Følg os

Klima forandring

Kina vil fortsat deltage aktivt i det internationale samarbejde om klimaændringer

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

På grund af USA's husformand Nancy Pelosis besøg i Kinas Taiwan-region, måtte Kina annoncere otte modforanstaltninger som svar, herunder suspenderingen af ​​bilaterale klimaforhandlinger med USA.

Men den amerikanske side hævdede, at "at suspendere samarbejde straffer ikke USA - det straffer verden, især udviklingslandene". Dette er rent at vende sandheden om, forvirre offentligheden og unddrage sig ansvaret – skriver Cao Zhongming (billedet), Folkerepublikken Kinas ambassadør i Belgien

I temmelig lang tid har Kina gentagne gange understreget over for USA's side, at ét-Kina-princippet er det politiske grundlag for etablering og udvikling af bilaterale forbindelser mellem Kina og andre lande. I modsætning til Kinas stærke modstand har den amerikanske regering tilladt og godkendt Pelosis besøg i Taiwan. Dette har alvorligt krænket Kinas suverænitet og territoriale integritet og undermineret det politiske grundlag for forholdet mellem Kina og USA. Kina-USA-samarbejdet om klimaændringer kan ikke adskilles fra den generelle atmosfære i det bilaterale forhold. Det er USA, der har handlet hensynsløst og provokerende i første omgang. Kinas legitime modforanstaltning kommer ikke uden varsel. Vi siger hvad vi mener og mener hvad vi siger. Ansvaret bør og skal bæres af USA's side.

Kina har altid været og vil fortsat være forpligtet til reelle handlinger vedrørende global klimastyring. Vi har afgivet et højtideligt løfte om at stræbe efter at nå toppen af ​​CO2030-udledningen før 2060 og opnå CO1-neutralitet inden 1. Vi bestræber os på at formulere og implementere en "43.5+N"-politisk ramme for lav-kulstofudvikling og grøn omstilling. Ved udgangen af ​​sidste år udgjorde Kinas installerede kapacitet for vedvarende energi i alt 30 milliard kilowatt, svarende til 50 procent af den samlede installerede elproduktionskapacitet. Kinas bidrag til energibesparelse, energieffektivitet, udvikling af vedvarende energi, grøn transport og byggeri tegner sig for XNUMX%-XNUMX% af den globale total. Kinas faste beslutsomhed og konkrete handlinger for at imødegå klimaændringer er blevet meget anerkendt af det internationale samfund.

I modsætning hertil udleder USA, som verdens største kumulative udleder af drivhusgasser, 3.3 gange mere kulstof pr. indbygger end det globale gennemsnit og har et uomgængeligt ansvar for globale klimaændringer. Alligevel har den gået frem og tilbage med sin klimapolitik. For kort tid siden besluttede den amerikanske højesteret at begrænse det amerikanske miljøbeskyttelsesagenturs bemyndigelse til at begrænse udledningen af ​​drivhusgasser. Desuden har USA sanktioneret og undertrykt Kinas solcelleselskaber under påskud af såkaldte Xinjiang-relaterede spørgsmål, hvilket har givet et hårdt slag mod atmosfæren i det bilaterale samarbejde mellem Kina og USA såvel som Kinas og andre landes klimarespons. . Disse selvmodsigende tiltag får verden til at stille spørgsmålstegn ved USA's evne til og seriøsitet i forhold til at håndtere klimaændringer.

Handlinger siger mere end ord. Hvis USA virkelig bekymrer sig om klimaændringer, er det, det bør gøre, at gøre en konkret indsats for virkelig at honorere sine historiske ansvar og forpligtelser. Hvad den ikke bør gøre, er at ignorere COVID-19, fødevarekrisen, ustabilitet i industri- og forsyningskæder og andre globale problemer, krænke andre landes suverænitet eller ophidse konfrontation og skabe spændinger overalt. USA repræsenterer ikke verden, endnu mindre alle udviklingslandene. Kinas suspension af de bilaterale klimaforhandlinger mellem Kina og USA er en legitim og rimelig modforanstaltning til Pelosis besøg. Som et ansvarligt stort land vil Kina fortsat konsekvent forfølge sine kulstoftop- og kulstofneutralitetsmål, deltage aktivt i internationalt og multilateralt samarbejde om klimaændringer, give andre udviklingslande støtte og hjælp, som vores evne tillader det, og yde vores egne bidrag til tackling af den globale klimaudfordring

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending