Følg os

CO2 emissioner

Kulstoflækage: Forhindre virksomheder i at undgå emissionsregler 

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

MEP'er ønsker en mere ambitiøs kulstofafgift på importerede varer for at forhindre virksomheder i at flytte uden for EU for at undgå emissionsstandarder, en praksis kendt som kulstoflækage, Samfund.

Mens den europæiske industri kæmper for at komme sig over Covid-19-krisen og virkningen af ​​krigen i Ukraine, forsøger EU at overholde sine klimaforpligtelser, samtidig med at arbejdspladser og produktionskæder holdes hjemme.

Omkring 27 % af de globale CO2-emissioner fra brændstofforbrænding kommer fra internationalt handlede varer, og emissionerne fra EU-import er steget, hvilket undergraver dens klimaindsats.

Oplev, hvordan EU's genopretningsplan prioriterer at skabe et bæredygtigt og klimaneutralt Europa.

En EU-kulstofafgift for at forhindre kulstoflækage

EU's bestræbelser på at reducere sit COXNUMX-fodaftryk under European Green Deal og blive bæredygtigt robust og klimaneutral inden 2050, kunne blive undermineret af mindre klimaambitiøse lande. For at afbøde dette foreslog Europa-Kommissionen en Justeringsmekanisme for kulstofgrænser (CBAM) i juli 2021, som ville anvende en kulstofafgift på import af visse varer fra lande uden for EU.

Denne mekanisme er også en del af en række love, der justeres under Passer til 55 i 2030-pakke at leve op til den europæiske klimalov gennem et fald i drivhusgasemissionerne på mindst 55 % inden 2030 sammenlignet med 1990-niveauerne. Hvordan ville en europæisk kulstofafgift fungere?  

  • Hvis produkter kommer fra lande med mindre ambitiøse regler end EU, opkræves afgiften, hvilket sikrer, at import ikke er billigere end det tilsvarende EU-produkt. 

I betragtning af risikoen for, at mere forurenende sektorer flytter produktionen til lande med mindre begrænsninger af drivhusgasemissioner, betragtes kulstofpriser som et væsentligt supplement til det eksisterende EU-system for kulstofkvoter, EU's emissionshandelssystem (ETS). Hvad er kulstoflækage?  

reklame
  • Kulstoflækage er en flytning af drivhusgasemitterende industrier uden for EU for at undgå strammere standarder. Da dette simpelthen flytter problemet et andet sted, ønsker MEP'erne at undgå problemet gennem dette nye kulstoflækageinstrument 

Eksisterende foranstaltninger til prisfastsættelse af kulstof i EU

I henhold til det nuværende emissionshandelssystem (ETS), som giver økonomiske incitamenter til at reducere emissioner, skal kraftværker og industrier have tilladelse til hvert ton CO2, de producerer. Prisen på disse tilladelser er drevet af efterspørgsel og udbud. På grund af den sidste økonomiske krise er efterspørgslen efter tilladelser faldet, og deres pris er også så lav, at det afskrækker virksomheder fra at investere i grønne teknologier. For at løse dette problem, EU vil reformere ETS - som forudset under Fit for 55-pakken.

Hvad Parlamentet beder om

I en betænkning vedtaget af miljøudvalget den 17. maj. MEP'er opfordrer til, at Carbon Border Adjustment Mechanism udvides til at omfatte flere produkter, herunder aluminium, brint og kemikalier og til at dække såkaldte indirekte emissioner fra den elektricitet, der bruges i fremstillingen. De ønsker også, at mekanismen skal implementeres hurtigere, fra 1. januar 2023, med en to-årig overgangsperiode og udvidet til alle sektorer af ETS inden 2030.

Inden 2020 skal CO94 Border Adjustment Mechanism dække energi- og energiintensive industrisektorer, som repræsenterer XNUMX % af EU's industrielle emissioner og stadig modtager betydelige gratis tildelinger, ifølge MEP'erne. Disse gratis kvoter skal udfases i 2030 når mekanismen fuldt ud skal dække de beskyttede industrier. 

MEP'er støtter Kommissionens forslag om at bruge indtægterne fra salg af mekanismecertifikater som nye egne ressourcer for EU's budget.

Derudover bør mindst det, der svarer til den økonomiske værdi, der svarer til de indtægter, der genereres af mekanismen, kanaliseres til de mindst udviklede lande for at hjælpe med dekarboniseringen af ​​deres fremstillingsindustri.

Rapporten opfordrer også til en centraliseret EU-myndighed for COXNUMX-grænsejusteringsmekanismen i stedet for en i hvert EU-land.

MEP'er vil stemme om rapporten under plenarmødet den 6.-9. juni.

Lær mere om EU's reaktioner på klimaændringer og dens rolle i internationale klimaforhandlinger.

Find ud af mere 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending