Følg os

Miljø

Net-Zero Industry Act vedtaget

DEL:

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har hilst den endelige vedtagelse af Net-Zero Industry Act (NZIA) velkommen, som sætter EU på rette spor for at styrke sin indenlandske produktionskapacitet af vigtige rene teknologier. Ved at skabe et ensartet og forudsigeligt forretningsmiljø for fremstillingssektoren for ren teknologi vil NZIA øge konkurrenceevnen og modstandskraften i EU's industrielle base og støtte jobskabelse af høj kvalitet og en kvalificeret arbejdsstyrke.

Formand for Europa-Kommissionen, Ursula von der Leyen, sagde, at med Net-Zero Industry Act, "har EU nu et reguleringsmiljø, der giver os mulighed for hurtigt at opskalere rene teknologier. Loven skaber de bedste betingelser for de sektorer, der er afgørende for, at vi kan nå netto-nul i 2050. Efterspørgslen vokser i Europa og globalt, og vi er nu rustet til at imødekomme mere af denne efterspørgsel med europæisk udbud”.

Ved at sætte skub i EU's indenlandske produktion af net-nul-teknologier vil NZIA reducere risikoen for, at vi erstatter afhængighed af fossile brændstoffer med teknologiafhængighed af eksterne aktører. Dette vil igen bidrage til at gøre vores energisystem renere og mere sikkert, med overkommelige og hjemmeproducerede rene energikilder, der erstatter import af flygtige fossile brændstoffer.

For at EU kan blive førende inden for clean tech-sektoren, sætter NZIA et benchmark for produktionskapaciteten af ​​strategiske net-nul-teknologier til at opfylde mindst 40 % af EU's årlige implementeringsbehov inden 2030. Benchmark giver forudsigelighed, sikkerhed og lang tid. - sigtesignaler til producenter og investorer og gør det muligt at spore fremskridt. For at støtte kulstoffangst- og lagringsprojekter og øge tilgængeligheden af ​​CO2-lagringssteder i Europa, sætter NZIA også et mål på 50 millioner tons årlig injektionskapacitet i EU's geologiske CO2-lagringssteder inden 2030.

"Den europæiske grønne aftale er vores vækststrategi, og den har brug for konkurrencedygtige europæiske industrier for at trives på fremtidens clean tech-markeder", sagde Maroš Šefčovič, Kommissionens Executive Vice-President for European Green Deal. "Net Zero Industry Act vil garantere europæisk støtte til en bred vifte af strategiske og kritiske sektorer og hjælpe dem med at udvikle deres markeder, uddanne og rekruttere europæiske arbejdstagere og konkurrere på lige vilkår med internationale konkurrenter. Den hurtige forhandling og vedtagelse af dette forslag fra Kommissionen viser, at Europa er parat til at reagere på globale udfordringer og støtte sin industri og arbejdstagere til sammen at levere den europæiske grønne aftale”.

Ud over at opstille mål forbedrer den nye forordning betingelserne for investeringer i net-nul-teknologier ved at forenkle og fremskynde godkendelsesprocedurer, reducere den administrative byrde og lette adgangen til markeder. Offentlige myndigheder bliver nødt til at overveje bæredygtighed, robusthed, cybersikkerhed og andre kvalitative kriterier i indkøbsprocedurer for rene teknologier og auktioner for udbredelse af vedvarende energi.

reklame

Medlemsstaterne vil være i stand til at støtte en række net-nul-teknologier såsom solcelleanlæg, vindenergi, varmepumper, nuklearteknologier, brintteknologier, batterier og netteknologier ved at etablere "strategiske projekter", som vil nyde godt af prioriteret status på nationalt plan. kortere tilladelsestidslinjer og strømlinede procedurer.

"Energikrisen lærte os en vigtig lektie: Vi skal undgå enhver afhængighed af en enkelt leverandør," sagde energikommissær Kadri Simson. "Med Net-Zero Industry Act vil Europa være godt rustet med et stærkere industrielt grundlag for at opnå den rene energiomstilling. Gennem nemmere og hurtigere tilladelser til fremstillingsprojekter, støtte til innovation og færdigheder og bedre markedsadgang for højkvalitets clean tech-produkter vil vi sikre, at europæiske clean tech-producenter kan konkurrere på lige vilkår. Dette vil sikre, at vi kan nå vores ambitiøse vedvarende energi- og energieffektivitetsmål for 2030 og samtidig bevare vores industrielle konkurrenceevne."

Energiintensive industrier som stål, kemikalier eller cement, der producerer ckomponenter, der anvendes i disse net-nul-teknologier, og som investerer i dekarbonisering, kan også støttes via lovens tiltag. Oprettelsen af ​​Net-Zero Acceleration Valleys vil yderligere lette etableringen af ​​klynger af netto-nul industriel aktivitet i EU.

NZIA omfatter foranstaltninger til investering i uddannelse, træning og innovation med etableringen af ​​Net-Zero Industry Academies for at uddanne 100,000 arbejdere inden for tre år og støtte gensidig anerkendelse af faglige kvalifikationer. Regulatoriske sandkasser vil blive etableret til afprøvning af innovative net-nul-teknologier under fleksible regulatoriske forhold. Endelig vil Net-Zero Europe Platformen fungere som et centralt koordinationshub, hvor Kommissionen og EU-landene kan diskutere og udveksle information samt indsamle input fra interessenter.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending