Følg os

Miljø

EU ser ny lov om ansvarligt forbrug som nøglen til at reducere den globale skovrydning

DEL:

Udgivet

on

I dag (17. november) fremlagde Europa-Kommissionen sin forordning for at bremse EU-drevet skovrydning og skovforringelse, forslaget anerkender, at udvidelsen af ​​landbrugsjord, knyttet til råvarer, EU importerer, såsom soja, oksekød, palmeolie, træ , kakao og kaffe, betyder, at europæerne skal tage et større ansvar i deres valg. 

De Forenede Nationers Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO) anslår, at et område, der er større end EU, gik tabt på grund af skovrydning mellem 1990 og 2020. Netto udtrykt i arealtab svarer det til 178 millioner hektar skovdække i samme periode med tid, hvilket er omkring et område tre gange så stort som Frankrig.

Forordningen fastsætter obligatoriske due diligence-regler for operatører, der markedsfører specifikke varer på EU-markedet, der er forbundet med skovrydning og skovforringelse: soja, oksekød, palmeolie, træ, kakao og kaffe og nogle afledte produkter, såsom læder, chokolade og møbler. . Dens formål er at sikre, at kun skovrydningsfrie og lovlige produkter (i henhold til lovgivningen i oprindelseslandet) er tilladt på EU-markedet.

Operatører vil blive forpligtet til at indsamle de geografiske koordinater for det land, hvor de varer, de bringer på markedet, er produceret, hvilket giver sporbarhed. Hvor et land anses for at udgøre en risiko vil have "forstærket kontrol", ligesom de, der udgør en lavere risiko, vil få en lettere berøring. EU's forslag vil kræve omfattende engagement med producentlande såvel som andre højforbrugslande. 

reklame

Kommissionen vil gerne understrege, at der ikke vil være forbud mod noget land eller nogen råvare. Bæredygtige producenter vil fortsat kunne sælge deres varer til EU.

"For at lykkes i den globale kamp mod klima- og biodiversitetskriserne må vi tage ansvaret for at handle hjemme såvel som i udlandet," sagde Executive Vice-President for European Green Deal Frans Timmermans: "Vores skovrydningsregulering besvarer borgernes opfordringer til minimere det europæiske bidrag til skovrydning og fremme bæredygtigt forbrug."

Miljøkommissær Virginijus Sinkevičius lagde sin vægt på behovet for, at Europa tager ansvar og sagde: "Hvis vi forventer mere ambitiøse klima- og miljøpolitikker fra partnere, bør vi stoppe med at eksportere forurening og selv støtte skovrydning."

reklame

De Grønne/EFA-gruppen bifaldt forslaget, men hævder, at der skal gøres mere for at sikre beskyttelsen af ​​økosystemer og menneskerettigheder. Heidi Hautala MEP, næstformand for Europa-Parlamentet, medlem af Menneskerettighedsudvalget og International Trade Committee sagde: "I kampen mod skovrydning er det vigtigt ikke kun at tage hensyn til naturbeskyttelse, men også respekt for menneskerettighederne, især oprindelige folks og lokalsamfunds rettigheder." 

Hautala opfordrede også Kommissionen til at medtage andet kød end oksekød, gummi og majs på listen over produkter. 

En anden grøn MEP Ville Niinistö, medlem af Udvalget for Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed sagde, at Kommissionens forslag kom til kort med for mange smuthuller og intet om beskyttelse af andre økosystemer såsom savanne, vådområder og tørveområder.

Han tilføjede: "Skovrydning er ikke kun et problem for tropiske lande, vi skal også passe godt på vores egne skove. Europæiske lande har ingen troværdighed til at kræve, at skovrydning standses andre steder, hvis vi ikke er parate til at gøre vores del for at forsvare vores egen natur."

Del denne artikel:

Miljø

Den vigtige rolle kulstofkompensation spiller i overgangen til et kulstoffrit samfund

Udgivet

on

En kulstofkredit er et certifikat, der repræsenterer et metrisk ton kuldioxidækvivalent, der enten undgås i at blive udledt til atmosfæren (undgåelse/reduktion af emissioner) eller fjernes fra atmosfæren. For at et kulstofreduktionsprojekt kan generere kulstofkreditter, skal det demonstrere, at de opnåede emissionsreduktioner eller kuldioxidfjernelser er reelle, målbare, permanente, yderligere, uafhængigt verificerede og unikke, skriver Tiago Alves og Silvia Andrade fra Reflora Initiative, Portugal.

Frivillige kulstofkompensationer gør det muligt for dem i uregulerede sektorer eller lande at udligne deres emissioner ved at købe disse kulstofkreditter. Denne situation gælder for de agenter, der ikke er under en juridisk mekanisme, hvilket giver mulighed for bred deltagelse. Frivillige kulstofkompensationer spiller således en vigtig rolle i opnåelsen af ​​de forskellige globale bestræbelser på at opnå netto-nul-emissioner, da det involverer en række deltagere gennem implementering af forskellige slags projekter. Provenuet fra salget af frivillige COXNUMX-kreditter muliggør udvikling af COXNUMX-reduktionsprojekter på tværs af en bred vifte af projekttyper. Disse omfatter vedvarende energi, undgåelse af emissioner fra fossilt brændstofbaserede alternativer, naturlige klimaløsninger, såsom genplantning, undgået skovrydning, energieffektivitet og ressourcegenvinding, såsom undgåelse af metan-emissioner fra blandt andet lossepladser eller spildevandsanlæg.

I dag repræsenterer det et utroligt dynamisk marked, der kan være en del af løsningen på klimakrisen på grund af deres økonomiske og miljømæssige effektivitet. Ifølge den portugisisk baserede virksomhed Reflora Initiative afhænger kulstofmarkedernes succes af at garantere kvaliteten af ​​kulstofprojekter ved at måle de leverede medfordele og sikre, at hver eneste solgte COXNUMX-kredit har reel effekt. Især for frivillige kulstofmarkeder giver dette system også virksomheder mulighed for at få erfaring med kulstoflagre, emissionsreduktioner og kulstofmarkeder. Følgelig kan denne mekanisme lette fremtidig deltagelse i et reguleret system.

Selvom det er vigtigt den rolle, som frivillige CO90-markeder spiller i at bidrage til den globale indsats for at opnå netto-nul-emissioner, er det også afgørende at fastslå, under hvilke regler denne mekanisme skal fungere. For eksempel hævder de Science-Based Targets, at virksomhedernes netto-nul-mål vil kræve langsigtede dybe dekarboniseringsmål på 95-2050 % på tværs af alle scopes inden 5. De hævder også, at når en virksomhed når sit netto-nul-mål, kun en meget begrænset mængde resterende emissioner kan neutraliseres med kulstoffjernelse af høj kvalitet, dette vil ikke være mere end 10-XNUMX%. Under definitionen af ​​netto-nul-emissioner foretaget af SBT bør de frivillige kulstofkompensationer derfor anvendes på mængden af ​​resterende emissioner for hver virksomhed.

reklame

På den anden side er der også nogle fremskridt relateret til artikel 6, der er en del af Paris-aftalen. Efter fem års forhandlinger slog verdens regeringer sig fast på reglerne for det globale COXNUMX-marked. Forhandlerne blev enige om at undgå dobbelttælling for at forhindre, at mere end ét land kunne kræve de samme emissionsreduktioner som at tælle med i deres egne klimaforpligtelser. Det anses for at være afgørende for at gøre reelle fremskridt med at reducere emissionerne. Derudover er denne mekanisme også et potentielt værktøj til udførelse af netto-nul løfter i virksomheder.

Ud over de frivillige kulstofmarkeder er der også overholdelsesmarkederne, som er skabt og reguleret af obligatoriske regionale, nationale og internationale kulstofreduktionsordninger, såsom Kyoto-protokollen og EU's emissionshandelsordning. Hver af deltagerne i et cap-and-trade-system (normalt lande, regioner eller industrier) får tildelt et vist antal kvoter baseret på et emissionsreduktionsmål. Disse kvoter bliver så hverken oprettet eller fjernet, men blot handlet mellem deltagere.

I betragtning af de lovgivningsmæssige rammer, som et cap-and-trade-system har, er dets mekanisme påvirket af udbredelse af politikker. En af de vigtigste forskelle med det frivillige COXNUMX-marked er, at dette marked ikke har brug for denne politikudbredelse. Derfor kunne virksomheder eksekvere deres klimamål på en hurtigere måde, da de ikke er afhængige af denne compliance-ramme. Desuden vurderes det, at denne specifikke ramme ved at have et cap-and-trade-system kunne begrænse de emissioner, der kan udlignes, hvilket kan påvirke den naturlige udvikling af COXNUMX-markedet.

reklame

Derudover har overholdelsesrammen forskellige mekanismer afhængigt af hvert land. For eksempel skiller systemerne i Sydkorea og Tokyo sig ud som de eneste med specifikke sektorgrænser. Nogle systemer ser ud til at være stærkt afhængige af handel med emissioner for at opnå reduktioner. Andre systemer omfatter løsere referencer til at bidrage til overordnede reduktioner af drivhusgasemissioner i jurisdiktionsmålet. I modsætning hertil spiller Frivillige COXNUMX-kreditter også en vigtig rolle i demokratisering af COXNUMX-kompensation, eftersom enhver virksomhed eller person på frivillig basis kan kompensere for deres emissioner. Derfor, selvom frivillige COXNUMX-markeder mangler standardiserede krav, er der mere sammenhæng med hensyn til udbuds-/efterspørgselskræfterne på dette marked, hvilket igen kan hjælpe med overgangen til et dekarboniseret samfund.

Taskforcen om skalering af frivillige kulstofmarkeder (TSVCM) anslår, at efterspørgslen efter kulstofkreditter kan stige med en faktor 15 eller mere i 2030 og med en faktor på op til 100 i 2050. Samlet set kan markedet for kulstofkreditter være op mod mere værd 50 milliarder dollars i 2030. Baseret på erklæret efterspørgsel efter CO1.5-kreditter, efterspørgselsprognoser fra eksperter undersøgt af TSVCM og mængden af ​​negative emissioner, der er nødvendige for at reducere emissionerne i overensstemmelse med 1.5-graders opvarmningsmålet, vurderer McKinsey, at den årlige globale efterspørgsel efter kulstof kreditter kan nå op til 2.0 til 2 gigaton kuldioxid (GtCO2030) i 7 og op til 13 til 2 GtCO2050 i XNUMX. Derfor vurderes det, at der stadig er et betydeligt potentiale i udviklingen af ​​kulstofmarkederne, især førende virksomheder, der skal udligne deres emissioner.

Med hensyn til naturbaserede løsninger eller naturklimaløsninger argumenterer flere aktører for, at enhver troværdig vej til netto-nul skal omfatte en ende på skovrydning og nedbrydning af naturlige økosystemer plus reduktion af emissioner forbundet med landbrugsproduktion og fødevaresystemer. Reflora Initiative er en af ​​de virksomheder, der fokuserer sine COXNUMX-udligningstjenester på naturlige klimaløsninger og sikrer, at kulstofprojekter er koblet sammen med co-fordele, såsom bevarelse og forbedring af biodiversitet, ferskvandsregulering og social og økonomisk støtte til landdistrikter og oprindelige samfund. For eksempel er en betydelig del af det frivillige marked baseret på projekter i tropiske udviklingslande. det vurderes også, at NCS også understøtter både tilpasning til klimaændringer og reduktion af emissioner. For eksempel kan skovbrugssystemer skabe mere modstandsdygtige landbrugsøkonomier, mens restaureringsprojekter kan reducere virkningerne af intense nedbørshændelser og oversvømmelser.

For at opsummere er der stadig et betydeligt potentiale for Carbon Credits-markeder, specifikt for frivillige Carbon Credits. Virksomheders Net-nul-mål vil have brug for disse udligningsværktøjer for at nå deres dekarboniseringsmål. Derudover giver det også enkeltpersoner mulighed for at kompensere for deres emissioner. På den anden side er NCS-projekters rolle nøglen til at fjerne emissioner i atmosfæren, mens deres co-fordele genererer indvirkninger ikke kun på biodiversiteten, men også for at støtte landdistrikter og oprindelige samfund.

Referencer

Del denne artikel:

Læs

Miljø

Global gateway - Gør Green Deal global

Udgivet

on

  • EU annoncerede, at det ville samarbejde med medlemslande og EU-institutioner om at øremærke eksisterende ressourcer til at mobilisere op til 300 milliarder euro til at støtte smarte, bæredygtige investeringer i kvalitetsinfrastruktur på verdensplan.
  • Det er EU's chance for at fremskynde den globale overgang fra fossil til grøn og klimaresistent infrastruktur, som er fundamental for at halvere emissionerne i dette årti.
  • For at være det bedste "tilbud" i et overfyldt felt befolket af kinesiske, russiske og potentielt G7-infrastrukturinvesteringer skal EU sikre let tilgængelige og overkommelige pengestrømme til partnere i 2022. For at sikre, at det flyder ind i de mest effektfulde projekter vil kræver også et dedikeret team i krydsfeltet mellem Kommissionen, EU's finansielle institutioner, rådssammensætninger og tjenesten for optræden udadtil.

Europa-Kommissionen har forpligtet sig til at øremærke og mobilisere €300 mia. til 2027 til EU's meget omtalte Global Gateway-initiativ. Fokuseret på at udvikle global infrastruktur og støtte de grønne og digitale overgange rundt om i verden, blev Global Gateway indrammet som 'den europæiske grønne aftale på verdensplan'. Levering vil være nøglen, men dette er muligheden for EU til at blive "first choice"-partneren og bygge mere bæredygtige og modstandsdygtige grønne værdikæder i processen. For at give det bedste tilbud forpligter EU sig til at udnytte sin formidable økonomiske base og ildkraft til at fremme partnerskaber om klima og energi, digital, transport, sundhed, uddannelse og forskning.

Alle lande blev inviteret til at vende tilbage med ny klimaneutralitet og 2030-klimamål inden COP27 i slutningen af ​​2022. At få pengene til at flyde næste år vil være væsentligt for at give vækst- og mellemindkomstøkonomier i G20, EU-nabolaget og Afrika tillid at de vil blive støttet i overgangen. Dette kan hjælpe EU med at opskalere sit økonomiske engagement i Sydafrikas Just Transition Partnership og gøre det til en plan for lignende partnerskaber med lande som Indonesien eller Indien og en leveringsmekanisme for den nye globale kulafviklingskonsensus, der blev opnået i Glasgow.

Léa Pilsner, politisk rådgiver for European Green Deal Diplomacy, sagde: "I dag præsenterede EU grundlaget for den manglende globale dimension af European Green Deal. Med Global Gateway kunne EU nu fremme fair og inklusiv ren økonomi fordele i udlandet og kritisk fremskynde den globale dekarbonisering. Men leveringen kan ikke være rystende, ellers vil hele projektet mislykkes. For at være et ægte geopolitisk tilbud skal det være ægte: Gør tilgangen til et ægte partnerskab, og sørg for, at Team Europe er operationelt og rammer jorden i 2022."

Jennifer Tollmann, seniorpolitisk rådgiver, EU's klimadiplomati og geopolitik sagde: "Vi er stadig langt fra at halvere emissionerne i dette årti. Med COVID-19 genopretning i gang, er Global Gateway EU's bedste skud på at bringe internationale partnere med i overgangen til klimaneutralitet. At få penge til at flyde ind i grøn og klimaresistent infrastruktur i 2022 kan bøje kurven. Det kan give tillid til vækstøkonomier, der overvejer grønnere genopretninger, samtidig med at det tilbyder et bedre alternativ til lavindkomstøkonomier, der ønsker at undgå stadig mere risikable udviklingsveje baseret på fossile brændstoffer. Dette er EU's chance for at være det "bedste tilbud" og sætte barren for samarbejde af høj kvalitet."

Del denne artikel:

Læs

Biodiversitet

European Business and Nature Summit strømliner biodiversitet til erhvervslivet

Udgivet

on

I dag (1. december) samles politikere og virksomhedsledere på højt niveau på European Business & Nature Summit at opskalere erhvervsindsatsen for naturen forud for den afgørende FN's biodiversitetskonference (COP 15) i foråret 2022. Arrangeret af EU [e-mail beskyttet] perron af Europa-Kommissionen og andre partnere, har topmødet til formål at styrke den voksende bevægelse af virksomheder på tværs af Europa og videre, som sætter naturen og mennesker i centrum for deres genopretningsstrategier.

European Green Deal Executive Vice President Frans Timmermans sagde: "Mens klimakrisen bliver behandlet med hast, er biodiversitetskrisen og truslen om økocid endnu ikke kommet højt nok på den globale dagsorden. Virksomheder erkender i stigende grad, at det haster med at handle, og jeg opfordrer dem til at udtale sig om risikoen for tab af biodiversitet. At genoprette vores forhold til naturen vil afværge økonomiske tab, skabe nye job og sikre en beboelig planet for fremtidige generationer."

Miljø-, hav- og fiskerikommissær Virginijus Sinkevičius sagde: "Virksomheder er en afgørende løftestang i den systemomspændende ændring, der skal ske, hvis vi skal have et stabilt klima og en levende planet, hvor alle kan trives. Jeg regner med, at de vil drive ambitionen om en global biodiversitetsramme, der skal vedtages på Biodiversity COP15, med øget biodiversitetsfinansiering og tilstrækkelig mainstreaming af biodiversitet i alle sektorer."

Topmødet byder på frontløbende virksomheder og finansielle institutioner, der deler erfaringer, eksempler på bedste praksis og initiativer, der har til formål at integrere naturkapital og biodiversitet i virksomhedernes beslutningstagning, og opfordrer andre til at deltage. Arrangementet inviterer nye underskrivere til Finansiering til Biodiversitetsløfte opfordrer globale ledere til at vende naturtab inden for dette årti og forpligter sig til at beskytte og genoprette biodiversiteten gennem deres finansieringsaktiviteter og investeringer. Disse nye underskrivere vil booste gruppen af ​​75 finansielle institutioner, der repræsenterer aktiver på 12 billioner euro. Mere information findes i nyhed.

reklame

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending