Følg os

Dyrevelfærd

Dyresygdomme: Kommissionen vedtager harmoniserede regler om vaccination af dyr

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Den 20. februar harmoniserer Kommissionen reglerne for vaccination af dyr mod de alvorligste dyresygdomme, som led i foranstaltningerne til at imødegå den hidtil største epidemi af fugleinfluenza, der er observeret i EU. I forbindelse med fugleinfluenza vil der blive indført særlige regler for vaccination, når det bruges som en foranstaltning til at kontrollere eller forebygge sygdommen. Dette vil muliggøre sikker flytning af dyr og produkter fra virksomheder og zoner, hvor vaccination har fundet sted.

Kommissionær for sundhed og fødevaresikkerhed Stella Kyriakides (afbilledet) sagde: "I lyset af det mest alvorlige udbrud i nyere historie i EU er kampen mod fugleinfluenza øverst på vores prioriteter. Disse udbrud forårsager enorm skade på denne landbrugssektor og hæmmer handelen. De regler, der præsenteres i dag, vil give mulighed for en harmonisering af brugen af ​​vaccination for at forhindre eller kontrollere spredningen af ​​sygdommen og sætte betingelser for at muliggøre flytning af vaccinerede dyr og deres produkter."

Disse nye regler er i overensstemmelse med de internationale standarder Verdensorganisationen for dyresundhed (WOAH, grundlagt som OIE) og tage hensyn til ny tilgængelig videnskabelig viden og erfaringerne fra anvendelsen af ​​de eksisterende EU-regler.

De nye regler offentliggøres i dag i Den Europæiske Unions Tidende og træder i kraft den 12. marts. Læs mere på aviær influenza.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending