Følg os

Klima forandring

Reduktioner af emissioner af fluorholdige gasser for at fremme EU's kamp mod klimaændringer 

DEL:

Udgivet

on

Parlamentets miljøudvalg er enig i en ambitiøs reduktion af fluorholdige drivhusgasemissioner for yderligere at bidrage til EU's klimaneutralitetsmål.

Medlemmer af Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed (ENVI) vedtog deres holdning vedr revision af EU's lovgivningsmæssige rammer for emissioner af fluorholdige gasser (F-gasser) med 64 stemmer for, otte imod og XNUMX hverken for eller imod.

Bevæg dig hurtigere mod alternative løsninger

For at fremskynde innovation i og udvikling af mere klimavenlige løsninger og for at give forbrugere og investorer sikkerhed, ønsker MEP'erne at styrke nye krav foreslået af Kommissionen, som forbyder markedsføring på det indre marked af produkter, der indeholder F-gasser (bilag IV). Teksten tilføjer også forbud mod anvendelse af F-gasser til sektorer, hvor det er teknologisk og økonomisk muligt at skifte til alternativer, der ikke anvender F-gasser, såsom køling, aircondition, varmepumper og elektrisk koblingsudstyr.

Fremskynde overgangen til klimaneutralitet

Rapporten introducerer en stejlere bane fra 2039 og frem for at nedtrappe hydrofluorcarboner (HFC'er), der markedsføres i EU, med målet om et nul-HFC-mål inden 2050 (bilag VII). Udfasning af HFC-produktion og -forbrug i EU ville bringe disse opdaterede regler i overensstemmelse med EU's 2050 klimaneutralitetsmål.

Ifølge MEP'erne bør Kommissionen nøje overvåge markedsudviklingen i nøglesektorer såsom varmepumper og halvledere. For varmepumper er Kommissionen nødt til at sikre, at HFC-afviklingen ikke bringer den i fare RePowerEU varmepumpeimplementeringsmål, da industrien skal arbejde hen imod at erstatte HFC'er med naturlige alternativer.

reklame

Forbedre håndhævelsen for at forhindre ulovlig handel

MEP'er foreslår mere handling mod ulovlig handel med disse gasser ved at foreslå administrative minimumsbøder for manglende overholdelse. De ønsker også, at toldmyndighederne beslaglægger og konfiskerer F-gasser, der er importeret eller eksporteret i strid med reglerne, i overensstemmelse med direktiv om miljøkriminalitet.

Ordfører Bas Eickhout (Greens/EFA, NL) sagde: "F-gasser er ikke velkendte, men har store konsekvenser for vores klima, da de er meget kraftige drivhusgasser. I de fleste tilfælde er naturlige alternativer let tilgængelige. Derfor stemte vi for en ambitiøs holdning til fuldstændig udfasning af F-gasser inden 2050 og i de fleste sektorer allerede ved udgangen af ​​dette årti. Vi giver klarhed til markedet og et signal om at investere i alternativer. Mange europæiske virksomheder er allerede på forkant med denne udvikling og vil drage fordel af den på grund af deres markedsposition og eksportmuligheder.”

Næste skridt

Betænkningen er planlagt til at blive vedtaget under plenarmødet den 29.-30. marts 2023 og vil udgøre Parlamentets forhandlingsposition med EU's regeringer om den endelige udformning af lovgivningen.

Baggrund

Fluorerede drivhusgasser, som omfatter hydrofluorcarboner (HFC'er), perfluorcarboner (PFC'er), svovlhexafluorid og nitrogentrifluorid, er menneskeskabte drivhusgasser (GHG) med et højt globalt opvarmningspotentiale. De bruges i almindelige apparater som køleskabe, aircondition, varmepumper, brandbeskyttelse, skum og aerosoler. De er omfattet af Paris-aftalen sammen med CO2, metan og dinitrogenoxid og tegner sig for omkring 2,5 % af EU's drivhusgasemissioner.

Yderligere reduktion af emissioner af F-gasser er nødvendig for at bidrage til EU's klimamål og overholde Kigali ændring til Montreal-protokollen om stoffer, der nedbryder ozonlaget.

Mere information 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending