Følg os

Europas miljøhovedstad

Lovgivere indgår aftale om en ny standard for at bekæmpe greenwashing på obligationsmarkederne 

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

EU's forhandlere indgik tirsdag (28. februar) en aftale, der skaber den første bedste standard i klassen for udstedelse af grønne obligationer, ECON.

"European Green Bonds Standard" (EUGBS), som virksomheder, der udsteder en obligation, kan vælge at overholde, vil primært gøre det muligt for investorer at orientere deres investeringer mere trygt mod mere bæredygtige teknologier og virksomheder. Det vil også give selskabet, der udsteder obligationen, mere sikkerhed for, at deres obligation vil være egnet til investorer, der søger grønne obligationer i deres portefølje. Standarden er i overensstemmelse med den mere horisontale taksonomilovgivning, der definerer, hvilke økonomiske aktiviteter der kan betragtes som miljømæssigt bæredygtige.

Aftalen blev indgået af EP-forhandlere med ordføreren i spidsen Paul Tang (S&D, NL) og det svenske EU-formandskab. Det vil gøre det muligt for investorer at identificere grønne obligationer og virksomheder af høj kvalitet og derved reducere greenwashing, afklare over for obligationsudstedere, hvilke økonomiske aktiviteter der kan udføres med obligationens provenu, etablere en klar rapporteringsproces om anvendelsen af ​​provenuet fra obligationssalget, og standardisere verifikationsarbejdet for eksterne anmeldere, hvilket vil forbedre tilliden til gennemgangsprocessen.

Gennemsigtighed

Alle virksomheder, der vælger at bruge standarden, når de markedsfører en grøn obligation, vil være forpligtet til at oplyse meget om, hvordan obligationens provenu vil blive brugt, men er også forpligtet til at vise, hvordan disse investeringer indgår i overgangsplanerne for virksomheden som helhed. Standarden kræver derfor, at virksomhederne er i gang med en generel grøn omstilling. Vedtagelsen af ​​standarden vil også garantere investorerne, at obligationen er taksonomijusteret.

Oplysningskravene, der er fastsat i skabelonformater, vil også være åbne for brug af virksomheder, der udsteder obligationer, som ikke kan opfylde alle kravene for at kvalificere sig til EUGBS. Disse virksomheder ville dermed underkaste sig ambitiøse gennemsigtighedskrav og som følge heraf drage fordel af bedre tillid blandt investorerne.

Eksterne anmeldere

reklame

Forordningen etablerer et registreringssystem og en tilsynsramme for eksterne bedømmere af europæiske grønne obligationer – de uafhængige enheder, der er ansvarlige for at vurdere, om en obligation er grøn. Lige så vigtigt foreskriver forordningen, at alle faktiske eller endda potentielle interessekonflikter er korrekt identificeret, elimineret eller styret og afsløret på en gennemsigtig måde. Der kan udvikles tekniske standarder, der specificerer kriterierne for vurdering af håndteringen af ​​interessekonflikter.

Fleksibilitet

Indtil taksonomierammen er fuldt ud i drift, blev lovgiverne enige om at tillade, at 15 % af provenuet fra en grøn obligation investeres i økonomiske aktiviteter, der overholder taksonomikravene, men som der endnu ikke ville være fastlagt kriterier for at afgøre, om aktivitet bidrager til en grøn målsætning (tekniske screeningskriterier).

Paul Tang, ordfører, sagde: "Med 100 billioner euro i årlige handler er det europæiske obligationsmarked den mest populære mulighed for virksomheder og regeringer til at rejse finanser. I aften har EU taget et stort skridt for at gøre dette massive marked grønnere ved at vedtage den første regulering i verden om grønne obligationer. Men vi er også nået længere ved at knytte grønne obligationer til den overordnede grønne omstilling af virksomheden som helhed.

Denne forordning skaber en guldstandard, som grønne obligationer kan stræbe efter. Det sikrer, at de indsamlede penge skal gå til grønne aktiviteter, og at obligationer bliver undersøgt af professionelle og uafhængige tredjeparts anmeldere. Dette er en verden uden for de nuværende markedsstandarder.

Parlamentet formåede også at inkludere en ramme for offentliggørelse af grønne og bæredygtighedsforbundne obligationer, der gerne vil vise, at de er seriøse omkring deres grønne krav, men som endnu ikke er i stand til at overholde guldstandardens strenge standarder. Med et klart system for afsløringer vil alle grønne obligationer, der ikke bruger dette system, sandsynligvis blive set på med stigende mistænksomhed."

Baggrund

Grønne obligationer kan spille en afgørende rolle i finansieringen af ​​overgangen til en kulstoffattig økonomi og kan bidrage til at mobilisere den nødvendige kapital til at nå ambitiøse klima- og bæredygtighedsmål. Markedet for grønne obligationer har oplevet eksponentiel vækst siden 2007, hvor den årlige udstedelse af grønne obligationer for første gang brød igennem en halv billion USD i 2021, en stigning på 75 % i forhold til 2020. Europa er den mest produktive udstedelsesregion51 % af den globale mængde grønne obligationer udstedt i EU i 2020. Grønne obligationsudstedelser er dog lille sammenlignet med den samlede obligationsudstedelse, der repræsenterer omkring 3 til 3.5 % af den samlede obligationsudstedelse.

Mere information 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending