Følg os

Miljø

EU's topmøde for bæredygtige investeringer: Præsident von der Leyen opfordrer globale partnere til at fastsætte globale standarder og støtte bæredygtige investeringer

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

I formiddag (7. oktober), Europa -Kommissionens formand Ursula von der Leyen (billedet) leveret åbningsadressen på EU's topmøde for bæredygtige investeringer, den første årlige begivenhed om bæredygtig finansiering af Europa -Kommissionen. I sin tale talte præsidenten om den aktuelle stigning i energipriserne: ”I disse uger ser vi alle, hvor afgørende det er at reducere vores afhængighed af fossile brændstoffer som gas, olie og kul. Så på lang sigt er den europæiske grønne aftale og vedvarende energi løsningen på de stigende elpriser. Hver euro, der bruges på vedvarende energi, hjælper vores planet. Og det hjælper også forbrugerne. Men det er også en investering i vores økonomiers modstandsdygtighed. Så vi skal fremskynde vores arbejde med den europæiske grønne aftale for at blive mere energioafhængige. ”

Præsident von der Leyen identificerede to centrale udfordringer, vi skal tage fat på for at øge globale bæredygtige investeringer: For det første hvordan man tiltrækker mere kapital til bæredygtige investeringer. For det andet, hvordan man får flere lande ombord og løfter den globale ambition. Talen var også en anledning for hende til at huske Europas engagement og lederskab: ”Europa kan lede ved kraften i sit eksempel. Europa er blevet hjemsted for bæredygtige investeringer. Det europæiske marked for grønne obligationer er i dag omkring 1 billion euro værd. Vi har opbygget det største kulstofmarked i verden med vores emissionshandelssystem. Og senere på måneden vil vi styrke vores lederskab, når vi vil begynde at udstede grønne obligationer til en værdi af € 250 mia., Som en del af NextGenerationEU. Dette er et lederskab, vi er stolte af, og vi vil blive ved med at konsolidere os. ” Endelig, med udsigt til den kommende FN's klimakonference, sagde præsidenten: ”COP26 i Glasgow vil være et sandhedens øjeblik for det globale samfund. Ambitioner skal bakkes op af konkrete planer. Og Europa vil fortsætte med at engagere sig med det højeste ambitionsniveau. ”

Den fulde tale er tilgængelig online, og du kan se det her.

reklame

Miljø

'Grøn minedrift' er en myte: EU skal reducere ressourceforbruget med to tredjedele-ny undersøgelse

Udgivet

on

Ny analyse tyder på, at EU skal droppe planer under sin European Green Deal for at øge minedriften og i stedet sætte hårde grænser for de naturressourcer, den udvinder for at forhindre menneskelig og økologisk katastrofe. Læs hele rapporten her.

European Green Deal -planer vil ikke standse mineafvikling, hvilket vil skabe yderligere permanent skade på miljøet og ødelægge menneskerettighederne. EU skal reducere udvinding af naturressourcer med 65%, viser en ny undersøgelse, der i dag blev frigivet af Friends of the Earth Europe og European Environmental Bureau. [1]

Rapporten viser, at EU allerede udvinder og forbruger en farlig andel af verdens begrænsede ressourcer med alvorlige konsekvenser:

reklame
  • EU's materielle fodaftryk [2] er i øjeblikket 14.5 tons pr. Indbygger, omtrent det dobbelte af det, der betragtes som en bæredygtig og retfærdig grænse, og langt over det globale gennemsnit. 
  • EU alene anvender allerede mellem 70% og 97% af det globale miljømæssige 'sikre driftsrum' i forbindelse med virkninger af udvinding af ressourcer. Enhver ressourceudvinding ud over denne 'sikre' tærskel truer den stabile funktion af jordens biofysiske systemer.
  • Flere miljøforkæmpere bliver dræbt for at modsætte sig minedrift end at modsætte sig nogen anden industri. 50 af de 212 miljøforsvarere, der blev dræbt på verdensplan i 2019, kæmpede for at stoppe mineprojekter.

Alligevel fortsætter de europæiske Green Deal -planer på vejen til 'forbrug som normalt', hvilket betyder enorme stigninger i minedrift for visse metaller og mineraler. For eksempel forventes batterier, primært til elbiler, at øge EU's efterspørgsel efter lithium med næsten 6000% inden 2050. 

At levere en sådan efterspørgsel vil uundgåeligt føre til knaphed, konflikter og destruktiv minedrift, der meget ligner sociale og miljømæssige skader ved at grave fossile brændstoffer op. Svaret her er ikke blot at erstatte biler, der kører på fossile brændstoffer med elbiler - det er også at reducere privat bilforbrug generelt. [3]

Disse spørgsmål viser, at den grønne omstilling skal bruges som en mulighed for at tackle grundårsagerne til de bredere klima- og miljøkriser - et økonomisk system, der driver overforbrug og sociale uligheder i alle sektorer. Som et presserende første skridt skal EU fastsætte et mål for reduktion af materielle fodaftryk på 65%. 

reklame

Meadhbh Bolger, kampagne for ressourceretfærdighed hos Friends of the Earth Europe sagde: ”EU har en historie med at vedtage svage love, som ikke igen og igen reducerer mængden af ​​naturressourcer, vi forbruger, hvilket sætter de resterende dele af naturverdenen og mange samfund under enorm stress. Årsagen er enkel: lovene er alle baseret på økonomisk vækst, som ikke er forenelig med en bæredygtig fremtid.

"EU skal vågne op og sætte et overordnet mål om at reducere materialebrug med to tredjedele, så European Green Deal ikke bliver endnu en fodnote i historien om ødelæggelsen af ​​planeten."

Diego Marin, associeret politichef for Environmental Justice ved European Environmental Bureau sagde: ”At erkende, at vi ikke kan minde os ud af klimakrisen, betyder, at vi er nødt til at stoppe vækstvanviddet. Det er som om den nuværende politik kørte en bus mod en klippekant, og passagererne skændtes om, hvorvidt bussen skulle køre på elektricitet eller fossile brændstoffer, når det mere presserende spørgsmål, vi skulle stille, er, hvordan vi kan stoppe bussen fra at styrte ned klinten i første omgang.

"Slutningen af ​​rørløsninger alene skærer det ikke længere, vi er nødt til at tackle de mange problemer med den lineære take-make-use-lose-økonomi ved kilden."

[1] Rapporten analyserer forskellige politikker under European Green Deal, herunder handlingsplanen for cirkulær økonomi, råvarestrategi, handelspolitik og menneskerettighedslovgivning. Det fokuserer på minedrift af metaller og metalliske mineraler

[2] Samlet forbrug af fossile brændstoffer, biomasse, metaller og ikke-metalliske mineraler, herunder inkorporeret i import.

[3] Minedriften og regeringerne skal også stoppe forsøg på at skylle minedrift ved at bruge det faktum, at visse metaller og mineraler er nøglen til grønne teknologier til at skylle metalindustrien generelt og fremme det meningsløse begreb 'grøn minedrift'. Metaller som kobber, jern og aluminium bruges overvældende i byggeri og andre industrier, såsom den destruktive militære sektor. 

Friends of the Earth Europe er det største miljøbaserede miljønetværk i Europa, der forener mere end 30 nationale organisationer med tusinder af lokale grupper. Vi er den europæiske arm af Friends of the Earth International. Vi repræsenterer netværket i hjertet af EU og kæmper for bæredygtige løsninger til gavn for planeten, mennesker og vores fremtid. Læs mere om hjemmesiden og følg videre Twitter og Facebook.

Du har modtaget denne e -mail, fordi du abonnerer på at modtage presseoplysninger fra Friends of the Earth Europe. Hvis du vil afmelde denne liste, skal du klikke på her.

Læs

Miljø

'Hårdt vundet sejr' - Europa -Parlamentet åbner EU -domstole for miljøforkæmpere

Udgivet

on

I en stor sejr for alle miljøforkæmpere har EU -parlamentet officielt åbnet EU -domstolene for miljøudfordringer. Det følger a tiår lang juridisk kamp ledet af ClientEarth for mere adgang til domstolene for mennesker og NGO'er.

Ved en endelig afstemning var et stort flertal af MEP'erne enige om at ændre EU's adgang til domstolslovgivning i Aarhus -forordningen, så NGO'er og enkeltpersoner kunne udfordre mange flere EU -beslutninger, der bryder miljølovgivningen, end det tidligere var muligt i henhold til EU -lovgivningen.

Indtil nu var det kun NGO'er, der kunne bruge Aarhus -forordningen, og kun til at anfægte et meget begrænset antal EU -beslutninger - f.eks. Nogle Kommissionens tilladelser til at bruge kemikalier.

reklame

Disse begrænsninger er nu fjernet, hvilket betyder, at beslutninger, herunder tilladelser til skadelige pesticider, begrænsning af emissioner for dieselkøretøjer eller fastsættelse af fiskerigrænser, nu er åbne for offentlig kontrol og udfordring.

ClientEarth miljødemokrati advokat Anne Friel sagde:

”Dette er et historisk øjeblik, der giver civilsamfundet en stemme ved EU -domstolene for at beskytte miljøet. Medlemmer af offentligheden vil nu kunne stille EU -institutioner til regnskab for deres forskellige forpligtelser til at bekæmpe klimaændringer og tab af biodiversitet. Det er et ekstra værktøj, der vil være afgørende for at håndhæve miljølovgivningen og sikre, at EU -beslutninger ikke modsiger EU's grønne aftale. ”

reklame

Udviklingen følger en langvarig kamp for mere adgang til domstolene på EU -plan. I 2008 indgav ClientEarth en klage til FN mod EU for manglende overholdelse af Århuskonventionen, en international miljøaftale, der giver offentligheden adgang til retlige rettigheder. I 2017 fandt FN -organet, der er ansvarligt for tilsynet med overholdelsen af ​​konventionen, endelig EU er i strid af sine folkeretlige forpligtelser.

Denne reform omhandler de vigtigste resultater af manglende overholdelse af Århus konventionens overholdelsesudvalg i den sag men kampen fortsætter.

Friel tilføjede: ”Dette har været en hårdt vundet sejr og et lovligt maratonløb. Det var kun muligt, fordi Aarhus -konventionen gør det muligt for offentligheden at stille institutioner til regnskab. ”

Advokater beklager dog, at EU -lovgivere udarbejdede en undtagelse for EU -statsstøttebeslutninger - som stadig ikke kan anfægtes i henhold til Aarhus -forordningen.

I stedet har Kommissionen forpligtet sig til at udarbejde en undersøgelse inden 2022 og, "hvis det er hensigtsmæssigt", beslægtede forslag inden 2023. Det betyder, at regeringerne indtil da stadig kan udbetale kolossale summer til virksomheder fra den offentlige pengepung - til f.eks. Fossile brændstofselskaber - uden nogen måde for offentligheden at udfordre det på EU -plan (hvor disse beslutninger godkendes).

Parterne i Århuskonventionen samles på det kommende møde mellem parterne 18.-21. Oktober- 2021. På mødet agter EU at udsætte godkendelsen af nyere fund fra Aarhus Compliance Committee, der fremhæver den manglende adgang til retfærdighed i forbindelse med EU -statsstøttebeslutninger. Dette ville bryde fra den faste praksis, at alle parter accepterer ACCC's resultater.

Friel sagde: ”Desværre undergraver EU stadig konventionen ved at nægte at godkende konklusionerne mod den om statsstøtte. Ved at forsøge at opnå særlig behandling udhuler EU tilliden og samarbejdet mellem parterne og svækker grundlaget for denne internationale traktat. Vi opfordrer EU til at gå foran med et godt eksempel og opfylde sit eget engagement i retsstaten. ”

Læs

Miljø

Skatteyderne finansierer planetarisk opdeling: Skadelige tilskud skal ophøre

Udgivet

on

At tackle de sammenkoblede tredobbelte kriser med klimaændringer, tab af biodiversitet og krænkelser af menneskerettigheder er afgørende for at sikre en sikker, bæredygtig og retfærdig fremtid. Så hvorfor betaler vi for at fremskynde disse kriser og for at gøre os fattigere i det lange løb? Jeg taler om skadelige tilskud. Ikke alle tilskud er skadelige, men mange er. Fra fiskeri, til landbrug, til fossile brændstoffer, de er en usynlig trussel, der tvinger os til at bekæmpe den planetariske nødsituation med en hånd bundet bag vores ryg, skriver Steve Trent, administrerende direktør og grundlægger, Environmental Justice Foundation.

Fiskeri

I fiskeri er over 60% af tilskuddene skadelige, hvilket betyder, at de bruges på at øge fiskerikapaciteten, når mange fiskebestande allerede er overudnyttet eller målet om ulovligt, ureguleret og urapporteret fiskeri. Dette har enorme konsekvenser for både mennesker og vores planet. I Ghana har for eksempel øget fiskeri fra udenlandske trawlere ført til, at over halvdelen af ​​de mennesker, der er beskæftiget i fiskeri i Ghanas kystsamfund, har været ude af tilstrækkelig mad det sidste år. Endnu flere har set fald i deres indkomst. Der er også konsekvenser for det globale klima. På åbent hav uden for nationale jurisdiktioner er fiskerfartøjer ofte i stand til at rejse meget længere med tilskud til områder, der ellers ville være økonomisk uholdbare. Faktisk kommer 43.5% af det "blå kulstof" - det kulstof, der er lagret i havlivet -, som disse fartøjer fjerner fra havet, fra disse områder. Vi er afhængige af det samme blå kulstof, hvis vi håber at bringe klimakrisen til ophør, og alligevel betaler vi for at ødelægge det.

reklame

Verdenshandelsorganisationen, under den nye ledelse af generaldirektør Ngozi Okonjo-Iweala, lukker en aftale om at stoppe skadelige fiskeritilskud efter årtiers indsats. Hvis du gør det, vil det øge menneskerettighederne rundt om i verden, beskytte dyrelivet og beskytte vores planet mod klimakrisen. Landbrug Næsten 90% af de globale landbrugsstøtte er skadelige. De sætter gang i klimainfordelingen, ødelæggelsen af ​​naturen og den voldsomme ulighed, især for småbønder, der ofte er kvinder. I 2019 blev 1 million dollars brugt på landbrugssubsidier hvert minut globalt, hvor kun 1% af dette blev brugt på miljøvenlige projekter.

De største tilskud er forbeholdt de mest destruktive produkter, såsom oksekød og mælk; førstnævnte udleder mere end dobbelt så meget kulstof pr. kg produkt end noget andet levnedsmiddel. Landbrugsudvidelse forårsager også andre problemer. Landkonflikter er almindelige, idet oprindelige folk og lokalsamfund ofte lider af ekstrem vold, landgrabning og pesticidforgiftning.

Dette medfører også ødelæggelse af uvurderlige økosystemer, fra skovene i Sydøstasien til Cerrado-græsarealerne i Sydamerika sammen med tilhørende udryddelse af dyreliv og endnu flere bidrag til global opvarmning. Den Europæiske Union er i øjeblikket ved at udvikle lovgivning for at holde skovrydningsprodukterne væk fra Europas supermarkedshylder. Hvis den er tilstrækkelig robust og dækker nok økosystemer og varer, kan denne lovgivning være et stærkt redskab til at fremme menneskerettigheder og bevarelse af naturen rundt om i verden. Det ville være endnu stærkere, hvis det ledsages af bestræbelser på at omdirigere skadelige landbrugsstøtte i ind- og udland til bæredygtigt landbrug, som gavner både mennesker og planeten.

reklame

Fossile brændstoffer

FNs generalsekretær Antonio Guterres har sagt om fossile brændstofsubsidier, at "det, vi gør, er at bruge skatteydernes penge-hvilket betyder vores penge-til at booste orkaner, til at sprede tørke, til at smelte gletsjere, til at blegge koraller. I et ord-til ødelægge verden. " Og vi gør det i stor skala. G20-regeringer brugte 584 milliarder dollars hvert år mellem 2017 og 2019 på fossile brændstofsubsidier, og deres støtte til fossile brændstoffer i kølvandet på COVID-19-pandemien, langt fra et grønt opsving, bevæger sig i den forkerte retning ved at øge støtten.

Tilskud til fossilt brændstof opvejer 20 gange støtten til vedvarende energi. Uanset om det er skattelettelser for fossile brændstofvirksomheder eller regeringer, der betaler for at rydde op i den miljøødelæggelse, de forårsager, giver disse tilskud en lille håndfuld virksomheder kunstig støtte til at tjene flere penge, mens de yderligere fremskynder klimakrisen. EU -embedsmænd har med rette identificeret, at disse tilskud underminerer Europas ambitioner om at nå netto -nul. Løsningen er klar og enkel: afslut alle offentlige finanser til fossile brændstoffer med det samme, omdiriger de offentlige udgifts kraft til vedvarende energikilder og lever den energitransformation, vi har brug for for at undgå de værste konsekvenser af klimakrisen.

Vejkryds

Vi har ifølge IPCC ni år til at foretage dramatiske reduktioner i vores COXNUMX -emissioner for at have en chance for at undgå de værste konsekvenser af klimakrisen. Denne krise er humanitær, indpakket i en grusom uretfærdighed, hvor de, der gjorde det mindste for at forårsage den, overvejende lider under de største og tidligste virkninger. Vi har ikke råd til at fortsætte med at betale for at gøre verden mindre sikker og mere uretfærdig.

Fortsatte tilskud til planet-ødelæggende industrier låser os også i de samme økonomiske modeller, som vi skal efterlade, strandende aktiver og finansiering, som ellers kunne bruges til at starte en bølge af gode, bæredygtige, grønne job. Skadelige tilskud giver ingen miljømæssig, økonomisk eller moralsk mening. For at påtage os den planetariske nødsituation og opbygge en sikrere, mere bæredygtig og retfærdig verden, må vi omdirigere den enorme magt fra de offentlige finanser til gode og gøre skadelige tilskud til den finansielle muskel, der er så presserende for at få os til en reel kulstoffri økonomi og genoprette de naturlige systemer, vi alle i sidste ende er afhængige af.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending