Følg os

Carbon synker

Kommissionen vedtager detaljerede rapporteringsregler for CO2-grænsejusteringsmekanismens overgangsfase

DEL:

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har vedtaget reglerne for implementeringen af ​​Carbon Border Adjustment Mechanism (CBAM) i overgangsfasen, som starter den 1. oktober i år og løber indtil udgangen af ​​2025.

Gennemførelsesforordning detaljer om overgangsrapporteringsforpligtelserne for EU-importører af CBAM-varer samt overgangsmetoden til beregning af indlejrede emissioner frigivet under produktionsprocessen af ​​CBAM-varer.

I CBAM's overgangsfase skal erhvervsdrivende kun rapportere om de emissioner, der er indbygget i deres import underlagt mekanismen uden at betale nogen økonomisk justering. Dette vil give virksomhederne tilstrækkelig tid til at forberede sig på en forudsigelig måde, samtidig med at den endelige metode kan finjusteres inden 2026.

For at hjælpe både importører og tredjelandsproducenter offentliggjorde Kommissionen også vejledning for EU-importører og ikke-EU-installationer om den praktiske implementering af de nye regler. Samtidig udvikles der i øjeblikket dedikerede it-værktøjer til at hjælpe importører med at udføre og rapportere disse beregninger, såvel som træningsmaterialer, webinarer og tutorials til at støtte virksomheder, når overgangsmekanismen begynder. Mens importører vil blive bedt om at indsamle data fra fjerde kvartal fra den 1. oktober 2023, skal deres første rapport først indsendes inden den 31. januar 2024.

Inden den blev vedtaget af Kommissionen, var gennemførelsesforordningen underlagt offentligheden høring og blev efterfølgende godkendt af CBAM-udvalget, sammensat af repræsentanter fra EU-medlemslande. En af de centrale søjler i EU's ambitiøse Passer til 55 Agenda, CBAM er EU's skelsættende værktøj til at bekæmpe kulstoflækage. Kulstoflækage opstår, når virksomheder baseret i EU flytter kulstofintensiv produktion til udlandet for at drage fordel af lavere standarder, eller når EU-produkter erstattes af mere kulstofintensive import, hvilket igen underminerer vores klimaindsats.

Mere information

Carbon Border Adjustment Mechanism (CBAM)

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending