Følg os

Miljø

EU's ledere anerkender stigende skader på grund af klimaændringer og tab af biodiversitet

DEL:

Udgivet

on

Sideløbende med godkendelsen af ​​Ursula von der Leyen for en potentiel anden periode som formand for Europa-Kommissionen, vedtog Det Europæiske Råd et nyt sæt prioriteter, der understregede vigtigheden af ​​at fortsætte den grønne omstilling. Samtidig er der opstået bekymringer om tilbageskridt i forhold til miljøstandarder, da EU-ledere søger at reducere administrative og lovgivningsmæssige byrder.

Europæiske ledere traf afgørende beslutninger om EU's ledelse og strategiske retning for de næste fem år. De godkendte Ursula von der Leyen for en potentiel anden periode som formand for Europa-Kommissionen, i afventning af godkendelse af Europa-Parlamentet. Derudover udpegede ledere nøglestillinger, herunder den fremtidige formand for Det Europæiske Råd og den højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik, og vedtog Det Europæiske Råds strategiske dagsorden, der formede EU's politiske prioriteter for fremtiden.

Tommelfinger op for von der Leyen til at fortsætte med grøn omstilling

Genudnævnelsen af ​​von der Leyen som Det Europæiske Råds foretrukne kandidat til Kommissionens formandskab giver håb for den europæiske grønne pagt, som var hendes flagskibsinitiativ i det tidligere mandat. Men hun står nu over for den udfordrende opgave at sikre et absolut flertal i Europa-Parlamentet, hvilket kræver støtte fra mindst 361 MEP'er.

Efter EU-valget er antallet af parlamentsmedlemmer, der er kritiske over for den europæiske grønne pagt, vokset. På trods af vedvarende bekymringer over et mere anti-miljøvenligt Europa-parlament, WWF's analyse af EU's politiske partiers forpligtelser for næste valgperiode viser, at et stort politisk flertal fortsat støtter en fortsat indsats for klima og natur.

Ester Asin, direktør for WWF European Policy Office, sagde, "Ursula von der Leyen bør nu demonstrere konsekvens for at finde støtte i parlamentet. Hun skal give jernbeklædte garantier for, at den europæiske grønne pagt vil forblive central i hendes politiske dagsorden og modstå ethvert opfordringer, inklusive dem fra hendes politiske allierede, om at gå tilbage til miljøstandarder, især dem om naturbeskyttelse og genopretning."

Von der Leyens handlinger i månederne op til valget sår tvivl om hendes engagement i hendes egen dagsorden, da hun skrottede miljøregler for at tilfredsstille agroindustrien og kun sagtmodigt forsvarede Green Deal under sin kampagne som EPP's spidskandidat.

Den strategiske dagsorden anerkender den hidtil usete udfordring med klimaændringer, tab af biodiversitet og forurening

Ud over de øverste jobansættelser blev de europæiske ledere enige om en strategisk plan for de kommende år, som skal implementeres af EU-institutionerne. Den strategiske dagsorden fremhæver den grønne omstillings væsentlige karakter for europæisk velstand og konkurrenceevne.

Europæiske ledere bekræftede deres forpligtelse til en retfærdig og retfærdig klimaomstilling, der sigter mod klimaneutralitet i 2050. Med den nylige vedtagelse af naturgenopretningsloven har de også forpligtet sig til fortsat at beskytte naturen og vende nedbrydningen af ​​økosystemer. Disse tilsagn sender stærke signaler til Europa-Kommissionen og dens kommende formand. Især den vægt, ledere lægger på oceaner og vandfaste skal nu følges op.

Den strategiske dagsorden opfordrer dog også til at reducere den bureaukratiske og lovgivningsmæssige byrde og reformere de administrative procedurer, herunder tilladelser.

Ester Asin, direktør for WWF European Policy Office, sagde, "Tidligere forsøg på at forenkle lovgivningen har ofte svækket miljøregler og standarder, der er designet til at beskytte mennesker og den natur, vi alle er afhængige af. I stedet for at underminere eksisterende miljølove, skal EU's ledere og Kommissionen fokusere på at få en succes ud af de politikker, de er blevet enige om, som det fremgår af deres strategiske plan. I det sidste årti har de fleste problemer med miljølovgivningen været på grund af dårlig national implementering og mangel på politisk engagement, snarere end mangler i EU-lovgivningen."

Samlet set virker den nye strategiske dagsorden bredere og mindre detaljeret end aftalen fra 2019, herunder med hensyn til klima- og miljøpolitikker. Mere specifikke initiativer skal nu skitseres af den kommende kommissionsformand.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending