Slut med os

Miljø

European Green Deal: Kommissionen foreslår en ny strategi for at beskytte og genoprette EU-skove

DEL:

Udgivet

on

I dag (16. juli) vedtog Europa-Kommissionen programmet Ny EU-skovstrategi for 2030, et flagskibsinitiativ fra European Green Deal der bygger på EU Biodiversitetsstrategi for 2030. Strategien bidrager til pakke af foranstaltninger foreslået at opnå reduktion af drivhusgasemissioner på mindst 55% inden 2030 og klimaneutralitet i 2050 i EU. Det hjælper også EU med at opfylde sit tilsagn om at forbedre kulstoffjernelse ved naturlige dræn i henhold til Klimareg. Ved at tage fat på de sociale, økonomiske og miljømæssige aspekter tilsammen tager skovstrategien sigte på at sikre multifunktionaliteten i EU-skove og fremhæver den centrale rolle, som skovbrugere spiller.

Skove er en vigtig allieret i kampen mod klimaændringer og tab af biodiversitet. De fungerer som kulstofdræn og hjælper os med at reducere virkningerne af klimaændringer, for eksempel ved at nedkøle byer, beskytte os mod kraftige oversvømmelser og reducere tørkepåvirkningen. Desværre lider Europas skove under mange forskellige pres, herunder klimaforandringer.

Beskyttelse, restaurering og bæredygtig forvaltning af skove

reklame

Skovstrategien opstiller en vision og konkrete tiltag for at øge skovmængden og kvaliteten i EU og styrke deres beskyttelse, restaurering og modstandsdygtighed. De foreslåede aktioner vil øge kulstofbindingen gennem forbedrede dræn og lagre og dermed bidrage til at afbøde klimaændringer. Strategien forpligter sig til strengt at beskytte primære og gamle vækstskove, genoprette forringede skove og sikre, at de forvaltes bæredygtigt - på en måde, der bevarer de vitale økosystemtjenester, som skove leverer, og som samfundet afhænger af.

Strategien fremmer den mest klima- og biodiversitetsvenlige skovforvaltningspraksis, understreger behovet for at holde brugen af ​​træbiomasse inden for bæredygtighedsgrænser og tilskynder ressourceeffektiv anvendelse af træ i overensstemmelse med kaskadeprincippet.

Sikring af multifunktionaliteten i EU-skove

Strategien forudser også udviklingen af ​​betalingsordninger til skovejere og -forvaltere til levering af alternative økosystemtjenester, f.eks. Ved at holde dele af deres skove intakte. Den nye fælles landbrugspolitik (CAP) vil blandt andet være en mulighed for mere målrettet støtte til skovbrugere og bæredygtig udvikling af skove. Den nye forvaltningsstruktur for skove vil skabe et mere inkluderende rum for medlemsstater, skovejere og -forvaltere, industrien, den akademiske verden og civilsamfundet til at diskutere om skovenes fremtid i EU og hjælpe med at opretholde disse værdifulde aktiver for de kommende generationer.

Endelig offentliggør skovstrategien et lovligt forslag om at intensivere skovovervågning, rapportering og dataindsamling i EU. Harmoniseret EU-dataindsamling kombineret med strategisk planlægning på medlemslandeniveau vil give et omfattende billede af staten, udviklingen og den forventede fremtidige udvikling af skove i EU. Dette er altafgørende for at sikre, at skove kan udføre deres mange funktioner til klima, biodiversitet og økonomi.

Strategien ledsages af en vejkort til plantning af tre milliarder ekstra træer i hele Europa inden 2030 under fuld respekt for økologiske principper - det rigtige træ på det rigtige sted til det rigtige formål.

Executive Vice President for the European Green Deal Frans Timmermans sagde: ”Skove er hjemsted for det meste af den biodiversitet, vi finder på Jorden. For at vores vand skal være rent og vores jord være rig, har vi brug for sunde skove. Europas skove er i fare. Derfor vil vi arbejde på at beskytte og gendanne dem, forbedre skovforvaltningen og støtte skovbrugere og skovbrugere. I sidste ende er vi alle en del af naturen. Hvad vi gør for at bekæmpe klima- og biodiversitetskrisen, gør vi for vores egen sundhed og fremtid. ”

Landbrugskommissær Janusz Wojciechowski sagde: ”Skovene er lungerne på vores jord: de er vitale for vores klima, biodiversitet, jord og luftkvalitet. Skove er også lungerne i vores samfund og økonomi: de sikrer levebrød i landdistrikterne, leverer vigtige produkter til vores borgere og har en dyb social værdi gennem deres natur. Den nye skovstrategi anerkender denne multifunktionalitet og viser, hvordan miljøambitioner kan gå hånd i hånd med økonomisk velstand. Gennem denne strategi og med støtte fra den nye fælles landbrugspolitik vil vores skove og vores skovbrugere puste liv i et bæredygtigt, velstående og klimaneutralt Europa. ”

Miljø-, ocean- og fiskerikommissær Virginijus Sinkevičius sagde: ”Europæiske skove er en værdifuld naturarv, som ikke kan tages for givet. Det er ikke kun vigtigt at beskytte, genoprette og opbygge modstandsdygtigheden i europæiske skove for at bekæmpe klimaet og biodiversitetskriserne, men også for at bevare skovenes socio-økonomiske funktioner. Den enorme involvering i offentlige høringer viser, at europæere bryr sig om fremtiden for vores skove, så vi skal ændre den måde, vi beskytter, forvalter og dyrker vores skove på, så det vil give reelle fordele for alle. ”

Baggrund

Skove er en væsentlig allieret i kampen mod klimaændringer og tab af biodiversitet takket være deres funktion som kulstofdræn samt deres evne til at reducere virkningerne af klimaændringer, for eksempel ved at nedkøle byer, beskytte os mod kraftige oversvømmelser og reducere tørke. indvirkning. De er også værdifulde økosystemer, der er hjemsted for en stor del af Europas biodiversitet. Deres økosystemtjenester bidrager til vores sundhed og velvære gennem vandregulering, mad, medicin og materialer, katastroferisikoreduktion og -kontrol, jordstabilisering og erosionskontrol, luft- og vandrensning. Skove er et sted for rekreation, afslapning og læring såvel som en del af levebrødet.

Mere information

Ny EU-skovstrategi for 2030

Spørgsmål og svar om den nye EU-skovstrategi for 2030

Fakta om natur og skove

Faktaark - 3 mia. Ekstra træer

3 mia. Træers websted

European Green Deal: Kommissionen foreslår en transformation af EU's økonomi og samfund for at imødekomme klimaambitionerne

El sammenkobling

Kommissionen godkender en fransk ordning på 30.5 mia.EUR til støtte for produktion af elektricitet fra vedvarende energikilder

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har i henhold til EU-reglerne for statsstøtte godkendt en fransk støtteordning til støtte for vedvarende elproduktion. Foranstaltningen vil hjælpe Frankrig med at nå sine mål for vedvarende energi uden unødigt at fordreje konkurrencen og vil bidrage til det europæiske mål om at opnå klimaneutralitet inden 2050.

Koncerndirektør Margrethe Vestager med ansvar for konkurrencepolitikken sagde: ”Denne bistandsforanstaltning vil stimulere udviklingen af ​​vigtige vedvarende energikilder og støtte en overgang til en miljømæssig bæredygtig energiforsyning i tråd med EU's Green Deal-mål. Udvælgelsen af ​​modtagerne gennem en konkurrencedygtig udbudsproces vil sikre den bedste værdi for skatteydernes penge og samtidig opretholde konkurrencen på det franske energimarked. ” 

Den franske ordning

reklame

Frankrig meddelte Kommissionen, at den havde til hensigt at indføre en ny ordning til støtte for elektricitet produceret fra vedvarende energikilder, nemlig til landoperatører af sol-, landvind- og vandkraftanlæg. Ordningen giver støtte til disse operatører, der tildeles via konkurrencedygtige bud. Foranstaltningen omfatter især syv udbudstyper på i alt 34 GW ny vedvarende energikapacitet, der vil blive organiseret mellem 2021 og 2026: (i) sol på jorden, (ii) sol på bygninger, (iii) vind på land, iv) vandkraftanlæg, v) innovativ sol, vi) eget forbrug og vii) et teknologineutralt udbud. Støtten har form af en præmie oven på elmarkedsprisen. Foranstaltningen har et foreløbigt samlet budget på omkring 30.5 mia.EUR. Ordningen er åben indtil 2026, og der kan udbetales støtte i højst 20 år, efter at den nye vedvarende installation er tilsluttet nettet.

Kommissionens vurdering

Kommissionen vurderede foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler, især 2014 retningslinjer for statsstøtte til miljøbeskyttelse og energi.

Kommissionen fandt, at støtten er nødvendig for yderligere at udvikle vedvarende energiproduktion for at opfylde Frankrigs miljømål. Det har også en tilskyndelseseffekt, da projekterne ellers ikke ville finde sted i mangel af offentlig støtte. Desuden er støtten proportional og begrænset til det nødvendige minimum, da støtteniveauet fastsættes gennem konkurrencedygtige bud. Derudover fandt Kommissionen, at de positive virkninger af foranstaltningen, især de positive miljøeffekter, opvejer eventuelle mulige negative virkninger med hensyn til konkurrencefordrejning. Endelig forpligtede Frankrig sig også til at gennemføre en efterfølgende evaluering for at vurdere funktionerne og implementeringen af ​​ordningen for vedvarende energi.

På dette grundlag konkluderede Kommissionen, at den franske ordning er i tråd med EU's statsstøtteregler, da den vil lette udviklingen af ​​vedvarende elektricitetsproduktion fra forskellige teknologier i Frankrig og reducere drivhusgasemissioner i tråd med European Green Deal og uden unødigt at fordreje konkurrencen.

Baggrund

Kommissionens 2014 Retningslinjer for statsstøtte til miljøbeskyttelse og energi give medlemsstaterne mulighed for at støtte produktionen af ​​elektricitet fra vedvarende energikilder på visse betingelser. Disse regler har til formål at hjælpe medlemslandene med at nå EU's ambitiøse energi- og klimamål til de mindst mulige omkostninger for skatteydere og uden unødig fordrejning af konkurrencen i det indre marked.

Vedvarende direktiv Energi af 2018 etablerede et bindende mål for vedvarende energi på EU-plan på 32% inden 2030. Med Europæisk Green Deal-kommunikation i 2019 forstærkede Kommissionen sine klimaambitioner og satte et mål om ingen nettoemission af drivhusgasser i 2050. Den for nylig vedtagne Den europæiske klimarov, der fastlægger målsætningen om klimaneutralitet i 2050 og indfører det mellemliggende mål om at reducere netto drivhusgasemissioner med mindst 55% inden 2030, lægge grunden til 'passer til 55' lovgivningsforslag vedtaget af Kommissionen den 14. juli 2021. Blandt disse forslag har Kommissionen fremlagt en ændring af direktivet om vedvarende energi, der sætter et øget mål om at producere 40% af EU-energi fra vedvarende kilder inden 2030.

Den ikke-fortrolige udgave af beslutningen vil kunne findes under sagsnummer SA.50272 i statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer. Nye publikationer af statsstøttebeslutninger på internettet og i De Europæiske Fællesskabers Tidende er opført i Konkurrence ugentlige e-nyheder.

Læs

Plastaffald

Plastaffald og genbrug i EU: Fakta og tal

Udgivet

on

Næsten en tredjedel af plastaffaldet i Europa genbruges. Find ud af flere fakta og tal om plastaffald og dets genanvendelse i EU med denne infografik, Samfund.

Infografik om plastaffald og genbrug i Europa
Find ud af fakta om plastaffald og genbrug i EU  

Produktionen af ​​plast er vokset eksponentielt på få årtier - fra 1.5 millioner tons i 1950 til 359 millioner tons i 2018 på verdensplan - og dermed mængden af ​​plastaffald. Efter et kraftigt fald i produktionen i første halvår af 2020 på grund af COVID-19-pandemien kom produktionen sig igen i andet halvår.

EU træffer allerede foranstaltninger for at reducere mængden af ​​plastaffald, men hvad sker der med det affald, der genereres på trods af alle bestræbelser? Og hvordan kan plastikgenvindingsgraden øges?

reklame

Behandling af plastaffald i Europa

I Europa er energigenvinding den mest anvendte måde at bortskaffe plastaffald efterfulgt af genanvendelse på. Cirka 25% af alt det genererede plastaffald deponeres.

Halvdelen af ​​den plast, der indsamles til genbrug, eksporteres til behandling i lande uden for EU. Årsager til eksport inkluderer mangel på kapacitet, teknologi eller økonomiske ressourcer til at behandle affaldet lokalt.

Tidligere blev en betydelig del af det eksporterede plastaffald afsendt til Kina, men for nylig restriktioner for import af plastaffald i Kina vil sandsynligvis reducere EU's eksport yderligere. Dette udgør en risiko for øget forbrænding og deponering af plastaffald i Europa. I mellemtiden forsøger EU at finde cirkulære og klimavenlige måder at håndtere sit plastaffald på.

Den lave andel plastgenbrug i EU betyder betydelige tab for økonomien såvel som for miljøet. Det anslås, at 95% af værdien af ​​plastemballagemateriale går tabt for økonomien efter en kort første brugscyklus.

Globalt forskere vurderer at produktion og forbrænding af plastik pumpede mere end 850 millioner ton drivhusgasser ud i atmosfæren i 2019. I 2050 kunne disse emissioner stige til 2.8 milliarder ton, hvoraf en del kunne undgås gennem bedre genanvendelse.

Læs mere om affaldshåndtering i EU.

Problemer med plastgenbrug

De væsentligste problemer, der komplicerer plastgenanvendelse, er kvaliteten og prisen på det genbrugte produkt sammenlignet med deres ikke-genvundne modstykke. Plastprocessorer kræver store mængder genanvendt plast, fremstillet efter strengt kontrollerede specifikationer og til en konkurrencedygtig pris.

Da plast imidlertid let tilpasses til hver producents behov - funktionelle eller æstetiske - komplicerer råvarens mangfoldighed genbrugsprocessen, hvilket gør det dyrt og påvirker slutproduktets kvalitet. Som en konsekvens vokser efterspørgslen efter genanvendt plast hurtigt, selvom det i 2018 kun tegnede sig for 6% af efterspørgslen efter plast i Europa.

Få mere at vide om EUs planer om at nå en cirkulær økonomi inden 2050, herunder plast reduktion.

EU -løsninger til at øge genanvendelsesgraden

I maj 2018 fremsatte Europa-Kommissionen et forslag til løsning af spørgsmålet om plast marine strøelse. Det inkluderer et EU-forbud mod produktion af de top 10 engangsplastik, der findes på europæiske strande fra 3. juli 2021.

Som en del af Green Deal, 55% af plastemballageaffald bør genbruges inden 2030. Dette ville betyde bedre design for genanvendelighed, men MEP'er mener, at der også er behov for foranstaltninger til at stimulere markedet for genbrugsplast.

Disse foranstaltninger kan omfatte:

  • Udarbejdelse af kvalitetsstandarder for sekundær plast;
  • opmuntring til certificering for at øge tilliden hos både industrien og forbrugerne
  • indførelse af obligatoriske regler for minimum genbrugsindhold i visse produkter, og;
  • tilskynde EU -lande til at overveje at reducere momsen på genbrugsprodukter.


Europa - Parlamentet støttede også begrænsning af lette plastposer i EU i 2015.

Desuden opfordrede MEP'erne Kommissionen til at tage handling mod mikroplast.

Læs mere om EU-strategien for at reducere plastaffald.

Find ud af mere 

Læs

Miljø

Vandforvaltning: Kommissionen rådfører sig med at opdatere lister over forurenende stoffer, der påvirker overflade- og grundvand

Udgivet

on

Kommissionen har iværksat en online offentlig høring at søge synspunkter om den kommende gennemgang af listerne over forurenende stoffer, der forekommer i overflade- og grundvand, samt om tilsvarende lovgivningsmæssige standarder. Dette initiativ er særlig vigtigt for at gennemføre det nyligt vedtagne Nul handlingsplan for forurening som en del af European Green Dealog bredere indsats for at sikre en mere effektiv og sikrere brug af vand.

Miljø-, ocean- og fiskerikommissær Virginijus Sinkevičius sagde: ”Alle europæere bør drage fordel af rent vand. At sikre en god kvalitet af overflade og grundvand i Europa er altafgørende for menneskers sundhed og for miljøet. Forurening forårsaget af pesticider, menneskeskabte kemikalier eller fra rester af lægemidler skal undgås så meget som muligt. Vi vil gerne høre dine synspunkter om, hvordan dette bedst kan opnås. ”

En nylig evaluering ('fitnesscheck') i december 2019 blev fundet EU's vandlovgivning er stort set egnet til formålet. Der er dog behov for forbedring af aspekter såsom investering, gennemførelsesregler, integration af vandmål i andre politikker, administrativ forenkling og digitalisering. Denne revision har til formål at løse nogle af manglerne i forbindelse med kemisk forurening og den juridiske forpligtelse til regelmæssigt at gennemgå listerne over forurenende stoffer samt at hjælpe med at fremskynde gennemførelsen. Den offentlige høring er åben for feedback frem til 1. november 2021. Flere oplysninger findes i dette pressemeddelelse.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending