en integreret del af Den Europæiske Unions optræden udadtil. Men de skal blive en del af en stærkere og mere sammenhængende udenrigspolitik i fremtiden.
 
”Jeg tror, ​​det er vores pligt først og fremmest at redde liv. Det er ikke længere acceptabelt at overlade dette ansvar kun til ngo'er, der udfører en erstatningsfunktion i Middelhavet. Vi må vende tilbage til at tænke på Den Europæiske Unions fælles handling i Middelhavet, der redder liv og tackler menneskehandlere. Vi har brug for en europæisk eftersøgnings- og redningsmekanisme til søs, der bruger ekspertisen hos alle involverede aktører, fra medlemsstater til civilsamfundet til europæiske agenturer.
 
”For det andet skal vi sikre, at mennesker med behov for beskyttelse kan ankomme til EU sikkert og uden at risikere deres liv. Vi har brug for definerede humanitære kanaler sammen med FN's Højkommissær for Flygtninge. Vi skal arbejde sammen om et europæisk genbosættelsessystem baseret på fælles ansvar. Vi taler om mennesker, der takket være deres arbejde og deres færdigheder også kan yde et vigtigt bidrag til genopretningen af ​​vores samfund, der er ramt af pandemien og den demografiske tilbagegang.
 
”Vi er også nødt til at indføre en europæisk modtagelsespolitik for migration. Sammen bør vi definere kriterierne for en enkelt indrejse- og opholdstilladelse og vurdere behovene på vores arbejdsmarkeder på nationalt plan. Under pandemien stoppede hele økonomiske sektorer på grund af fraværet af indvandrere. Vi har brug for reguleret indvandring for at genoprette vores samfund og for at opretholde vores sociale beskyttelsessystemer. ”

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

reklame

trending