Følg os

Miljø

Fit for 55: MEP'er tilbage målet om nul emissioner for biler og varevogne i 2035

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

MEP'er stemte i plenarmødet onsdag (8. juni) for at vedtage deres holdning til de foreslåede regler for revision af præstationsstandarder for CO2-emissioner. Der var 339 stemmer for, 249 imod og 24 hverken for eller imod.

Den vedtagne tekst er Parlamentets holdning til at forhandle, og MEP'erne støtter Kommissionens forslag om at opnå nul-emission vejmobilitet i 2035. Dette EU-dækkende mål vil reducere emissionerne fra nye personbiler samt lette erhvervskøretøjer med 100 procent sammenlignet med 2021. For 2030 vil de mellemliggende emissionsreduktionsmål blive fastsat til henholdsvis 55 % og 50 % for biler.

Du kan finde yderligere oplysninger om Parlamentets foreslåede foranstaltninger.

Ordfører Jan Huitema, (Renew, NL), udtalte: "En ambitiøs revision af CO2-standarder er en afgørende del af at nå vores klimamål. Disse standarder vil give klarhed til bilindustrien og tilskynde til innovation og investeringer for bilproducenter. Forbrugere vil være i stand til at købe og køre nul-emission køretøjer til en lavere pris."

Europa-Parlamentet støttede en ambitiøs revision af 2030-målene og støttede et 100 %-mål i 2035. Dette er afgørende for klimaneutralitet i 2050.

Næste skridt

MEP'er er klar til at indlede forhandlinger med EU-medlemslandene.

reklame

Baggrund

Kommissionen fremlagde en lovforslag om en revision af CO2-emissionspræstationsstandarderne for personbiler og lette erhvervskøretøjer den 14. juli 2021 som en del af "Fit for 55"-pakken. Dette forslag sigter mod at nå EU 2030/2050-klimamålene og at give fordele til borgerne ved at anvende nul-emissionskøretøjer mere bredt (bedre luftkvalitet og energibesparelser, lavere omkostninger til ejerskab af køretøjer og innovation inden for nul-emissionsteknologier.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending