Følg os

Klima forandring

Hvad vil der ske med de europæiske skove, når verden bliver varmere?

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

  • Om 50 år kan skovene, som vi kender dem, forsvinde fra dele af verden på grund af klimaændringer.
  • Appsilon, et dataanalysefirma, bygget Fremtidens skove – en datavisualiseringsapp til at vise, hvordan forskellige klimascenarier vil påvirke europæiske skove. Det giver et nøgternt blik ind i fremtiden, hvor dele af kontinentet bliver uegnet til nogle større træarter.
  • Skovvandringsprocessen, som er afbildet i appen, kan have alvorlige konsekvenser for naturbevarelse og skovforvaltning, hvilket påvirker både lokale økosystemer og økonomier.

Træer er på vej. Stigende temperaturer og faldende nedbør forårsager skift i plantefordelingen på verdensplan. Appsilon, en datavidenskabsvirksomhed, skabte Future Forests – et datavisualiserings-dashboard – der viser, hvordan træmigration kan se ud i de næste 50 år. Den er baseret på en studere af polske videnskabsmænd, som analyserede forventede rækkevidder og trusselsniveauer for 12 europæiske skovtræarter under tre forskellige klimaændringsscenarier.

Klik her for at se fremtiden for europæiske skove.

"Et billede siger mere end tusind ord. Derfor er datavisualisering et så stærkt værktøj. Vi ønskede at skildre undersøgelsens resultater for at henlede folks opmærksomhed på skovmigration som en af ​​de mindre kendte konsekvenser af klimaændringer. Skiftet i udbredelsen af ​​træarter lyder ikke så slemt. Men ser det meste af Europa fremhævet med rødt på grund af sølvbirkens fuldstændige forsvinden fra vores kontinent? Det er her, alarmklokkerne begynder at ringe,” siger Filip Stachura, CEO for Appsilon.

Hvor stor er truslen?

"Vores undersøgelse har vist, at alle de analyserede arter vil stå over for et betydeligt fald i passende habitatareal. Det ville betyde enden på skoven, som vi kender dem i en betydelig del af Europa. De økologiske konsekvenser af sådanne ændringer vil være alvorlige for både skovforvaltningen og naturbeskyttelsen. Det kan betyde, at nogle spiselige planter og svampe bliver sjældne. For eksempel kan overgangen fra nåleskove til bredbladede skove halvere produktionen af ​​blåbærfrugt, og tyttebær kan næsten forsvinde," siger professor Marcin Dyderski fra Institut for Dendrologi, det polske videnskabsakademi.

Appsilons app, baseret på undersøgelse af prof. Dyderski et al., giver sine brugere mulighed for at se ind i skovenes fremtid i tre forskellige klimaændringsscenarier – optimistiske, moderate og pessimistiske. Afhængigt af hvordan de reagerer, blev træerne stemplet som vindere, som vil trives og udvide sig under de nye omstændigheder, tabere, hvis levested vil falde med mere end 50 %, og rumvæsener – nordamerikanske arter plantet i skove, som kan udvide eller trække sig sammen deres rækkevidde.

”Træer har potentialet til at være vores supermagt i kampen mod klimakrisen. Deres kulstofbindende evner kan hjælpe med at reducere emissioner og trække det eksisterende kulstof ud af atmosfæren. Men træer er også ofre for klimaændringer. Vores app giver et kig ind i den dystre fremtid. Men der er stadig tid til at handle for at ændre det. Og det er det, vi fokuserer på,” sagde Andrzej Białaś, Data for Good Lead hos Appsilon.

reklame

Om Appsilon

Appsilon leverer innovative dataanalyse- og maskinlæringsløsninger til Fortune 500-virksomheder, NGO'er og non-profit organisationer. Virksomhedens kerneformål er at fremme teknologi for at bevare og forbedre livet på Jorden. Forpligtet til at påvirke verden positivt, bidrager Appsilons team rutinemæssigt med deres tid og færdigheder til Data til gode projekter, der tilbyder mange af sine tjenester til væsentligt reducerede takster eller pro-bono.

Om Institut for Dendrologi, PAS

Institut for Dendrologi, det polske videnskabsakademi, i Kórnik er en videnskabelig enhed, der udfører tværfaglig forskning i træplanters biologi på alle niveauer af deres organisation. Instituttet forsker inden for to videnskabelige discipliner: biologiske videnskaber og skovvidenskaber. Forskningsretninger, der forfølges på instituttet, omfatter: biogeografi og systematik, fysiologi og økofysiologi, molekylærbiologi, frøbiologi, biokemi, genetik, proteomik, økologi, bioindikation, phytoremediation, mykologi og mycorrhiza, udvælgelse, forædling og formering af træagtige planter, entomologi, og biologi af invasive arter.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending