Følg os

Miljø

EU's skovbrugsstrategi: Positive, men begrænsede resultater

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Selvom skovdækket i EU er vokset i de sidste 30 år, forværres disse skovers tilstand. Bæredygtig forvaltningspraksis er nøglen til at opretholde biodiversitet og håndtere klimaændringer i skovene. På grundlag af EU's skovbrugsstrategi 2014-2020 og de vigtigste EU-politikker på området påpeger en særlig rapport fra Den Europæiske Revisionsret (ECA), at Europa-Kommissionen kunne have truffet en stærkere indsats for at beskytte EU's skove i områder, hvor EU er fuldt ud kompetent til at handle. F.eks. Kunne der gøres mere for at bekæmpe ulovlig skovhugst og forbedre fokus på landdistriktsudvikling af skovbrugsforanstaltninger på biodiversitet og klimaændringer. Finansiering af skovområder fra EU -budgettet er meget lavere end finansiering til landbrug, selvom arealet af skove og det område, der bruges til landbrug, er næsten det samme.

EU -midler til skovbrug udgør mindre end 1 % af den fælles landbrugspolitiks budget; den er fokuseret på støtte til bevaringsforanstaltninger og støtte til beplantning og restaurering af skov. 90 % af EU's skovbrugsfinansiering kanaliseres gennem Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikter (ELFUL). "Skove er multifunktionelle, tjener miljømæssige, økonomiske og sociale formål og sætter økologiske grænser, f.eks. For brug af skove til energi, er i gang," sagde Samo Jereb, medlem af Den Europæiske Revisionsret, der er ansvarlig for rapporten.

“Skove kan fungere som vigtige kulstofdræn og hjælpe os med at reducere virkningerne af klimaændringer, såsom skovbrande, storme, tørke og faldende biodiversitet, men kun hvis de er i god stand. Det er Europa -Kommissionens og medlemsstaternes ansvar at intensivere tiltag for at sikre modstandsdygtige skove. ”

Revisorerne fandt ud af, at vigtige EU -politikker omhandler biodiversitet og klimaændringer i EU -skove, men at deres indvirkning er begrænset. Selvom for eksempel EU -tømmerforordningen forbyder markedsføring af ulovligt høstet træ og træprodukter i EU, forekommer der stadig ulovlig skovhugst. Der er svagheder i medlemsstaternes håndhævelse af forordningen, og der mangler ofte effektive kontroller, også fra Kommissionens side.

reklame

Fjernmåling (jordobservationsdata, kort og geomærkede fotografier) ​​giver et stort potentiale for omkostningseffektiv overvågning over store områder, men Kommissionen bruger den ikke konsekvent. 2 DA EU har vedtaget flere strategier for at håndtere den dårlige biodiversitet og bevaringsstatus i EU -skove. Revisorerne fandt imidlertid ud af, at kvaliteten af ​​bevaringsforanstaltningerne for disse skovhabitater fortsat er problematisk.

På trods af at 85% af vurderingerne af de beskyttede naturtyper angiver dårlig eller dårlig bevaringsstatus, har de fleste bevaringsforanstaltninger kun til formål at opretholde snarere end at genoprette status. I nogle skovrejsningsprojekter noterede revisorerne klynger af monokultur; blanding af forskellige arter ville have forbedret biodiversiteten og modstandsdygtigheden over for storme, tørke og skadedyr. Revisorerne konkluderer, at foranstaltninger til udvikling af landdistrikterne har haft ringe indflydelse på skovens biologiske mangfoldighed og modstandsdygtighed over for klimaændringer, blandt andet på grund af de beskedne udgifter til skove (3% af alle udgifter til udvikling af landdistrikter i praksis) og svagheder i udformningen af ​​foranstaltninger.

Blotte eksistensen af ​​en skovforvaltningsplan - en betingelse for at modtage ELFUL -finansiering - giver kun ringe sikkerhed for, at finansieringen vil blive rettet til miljømæssigt bæredygtige aktiviteter. Desuden måler det fælles EU -overvågningssystem ikke virkningerne af skovbrugsforanstaltninger på biodiversitet eller klimaændringer. Baggrundsinformation EU har godkendt internationale aftaler (FN's konvention om biologisk mangfoldighed og 2030 -dagsordenen for bæredygtig udvikling med sit mål for bæredygtig udvikling 15) og er derfor nødt til at respektere en række mål, der er direkte relateret til biodiversitet i skovene.

reklame

Desuden opfordrer EU -traktaterne EU til at arbejde for en bæredygtig udvikling i Europa. Rapporten fra tilstanden Europas skove i 2020 for 2021 konkluderede imidlertid, at tilstanden i de europæiske skove generelt forværres; andre rapporter og data fra medlemsstaterne bekræfter, at bevaringsstatus for EU -skove er i tilbagegang. Kommissionen afslørede sin nye EU -skovstrategi i juli XNUMX.

Særberetning 21/2021: EU -finansiering til biodiversitet og klimaændringer i EU -skove: positive, men begrænsede resultater

Del denne artikel:

Biodiversitet

European Business and Nature Summit strømliner biodiversitet til erhvervslivet

Udgivet

on

I dag (1. december) samles politikere og virksomhedsledere på højt niveau på European Business & Nature Summit at opskalere erhvervsindsatsen for naturen forud for den afgørende FN's biodiversitetskonference (COP 15) i foråret 2022. Arrangeret af EU [e-mail beskyttet] perron af Europa-Kommissionen og andre partnere, har topmødet til formål at styrke den voksende bevægelse af virksomheder på tværs af Europa og videre, som sætter naturen og mennesker i centrum for deres genopretningsstrategier.

European Green Deal Executive Vice President Frans Timmermans sagde: "Mens klimakrisen bliver behandlet med hast, er biodiversitetskrisen og truslen om økocid endnu ikke kommet højt nok på den globale dagsorden. Virksomheder erkender i stigende grad, at det haster med at handle, og jeg opfordrer dem til at udtale sig om risikoen for tab af biodiversitet. At genoprette vores forhold til naturen vil afværge økonomiske tab, skabe nye job og sikre en beboelig planet for fremtidige generationer."

Miljø-, hav- og fiskerikommissær Virginijus Sinkevičius sagde: "Virksomheder er en afgørende løftestang i den systemomspændende ændring, der skal ske, hvis vi skal have et stabilt klima og en levende planet, hvor alle kan trives. Jeg regner med, at de vil drive ambitionen om en global biodiversitetsramme, der skal vedtages på Biodiversity COP15, med øget biodiversitetsfinansiering og tilstrækkelig mainstreaming af biodiversitet i alle sektorer."

Topmødet byder på frontløbende virksomheder og finansielle institutioner, der deler erfaringer, eksempler på bedste praksis og initiativer, der har til formål at integrere naturkapital og biodiversitet i virksomhedernes beslutningstagning, og opfordrer andre til at deltage. Arrangementet inviterer nye underskrivere til Finansiering til Biodiversitetsløfte opfordrer globale ledere til at vende naturtab inden for dette årti og forpligter sig til at beskytte og genoprette biodiversiteten gennem deres finansieringsaktiviteter og investeringer. Disse nye underskrivere vil booste gruppen af ​​75 finansielle institutioner, der repræsenterer aktiver på 12 billioner euro. Mere information findes i nyhed.

reklame

Del denne artikel:

Læs

CO2 emissioner

Kommissionen vedtager nye bilag til retningslinjerne for statsstøtte i EU's emissionshandelssystem, der definerer gældende effektivitetsbenchmarks og CO2-faktorer

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har vedtaget to nye bilag til EU's emissionshandelssystem Retningslinjer for statsstøtte ('ETS-retningslinjerne'). De nye bilag supplerer ETS-retningslinjerne og definerer de gældende effektivitetsbenchmarks og CO2-faktorer. ETS-retningslinjerne sigter mod at reducere risikoen for "carbon leakage", hvor virksomheder flytter produktion til lande uden for EU med mindre ambitiøse klimapolitikker, hvilket fører til mindre økonomisk aktivitet i EU og ingen reduktion af drivhusgasemissioner globalt. Retningslinjerne giver især medlemslandene mulighed for at kompensere sektorer med risiko for flytning for en del af de højere elpriser som følge af COXNUMX-prissignalerne skabt af EU ETS (såkaldte "indirekte emissionsomkostninger").

Da de reviderede ETS-retningslinjer blev vedtaget i september 2020, signalerede Kommissionen, at de to bilag om "Effektivitetsbenchmarks" og om "CO2-faktorer" ville blive offentliggjort på et senere tidspunkt. Effektivitetsbenchmarks repræsenterer mængden af ​​elektricitet, der er involveret i den mest effektive produktionsproces for hvert produkt. CO2-faktorerne, som er baseret på blandingen af ​​fossilt brændstofproduktion i hvert land eller hver region, afspejler, i hvilket omfang engrosprisen på den elektricitet, der forbruges af støttemodtageren, er påvirket af ETS-omkostninger i de relevante priszoner.

Kommissionen har i dag vedtaget en Kommunikation supplerer ETS-retningslinjerne og introducerer de udestående bilag. Effektivitetsbenchmarks og CO2-faktorer defineret i bilagene er baseret på ekspertinput, tidligere praksis og statistiske data. Mere specifikt blev effektivitetsbenchmarks sat på baggrund af en ekspertundersøgelse foretaget af en ekstern konsulent. Metoden til at fastlægge de gældende CO2-faktorer svarer til den, der blev anvendt i de tidligere retningslinjer, og er baseret på Eurostat-data.

De nye effektivitetsbenchmarks og CO2-faktorer vil indgå i beregningen af ​​kompensationsbeløbet for indirekte omkostninger, som støttemodtagerne har afholdt fra 2021, og er derfor vigtige elementer for at sikre proportionaliteten af ​​de støtteforanstaltninger, der ydes i henhold til ETS-retningslinjerne.

reklame

Del denne artikel:

Læs

Landbrug

EU's landbrugsstatistik: Subsidier, arbejdspladser, produktion

Udgivet

on

Opdag fakta og tal om landbrug i EU, herunder finansiering efter land, beskæftigelse og produktion, Samfund.

Landbrug er en vigtig industri for alle EU-lande, og de modtager alle EU-midler gennem den fælles landbrugspolitik (CAP). Disse midler støtter landmænd direkte gennem Den Europæiske Landbrugsgarantifond og landdistrikter, klimaindsats og forvaltning af naturressourcer gennem Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikter.

Finde ud af hvordan den fælles landbrugspolitik støtter landmændene.

EU's landbrugsstøtte efter land

I 2019 blev der brugt 38.2 milliarder euro på direkte betalinger til landmænd og 13.8 milliarder euro på udvikling af landdistrikter. Yderligere 2.4 mia. EUR støttede markedet for landbrugsprodukter.

reklame

Reglerne for, hvordan midler fra den fælles landbrugspolitik bruges, bestemmes af EU's langsigtede budget. Det gældende regler gælder indtil december 2022, hvorefter den seneste reform af den fælles landbrugspolitik træder i kraft og løber indtil 2027.

Infografik med kort, der viser størrelsen af ​​tilskud fra den fælles landbrugspolitik pr. EU-land i 2019. Nøgledata kan findes under overskriften EU-landbrugsstøtte efter land.
Fordelingen af ​​den fælles landbrugspolitiks midler mellem EU-landene  

EU's landbrugsbeskæftigelsesstatistik

Landbrugsindustrien støttede 9,476,600 arbejdspladser i 2019 og 3,769,850 arbejdspladser i fødevareproduktion (i 2018) og tegnede sig for 1.3 % af EU's bruttonationalprodukt i 2020.

Rumænien havde flest beskæftigede i landbruget i 2019, mens Danmark havde flest beskæftigede i fødevareproduktion i 2018.

reklame

For hver euro brugt, skaber landbrugssektoren yderligere 0.76 euro til EU-økonomien. Bruttoværditilvæksten fra landbruget - forskellen mellem værdien af ​​alt, hvad EU's primære landbrugssektor producerede, og omkostningerne ved de tjenester og varer, der blev brugt i produktionsprocessen - var €178.4 milliarder i 2020.

Infografik, der viser beskæftigelsen i landbruget (i 2019) og fødevareproduktionen (i 2018) pr. EU-land. Nøgledata kan findes under overskriften EU's landbrugsbeskæftigelsesstatistik.
Fødevare- og landbrugssektorerne i EU  

Landbrugsproduktion i Europa

EU's landbrug producerer et rigt udvalg af fødevarer, fra korn til mælk. EU har lovgivet for at sikre, at de fødevarer, der produceres og sælges i EU, er sikre at spise. Det EU's jord til bord-strategi, annonceret i 2020, har til formål at sikre, at fødevarer også produceres mere bæredygtigt. MEP'er ønsker at reducere brugen af ​​pesticider til bedre beskytte bestøvere og biodiversitet, afslutte brugen af ​​bure i dyreavl og øge arealanvendelsen til økologisk landbrug af 2030.

Infografik, der viser, hvor mange tons forskellige fødevarer, der blev produceret i EU i 2019.
Fødevareproduktion i EU  

Den fælles landbrugspolitik 

Data kilder 

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending