Følg os

Klima forandring

Lande overvejer at forsinke det nye EU-kulstofmarked i deres søgen efter en klimaaftale

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

EU-landene overvejer et års forsinkelse i lanceringen af ​​et nyt europæisk marked for kulstofmarkeder for bygninger og transport. Dette ville skubbe starten tilbage til 2027, da de søger et kompromis til mere ambitiøse klimapolitikker. Udkast til dokumenter angiver.

EU, som omfatter 27 lande, arbejder på at reducere sine emissioner. Det er i øjeblikket ved at forhandle en række love, der vil sætte en pris på forurening. Dette inkluderer en opgradering af det eksisterende kulstofmarked i industrien og en ny ordning for at pålægge kuldioxidomkostninger på brændstofleverandører, der bruges i transport og bygninger.

Ifølge Reuters er der blevet afsløret et udkast til kompromisforslag om, at EU-landes forhandlere vil overveje at lancere det nye marked inden 2027. Europa-Kommissionen, som er ansvarlig for at udarbejde EU-love, foreslog 2026.

Denne politik har til formål at reducere de stigende transportemissioner samt en tredjedel af EU's emissioner fra strukturer, der suger fossile brændstoffer. Det er blevet kritiseret af nogle lande, som med de seneste høje gaspriser i tankerne frygter, at det vil øge borgernes energiomkostninger.

Diplomater udtalte, at lanceringen af ​​2027 - som kunne ændre sig under forhandlinger - ikke skulle underminere EU's klimamål, så længe forslaget blev styrket på andre områder.

Denne forsinkelse har til formål at overbevise tøvende lande, og den kommer tidligere end nogen andre muligheder, som lande har diskuteret. Bruxelles advarede om, at dette kunne bringe EU's grønne mål i fare. Fonden vil blive finansieret af indtægterne fra den nye COXNUMX-markedsplads.

Frankrig, som i øjeblikket leder møder i EU-lande om emnet, foreslog, at skibsfart gradvist ville blive tilføjet EU's eksisterende CO2027-marked i XNUMX. Dette ville være et år senere end oprindeligt planlagt.

Kommissionen foreslog andre ændringer af det eksisterende CO2-marked. Disse omfattede en hastighed, hvormed CO2035-tilladelsesloftet i ordningen falder hvert år og en udfasning i 2 af industrier, der modtager gratis COXNUMX-tilladelser.

reklame

Diplomater vil også diskutere regler, der gør det nemmere for lande at reagere på prisstigninger i CO2. Det sker forud for et møde senere på måneden, hvor ministrene skal forsøge at blive enige om deres holdninger, før lande og EU-parlamentet forhandler endelige love.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending