Følg os

European Green Deal

I klimaprotesterne og Europa-valget er fremtiden for Green Deal på spil

DEL:

Udgivet

on

De europæiske grønne står resolut sammen med de mennesker, der kræver akut klimaindsats i hele Europa i dag og i løbet af de næste par dage. De Grønne udsender en skarp advarsel: Stemmer på højrefløjs- og højrefløjspartier sætter fremtiden for Green Deal og planeten på spil.

Fra klimamarchen i Amsterdam talte European Greens spidskandidat Bas Eickhout sagde: "Demonstranter, aktivister og grønne politikere viste det før: vi kan ændre politiks kurs ved at gå på gaden for at handle på klimaområdet. Dette hjalp enormt med at presse på for den grønne aftale. Ved næste uges valg vil vælgerne kunne presse på for klimaindsats igen. Sidste forår begyndte liberale og konservative at lede efter måder at udvande Green Deal på. De stemte imod at genoprette den europæiske natur. At stoppe klimaændringer er en langsigtet forpligtelse, der kræver mere handling i stedet for mindre. Derfor protesterer vi i dag over hele Europa. Det er også derfor, næste uges valg er så vigtigt: Fremtiden for Den Grønne Deal og klimaindsats er på spil.”

Europæisk Grønnes topkandidat Terry Reintke, der marcherede i klimaprotesten i Berlin, tilføjede: "For fem år siden, efter Fridays for Future-marcherne, hvor millioner af studerende gik på gaden, lovede de europæiske ledere handling. De Grønne leverede: Vi har stærkeste afstemningsresultat for klimaindsats i Europa-Parlamentet, og nu vil vi ubønhørligt kæmpe for fremtiden for den grønne aftale. Vi er de eneste med konkrete planer om at fremme den grønne aftale og udvide den til en grøn og social aftale, der forlader. ingen bag Hvis du er bekymret for klimaet, så meld dig ind i klimabevægelsen på gaden, og stem grønt ved valget til Europa-Parlamentet i næste uge.

I 2021 skyllede oversvømmelser over Europa og dræbte over 200 mennesker og ødelagde hjem. I 2022 forårsagede sommerens rekordstore hedebølger over 60,000 for tidlige dødsfald. Og sidste år blev et område dobbelt så stort som Luxembourg brændt i skovbrande over hele Europa.

De grønne partier slår til lyd for en massiv investeringsplan for at styrke en fremtidssikret europæisk økonomi, der bevæger sig væk fra de forurenende, fossile brændselsafhængige produktionsmetoder. En Green Deal, der skaber job, sikrer en sikker og sund livsstil og giver nye perspektiver for alle. Eickhout og Reintke insisterede på, at presset fra klimabevægelsen har været med til at gøre den europæiske grønne aftale til virkelighed. Nu er det tid til at forsvare det mod det konservative og højreekstremistiske modreaktion og til at være endnu mere ambitiøs for en grønnere fremtid.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending