Følg os

Miljø

EU vil ikke omskrive den omstridte naturlov, siger blokkens grønne chef

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Europa-Kommissionen vil ikke omformulere en skelsættende lov for at genoprette beskadigede miljøer, sagde blokkens grønne politikchef mandag (22. maj) i lyset af opfordringer fra nogle lovgivere om at smide forslaget ud.

Bruxelles forsøger at redde to foreslåede miljølove, hvis fremtid er i tvivl efter største lovgivergruppe i Europa-Parlamentet opfordrede til at afvise dem.

En lov ville kræve, at landene indfører foranstaltninger til at genoprette naturen i 20 % af deres land og hav. Den anden, designet til at reducere forureningen og standse sammenbruddet af Europas bi- og sommerfuglebestande, vil halvere EU's brug af kemiske pesticider inden 2030.

"Vi kommer ikke med endnu et forslag, tiden er der simpelthen ikke," sagde Frans Timmermans om naturgenopretningsloven på et udvalgsmøde i Europa-Parlamentet.

Timmermans sagde ved at forbedre naturens sundhed, at forslagene ville gøre Europas gårde mere modstandsdygtige over for forværrede klimaændringspåvirkninger som oversvømmelser og tørke, forbedre jordens evne til at absorbere vand og undgå jorderosion.

At afvise dem, sagde han, ville bringe EU's overordnede grønne dagsorden for at reducere udledningen af ​​drivhusgasser og rydde op i forurening i fare.

"Som en sammenhængende pakke af løsninger, hvis en brik falder, falder de andre brikker," sagde han.

reklame

Lovgivere fra Det Europæiske Folkeparti, som har ledet kampagnen for at afvise forslaget, sagde, at deres bekymringer fortsat var - herunder at loven ville dræbe vedvarende energiprojekter og andre økonomiske projekter i områder, hvor naturgenopretningsforanstaltninger er indført.

"Like det eller ej, hvis du vil have vedvarende energi, skal du grave. Og i en række medlemslande gør den nuværende naturlovgivning allerede det stort set umuligt," sagde EPP-lovgiver Esther de Lange.

Timmermans sagde, at Kommissionen var parat til at tage fat på dele af loven, der har skabt bekymring, for eksempel ved at præcisere, at foranstaltninger til genopretning af naturen ikke bør hindre landes planer om at bygge vindmølleparker.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending