Slut med os

Klima forandring

Da oversvømmelser rammer Vesteuropa, siger forskere, at klimaændringerne øger kraftig regn

DEL:

Udgivet

on

En cyklist kører gennem en oversvømmet gade efter kraftige nedbørsmængder i Erftstadt-Blessem, Tyskland, 16. juli 2021. REUTERS / Thilo Schmuelgen
Brandmænd går en oversvømmet gade efter kraftige nedbørsmængder i Erftstadt-Blessem, Tyskland, 16. juli 2021. REUTERS / Thilo Schmuelgen

Den ekstreme nedbør, der forårsager dødelig oversvømmelse over det vestlige Tyskland og Belgien, har været så alarmerende, at mange i hele Europa spørger, om klimaforandringerne har skylden, skriver Isla Binnie og Kate Abnett.

Forskere har længe sagt, at klimaforandringer vil føre til kraftigere regnskyl. Men at bestemme dens rolle i sidste uges ubarmhjertige regnskyl vil tage mindst flere uger at undersøge, sagde forskere fredag.

"Oversvømmelser sker altid, og de er som tilfældige begivenheder, som terningkast. Men vi har ændret oddsene for at kaste terningerne," sagde Ralf Toumi, klimaforsker ved Imperial College London.

reklame

Siden nedbøren begyndte, har vand sprængt flodbredder og kaskaderet gennem samfund, væltet telefontårne ​​og nedrevet hjem langs dets sti. I det mindste 157 mennesker er dræbt og hundreder mere manglede fra lørdag (17. juli).

Floden chokerede mange. Tysklands kansler Angela Merkel kaldte oversvømmelserne en katastrofe og lovede at støtte de berørte gennem disse "vanskelige og skræmmende tider."

Generelt gør den stigende gennemsnitlige globale temperatur - nu cirka 1.2 grader Celsius over det førindustrielle gennemsnit - kraftig nedbør mere sandsynlig ifølge forskere.

Varmere luft holder mere fugt, hvilket betyder, at der frigives mere vand til sidst. Mere end 15 centimeter regn gennemblødt den tyske by Köln tirsdag og onsdag.

"Når vi har denne tunge nedbør, er atmosfæren næsten som en svamp - du klemmer en svamp, og vandet strømmer ud," sagde Johannes Quaas, professor i teoretisk meteorologi ved Leipzig Universitet.

En 1-graders stigning i den gennemsnitlige globale temperatur øger atmosfærens kapacitet til at holde vand med 7%, siger klimaforskere og hæver risikoen for kraftige nedbørshændelser.

Andre faktorer, herunder lokal geografi og lufttrykssystemer, bestemmer også, hvordan specifikke områder påvirkes.

Geert Jan van Oldenborgh fra World Weather Attribution, et internationalt videnskabeligt netværk, der analyserer, hvordan klimaforandringer kunne have bidraget til specifikke vejrhændelser, sagde, at han forventede, at det kunne tage uger at bestemme en sammenhæng mellem regn og klimaændringer.

”Vi er hurtige, men vi er ikke så hurtige,” sagde van Oldenborgh, klimaforsker ved Royal Dutch Meteorological Institute.

Tidlige observationer antyder, at regnen måske er blevet tilskyndet af et lavtrykssystem, der har været parkeret over Vesteuropa i flere dage, da det blev blokeret for at komme videre af højt tryk mod øst og nord.

Oversvømmelserne følger kun få uger efter at en rekordstor hedebølge dræbte hundredvis af mennesker i Canada og USA. Forskere har siden sagt, at ekstrem varme ville have været "næsten umulig" uden klimaændringer, hvilket havde gjort en sådan begivenhed mindst 150 gange mere tilbøjelig til at forekomme.

Europa har også været usædvanligt varmt. Den finske hovedstad Helsinki, for eksempel, havde lige sin mest brændende juni på rekord siden 1844.

Denne uges regn har slået ned regn og flodniveauer i områder i Vesteuropa.

Selvom forskere har forudsagt vejrforstyrrelser som følge af klimaændringer i årtier, siger nogle, at den hastighed, hvormed disse ekstremer rammer, har overrasket dem.

"Jeg er bange for, at det ser ud til at ske så hurtigt," sagde Hayley Fowler, en hydroklimatolog ved Newcastle University i Storbritannien, og noterede sig de "alvorligt rekordhændende begivenheder over hele verden inden for få uger efter hinanden."

Andre sagde, at nedbøren ikke var sådan en overraskelse, men at det høje antal dødsfald antydede, at områder manglede effektive advarsels- og evakueringssystemer til at klare ekstreme vejrhændelser.

"Regnfald svarer ikke til katastrofe," sagde Imperial College Londons Toumi. "Hvad der virkelig er foruroligende er antallet af dræbte ... Det er en vækning."

Den Europæiske Union foreslog i denne uge en række klimapolitikker, der sigter mod at nedskære blokens planetopvarmningsemissioner inden 2030.

At skære ned på emissioner er afgørende for at bremse klimaændringerne, sagde Stefan Rahmstorf, en oceanograf og klimaforsker ved Potsdam Institute for Climate Impact Research.

"Vi har allerede en varmere verden med smeltende is, stigende hav, mere ekstreme vejrhændelser. Det vil være med os og med de næste generationer," sagde Rahmstorf. "Men vi kan stadig forhindre, at det bliver meget værre."

Klima forandring

Vi er nødt til at bekæmpe den globale opvarmning meget hurtigere - Merkel

Udgivet

on

By

Der er ikke gjort nok for at reducere kulstofemissionerne for at hjælpe med at tackle den globale opvarmning, Tysklands kansler Angela Merkel (billedet) sagde i sidste uge, skriver Kirsti Knolle, Reuters.

”Dette gælder ikke kun for Tyskland, men for mange lande i verden,” fortalte Merkel på en pressekonference i Berlin og tilføjede, at det var vigtigt at gennemføre foranstaltninger, der er forenelige med klimamålene i Parisaftalen.

Merkel, der skifter kansler senere på året, sagde, at hun i sin politiske karriere havde brugt meget energi på klimabeskyttelse, men var meget opmærksom på behovet for meget hurtigere handling.

reklame

Læs

Klima forandring

Den europæiske handlingsdag for klimapagten

Udgivet

on

I dag (29. juni) deltager Executive Vice President Frans Timmermans i Klimapagtens handlingsdag. Denne digitale dagsbegivenhed på én dag har til formål at øge bevidstheden om mulighederne i Den europæiske klimapagt til at løfte individuel og kollektiv klimahandling, dele opløftende historier og forbinde mennesker til handlinger i deres eget land og lokalsamfund. Programmet inkluderer en hovedbegivenhed, separate lanceringer i forskellige EU-lande, matchmaking og ekspertrådgivning og en workshop, der samler unge i alderen 15-30 fra hele Europa for at skabe innovative projekter sammen. Det Den europæiske klimapagt er et EU-dækkende initiativ, der opfordrer mennesker, samfund og organisationer til at deltage i klimahandling og opbygge et grønnere Europa, der hver især tager skridt i deres egne verdener for at opbygge en mere bæredygtig planet. Pagten blev lanceret i december 2020 og er en del af European Green Dealog hjælper EU med at nå sit mål om at være det første klimaneutrale kontinent i verden inden 2050. For mere information og tilmelding, besøg Klimapagtens handlingsdag og Ungdoms klimapagtudfordring web sider.

reklame
Læs

Klima forandring

Uddannelse for klimakoalition: Europa-Kommissionen organiserer den første samling af unge og uddannelsessamfund

Udgivet

on

På 22 juni den Uddannelse for klima Koalitionen mødtes i en online konference, hvor studerende, lærere, uddannelsesinstitutioner og interessenter diskuterede med politikere, hvordan unge og uddannelsessamfundet generelt kan inddrages i at opnå et klimaneutralt og bæredygtigt samfund gennem konkrete handlinger. jeginnovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdom Kommissær Mariya Gabriel sagde: "'At gøre en forskel' - det er det, som #EducationForClimate Coalition handler om. At gøre en forskel i din skole, i dit nabolag, i den region, du bor i, og hvor du bidrager aktivt til den grønne overgang, vores samfund gennemgår. ” 

Under konferencen åbnede et fællesskabspanel med kommissær Gabriel, minister Tiago Brandão Rodrigues, portugisisk uddannelsesminister fra rådets formandskab, og Anne Karjalainen, medlem af Regionsudvalget / FI / PES, formand for SEDEC-Kommissionen konferencen. Elever, lærere og uddannelsesinteressenter præsenterede derefter den første samdesignede samfundsprototype, og deltagerne lærte, hvordan de kan deltage i en række workshops, der arrangeres fra juli til november 2021. Uddannelsen for klimakoalition blev lanceret i december 2020 for at mobilisere uddannelsesmiljøet til at arbejde sammen om at opnå en klimaneutral og bæredygtig EU. Gennem et nyt website, studerende, lærere og andre interesserede i uddannelsessystemet kan deltage i samfundet og deltage i klimarelaterede uddannelsesinitiativer. Mere information og en optageg af konferencen er tilgængelige online.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending