Følg os

Dyretransporter

Dyrevelfærd: Europa skal bedre fremme god praksis og foreslå ambitiøse, men realistiske ændringer

DEL:

Udgivet

on

Mens dyrevelfærd er en voksende offentlig bekymring og altid har været en bekymring for de fleste landmænd, fulgte Europa-Parlamentet, der mødtes den 16. februar i plenarmødet i Strasbourg, rådet fra dets ordfører Jérémy Decerle (renæssancen, Frankrig), som mener, at det lovgivningsmæssige krat. herom skal først afklares.

Dens rapport, som omhandler husdyrs velfærd og er baseret på en undersøgelse foretaget af Europa-Parlamentets forskningstjeneste og på en ret udtømmende række af interviews, fremhæver en meget forskellig respekt for den gældende lovgivning, og opfordrer derfor til at først sikre, at det eksisterende bliver brugt bedre. Han anbefaler, at en opdatering af de europæiske regler i et andet trin kan gøre dem mere forståelige og nogle gange mere tilpasningsdygtige, især til en art-for-art-tilgang.

"Denne rapport er et skridt fremad for dyrevelfærd," sagde Jérémy Decerle. En prioritet for Forny Europa, som blev bredt vedtaget i betænkningen, er, at disse gode praksisser inden for velvære endelig kan værdsættes retfærdigt og tilstrækkeligt og honoreres. Landmændene må ikke bære byrden af ​​vores ambitioner alene, hvor ønskværdige de end måtte være.

Det stærke budskab, som vi også sender til Kommissionen gennem denne betænkning, er det absolutte behov for endelig at sikre gensidighed mellem vores standarder i forbindelse med vores handel.

”Lad os sørge for, at vi ikke outsourcer dyrevelfærdsspørgsmålet. Det, vi efterspørger af vores opdrættere, skal afspejle dem, der eksporterer deres produkter til vores marked. Det handler om at respektere vores opdrættere, som allerede gør meget og er klar til at gøre endnu mere. Det handler også om at respektere vores forbrugeres forventninger," forklarede Decerle.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending