Følg os

Miljø

Skatteyderne finansierer planetarisk opdeling: Skadelige tilskud skal ophøre

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

At tackle de sammenkoblede tredobbelte kriser med klimaændringer, tab af biodiversitet og krænkelser af menneskerettigheder er afgørende for at sikre en sikker, bæredygtig og retfærdig fremtid. Så hvorfor betaler vi for at fremskynde disse kriser og for at gøre os fattigere i det lange løb? Jeg taler om skadelige tilskud. Ikke alle tilskud er skadelige, men mange er. Fra fiskeri, til landbrug, til fossile brændstoffer, de er en usynlig trussel, der tvinger os til at bekæmpe den planetariske nødsituation med en hånd bundet bag vores ryg, skriver Steve Trent, administrerende direktør og grundlægger, Environmental Justice Foundation.

Fiskeri

I fiskeri er over 60% af tilskuddene skadelige, hvilket betyder, at de bruges på at øge fiskerikapaciteten, når mange fiskebestande allerede er overudnyttet eller målet om ulovligt, ureguleret og urapporteret fiskeri. Dette har enorme konsekvenser for både mennesker og vores planet. I Ghana har for eksempel øget fiskeri fra udenlandske trawlere ført til, at over halvdelen af ​​de mennesker, der er beskæftiget i fiskeri i Ghanas kystsamfund, har været ude af tilstrækkelig mad det sidste år. Endnu flere har set fald i deres indkomst. Der er også konsekvenser for det globale klima. På åbent hav uden for nationale jurisdiktioner er fiskerfartøjer ofte i stand til at rejse meget længere med tilskud til områder, der ellers ville være økonomisk uholdbare. Faktisk kommer 43.5% af det "blå kulstof" - det kulstof, der er lagret i havlivet -, som disse fartøjer fjerner fra havet, fra disse områder. Vi er afhængige af det samme blå kulstof, hvis vi håber at bringe klimakrisen til ophør, og alligevel betaler vi for at ødelægge det.

Verdenshandelsorganisationen, under den nye ledelse af generaldirektør Ngozi Okonjo-Iweala, lukker en aftale om at stoppe skadelige fiskeritilskud efter årtiers indsats. Hvis du gør det, vil det øge menneskerettighederne rundt om i verden, beskytte dyrelivet og beskytte vores planet mod klimakrisen. Landbrug Næsten 90% af de globale landbrugsstøtte er skadelige. De sætter gang i klimainfordelingen, ødelæggelsen af ​​naturen og den voldsomme ulighed, især for småbønder, der ofte er kvinder. I 2019 blev 1 million dollars brugt på landbrugssubsidier hvert minut globalt, hvor kun 1% af dette blev brugt på miljøvenlige projekter.

reklame

De største tilskud er forbeholdt de mest destruktive produkter, såsom oksekød og mælk; førstnævnte udleder mere end dobbelt så meget kulstof pr. kg produkt end noget andet levnedsmiddel. Landbrugsudvidelse forårsager også andre problemer. Landkonflikter er almindelige, idet oprindelige folk og lokalsamfund ofte lider af ekstrem vold, landgrabning og pesticidforgiftning.

Dette medfører også ødelæggelse af uvurderlige økosystemer, fra skovene i Sydøstasien til Cerrado-græsarealerne i Sydamerika sammen med tilhørende udryddelse af dyreliv og endnu flere bidrag til global opvarmning. Den Europæiske Union er i øjeblikket ved at udvikle lovgivning for at holde skovrydningsprodukterne væk fra Europas supermarkedshylder. Hvis den er tilstrækkelig robust og dækker nok økosystemer og varer, kan denne lovgivning være et stærkt redskab til at fremme menneskerettigheder og bevarelse af naturen rundt om i verden. Det ville være endnu stærkere, hvis det ledsages af bestræbelser på at omdirigere skadelige landbrugsstøtte i ind- og udland til bæredygtigt landbrug, som gavner både mennesker og planeten.

Fossile brændstoffer

reklame

FNs generalsekretær Antonio Guterres har sagt om fossile brændstofsubsidier, at "det, vi gør, er at bruge skatteydernes penge-hvilket betyder vores penge-til at booste orkaner, til at sprede tørke, til at smelte gletsjere, til at blegge koraller. I et ord-til ødelægge verden. " Og vi gør det i stor skala. G20-regeringer brugte 584 milliarder dollars hvert år mellem 2017 og 2019 på fossile brændstofsubsidier, og deres støtte til fossile brændstoffer i kølvandet på COVID-19-pandemien, langt fra et grønt opsving, bevæger sig i den forkerte retning ved at øge støtten.

Tilskud til fossilt brændstof opvejer 20 gange støtten til vedvarende energi. Uanset om det er skattelettelser for fossile brændstofvirksomheder eller regeringer, der betaler for at rydde op i den miljøødelæggelse, de forårsager, giver disse tilskud en lille håndfuld virksomheder kunstig støtte til at tjene flere penge, mens de yderligere fremskynder klimakrisen. EU -embedsmænd har med rette identificeret, at disse tilskud underminerer Europas ambitioner om at nå netto -nul. Løsningen er klar og enkel: afslut alle offentlige finanser til fossile brændstoffer med det samme, omdiriger de offentlige udgifts kraft til vedvarende energikilder og lever den energitransformation, vi har brug for for at undgå de værste konsekvenser af klimakrisen.

Vejkryds

Vi har ifølge IPCC ni år til at foretage dramatiske reduktioner i vores COXNUMX -emissioner for at have en chance for at undgå de værste konsekvenser af klimakrisen. Denne krise er humanitær, indpakket i en grusom uretfærdighed, hvor de, der gjorde det mindste for at forårsage den, overvejende lider under de største og tidligste virkninger. Vi har ikke råd til at fortsætte med at betale for at gøre verden mindre sikker og mere uretfærdig.

Fortsatte tilskud til planet-ødelæggende industrier låser os også i de samme økonomiske modeller, som vi skal efterlade, strandende aktiver og finansiering, som ellers kunne bruges til at starte en bølge af gode, bæredygtige, grønne job. Skadelige tilskud giver ingen miljømæssig, økonomisk eller moralsk mening. For at påtage os den planetariske nødsituation og opbygge en sikrere, mere bæredygtig og retfærdig verden, må vi omdirigere den enorme magt fra de offentlige finanser til gode og gøre skadelige tilskud til den finansielle muskel, der er så presserende for at få os til en reel kulstoffri økonomi og genoprette de naturlige systemer, vi alle i sidste ende er afhængige af.

Del denne artikel:

Biodiversitet

European Business and Nature Summit strømliner biodiversitet til erhvervslivet

Udgivet

on

I dag (1. december) samles politikere og virksomhedsledere på højt niveau på European Business & Nature Summit at opskalere erhvervsindsatsen for naturen forud for den afgørende FN's biodiversitetskonference (COP 15) i foråret 2022. Arrangeret af EU [e-mail beskyttet] perron af Europa-Kommissionen og andre partnere, har topmødet til formål at styrke den voksende bevægelse af virksomheder på tværs af Europa og videre, som sætter naturen og mennesker i centrum for deres genopretningsstrategier.

European Green Deal Executive Vice President Frans Timmermans sagde: "Mens klimakrisen bliver behandlet med hast, er biodiversitetskrisen og truslen om økocid endnu ikke kommet højt nok på den globale dagsorden. Virksomheder erkender i stigende grad, at det haster med at handle, og jeg opfordrer dem til at udtale sig om risikoen for tab af biodiversitet. At genoprette vores forhold til naturen vil afværge økonomiske tab, skabe nye job og sikre en beboelig planet for fremtidige generationer."

Miljø-, hav- og fiskerikommissær Virginijus Sinkevičius sagde: "Virksomheder er en afgørende løftestang i den systemomspændende ændring, der skal ske, hvis vi skal have et stabilt klima og en levende planet, hvor alle kan trives. Jeg regner med, at de vil drive ambitionen om en global biodiversitetsramme, der skal vedtages på Biodiversity COP15, med øget biodiversitetsfinansiering og tilstrækkelig mainstreaming af biodiversitet i alle sektorer."

Topmødet byder på frontløbende virksomheder og finansielle institutioner, der deler erfaringer, eksempler på bedste praksis og initiativer, der har til formål at integrere naturkapital og biodiversitet i virksomhedernes beslutningstagning, og opfordrer andre til at deltage. Arrangementet inviterer nye underskrivere til Finansiering til Biodiversitetsløfte opfordrer globale ledere til at vende naturtab inden for dette årti og forpligter sig til at beskytte og genoprette biodiversiteten gennem deres finansieringsaktiviteter og investeringer. Disse nye underskrivere vil booste gruppen af ​​75 finansielle institutioner, der repræsenterer aktiver på 12 billioner euro. Mere information findes i nyhed.

reklame

Del denne artikel:

Læs

CO2 emissioner

Kommissionen vedtager nye bilag til retningslinjerne for statsstøtte i EU's emissionshandelssystem, der definerer gældende effektivitetsbenchmarks og CO2-faktorer

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har vedtaget to nye bilag til EU's emissionshandelssystem Retningslinjer for statsstøtte ('ETS-retningslinjerne'). De nye bilag supplerer ETS-retningslinjerne og definerer de gældende effektivitetsbenchmarks og CO2-faktorer. ETS-retningslinjerne sigter mod at reducere risikoen for "carbon leakage", hvor virksomheder flytter produktion til lande uden for EU med mindre ambitiøse klimapolitikker, hvilket fører til mindre økonomisk aktivitet i EU og ingen reduktion af drivhusgasemissioner globalt. Retningslinjerne giver især medlemslandene mulighed for at kompensere sektorer med risiko for flytning for en del af de højere elpriser som følge af COXNUMX-prissignalerne skabt af EU ETS (såkaldte "indirekte emissionsomkostninger").

Da de reviderede ETS-retningslinjer blev vedtaget i september 2020, signalerede Kommissionen, at de to bilag om "Effektivitetsbenchmarks" og om "CO2-faktorer" ville blive offentliggjort på et senere tidspunkt. Effektivitetsbenchmarks repræsenterer mængden af ​​elektricitet, der er involveret i den mest effektive produktionsproces for hvert produkt. CO2-faktorerne, som er baseret på blandingen af ​​fossilt brændstofproduktion i hvert land eller hver region, afspejler, i hvilket omfang engrosprisen på den elektricitet, der forbruges af støttemodtageren, er påvirket af ETS-omkostninger i de relevante priszoner.

Kommissionen har i dag vedtaget en Kommunikation supplerer ETS-retningslinjerne og introducerer de udestående bilag. Effektivitetsbenchmarks og CO2-faktorer defineret i bilagene er baseret på ekspertinput, tidligere praksis og statistiske data. Mere specifikt blev effektivitetsbenchmarks sat på baggrund af en ekspertundersøgelse foretaget af en ekstern konsulent. Metoden til at fastlægge de gældende CO2-faktorer svarer til den, der blev anvendt i de tidligere retningslinjer, og er baseret på Eurostat-data.

De nye effektivitetsbenchmarks og CO2-faktorer vil indgå i beregningen af ​​kompensationsbeløbet for indirekte omkostninger, som støttemodtagerne har afholdt fra 2021, og er derfor vigtige elementer for at sikre proportionaliteten af ​​de støtteforanstaltninger, der ydes i henhold til ETS-retningslinjerne.

reklame

Del denne artikel:

Læs

Landbrug

EU's landbrugsstatistik: Subsidier, arbejdspladser, produktion

Udgivet

on

Opdag fakta og tal om landbrug i EU, herunder finansiering efter land, beskæftigelse og produktion, Samfund.

Landbrug er en vigtig industri for alle EU-lande, og de modtager alle EU-midler gennem den fælles landbrugspolitik (CAP). Disse midler støtter landmænd direkte gennem Den Europæiske Landbrugsgarantifond og landdistrikter, klimaindsats og forvaltning af naturressourcer gennem Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikter.

Finde ud af hvordan den fælles landbrugspolitik støtter landmændene.

EU's landbrugsstøtte efter land

I 2019 blev der brugt 38.2 milliarder euro på direkte betalinger til landmænd og 13.8 milliarder euro på udvikling af landdistrikter. Yderligere 2.4 mia. EUR støttede markedet for landbrugsprodukter.

reklame

Reglerne for, hvordan midler fra den fælles landbrugspolitik bruges, bestemmes af EU's langsigtede budget. Det gældende regler gælder indtil december 2022, hvorefter den seneste reform af den fælles landbrugspolitik træder i kraft og løber indtil 2027.

Infografik med kort, der viser størrelsen af ​​tilskud fra den fælles landbrugspolitik pr. EU-land i 2019. Nøgledata kan findes under overskriften EU-landbrugsstøtte efter land.
Fordelingen af ​​den fælles landbrugspolitiks midler mellem EU-landene  

EU's landbrugsbeskæftigelsesstatistik

Landbrugsindustrien støttede 9,476,600 arbejdspladser i 2019 og 3,769,850 arbejdspladser i fødevareproduktion (i 2018) og tegnede sig for 1.3 % af EU's bruttonationalprodukt i 2020.

Rumænien havde flest beskæftigede i landbruget i 2019, mens Danmark havde flest beskæftigede i fødevareproduktion i 2018.

reklame

For hver euro brugt, skaber landbrugssektoren yderligere 0.76 euro til EU-økonomien. Bruttoværditilvæksten fra landbruget - forskellen mellem værdien af ​​alt, hvad EU's primære landbrugssektor producerede, og omkostningerne ved de tjenester og varer, der blev brugt i produktionsprocessen - var €178.4 milliarder i 2020.

Infografik, der viser beskæftigelsen i landbruget (i 2019) og fødevareproduktionen (i 2018) pr. EU-land. Nøgledata kan findes under overskriften EU's landbrugsbeskæftigelsesstatistik.
Fødevare- og landbrugssektorerne i EU  

Landbrugsproduktion i Europa

EU's landbrug producerer et rigt udvalg af fødevarer, fra korn til mælk. EU har lovgivet for at sikre, at de fødevarer, der produceres og sælges i EU, er sikre at spise. Det EU's jord til bord-strategi, annonceret i 2020, har til formål at sikre, at fødevarer også produceres mere bæredygtigt. MEP'er ønsker at reducere brugen af ​​pesticider til bedre beskytte bestøvere og biodiversitet, afslutte brugen af ​​bure i dyreavl og øge arealanvendelsen til økologisk landbrug af 2030.

Infografik, der viser, hvor mange tons forskellige fødevarer, der blev produceret i EU i 2019.
Fødevareproduktion i EU  

Den fælles landbrugspolitik 

Data kilder 

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending