Følg os

Miljø

Flere lande slutter sig til EU og USA-ledet metantilsagn

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

To dusin lande sluttede sig mandag (11. oktober) til et amerikansk og EU-ledet initiativ for at reducere de globale metanemissioner, da momentum bygger op forud for FN's klimaforandringskonference (COP26) i Glasgow senere på måneden, skriver  ELENA SÁNCHEZ NICOLÁS.

Nigeria, Japan, Jordan, Pakistan og Filippinerne var blandt de nye 24 underskrivere af Global Methane Pledge, der først blev annonceret af EU og USA i september.

Under denne globale indsats har lande forpligtet sig til at reducere metanemissioner med mindst 30 procent i løbet af det næste årti og til at forbedre overvågning af emissioner og lækker over hele kloden.

reklame

Under et ministermøde med deltagende lande mandag klargjorde den amerikanske klimaudsending John Kerry, at dette var et globalt mål og derfor "vil hvert land gøre, hvad det kan for at kunne reducere metanemissioner".

Metan er den næststørste bidragyder til global opvarmning efter kuldioxid. Det anslås at tegne sig for omkring halvdelen af ​​den stigning på 1.0 grader Celsius i globale temperaturer, der allerede er sket siden præindustriel æra.

I sidste uge sagde International Energy Agency (IEA), at 70 procent af metanemissionerne fra gas- og olieoperationer kan være let forhindret.

reklame

"Løsningerne er bevist og endda rentable i mange tilfælde," sagde IEAs administrerende direktør Fatih Birol dengang

Levering på dette globale løfte kan købe planeten et stykke tid, da det anslås at reducere den globale opvarmning med 0.2 grader inden 2050.

Ifølge Inger Andersen fra FN's miljøprogram bør lande dog ikke betragte det som "et kort, der skal komme ud af fængsel" for at tackle klimakrisen.

"Det er vigtigt, at vi hurtigt dekarboniserer vores energisystemer, at handling på metan skal ses som komplementær på kort sigt til den globale indsats for CO2" for at nå målene i Parisaftalen i 2015, sagde Andersen.

Dette partnerskab dækker nu ni af verdens top 20 metanudledere, der repræsenterer omkring 30 procent af de globale metanemissioner og 60 procent af den globale økonomi.

Men både EU og USA håber, at flere lande vil støtte dette initiativ, når det formelt lanceres i Glasgow.

"Løftets tilhængere sætter metan helt på COP26-dagsordenen, hvor det hører hjemme, og alle lande i verden bør følge deres føring og slutte sig til løftet med det samme," sagde Sarah Smith fra Boston-baserede NGO Clean Air Task Force.

I mellemtiden har en gruppe på 20 filantropper annonceret € 170 mio. Til at gennemføre det globale løfte.

EU importerer metanemissioner

I løbet af de sidste tre årtier har EU reduceret metanemissioner fra losseplads næsten til det halve og fossile brændstoffer med næsten 65 procent, sagde EU's klimachef Frans Timmermans til sine kolleger.

"Men den store del af metanemissioner, der er forbundet med den europæiske økonomi, sker ikke inden for vores grænser. I stedet finder de sted under produktion og transport af fossile brændstoffer, som vi importerer til EU," tilføjede han.

EU producerer cirka fem procent af de globale metanemissioner internt, men det er verdens største importør af gas og olie.

Som følge heraf forventes det, at Europa -Kommissionen inden udgangen af ​​året fremsætter et lovgivningsforslag om at reducere metanemissioner i hele energiforsyningskæden i EU og i primære eksportlande - herunder bindende regler om overvågning, rapportering, lækagedetektion og reparation i energisektoren.

Inden for EU kommer mere end halvdelen af ​​menneskeskabte metanemissioner fra landbruget (53 procent) efterfulgt af affald (26%) og energi (19%).

I landbrugssektoren vil EU fremme forskning om innovative metandæmpende teknologier og naturbaserede løsninger.

CO2 emissioner

Europas politikere halter bag på lastbilproducenter på CO2 -emissioner

Udgivet

on

EU's politikere halter bag på lastbilproducenter, når det kommer til CO2 -emissioner, en ny studere shows.

Forbedringer inden for aerodynamik og brændstofeffektivitet samt fleksibilitet i reglerne betyder, at lastbiler allerede kan nå EU's mål for CO2025-reduktion i 2, mens de kun producerer nogle få nulemissionskøretøjer. T&E siger, at EU er nødt til at hæve mål for at øge produktionen af ​​nul-emissioner lastbiler i løbet af årtiet for at sikre, at industrien decarboniserer til tiden.

Lucien Mathieu, fungerende fragtdirektør hos T&E, sagde: ”Truckmakers går grønt hurtigere end politikere, hvilket er absurd. Dette er imidlertid ikke tilfældet med, at det frie marked gør sit arbejde, men snarere politikere, der ikke gør deres. Truckmakere er klart i stand til at afkøle hurtigere. Det er på tide at lave dem. ”

Den svenske lastbilproducent Scania fører an i forhold til CO2-emissioner fra nye lastbiler med emissioner 5.3% lavere end gennemsnittet for den mest almindelige type langdistancevogn. Scanias bedre emissionsydelse er primært ned til aerodynamik, som den har opnået uden at producere nogen nul-emission lastbiler. Laggards Renault og IVECO har derimod de højeste emissioner: henholdsvis 2.6% og 2.4% over langdistance-gennemsnittet. 

reklame

Hvis alle Europas lastbiler klarede sig så godt som de mest effektive modeller på markedet, ville det reducere den gennemsnitlige CO2 -emission af lastbiler med 6% i dag, viser undersøgelsen. Men effektivitetsgevinster alene får ikke Europas lastvognssektor til netto-nul, advarer T&E.

Lucien Mathieu tilføjede: “Klassens bedste lastbiler kan levere emissionsreduktion i dag, men effektiviteten kommer dig kun så langt. Europa er nødt til drastisk at øge antallet af nul-emission lastbiler på sine veje i de kommende år for at have nogen chance for at afkulstof sektoren til tiden. Men de nuværende CO2 -mål for lastbiler tilskynder ikke lastbilproducenter til at producere dem. Vi skal skrue op for målene i løbet af årtiet. ”

De fleste lastbilproducenter har forpligtet sig frivilligt til el -salg, der går ud over, hvad EU kræver. Ifølge deres offentlige meddelelser ville disse frivillige tilsagn føre markedet til omkring 7% nulemissionskøretøjer i 2025 og 43% i 2030 - højere end de 2%, der var nødvendige i 2025 for at nå eksisterende frivillige mål. Disse frivillige meddelelser viser, at EU kan sætte et realistisk - men mere ambitiøst - mål om mindst 30% nul -emission lastbiler inden 2028, siger T&E.

Gennemsnitlig CO2-udledning for nye langdistancebiler var højere i større vesteuropæiske lande som Frankrig, Tyskland og Storbritannien, mens mindre lande som Bulgarien, Estland, Portugal og Slovakiet klarede sig markant bedre. Polens langtransport-lastbilemissioner er f.eks. 3.5% under EU-gennemsnittet, mens Tysklands ligger 2.2% over. 

reklame

Læs

Miljø

EU's topmøde for bæredygtige investeringer: Præsident von der Leyen opfordrer globale partnere til at fastsætte globale standarder og støtte bæredygtige investeringer

Udgivet

on

I formiddag (7. oktober), Europa -Kommissionens formand Ursula von der Leyen (billedet) leveret åbningsadressen på EU's topmøde for bæredygtige investeringer, den første årlige begivenhed om bæredygtig finansiering af Europa -Kommissionen. I sin tale talte præsidenten om den aktuelle stigning i energipriserne: ”I disse uger ser vi alle, hvor afgørende det er at reducere vores afhængighed af fossile brændstoffer som gas, olie og kul. Så på lang sigt er den europæiske grønne aftale og vedvarende energi løsningen på de stigende elpriser. Hver euro, der bruges på vedvarende energi, hjælper vores planet. Og det hjælper også forbrugerne. Men det er også en investering i vores økonomiers modstandsdygtighed. Så vi skal fremskynde vores arbejde med den europæiske grønne aftale for at blive mere energioafhængige. ”

Præsident von der Leyen identificerede to centrale udfordringer, vi skal tage fat på for at øge globale bæredygtige investeringer: For det første hvordan man tiltrækker mere kapital til bæredygtige investeringer. For det andet, hvordan man får flere lande ombord og løfter den globale ambition. Talen var også en anledning for hende til at huske Europas engagement og lederskab: ”Europa kan lede ved kraften i sit eksempel. Europa er blevet hjemsted for bæredygtige investeringer. Det europæiske marked for grønne obligationer er i dag omkring 1 billion euro værd. Vi har opbygget det største kulstofmarked i verden med vores emissionshandelssystem. Og senere på måneden vil vi styrke vores lederskab, når vi vil begynde at udstede grønne obligationer til en værdi af € 250 mia., Som en del af NextGenerationEU. Dette er et lederskab, vi er stolte af, og vi vil blive ved med at konsolidere os. ” Endelig, med udsigt til den kommende FN's klimakonference, sagde præsidenten: ”COP26 i Glasgow vil være et sandhedens øjeblik for det globale samfund. Ambitioner skal bakkes op af konkrete planer. Og Europa vil fortsætte med at engagere sig med det højeste ambitionsniveau. ”

Den fulde tale er tilgængelig online, og du kan se det her.

reklame

Læs

Miljø

'Grøn minedrift' er en myte: EU skal reducere ressourceforbruget med to tredjedele-ny undersøgelse

Udgivet

on

Ny analyse tyder på, at EU skal droppe planer under sin European Green Deal for at øge minedriften og i stedet sætte hårde grænser for de naturressourcer, den udvinder for at forhindre menneskelig og økologisk katastrofe. Læs hele rapporten her.

European Green Deal -planer vil ikke standse mineafvikling, hvilket vil skabe yderligere permanent skade på miljøet og ødelægge menneskerettighederne. EU skal reducere udvinding af naturressourcer med 65%, viser en ny undersøgelse, der i dag blev frigivet af Friends of the Earth Europe og European Environmental Bureau. [1]

Rapporten viser, at EU allerede udvinder og forbruger en farlig andel af verdens begrænsede ressourcer med alvorlige konsekvenser:

reklame
  • EU's materielle fodaftryk [2] er i øjeblikket 14.5 tons pr. Indbygger, omtrent det dobbelte af det, der betragtes som en bæredygtig og retfærdig grænse, og langt over det globale gennemsnit. 
  • EU alene anvender allerede mellem 70% og 97% af det globale miljømæssige 'sikre driftsrum' i forbindelse med virkninger af udvinding af ressourcer. Enhver ressourceudvinding ud over denne 'sikre' tærskel truer den stabile funktion af jordens biofysiske systemer.
  • Flere miljøforkæmpere bliver dræbt for at modsætte sig minedrift end at modsætte sig nogen anden industri. 50 af de 212 miljøforsvarere, der blev dræbt på verdensplan i 2019, kæmpede for at stoppe mineprojekter.

Alligevel fortsætter de europæiske Green Deal -planer på vejen til 'forbrug som normalt', hvilket betyder enorme stigninger i minedrift for visse metaller og mineraler. For eksempel forventes batterier, primært til elbiler, at øge EU's efterspørgsel efter lithium med næsten 6000% inden 2050. 

At levere en sådan efterspørgsel vil uundgåeligt føre til knaphed, konflikter og destruktiv minedrift, der meget ligner sociale og miljømæssige skader ved at grave fossile brændstoffer op. Svaret her er ikke blot at erstatte biler, der kører på fossile brændstoffer med elbiler - det er også at reducere privat bilforbrug generelt. [3]

Disse spørgsmål viser, at den grønne omstilling skal bruges som en mulighed for at tackle grundårsagerne til de bredere klima- og miljøkriser - et økonomisk system, der driver overforbrug og sociale uligheder i alle sektorer. Som et presserende første skridt skal EU fastsætte et mål for reduktion af materielle fodaftryk på 65%. 

reklame

Meadhbh Bolger, kampagne for ressourceretfærdighed hos Friends of the Earth Europe sagde: ”EU har en historie med at vedtage svage love, som ikke igen og igen reducerer mængden af ​​naturressourcer, vi forbruger, hvilket sætter de resterende dele af naturverdenen og mange samfund under enorm stress. Årsagen er enkel: lovene er alle baseret på økonomisk vækst, som ikke er forenelig med en bæredygtig fremtid.

"EU skal vågne op og sætte et overordnet mål om at reducere materialebrug med to tredjedele, så European Green Deal ikke bliver endnu en fodnote i historien om ødelæggelsen af ​​planeten."

Diego Marin, associeret politichef for Environmental Justice ved European Environmental Bureau sagde: ”At erkende, at vi ikke kan minde os ud af klimakrisen, betyder, at vi er nødt til at stoppe vækstvanviddet. Det er som om den nuværende politik kørte en bus mod en klippekant, og passagererne skændtes om, hvorvidt bussen skulle køre på elektricitet eller fossile brændstoffer, når det mere presserende spørgsmål, vi skulle stille, er, hvordan vi kan stoppe bussen fra at styrte ned klinten i første omgang.

"Slutningen af ​​rørløsninger alene skærer det ikke længere, vi er nødt til at tackle de mange problemer med den lineære take-make-use-lose-økonomi ved kilden."

[1] Rapporten analyserer forskellige politikker under European Green Deal, herunder handlingsplanen for cirkulær økonomi, råvarestrategi, handelspolitik og menneskerettighedslovgivning. Det fokuserer på minedrift af metaller og metalliske mineraler

[2] Samlet forbrug af fossile brændstoffer, biomasse, metaller og ikke-metalliske mineraler, herunder inkorporeret i import.

[3] Minedriften og regeringerne skal også stoppe forsøg på at skylle minedrift ved at bruge det faktum, at visse metaller og mineraler er nøglen til grønne teknologier til at skylle metalindustrien generelt og fremme det meningsløse begreb 'grøn minedrift'. Metaller som kobber, jern og aluminium bruges overvældende i byggeri og andre industrier, såsom den destruktive militære sektor. 

Friends of the Earth Europe er det største miljøbaserede miljønetværk i Europa, der forener mere end 30 nationale organisationer med tusinder af lokale grupper. Vi er den europæiske arm af Friends of the Earth International. Vi repræsenterer netværket i hjertet af EU og kæmper for bæredygtige løsninger til gavn for planeten, mennesker og vores fremtid. Læs mere om hjemmesiden og følg videre Twitter og Facebook.

Du har modtaget denne e -mail, fordi du abonnerer på at modtage presseoplysninger fra Friends of the Earth Europe. Hvis du vil afmelde denne liste, skal du klikke på her.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending