Følg os

Den fælles landbrugspolitik (CAP)

Reformen af ​​den fælles landbrugspolitik får endelig godkendelse fra MEP'erne

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Tirsdag (23. november) gav Parlamentet grønt lys til EU's nye landbrugspolitik. Denne reformerede version har til formål at være grønnere, mere retfærdig, mere fleksibel og gennemsigtig, AGRI, plenum.

Under forhandlingerne om lovgivningsreformpakken insisterede MEP'erne på, at styrkelse af biodiversiteten og overholdelse af EU's miljø- og klimalove og -forpligtelser vil være nøglen til gennemførelsen af ​​den reformerede fælles landbrugspolitik (CAP), der træder i kraft i 2023. Mens Kommissionen vil vurdere, om de nationale strategiske planer for den fælles landbrugspolitik er i overensstemmelse med disse forpligtelser, bliver landmændene nødt til at overholde klima- og miljøvenlig praksis. Medlemslandene vil være forpligtet til at sikre, at mindst 35 % af budgettet for udvikling af landdistrikter og mindst 25 % af de direkte betalinger vil blive afsat til miljø- og klimaforanstaltninger.

Mere støtte til små landbrug og unge landmænd

MEP'erne sikrede, at mindst 10 % af de direkte betalinger vil blive brugt til at støtte små og mellemstore landbrug, og at mindst 3 % af den fælles landbrugspolitiks budget vil gå til unge landmænd. De insisterede også på, at en krisereserve med et årligt budget på 450 millioner euro (i løbende priser) vil være permanent klar til at hjælpe landmænd med pris- eller markedsustabilitet.

reklame

Mere gennemsigtighed og bedre overholdelse af arbejdsregler

Som følge af Parlamentets pres vil EU's arbejdsregler i landbrugssektorerne blive bedre overvåget og overtrædelser straffet takket være samarbejdet mellem nationale arbejdsinspektører og betalingsorganer for den fælles landbrugspolitik.

Oplysninger om endelige modtagere af EU-støtte vil være mere gennemsigtige takket være et EU-datamineværktøj, som medlemslandene får adgang til, og som hjælper med at identificere risikoen for svig ved at krydstjekke oplysninger i offentlige databaser.

reklame

Forordningen om strategiplaner blev vedtaget med 452 stemmer for, 178 imod og 57 hverken for eller imod, den "horisontale forordning" med 485 stemmer for, 142 imod og 61 hverken for eller imod og "Forordningen om den fælles markedsordning" med 487 for, 130 imod og 71 undlod at stemme.

Ordfører for "forordningen om strategiplaner" Peter Jahr (EPP, DE) sagde: "Ved at godkende reformen af ​​den fælles landbrugspolitik garanterer vi planlægningssikkerhed ikke kun for medlemslandene, men frem for alt for vores europæiske landmænd. Vi har sikret, at denne fælles landbrugspolitik er mere bæredygtig, gennemsigtig og forudsigelig. Den nye leveringsmodel vil mindske den bureaukratiske byrde af landbrugspolitikken på landmændene. Vores afstemning i dag har vist, at vi ønsker at beskytte og fremme familiebrug, de mennesker, der vedligeholder og bevarer vores kulturlandskab.”

Ordfører for den "horisontale forordning" Ulrike Müller (RE, DE) sagde: "I dag er en historisk dag for den nye fælles landbrugspolitik, en dag, hvor vi går frem mod en mere miljømæssigt ambitiøs, socialt bevidst og præstationsorienteret landbrugspolitik. Den nye leveringsmodel vil sikre, at fokus for den fælles landbrugspolitik vil være mere på at nå sine mål og mindre på blot at overholde reglerne. Vi sørgede også for, at betalingerne under den fælles landbrugspolitik er mere gennemsigtige, og at EU's finansielle interesser er bedre beskyttet. Denne fælles landbrugspolitik vil virkelig blive en succes.”

Ordfører for "forordningen om den fælles markedsordning" Eric Andrieu (S&D, FR) sagde: "For første gang i mere end 30 år vil de reformer, der er godkendt i dag, takket være den fælles markedsordningsdel af reformen af ​​den fælles landbrugspolitik, betyde mere markedsregulering end deregulering. Vi kan være stolte af, hvor langt vi er nået, for de fremskridt, der er gjort, er vigtige for landmændene, for sektoren og for forbrugerne. Den fælles markedsordning er bestemt et første skridt i den rigtige retning."

Næste skridt

Nuværende CAP-regler blev forlænget efter 31. december 2020 og erstattet af overgangsregler indtil udgangen af ​​2022. Når de er godkendt af rådet, vil de nye regler være gældende fra 1. januar 2023.

Mere information 

Del denne artikel:

Landbrug

EU's landbrugsstatistik: Subsidier, arbejdspladser, produktion

Udgivet

on

Opdag fakta og tal om landbrug i EU, herunder finansiering efter land, beskæftigelse og produktion, Samfund.

Landbrug er en vigtig industri for alle EU-lande, og de modtager alle EU-midler gennem den fælles landbrugspolitik (CAP). Disse midler støtter landmænd direkte gennem Den Europæiske Landbrugsgarantifond og landdistrikter, klimaindsats og forvaltning af naturressourcer gennem Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikter.

Finde ud af hvordan den fælles landbrugspolitik støtter landmændene.

EU's landbrugsstøtte efter land

I 2019 blev der brugt 38.2 milliarder euro på direkte betalinger til landmænd og 13.8 milliarder euro på udvikling af landdistrikter. Yderligere 2.4 mia. EUR støttede markedet for landbrugsprodukter.

reklame

Reglerne for, hvordan midler fra den fælles landbrugspolitik bruges, bestemmes af EU's langsigtede budget. Det gældende regler gælder indtil december 2022, hvorefter den seneste reform af den fælles landbrugspolitik træder i kraft og løber indtil 2027.

Infografik med kort, der viser størrelsen af ​​tilskud fra den fælles landbrugspolitik pr. EU-land i 2019. Nøgledata kan findes under overskriften EU-landbrugsstøtte efter land.
Fordelingen af ​​den fælles landbrugspolitiks midler mellem EU-landene  

EU's landbrugsbeskæftigelsesstatistik

Landbrugsindustrien støttede 9,476,600 arbejdspladser i 2019 og 3,769,850 arbejdspladser i fødevareproduktion (i 2018) og tegnede sig for 1.3 % af EU's bruttonationalprodukt i 2020.

Rumænien havde flest beskæftigede i landbruget i 2019, mens Danmark havde flest beskæftigede i fødevareproduktion i 2018.

reklame

For hver euro brugt, skaber landbrugssektoren yderligere 0.76 euro til EU-økonomien. Bruttoværditilvæksten fra landbruget - forskellen mellem værdien af ​​alt, hvad EU's primære landbrugssektor producerede, og omkostningerne ved de tjenester og varer, der blev brugt i produktionsprocessen - var €178.4 milliarder i 2020.

Infografik, der viser beskæftigelsen i landbruget (i 2019) og fødevareproduktionen (i 2018) pr. EU-land. Nøgledata kan findes under overskriften EU's landbrugsbeskæftigelsesstatistik.
Fødevare- og landbrugssektorerne i EU  

Landbrugsproduktion i Europa

EU's landbrug producerer et rigt udvalg af fødevarer, fra korn til mælk. EU har lovgivet for at sikre, at de fødevarer, der produceres og sælges i EU, er sikre at spise. Det EU's jord til bord-strategi, annonceret i 2020, har til formål at sikre, at fødevarer også produceres mere bæredygtigt. MEP'er ønsker at reducere brugen af ​​pesticider til bedre beskytte bestøvere og biodiversitet, afslutte brugen af ​​bure i dyreavl og øge arealanvendelsen til økologisk landbrug af 2030.

Infografik, der viser, hvor mange tons forskellige fødevarer, der blev produceret i EU i 2019.
Fødevareproduktion i EU  

Den fælles landbrugspolitik 

Data kilder 

Del denne artikel:

Læs

Landbrug

Europa-Parlamentet er ved at stemme om en stor aftale om landbrugsstøtte

Udgivet

on

By

Medlemmer af Europa-Parlamentet deltager i en debat om den fælles landbrugspolitik (CAP) under et plenarmøde i Europa-Parlamentet i Strasbourg, Frankrig, den 23. november 2021. REUTERS/Christian Hartmann/Pool
EU-kommissær for landbrug Janusz Wojciechowski taler under en debat om den fælles landbrugspolitik (CAP) under et plenarmøde i Europa-Parlamentet i Strasbourg, Frankrig, den 23. november 2021. REUTERS/Christian Hartmann/Pool

Lovgivere, der hjalp med at formidle en aftale med regeringer om reformer af EU's enorme landbrugsstøtteprogram, opfordrede indtrængende Europa-Parlamentet til at give det endeligt grønt lys tirsdag (23. november), skriver Ingrid Melander, Reuters.

Aftalen nået i juni afsluttede en næsten tre-årig kamp om fremtiden for EU's fælles landbrugspolitik, og den tegner sig for omkring en tredjedel af blokkens budget for 2021-2027 - at bruge omkring 387 milliarder euro (436 mia. USD) på landmænd og støtte til landdistrikterne udvikling.

De nye regler for den fælles landbrugspolitik, som vil gælde fra 2023, har til formål at flytte penge fra intensiv landbrugspraksis til beskyttelse af naturen og reducere de 10 % af EU's drivhusgasser, der udledes af landbruget.

Reformerne har gode muligheder for at blive godkendt af Europa-Parlamentet senere tirsdag. Men miljøgrupper og nogle lovgivere siger, at de ikke tilpasser landbruget til EU's mål for at bekæmpe klimaændringer, og at mange af de planlagte foranstaltninger for at tilskynde landmændene til at skifte til miljøvenlige metoder er svage eller frivillige.

reklame

"Jeg opfordrer dig venligst, i de europæiske landmænds interesse, i klimaets interesse, til at stemme for," sagde Peter Jahr, et tysk medlem af Europa-Parlamentet.

Han adresserede kritik af reformerne og sagde, at der var behov for kompromiser.

Den udøvende EU-kommissions landbrugschef, Janusz Wojciechowski, sagde, at reformerne ville "fremme en bæredygtig og konkurrencedygtig landbrugssektor, der kan understøtte landmændenes levebrød og levere sunde og bæredygtige fødevarer til samfundet, samtidig med at de leverer væsentligt mere med hensyn til miljø og klima."

reklame

Reformerne vil kræve, at 20 % af betalingerne til landmænd fra 2023-2024 bliver brugt på "øko-ordninger", hvilket stiger til 25 % af betalingerne i 2025-2027. Mindst 10 % af den fælles landbrugspolitiks midler vil gå til mindre landbrug, og alle landmænds betalinger vil være bundet til overholdelse af miljøreglerne.

Aftalen skaber også en krisefond på 450 millioner euro i tilfælde af, at landbrugsmarkederne forstyrres af en nødsituation såsom en pandemi.

($ 1 = € 0.8880)

Del denne artikel:

Læs

Landbrug

Fælles landbrugspolitik: Hvordan støtter EU landmænd?

Udgivet

on

Fra støtte til landmænd til beskyttelse af miljøet dækker EU's landbrugspolitik en række forskellige mål. Lær hvordan EU -landbrug finansieres, dets historie og fremtid, Samfund.

Hvad er den fælles landbrugspolitik?

EU støtter landbrug gennem sit Den fælles landbrugspolitik (KASKET). Det blev oprettet i 1962 og har gennemgået en række reformer for at gøre landbruget mere retfærdigt for landmænd og mere bæredygtigt.

Der er omkring 10 millioner gårde i EU, og landbrugs- og fødevaresektoren giver tilsammen næsten 40 millioner arbejdspladser i EU.

reklame

Hvordan finansieres den fælles landbrugspolitik?

Den fælles landbrugspolitik finansieres over EU -budgettet. Under EU's budget for 2021-2027, Er der afsat 386.6 milliarder euro til landbrug. Det er opdelt i to dele:

  • € 291.1 mia. Til Den Europæiske Landbrugsgarantifond, der yder indkomststøtte til landmænd.
  • € 95.5 mia. Til Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikter, som omfatter finansiering til landdistrikter, klimaindsatser og forvaltning af naturressourcer.

Hvordan ser EU -landbruget ud i dag? 

Landmænd og landbrugssektoren blev påvirket af COVID-19 og EU indførte særlige foranstaltninger til støtte for industrien og indkomster. Nuværende regler for, hvordan CAP -midler skal bruges, løber frem til 2023 på grund af forsinkelser i budgetforhandlingerne. Dette krævede en overgangsaftale til beskytte landmændenes indkomster og sikre fødevaresikkerhed.

reklame

Vil reformen betyde en mere miljøvenlig fælles landbrugspolitik?

EU -landbruget tegner sig for ca. 10% af drivhusgasemissionerne. Reformen bør føre til en mere miljøvenlig, mere retfærdig og gennemsigtig EU -landbrugspolitik, sagde MEP'er efter a der blev indgået aftale med Rådet. Parlamentet ønsker at knytte den fælles landbrugspolitik til Parisaftalen om klimaændringer, samtidig med at støtten til unge landmænd og små og mellemstore bedrifter øges. Parlamentet vil stemme om den endelige aftale i 2021, og den træder i kraft i 2023.

Landbrugspolitikken er knyttet til European Green Deal og Farm to Fork-strategi fra Europa -Kommissionen, der har til formål at beskytte miljøet og sikre sund mad til alle, samtidig med at landmændenes levebrød sikres.

Mere om landbrug

Briefing 

Kontroller lovgivningen 

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending