Følg os

Dyretransporter

Kæledyrshandel: Foranstaltninger mod den ulovlige hvalpevirksomhed 

DEL:

Udgivet

on

MEP'er ønsker handling for at tackle den ulovlige handel med kæledyr for bedre at beskytte dyr og straffe regelbrud, Samfund.

Mange kæledyr handles ulovligt i hele EU, hvilket giver en høj fortjeneste med en lav risiko, hvilket ofte giver en rentabel indkomstskilde for kriminelle netværk.

For at slå ned på den ulovlige handel med kæledyr opfordrede medlemmerne til en EU-dækkende handlingsplan, skærpede sanktioner og obligatorisk registrering i en resolution vedtaget den 12. februar.

Europæerne bryder sig om dyr

Hunde og katte er de mest populære følgesvendsdyr i EU, og mange af os betragter dem som en del af familien. De fleste EU-borgere er interesserede i deres lurvede venners velbefindende: 74 % mener, at ledsagende dyr skal beskyttes bedre.

Menneskehandel kan føre til dårlige avlsforhold, hvor hvalpe og killinger bliver adskilt fra deres mødre for tidligt og lange rejser under stressede forhold, ofte uden mad og vand.

Det kan også udgøre en risiko for folkesundheden, da ulovligt opdrættede kæledyr ofte ikke vaccineres og kan sprede rabies, parasitter og infektionssygdomme til mennesker og husdyr. Forbrugere, der tiltrækkes af lave priser, køber ofte ledsagende dyr online uden at være opmærksomme på de forbundet risici.

reklame

Foranstaltninger

Parlamentet opfordrede til et foreneligt EU-system til registrering af kæledyr i en beslutning vedtaget i 2016. I resolutionen, der blev vedtaget den 21. januar, opfordres Europa-Kommissionen til at komme med et forslag til et EU-dækkende obligatorisk system til identifikation og registrering af katte og hunde, mere kontrol og hårdere sanktioner mod dem, der leverer falske kæledyrspass. Det kræver også en fælles EU-definition af hvalpe- og killingsbedrifter, da forskelle i dyrevelfærdsstandarder fører til prisforskelle, der kan udnyttes af ulovlige opdrættere.

Derudover er EU-avlsregler for kæledyr nødvendige, mens EU-landene bør opfordres til at indføre registre over autoriserede opdrættere og sælgere. Folk skal tilskyndes til at adoptere snarere end at købe ledsagende dyr.

Læs mere om EU's dyrevelfærdslove.

Find ud af mere 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending