Følg os

Miljø

'Hårdt vundet sejr' - Europa -Parlamentet åbner EU -domstole for miljøforkæmpere

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

I en stor sejr for alle miljøforkæmpere har EU -parlamentet officielt åbnet EU -domstolene for miljøudfordringer. Det følger a tiår lang juridisk kamp ledet af ClientEarth for mere adgang til domstolene for mennesker og NGO'er.

Ved en endelig afstemning var et stort flertal af MEP'erne enige om at ændre EU's adgang til domstolslovgivning i Aarhus -forordningen, så NGO'er og enkeltpersoner kunne udfordre mange flere EU -beslutninger, der bryder miljølovgivningen, end det tidligere var muligt i henhold til EU -lovgivningen.

Indtil nu var det kun NGO'er, der kunne bruge Aarhus -forordningen, og kun til at anfægte et meget begrænset antal EU -beslutninger - f.eks. Nogle Kommissionens tilladelser til at bruge kemikalier.

Disse begrænsninger er nu fjernet, hvilket betyder, at beslutninger, herunder tilladelser til skadelige pesticider, begrænsning af emissioner for dieselkøretøjer eller fastsættelse af fiskerigrænser, nu er åbne for offentlig kontrol og udfordring.

reklame

ClientEarth miljødemokrati advokat Anne Friel sagde:

”Dette er et historisk øjeblik, der giver civilsamfundet en stemme ved EU -domstolene for at beskytte miljøet. Medlemmer af offentligheden vil nu kunne stille EU -institutioner til regnskab for deres forskellige forpligtelser til at bekæmpe klimaændringer og tab af biodiversitet. Det er et ekstra værktøj, der vil være afgørende for at håndhæve miljølovgivningen og sikre, at EU -beslutninger ikke modsiger EU's grønne aftale. ”

Udviklingen følger en langvarig kamp for mere adgang til domstolene på EU -plan. I 2008 indgav ClientEarth en klage til FN mod EU for manglende overholdelse af Århuskonventionen, en international miljøaftale, der giver offentligheden adgang til retlige rettigheder. I 2017 fandt FN -organet, der er ansvarligt for tilsynet med overholdelsen af ​​konventionen, endelig EU er i strid af sine folkeretlige forpligtelser.

reklame

Denne reform omhandler de vigtigste resultater af manglende overholdelse af Århus konventionens overholdelsesudvalg i den sag men kampen fortsætter.

Friel tilføjede: ”Dette har været en hårdt vundet sejr og et lovligt maratonløb. Det var kun muligt, fordi Aarhus -konventionen gør det muligt for offentligheden at stille institutioner til regnskab. ”

Advokater beklager dog, at EU -lovgivere udarbejdede en undtagelse for EU -statsstøttebeslutninger - som stadig ikke kan anfægtes i henhold til Aarhus -forordningen.

I stedet har Kommissionen forpligtet sig til at udarbejde en undersøgelse inden 2022 og, "hvis det er hensigtsmæssigt", beslægtede forslag inden 2023. Det betyder, at regeringerne indtil da stadig kan udbetale kolossale summer til virksomheder fra den offentlige pengepung - til f.eks. Fossile brændstofselskaber - uden nogen måde for offentligheden at udfordre det på EU -plan (hvor disse beslutninger godkendes).

Parterne i Århuskonventionen samles på det kommende møde mellem parterne 18.-21. Oktober- 2021. På mødet agter EU at udsætte godkendelsen af nyere fund fra Aarhus Compliance Committee, der fremhæver den manglende adgang til retfærdighed i forbindelse med EU -statsstøttebeslutninger. Dette ville bryde fra den faste praksis, at alle parter accepterer ACCC's resultater.

Friel sagde: ”Desværre undergraver EU stadig konventionen ved at nægte at godkende konklusionerne mod den om statsstøtte. Ved at forsøge at opnå særlig behandling udhuler EU tilliden og samarbejdet mellem parterne og svækker grundlaget for denne internationale traktat. Vi opfordrer EU til at gå foran med et godt eksempel og opfylde sit eget engagement i retsstaten. ”

Del denne artikel:

Miljø

Global gateway - Gør Green Deal global

Udgivet

on

  • EU annoncerede, at det ville samarbejde med medlemslande og EU-institutioner om at øremærke eksisterende ressourcer til at mobilisere op til 300 milliarder euro til at støtte smarte, bæredygtige investeringer i kvalitetsinfrastruktur på verdensplan.
  • Det er EU's chance for at fremskynde den globale overgang fra fossil til grøn og klimaresistent infrastruktur, som er fundamental for at halvere emissionerne i dette årti.
  • For at være det bedste "tilbud" i et overfyldt felt befolket af kinesiske, russiske og potentielt G7-infrastrukturinvesteringer skal EU sikre let tilgængelige og overkommelige pengestrømme til partnere i 2022. For at sikre, at det flyder ind i de mest effektfulde projekter vil kræver også et dedikeret team i krydsfeltet mellem Kommissionen, EU's finansielle institutioner, rådssammensætninger og tjenesten for optræden udadtil.

Europa-Kommissionen har forpligtet sig til at øremærke og mobilisere €300 mia. til 2027 til EU's meget omtalte Global Gateway-initiativ. Fokuseret på at udvikle global infrastruktur og støtte de grønne og digitale overgange rundt om i verden, blev Global Gateway indrammet som 'den europæiske grønne aftale på verdensplan'. Levering vil være nøglen, men dette er muligheden for EU til at blive "first choice"-partneren og bygge mere bæredygtige og modstandsdygtige grønne værdikæder i processen. For at give det bedste tilbud forpligter EU sig til at udnytte sin formidable økonomiske base og ildkraft til at fremme partnerskaber om klima og energi, digital, transport, sundhed, uddannelse og forskning.

Alle lande blev inviteret til at vende tilbage med ny klimaneutralitet og 2030-klimamål inden COP27 i slutningen af ​​2022. At få pengene til at flyde næste år vil være væsentligt for at give vækst- og mellemindkomstøkonomier i G20, EU-nabolaget og Afrika tillid at de vil blive støttet i overgangen. Dette kan hjælpe EU med at opskalere sit økonomiske engagement i Sydafrikas Just Transition Partnership og gøre det til en plan for lignende partnerskaber med lande som Indonesien eller Indien og en leveringsmekanisme for den nye globale kulafviklingskonsensus, der blev opnået i Glasgow.

Léa Pilsner, politisk rådgiver for European Green Deal Diplomacy, sagde: "I dag præsenterede EU grundlaget for den manglende globale dimension af European Green Deal. Med Global Gateway kunne EU nu fremme fair og inklusiv ren økonomi fordele i udlandet og kritisk fremskynde den globale dekarbonisering. Men leveringen kan ikke være rystende, ellers vil hele projektet mislykkes. For at være et ægte geopolitisk tilbud skal det være ægte: Gør tilgangen til et ægte partnerskab, og sørg for, at Team Europe er operationelt og rammer jorden i 2022."

Jennifer Tollmann, seniorpolitisk rådgiver, EU's klimadiplomati og geopolitik sagde: "Vi er stadig langt fra at halvere emissionerne i dette årti. Med COVID-19 genopretning i gang, er Global Gateway EU's bedste skud på at bringe internationale partnere med i overgangen til klimaneutralitet. At få penge til at flyde ind i grøn og klimaresistent infrastruktur i 2022 kan bøje kurven. Det kan give tillid til vækstøkonomier, der overvejer grønnere genopretninger, samtidig med at det tilbyder et bedre alternativ til lavindkomstøkonomier, der ønsker at undgå stadig mere risikable udviklingsveje baseret på fossile brændstoffer. Dette er EU's chance for at være det "bedste tilbud" og sætte barren for samarbejde af høj kvalitet."

Del denne artikel:

Læs

Biodiversitet

European Business and Nature Summit strømliner biodiversitet til erhvervslivet

Udgivet

on

I dag (1. december) samles politikere og virksomhedsledere på højt niveau på European Business & Nature Summit at opskalere erhvervsindsatsen for naturen forud for den afgørende FN's biodiversitetskonference (COP 15) i foråret 2022. Arrangeret af EU [e-mail beskyttet] perron af Europa-Kommissionen og andre partnere, har topmødet til formål at styrke den voksende bevægelse af virksomheder på tværs af Europa og videre, som sætter naturen og mennesker i centrum for deres genopretningsstrategier.

European Green Deal Executive Vice President Frans Timmermans sagde: "Mens klimakrisen bliver behandlet med hast, er biodiversitetskrisen og truslen om økocid endnu ikke kommet højt nok på den globale dagsorden. Virksomheder erkender i stigende grad, at det haster med at handle, og jeg opfordrer dem til at udtale sig om risikoen for tab af biodiversitet. At genoprette vores forhold til naturen vil afværge økonomiske tab, skabe nye job og sikre en beboelig planet for fremtidige generationer."

Miljø-, hav- og fiskerikommissær Virginijus Sinkevičius sagde: "Virksomheder er en afgørende løftestang i den systemomspændende ændring, der skal ske, hvis vi skal have et stabilt klima og en levende planet, hvor alle kan trives. Jeg regner med, at de vil drive ambitionen om en global biodiversitetsramme, der skal vedtages på Biodiversity COP15, med øget biodiversitetsfinansiering og tilstrækkelig mainstreaming af biodiversitet i alle sektorer."

Topmødet byder på frontløbende virksomheder og finansielle institutioner, der deler erfaringer, eksempler på bedste praksis og initiativer, der har til formål at integrere naturkapital og biodiversitet i virksomhedernes beslutningstagning, og opfordrer andre til at deltage. Arrangementet inviterer nye underskrivere til Finansiering til Biodiversitetsløfte opfordrer globale ledere til at vende naturtab inden for dette årti og forpligter sig til at beskytte og genoprette biodiversiteten gennem deres finansieringsaktiviteter og investeringer. Disse nye underskrivere vil booste gruppen af ​​75 finansielle institutioner, der repræsenterer aktiver på 12 billioner euro. Mere information findes i nyhed.

reklame

Del denne artikel:

Læs

CO2 emissioner

Kommissionen vedtager nye bilag til retningslinjerne for statsstøtte i EU's emissionshandelssystem, der definerer gældende effektivitetsbenchmarks og CO2-faktorer

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har vedtaget to nye bilag til EU's emissionshandelssystem Retningslinjer for statsstøtte ('ETS-retningslinjerne'). De nye bilag supplerer ETS-retningslinjerne og definerer de gældende effektivitetsbenchmarks og CO2-faktorer. ETS-retningslinjerne sigter mod at reducere risikoen for "carbon leakage", hvor virksomheder flytter produktion til lande uden for EU med mindre ambitiøse klimapolitikker, hvilket fører til mindre økonomisk aktivitet i EU og ingen reduktion af drivhusgasemissioner globalt. Retningslinjerne giver især medlemslandene mulighed for at kompensere sektorer med risiko for flytning for en del af de højere elpriser som følge af COXNUMX-prissignalerne skabt af EU ETS (såkaldte "indirekte emissionsomkostninger").

Da de reviderede ETS-retningslinjer blev vedtaget i september 2020, signalerede Kommissionen, at de to bilag om "Effektivitetsbenchmarks" og om "CO2-faktorer" ville blive offentliggjort på et senere tidspunkt. Effektivitetsbenchmarks repræsenterer mængden af ​​elektricitet, der er involveret i den mest effektive produktionsproces for hvert produkt. CO2-faktorerne, som er baseret på blandingen af ​​fossilt brændstofproduktion i hvert land eller hver region, afspejler, i hvilket omfang engrosprisen på den elektricitet, der forbruges af støttemodtageren, er påvirket af ETS-omkostninger i de relevante priszoner.

Kommissionen har i dag vedtaget en Kommunikation supplerer ETS-retningslinjerne og introducerer de udestående bilag. Effektivitetsbenchmarks og CO2-faktorer defineret i bilagene er baseret på ekspertinput, tidligere praksis og statistiske data. Mere specifikt blev effektivitetsbenchmarks sat på baggrund af en ekspertundersøgelse foretaget af en ekstern konsulent. Metoden til at fastlægge de gældende CO2-faktorer svarer til den, der blev anvendt i de tidligere retningslinjer, og er baseret på Eurostat-data.

De nye effektivitetsbenchmarks og CO2-faktorer vil indgå i beregningen af ​​kompensationsbeløbet for indirekte omkostninger, som støttemodtagerne har afholdt fra 2021, og er derfor vigtige elementer for at sikre proportionaliteten af ​​de støtteforanstaltninger, der ydes i henhold til ETS-retningslinjerne.

reklame

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending