Følg os

Dyrevelfærd

Trofæjagt: Importforbud

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Mens turistsæsonen er i fuld gang, opfordrer dyrevelfærds-ngo'er over hele kloden til et forbud mod import af jagttrofæer. Der lægges særlig vægt på rejsende i USA og EU, som er de største kunder hos moderne taxidermister.

I en fælles holdningsmanifest tog 137 bevarings- og dyrebeskyttelsesorganisationer fra hele verden, herunder 45 ngo'er fra det afrikanske kontinent, et opgør med trofæjagt og opfordrede lovgivere til at forbyde import.

“Trofæjagt skiller sig ud blandt de værste former for udnyttelse af vilde dyr og er hverken etisk eller bæredygtigt. I lyset af den menneskeskabte globale biodiversitetskrise er det uacceptabelt, at udnyttelse af vilde dyr blot for at erhverve et jagttrofæ stadig er tilladt, og at trofæer stadig kan importeres lovligt. Det er på høje tid, at regeringer afslutter denne skadelige praksis,” sagde Mona Schweizer, Ph.D., fra Pro Wildlife.

Statistikken peger på en enorm igangværende krise inden for dyrebeskyttelse: Fra 2014 til 2018 blev næsten 125,000 trofæer af arter beskyttet under CITES - konventionen om international handel med truede arter - importeret globalt, med kunder i USA og EU førende i fetichisme, sikring af provisionsstrømme til taxidermisterne.

Trofæjagt, der i stigende grad stilles spørgsmålstegn ved som en værdig og etisk underholdningsform, påvirker arternes overlevelse negativt og underminerer bevaringsindsatsen. Trofæjægere retter sig ofte efter sjældne og truede arter eller dyr med imponerende fysiske egenskaber og fjerner individer, der er afgørende for dyregruppers reproduktion og velvære. Ved at målrette mod sådanne dyrebare dyr bidrager trofæjægere direkte og indirekte til deres befolkningstilbagegang, forstyrrer dyrenes sociale struktur og reducerer modstandskraften. Trofæjagtindustrien driver efterspørgslen efter dele og produkter fra truede arter og tilskynder til og prioriterer drab på dem gennem prisordninger og andre kampagner, især for sjældne og dyrebare arter, hvilket udgør en økologisk forbrydelse.

Det er overflødigt at tilføje, at drabene på beskyttede og truede arter hovedsageligt er et privilegium for udenlandske jægere, en rest fra kolonitiden, mens adgangen til dyreliv og jord ofte er begrænset for lokalbefolkningen. Denne frakendelse af lokale samfund kombineret med de sociale virkninger af trofæjagt kan snarere give næring til menneske-dyr-konflikter i stedet for at afbøde den. Dette særlige aspekt forværres yderligere af trofæjagtens manglende evne til at levere meningsfulde økonomiske fordele til lokalsamfund, i modsætning til hvad der hævdes af pro-trofæjagtlobbyen. Faktisk, da de fleste jagter udføres på privat jord, og jagtsektoren er plaget af endemisk korruption, beriger trofæjagtindtægter jagtoperatørerne, private gårdejere og lokale eliter, idet de støtter udstedelsen af ​​forskellige jagttilladelser.

reklame

”Hos Born Free har vi længe kæmpet for at stoppe trofæjagten på moralske og etiske grunde. I denne tid med krise for dyrelivet og biodiversiteten kan det ikke være rigtigt, at europæiske jægere kan betale for at dræbe truede vilde dyr, hverken inden for EU eller i udlandet, og sende trofæerne hjem. Trofæjagt forårsager enorm dyrelidelse, mens den gør lidt eller intet for bevarelsen af ​​vilde dyr eller lokalsamfund.

Faktisk fjerner trofæjægere i mange tilfælde vigtige individuelle dyr fra skrøbelige populationer, hvilket skader deres sociale og genetiske integritet. Det er på tide, at EU's politiske beslutningstagere lytter til det overvældende flertal af deres borgere og bringer trofæjagt inden for EU og importen af ​​trofæer til en permanent ende, mens de søger alternative, mere effektive måder til ressourcer til beskyttelse af vilde dyr og lokalsamfundsudvikling,” sagde Mark Jones, PhD, leder af politik hos Born Free.

Trofæjagt hæmmer ikke kun bevaringsindsatsen og genererer minimale økonomiske fordele, men rejser også etiske og dyrevelfærdsmæssige bekymringer. At skyde dyr for sjov blot for at opnå et trofæ som statussymbol er etisk uforsvarligt, tilsidesætter deres iboende værdi ved at reducere dem til råvarer og sætter et prisskilt på døden, der afspejler det beløb, udenlandske jægere er villige til at betale for drabet. Desuden anvender og opmuntrer trofæjægere ofte jagtmetoder, der øger dyrets lidelse, såsom brug af buer og pile, mundkurv, håndvåben eller hunde, der jager dyr i timevis til udmattelse.

Joanna Swabe, ph.d., seniordirektør for offentlige anliggender hos Humane Society International/Europe, sagde: "Økonomisk fordel - som i bedste fald er minimal i trofæjagtindustrien - er ingen undskyldning for at tillade umenneskeligt drab på dyr for underholdning eller for at gøre op. for de ofte irreversible biologiske og økologiske skader, det forårsager på beskyttede arter, når der er alternative, mere lukrative indtægtsstrømme til rådighed for udviklings- og bevaringsindsatsen. Som de største importører af jagttrofæer i verden har USA og EU en moralsk forpligtelse til at stoppe med at bidrage til denne skadelige industri gennem import af jagttrofæer og til at indføre politikker, der understøtter etiske former for udenlandsk bistand, turisme og industri."

Over hele kloden er borgerne klart og veltalende imod trofæjagt og import af kropsdele af dræbte dyr og dermed jagt trofæer. Undersøgelser i EU, Schweiz og USA bekræfter, at mellem 75 % og 96 % af de adspurgte er imod trofæjagt som sådan og afledte aktiviteter. Det absolutte flertal af europæerne står for importforbud for trofæer.

Ifølge undersøgelserne I Sydafrika, den største afrikanske eksportør af jagttrofæer af beskyttede arter, afviser et flertal på 64 % af de adspurgte trofæjagt. "Med den uetiske praksis med trofæjagt, der skader artsbevaring og økonomi i årtier, er et politisk skift længe på sin plads. Sammen med en samlet stemme fra 137 ngo'er fra hele verden opfordrer vi regeringer til at tage ansvar for beskyttelsen af ​​arter og biodiversitet – og forbyde import af jagttrofæer." Reineke Hameleers, administrerende direktør for Eurogroup for Animals, konkluderede.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending