Følg os

Landbrug

European Green Deal: Kommissionen vedtager nye forslag til at stoppe skovrydning, innovere bæredygtig affaldshåndtering og gøre jord sund for mennesker, natur og klima

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Kommissionen har vedtaget tre nye initiativer, der er nødvendige for at gøre European Green Deal en realitet. Kommissionen foreslår nye regler for at bremse EU-drevet skovrydning samt nye regler for at lette affaldstransporter inden for EU for at fremme cirkulær økonomi og tackle eksporten af ​​ulovligt affald og affaldsudfordringer til tredjelande. Kommissionen præsenterer også en ny jordbundsstrategi for at få alle europæiske jorde genoprettet, modstandsdygtige og tilstrækkeligt beskyttede inden 2050. Med dagens forslag præsenterer Kommissionen værktøjerne til at gå over til en cirkulær økonomi, beskytte naturen og højne miljøstandarderne i den europæiske Union og i verden.

European Green Deal Executive Vice President Frans Timmermans sagde: "For at lykkes i den globale kamp mod klima- og biodiversitetskriserne må vi tage ansvaret for at handle hjemme såvel som i udlandet. Vores regulering af skovrydning besvarer borgernes opfordringer om at minimere det europæiske bidrag til skovrydning og fremme bæredygtigt forbrug. Vores nye regler for affaldstransporter vil sætte skub i den cirkulære økonomi og sikre, at eksport af affald ikke skader miljøet eller menneskers sundhed andre steder. Og vores jordbundsstrategi vil give jorden mulighed for at blive sund, blive brugt bæredygtigt og modtage den juridiske beskyttelse, den har brug for."

Kommissær for miljø, oceaner og fiskeri, Virginijus Sinkevičius, sagde: "Hvis vi forventer mere ambitiøse klima- og miljøpolitikker fra partnere, bør vi stoppe med at eksportere forurening og selv støtte skovrydning. Reglerne om skovrydning og affaldstransport, som vi lægger på bordet, er de mest ambitiøse lovgivningsforsøg på at løse disse problemer på verdensplan nogensinde. Med disse forslag tager vi vores ansvar og går i tale ved at sænke vores globale indvirkning på forurening og tab af biodiversitet. Vi fremlagde også en banebrydende EU-jordstrategi med en stærk politisk dagsorden, der sigter mod at give dem samme beskyttelsesniveau som vand, havmiljø og luft."  

Kommissionen foreslår en ny forordning for at bremse EU-drevet skovrydning og skovforringelse. Blot at tælle fra 1990 til 2020 har verden mistet 420 millioner hektar skov - et område større end EU. De foreslåede nye regler vil garantere, at de produkter, som EU-borgere køber, bruger og forbruger på EU-markedet, ikke bidrager til global skovrydning og skovforringelse. Den vigtigste drivkraft for disse processer er landbrugets ekspansion knyttet til råvarerne soja, oksekød, palmeolie, træ, kakao og kaffe og nogle af deres afledte produkter.

reklame

Forordningen fastsætter obligatoriske due diligence-regler for virksomheder, der ønsker at markedsføre disse råvarer på EU-markedet med det formål at sikre, at kun skovrydningsfrie og lovlige produkter er tilladt på EU-markedet. Kommissionen vil bruge et benchmarking-system til at vurdere lande og deres risikoniveau for skovrydning og skovforringelse drevet af de råvarer, der er omfattet af forordningens anvendelsesområde.

Kommissionen vil intensivere dialogen med andre store forbrugerlande og engagere sig multilateralt for at forene indsatsen. Ved at fremme forbruget af 'afskovningsfri' produkter og reducere EU's indvirkning på global skovrydning og skovforringelse forventes de nye regler at reducere drivhusgasemissioner og tab af biodiversitet. Endelig vil håndtering af skovrydning og skovforringelse have positive virkninger på lokalsamfund, herunder de mest sårbare mennesker som oprindelige folk, der er stærkt afhængige af skovøkosystemer.

Under revideret forordning om affaldstransporter, leverer Kommissionen på ambitionerne om den cirkulære økonomi og nul forurening ved at foreslå stærkere regler for eksport af affald, et mere effektivt system til cirkulation af affald som en ressource og en målrettet indsats mod handel med affald. Eksport af affald til ikke-OECD-lande vil blive begrænset og kun tilladt, hvis tredjelande er villige til at modtage bestemt affald og er i stand til at håndtere det bæredygtigt. Affaldstransporter til OECD-lande vil blive overvåget og kan suspenderes, hvis de skaber alvorlige miljøproblemer i destinationslandet. Ifølge forslaget skal alle EU-virksomheder, der eksporterer affald uden for EU, sikre, at de anlæg, der modtager deres affald, er underlagt en uafhængig revision, der viser, at de håndterer dette affald på en miljørigtig måde.

reklame

Inden for EU foreslår Kommissionen at forenkle de etablerede procedurer betydeligt, hvilket gør det lettere for affald at komme ind i den cirkulære økonomi igen, uden at sænke det nødvendige kontrolniveau. Dette er med til at reducere EU's afhængighed af primære råvarer og understøtter innovation og dekarbonisering af EU's industri for at opfylde EU's klimamål. De nye regler bringer også affaldstransporter til den digitale æra ved at indføre elektronisk udveksling af dokumentation.

Forordningen om overførsel af affald styrker yderligere indsatsen mod handel med affald, en af ​​de mest alvorlige former for miljøkriminalitet, da ulovlige overførsler potentielt udgør op til 30 % af affaldsoverførsler til en værdi af 9.5 mia. EUR årligt. Forbedring af effektiviteten og effektiviteten af ​​håndhævelsesordningen omfatter oprettelse af en EU-gruppe for håndhævelse af overførsel af affald, bemyndigelse af det europæiske kontor for bekæmpelse af svig, OLAF, til at støtte tværnationale undersøgelser foretaget af EU-medlemsstater om handel med affald og fastsættelse af strengere regler om administrative sanktioner.

Endelig har Kommissionen også fremlagt en EU's nye jordbundsstrategi - en vigtig leverance af European Green Deal og EU's biodiversitetsstrategi for 2030 for at tackle klima- og biodiversitetskriserne. Sund jord er grundlaget for 95 % af den mad, vi spiser, de huser mere end 25 % af biodiversiteten i verden og er den største terrestriske kulstofpulje på planeten. Alligevel er 70 % af jorden i EU ikke i god stand. Strategien sætter en ramme med konkrete foranstaltninger til beskyttelse, genopretning og bæredygtig brug af jordbund og foreslår et sæt frivillige og juridisk bindende foranstaltninger. Denne strategi har til formål at øge jordens kulstof i landbrugsjord, bekæmpe ørkendannelse, genoprette forringet jord og jord og sikre, at alle jordbunds økosystemer i 2050 er i en sund tilstand.

Strategien opfordrer til at sikre det samme beskyttelsesniveau for jord, som findes for vand, havmiljø og luft i EU. Dette vil ske gennem et forslag inden 2023 til en ny lov om jordsundhed efter en konsekvensanalyse og bred høring af interessenter og medlemsstater. Strategien mobiliserer også det nødvendige samfundsengagement og økonomiske ressourcer, delt viden og fremmer bæredygtig jordforvaltningspraksis og overvågning, hvilket understøtter EU's ambition om global indsats på jorden.

Mere information

Spørgsmål og svar om Nye regler for skovrydningsfrie produkter

Faktaark om Nye regler for skovrydningsfrie produkter

Forslag til en ny forordning for at bremse EU-drevet skovrydning og skovforringelse

Spørgsmål og svar om reviderede regler for affaldstransport

Faktablad om Reviderede regler for affaldstransport

Forslag til revideret forordning om affaldstransporter

Spørgsmål og svar om jordstrategi

Faktaark om Jordstrategi

Ny EU-jordstrategi

Del denne artikel:

Landbrug

'Dai the Dairy' vinder walisisk landbrugspris

Udgivet

on

Velkendt Pembrokeshire mælkeproducent, Dai Miles (billedet), der driver landbrug lige uden for Haverfordwest i Wales, er blevet udvalgt som vinder af 2021 Farmers' Union of Wales (FUW)-prisen for den person, der har ydet et fremragende bidrag til den walisiske mejeriindustri

Prisen anerkender en person, der har ydet et stort bidrag og er blevet en integreret del af mejeriindustrien i Wales. Dommerne var imponerede over de bidrag, som Miles har ydet og fortsat yder til mejeriindustrien.

Ved at overrække prisen på Royal Welsh Winter Fair mandag den 29. november sagde FUW-præsident Glyn Roberts: "Dai Miles kan kun beskrives som en trofast i vores mejeriindustri. Hans passion, dedikation og entusiasme for alt mejeri er inspirerende. 

"Han gør ikke kun et enestående stykke arbejde som mælkeproducent, passer på husdyrene, jorden og producerer bæredygtige næringsrige fødevarer, han var også medvirkende til at sikre et langsigtet marked for økologisk mælk fra Wales ved at støtte økologiske forarbejdningsbehov i Wales. Prisen kunne ikke gå til en mere værdig vinder.”

reklame

Dai Miles voksede op i Felin Fach nær Lampeter og gik på Aberaeron Comprehensive School. Dai var ikke fra en landbrugsfamilie, men startede sin landbrugskarriere ved at gå på Welsh Agricultural College i Aberystwyth, hvor han modtog et nationalt diplom i landbrug og afsluttede et sandwich-år på Godor Nantgaredig.

Efter college tilbragte han fem år som hyrde for 160 køer i Waun Fawr, Glynarthen, Llandysul og derefter yderligere fem år hos IGER Trawscoed, hvor han arbejdede som nødhjælpshyrde mellem de to malkekvægsbesætninger, Lodge Farm og den økologiske besætning i Ty Gwyn, før han tog det modige skridt til at tage et lejemål på egen hånd.

Dai, som er FUW's vicepræsident for South Wales, er også tidligere formand for FUW's mælke- og mejeriproduktudvalg, tidligere amtsformand for FUW i Pembrokeshire og næstformand for FUW's lejerudvalg. 

reklame

Derudover har Dai deltaget i Farming Connects Agri-Academy Rural Leadership Program, som har hjulpet ham med at videreudvikle sine kommunikationsevner for at sætte ham i stand til at varetage sine roller væk fra gården mere effektivt.

Ud over at drive sin egen økologiske mejerifarm blev Dai Miles i 2000 en af ​​de fire grundlæggere og den første bestyrelsesformand for Calon Wen Organic Milk Co-operative. Kooperativet, som ejes af 25 landbrugsfamilier, hjælper med at sikre et langsigtet marked for økologisk mælk fra Wales ved at støtte økologiske forarbejdningsbehov i Wales. 

I 2013 blev han administrerende direktør for virksomheden og gik i gang med at udvikle mærket inden for nichemarkedet for økologisk mælk. Virksomheden leverer nu sit eget mærke af mælk, smør, oste og frossen yoghurt til store detailhandlere i Wales og Storbritannien, samt en lang række andre detailforretninger.

Centralt for Dais succes er en lidenskabelig tro på, at en profitabel landbrugsindustri er nøglen til at bevare landskabet og landdistrikternes kultur i Wales for fremtidige generationer.

Del denne artikel:

Læs

Landbrug

Landbrug: Stadig stigning i EU's handel med landbrugsfødevarer

Udgivet

on

De seneste tal for handel med landbrugsfødevarer i EU offentliggjort viser, at handelen fortsætter med at stige støt, hvor eksporten er steget med 7 % sammenlignet med de første otte måneder af 2020. Den samlede værdi af EU's handel med landbrugsfødevarer (eksport plus import) for januar-august 2021 nåede en værdi på 210.5 mia. svarende til en stigning på 5.1 % i forhold til samme periode sidste år. Eksporten steg med 7 % til 127.5 mia. euro, mens importen voksede med 2.3 % til 85 mia. euro, hvilket gav et samlet handelsoverskud på landbrugsfødevarer på 44 mia. euro i årets første otte måneder. Dette er en stigning på 17 % i forhold til den tilsvarende periode i 2020. Der blev rapporteret positive tal i eksporten til USA, som voksede med 2 mia. EUR eller 15 %, hovedsageligt drevet af stærke resultater fra vin, spiritus og likører.

Derudover steg eksporten til Kina med €812 mio., mens værdistigninger også blev rapporteret i eksporten til Schweiz (op €531 mio.), Sydkorea (op €464 mio.), Norge (op €393 mio.) og Israel (op €288 mio.). Eksporten til Det Forenede Kongerige i denne periode (116 mio. EUR) havde næsten samme værdi som sidste år. Eksporten til en række lande faldt sammenlignet med samme periode i 2020. Det største fald sås i eksporten til Saudi-Arabien, som faldt med €399 mio. eller 16%. Andre bemærkelsesværdige fald blev rapporteret i eksporten til Hong Kong (et fald på 103 mio. EUR) og Kuwait (et fald på 101 mio. EUR). Med hensyn til specifikke produktkategorier oplevede de første otte måneder af 2021 store stigninger i eksportværdierne af vin (op 2.5 mia. EUR) og spiritus og likører (op 1.3 mia. EUR), svarende til stigninger på henholdsvis 31 % og 32 %. Der blev rapporteret fald for eksporten af ​​hvede (fald 892 mio. EUR) og spædbørnsmad (fald 736 mio. EUR). De mest bemærkelsesværdige stigninger i værdien af ​​importen sås i oliekager (op 1.1 mia. EUR), sojabønner (op 1.1 mia. EUR), fedtsyrer og voks (op 500 mio. EUR), palme- og kerneolie (op 479 mio. EUR) og kakaobønner (op 291 mio. €).

De største fald i importværdier blev på den anden side set i tropisk frugt, nødder og krydderier (ned 669 mio. €), frugtjuice (ned 194 mio. €), citrusfrugter (ned 159 mio. €), råtobak (ned 158 mio. €) , og ris (ned €140 mio.). Mere information er tilgængelig her og om EU's handel med landbrugsfødevarer hendee.

reklame

Del denne artikel:

Læs

Landbrug

EU's landbrugsstatistik: Subsidier, arbejdspladser, produktion

Udgivet

on

Opdag fakta og tal om landbrug i EU, herunder finansiering efter land, beskæftigelse og produktion, Samfund.

Landbrug er en vigtig industri for alle EU-lande, og de modtager alle EU-midler gennem den fælles landbrugspolitik (CAP). Disse midler støtter landmænd direkte gennem Den Europæiske Landbrugsgarantifond og landdistrikter, klimaindsats og forvaltning af naturressourcer gennem Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikter.

Finde ud af hvordan den fælles landbrugspolitik støtter landmændene.

EU's landbrugsstøtte efter land

I 2019 blev der brugt 38.2 milliarder euro på direkte betalinger til landmænd og 13.8 milliarder euro på udvikling af landdistrikter. Yderligere 2.4 mia. EUR støttede markedet for landbrugsprodukter.

reklame

Reglerne for, hvordan midler fra den fælles landbrugspolitik bruges, bestemmes af EU's langsigtede budget. Det gældende regler gælder indtil december 2022, hvorefter den seneste reform af den fælles landbrugspolitik træder i kraft og løber indtil 2027.

Infografik med kort, der viser størrelsen af ​​tilskud fra den fælles landbrugspolitik pr. EU-land i 2019. Nøgledata kan findes under overskriften EU-landbrugsstøtte efter land.
Fordelingen af ​​den fælles landbrugspolitiks midler mellem EU-landene  

EU's landbrugsbeskæftigelsesstatistik

Landbrugsindustrien støttede 9,476,600 arbejdspladser i 2019 og 3,769,850 arbejdspladser i fødevareproduktion (i 2018) og tegnede sig for 1.3 % af EU's bruttonationalprodukt i 2020.

Rumænien havde flest beskæftigede i landbruget i 2019, mens Danmark havde flest beskæftigede i fødevareproduktion i 2018.

reklame

For hver euro brugt, skaber landbrugssektoren yderligere 0.76 euro til EU-økonomien. Bruttoværditilvæksten fra landbruget - forskellen mellem værdien af ​​alt, hvad EU's primære landbrugssektor producerede, og omkostningerne ved de tjenester og varer, der blev brugt i produktionsprocessen - var €178.4 milliarder i 2020.

Infografik, der viser beskæftigelsen i landbruget (i 2019) og fødevareproduktionen (i 2018) pr. EU-land. Nøgledata kan findes under overskriften EU's landbrugsbeskæftigelsesstatistik.
Fødevare- og landbrugssektorerne i EU  

Landbrugsproduktion i Europa

EU's landbrug producerer et rigt udvalg af fødevarer, fra korn til mælk. EU har lovgivet for at sikre, at de fødevarer, der produceres og sælges i EU, er sikre at spise. Det EU's jord til bord-strategi, annonceret i 2020, har til formål at sikre, at fødevarer også produceres mere bæredygtigt. MEP'er ønsker at reducere brugen af ​​pesticider til bedre beskytte bestøvere og biodiversitet, afslutte brugen af ​​bure i dyreavl og øge arealanvendelsen til økologisk landbrug af 2030.

Infografik, der viser, hvor mange tons forskellige fødevarer, der blev produceret i EU i 2019.
Fødevareproduktion i EU  

Den fælles landbrugspolitik 

Data kilder 

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending