Følg os

Miljø

European Green Deal: Kommissionen foreslår en transformation af EU's økonomi og samfund for at imødekomme klimaambitionerne

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Europa-Kommissionen har vedtaget en pakke med forslag for at gøre EU's klima-, energi-, arealanvendelses-, transport- og beskatningspolitikker egnet til at reducere netto drivhusgasemissioner med mindst 55% inden 2030 sammenlignet med 1990-niveauerne. At nå disse emissionsreduktioner i det næste årti er afgørende for, at Europa bliver verdens første klimaneutrale kontinent inden 2050 og gør European Green Deal en realitet. Med dagens forslag præsenterer Kommissionen de lovgivningsmæssige værktøjer til at opfylde de mål, der er aftalt i den europæiske klimalov og fundamentalt omdanne vores økonomi og samfund til en retfærdig, grøn og velstående fremtid.

Et omfattende og sammenkoblet sæt af forslag

Forslagene vil muliggøre den nødvendige acceleration af reduktioner af drivhusgasemissioner i det næste årti. De kombinerer: anvendelse af handel med emissioner i nye sektorer og en stramning af det eksisterende EU-emissionshandelssystem; øget brug af vedvarende energi større energieffektivitet en hurtigere udrulning af transportmåder med lavemission og infrastruktur og brændstoffer til støtte for dem en tilpasning af skattepolitikkerne med de europæiske Green Deal-mål foranstaltninger til at forhindre kulstoflækage og værktøjer til at bevare og dyrke vores naturlige kulstofdræn.

reklame
 • EU Emissions Trading System (ETS) sætter en pris på kulstof og sænker loftet for emissioner fra visse økonomiske sektorer hvert år. Det er lykkedes reducerede emissioner fra kraftproduktion og energiintensive industrier med 42.8% i de sidste 16 år. I dag er Kommissionen foreslår at sænke det samlede emissionsloft yderligere og øge dets årlige reduktionsgrad. Kommissionen er også foreslå at udfase gratis emissionskvoter til luftfart og tilpasse med den globale kulstofudlignings- og reduktionsordning for international luftfart (CORSIA) og at inkludere skibsfartsemissioner for første gang i EU ETS. For at imødegå manglen på emissionsreduktioner inden for vejtransport og bygninger oprettes et separat nyt emissionshandelssystem til distribution af brændstof til vejtransport og bygninger. Kommissionen foreslår også at øge størrelsen af ​​innovations- og moderniseringsfondene.
 • Som supplement til de betydelige udgifter til klima i EU-budgettet Medlemsstaterne bør bruge hele deres omsætning til handel med emissioner på klima- og energirelaterede projekter. En dedikeret del af indtægterne fra det nye system til vejtransport og bygninger skal adressere den mulige sociale indvirkning på sårbare husstande, mikrovirksomheder og transportbrugere.
 • Forordning om deling af indsats tildeler hvert medlemsland styrkede emissionsreduktionsmål til bygninger, vejtransport og indenlandsk søtransport, landbrug, affald og små industrier. I erkendelse af de forskellige udgangspunkter og kapaciteter i hver medlemsstat er disse mål baseret på deres BNP pr. Indbygger med justeringer foretaget for at tage højde for omkostningseffektivitet.
 • Medlemsstaterne deler også ansvaret for at fjerne kulstof fra atmosfæren, så Forordning om arealanvendelse, skovbrug og landbrug sætter et overordnet EU-mål for fjernelse af kulstof ved naturlige dræn, svarende til 310 millioner tons CO2-emissioner inden 2030. Nationale mål vil kræve, at medlemsstaterne tager sig af og udvider deres kulstofdræn for at nå dette mål. Inden 2035 bør EU sigte mod at opnå klimaneutralitet i sektorerne for arealanvendelse, skovbrug og landbrug, herunder også ikke-CO2-emissioner fra landbruget, såsom dem fra gødningsbrug og husdyr. Det EU's skovstrategi sigter mod at forbedre kvaliteten, kvantiteten og modstandsdygtigheden i EU-skove. Det understøtter skovbrugere og skovbaseret bioøkonomi, samtidig med at høst og anvendelse af biomasse holdes bæredygtigt, bevares biodiversitet og går ud en plan om at plante tre milliarder træer i hele Europa inden 2030.
 • Energiproduktion og -anvendelse tegner sig for 75% af EU-emissionerne, så det er afgørende at fremskynde overgangen til et grønnere energisystem. Det Vedvarende direktiv Energi vil indstille en øget mål om at producere 40% af vores energi fra vedvarende kilder inden 2030. Alle medlemsstater vil bidrage til dette mål, og der foreslås specifikke mål for anvendelse af vedvarende energi inden for transport, opvarmning og køling, bygninger og industri. At opfylde både vores klima- og miljømål bæredygtighedskriterier for anvendelse af bioenergi styrkes og medlemsstaterne skal designe eventuelle støtteordninger for bioenergi på en måde, der respekterer det kaskadeprincip for anvendelser til træagtig biomasse.
 • For at reducere det samlede energiforbrug, reducere emissionerne og tackle energifattigdom, er det Direktiv om energieffektivitet vil indstille en mere ambitiøst bindende årligt mål for reduktion af energiforbruget på EU-niveau. Den vil guide, hvordan nationale bidrag etableres, og næsten fordoble den årlige energibesparelsesforpligtelse for medlemslandene. Det den offentlige sektor skal renovere 3% af sine bygninger hvert år for at drive renoveringsbølgen, skabe arbejdspladser og nedbringe energiforbruget og omkostningerne for skatteyderne.
 • Der kræves en kombination af foranstaltninger for at tackle stigende emissioner inden for vejtransport for at supplere handel med emissioner. Stærkere CO2-emissionsstandarder for biler og varevogne vil fremskynde overgangen til nulemissionsmobilitet ved der kræver, at de gennemsnitlige emissioner fra nye biler falder med 55% fra 2030 og 100% fra 2035 sammenlignet med 2021 niveauer. Som et resultat vil alle nye biler, der er registreret fra 2035, være uden emission. For at sikre, at chauffører er i stand til at oplade eller tanke deres køretøjer på et pålideligt netværk i hele Europa, er det revideret forordningen om infrastruktur for alternative brændstoffer vilje kræve, at medlemslandene udvider opladningskapaciteten på linje med nulemissionssalget, og at installere opladnings- og brændstofpunkter med jævne mellemrum på større motorveje: hver 60 kilometer til elektrisk opladning og hver 150 kilometer til brintpåfyldning.
 • Luftfart og maritimt brændstof forårsager betydelig forurening og kræver også en særlig indsats for at supplere handel med emissioner. Forordningen om alternative brændstofinfrastrukturer kræver, at fly og skibe har adgang til ren elforsyning i større havne og lufthavne. Det ReFuelEU Aviation Initiative vil forpligte brændstofleverandører til at blande sig stigende niveauer af bæredygtige luftfartsbrændstoffer i flybrændstof, der tages om bord i EU-lufthavne, herunder syntetiske brændstoffer med lavt kulstofindhold, kendt som e-brændstoffer. Tilsvarende er FuelEU Maritime Initiative vil stimulere optagelsen af ​​bæredygtige maritime brændstoffer og nulemissionsteknologier ved at fastsætte et maksimum begrænsning af drivhusgasindholdet i energi, der bruges af skibe anløber europæiske havne.
 • Afgiftssystemet for energiprodukter skal beskytte og forbedre det indre marked og støtte den grønne overgang ved at sætte de rigtige incitamenter. EN revision af energibeskatningsdirektivet foreslår at tilpasse beskatningen af ​​energiprodukter til EU's energi- og klimapolitikker, fremme af rene teknologier og fjernelse af forældede undtagelser og nedsatte satser, der i øjeblikket tilskynder til brugen af ​​fossile brændstoffer. De nye regler sigter mod at reducere de skadelige virkninger af konkurrencen om energiafgift og hjælpe med at sikre indtægter for medlemsstater fra grønne afgifter, som er mindre skadelige for vækst end afgifter på arbejdskraft.
 • Endelig En ny Justeringsmekanisme for kulstofgrænser vil sætte en kulstofpris på importen af et målrettet udvalg af produkter for at sikre, at en ambitiøs klimaindsats i Europa ikke fører til "kulstoflækage". Dette vil sikre, at europæiske emissionsreduktioner bidrager til et globalt fald i emissioneri stedet for at skubbe kulstofintensiv produktion uden for Europa. Det har også til formål at tilskynde industrien uden for EU og vores internationale partnere til at tage skridt i samme retning.

Disse forslag er alle sammenhængende og supplerende. Vi har brug for denne afbalancerede pakke og de indtægter, den genererer, for at sikre en overgang, der gør Europa retfærdigt, grønt og konkurrencedygtigt, idet ansvaret fordeles jævnt i forskellige sektorer og medlemsstater og yder yderligere støtte, hvor det er relevant.

En socialt retfærdig overgang

Mens fordelene ved EU's klimapolitik på mellemlang til lang sigt opvejer omkostningerne ved denne overgang, risikerer klimapolitikker på kort sigt at lægge ekstra pres på sårbare husstande, mikrovirksomheder og transportbrugere. Udformningen af ​​politikkerne i dagens pakke fordeler derfor retfærdigt omkostningerne ved at tackle og tilpasse sig klimaændringerne.

reklame

Derudover øger COXNUMX-prissætningsinstrumenter indtægter, der kan reinvesteres for at anspore innovation, økonomisk vækst og investeringer i rene teknologier. EN ny social klimafond foreslås at yde dedikeret finansiering til medlemsstaterne til at hjælpe borgerne med at finansiere investeringer i energieffektivitet, nye varme- og kølesystemer og renere mobilitet. Den sociale klimafond ville blive finansieret over EU-budgettet ved hjælp af et beløb svarende til 25% af de forventede indtægter fra handel med emissioner til bygge- og vejtransportbrændstoffer. Den vil yde 72.2 mia.EUR i finansiering til medlemsstaterne i perioden 2025-2032 baseret på en målrettet ændring af den flerårige finansielle ramme. Med et forslag om at trække på matchende medlemsstatsfinansiering ville fonden mobilisere 144.4 mia.EUR til en socialt retfærdig overgang.

Fordelene ved at handle nu for at beskytte mennesker og planeten er klare: renere luft, køligere og grønnere byer, sundere borgere, lavere energiforbrug og regninger, europæiske job, teknologier og industrielle muligheder, mere plads til naturen og en sundere planet at overdrage til fremtidige generationer. Udfordringen i centrum for Europas grønne overgang er at sikre, at fordelene og mulighederne med det er tilgængelige for alle så hurtigt og så retfærdigt som muligt. Ved at bruge de forskellige politiske værktøjer, der findes på EU-niveau, kan vi sikre os, at ændringstakten er tilstrækkelig, men ikke alt for forstyrrende.

Baggrund

European Green Deal, præsenteret af Kommissionen den 11. december 2019, sætter målet om at gøre Europa til det første klimaneutrale kontinent inden 2050 Den europæiske klimarov, der træder i kraft denne måned, forankrer i bindende lovgivning EU's forpligtelse til klimaneutralitet og det mellemliggende mål om at reducere netto drivhusgasemissioner med mindst 55% inden 2030 sammenlignet med 1990-niveauer. emissioner med mindst 55% inden 2030 var kommunikeret til UNFCCC i december 2020 som EU's bidrag til at nå målene i Parisaftalen.

Som et resultat af EU's eksisterende klima- og energilovgivning er EU's drivhusgasemissioner allerede faldet af 24% sammenlignet med 1990, mens EU's økonomi er vokset med omkring 60% i samme periode, hvilket afkobler væksten fra emissionerne. Denne afprøvede og gennemprøvede lovgivningsmæssige ramme danner grundlaget for denne lovpakke.

Kommissionen har gennemført omfattende konsekvensanalyser, inden den fremlagde disse forslag for at måle mulighederne og omkostningerne ved den grønne overgang. I september 2020 a omfattende konsekvensanalyse understøttede Kommissionens forslag om at hæve EU's mål for reduktion af nettoemissionerne i 2030 til mindst 55% sammenlignet med 1990-niveauet. Det viste, at dette mål er både opnåeligt og gavnligt. Dagens lovgivningsforslag understøttes af detaljerede konsekvensanalyser under hensyntagen til samtrafikken med andre dele af pakken.

EU's langsigtede budget for de næste syv år vil støtte den grønne overgang. 30% af programmerne under 2 billioner euro 2021-2027 Flerårige finansielle ramme og NæsteGenerationEU er dedikeret til at støtte klimaindsats 37% af 723.8 mia. € (i løbende priser) Genopretnings- og modstandsdygtighedsfacilitet, som skal finansiere medlemsstaternes nationale genopretningsprogrammer under NextGenerationEU, er afsat til klimaindsats.

Europa-Kommissionens præsident Ursula von der Leyen sagde: ”Den fossile brændstoføkonomi har nået sine grænser. Vi vil efterlade den næste generation en sund planet samt gode job og vækst, der ikke skader vores natur. Den europæiske grønne aftale er vores vækststrategi, der bevæger sig mod en decarboniseret økonomi. Europa var det første kontinent, der erklærede sig klimaneutralt i 2050, og nu er vi de allerførste til at lægge en konkret køreplan på bordet. Europa fører samtalen om klimapolitikker gennem innovation, investeringer og social kompensation. ”

Den europæiske direktørs vicepræsident, Frans Timmermans, sagde: ”Dette er det år, der gør det, eller bryd det, i kampen mod klima- og biodiversitetskriser. Den Europæiske Union har sat ambitiøse mål, og i dag præsenterer vi, hvordan vi kan nå dem. At komme til en grøn og sund fremtid for alle vil kræve betydelig indsats i alle sektorer og i alle medlemsstater. Tilsammen vil vores forslag anspore til de nødvendige ændringer, sætte alle borgere i stand til at opleve fordelene ved klimahandling så hurtigt som muligt og yde støtte til de mest sårbare husstande. Europas overgang vil være retfærdig, grøn og konkurrencedygtig. "

Økonomikommissær Paolo Gentiloni sagde: ”Vores bestræbelser på at tackle klimaforandringer skal være politisk ambitiøse, globalt koordinerede og socialt retfærdige. Vi opdaterer vores to-årtier gamle energibeskatningsregler for at tilskynde til brugen af ​​grønnere brændstoffer og reducere skadelig energiafgiftskonkurrence. Og vi foreslår en mekanisme til justering af kulstofgrænsen, der vil tilpasse kulstofprisen ved import til den, der gælder inden for EU. Under fuld overholdelse af vores WTO-forpligtelser vil dette sikre, at vores klimaambition ikke undermineres af udenlandske virksomheder, der er underlagt mere slappe miljøkrav. Det vil også tilskynde til grønnere standarder uden for vores grænser. Dette er det ultimative øjeblik eller nu. For hvert år der går, bliver den forfærdelige virkelighed af klimaændringer mere tydelig: i dag bekræfter vi vores vilje til at handle, før det virkelig er for sent. ”

Energikommissær Kadri Simson sagde: ”At nå Green Deal-målene vil ikke være muligt uden at omforme vores energisystem - det er her, de fleste af vores emissioner genereres. For at opnå klimaneutralitet inden 2050 er vi nødt til at gøre udviklingen af ​​vedvarende energi til en revolution og sørge for, at ingen energi spildes undervejs. Dagens forslag sætter mere ambitiøse mål, fjerner barrierer og tilføjer incitamenter, så vi bevæger os endnu hurtigere mod et net-nul energisystem. ”

Transportkommissær Adina Vălean sagde: ”Med vores tre transportspecifikke initiativer - ReFuel Aviation, FuelEU Maritime og den alternative brændstofinfrastrukturforordning - vil vi støtte transportsektorens overgang til et fremtidssikkert system. Vi vil skabe et marked for bæredygtige alternative brændstoffer og kulstoffattige teknologier, samtidig med at vi får den rette infrastruktur til at sikre et bredt forbrug af nulemissionskøretøjer og skibe. Denne pakke tager os ud over en grønnere mobilitet og logistik. Det er en chance for at gøre EU til et førende marked for banebrydende teknologier. ”

Miljø-, ocean- og fiskerikommissær Virginijus Sinkevičius sagde: ”Skove er en stor del af løsningen på mange af de udfordringer, vi står over for i tacklingen af ​​klima- og biodiversitetskriser. De er også nøglen til at nå EU's klimamål for 2030. Men den nuværende bevaringsstatus for skove er ikke gunstig i EU. Vi skal øge brugen af ​​biodiversitetsvenlig praksis og sikre sundhed og modstandsdygtighed i skovøkosystemer. Skovstrategien er en reel skifter for den måde, vi beskytter, forvalter og dyrker vores skove på for vores planet, mennesker og økonomi. ”

Landbrugskommissær Janusz Wojciechowski sagde: ”Skove er vigtige i kampen mod klimaændringer. De giver også job og vækst i landdistrikterne, bæredygtigt materiale til udvikling af bioøkonomien og værdifulde økosystemtjenester til vores samfund. Skovstrategien sigter sammen ved at behandle de sociale, økonomiske og miljømæssige aspekter at sikre og forbedre vores skoves multifunktionalitet og fremhæver den centrale rolle, som millioner af skovbrugere arbejder på stedet. Den nye fælles landbrugspolitik vil være en mulighed for mere målrettet støtte til vores skovbrugere og til en bæredygtig udvikling af vores skove. ”

Mere information

Kommunikation: egnet til 55, der leverer EU's klimamål for 2030

Websted, der leverer den europæiske grønne aftale (inklusive lovgivningsforslag)

Hjemmeside med audiovisuelt materiale om forslagene

Spørgsmål og svar om EU's emissionshandelssystem

Spørgsmål og svar om forskrifterne om deling af indsats og arealanvendelse, skovbrug og landbrug

Spørgsmål og svar om, hvordan vores energisystemer passer til vores klimamål

Spørgsmål og svar om tilpasningsmekanismen for kulstofgrænser

Spørgsmål og svar om revisionen af ​​energibeskatningsdirektivet

Spørgsmål og svar om bæredygtig transportinfrastruktur og brændstoffer

Arkitektur af pakken Faktaark

Socialt retfærdig overgang Faktaark

Fakta om natur og skove

Transport Faktaark

Faktablad om energi

Bygninger Faktaark

Industriens faktaark

Faktablad for brint

Mekanisme til justering af kulstofgrænse Faktablad

Gør energibeskatning grønnere faktaark

Brochure om levering af den europæiske grønne aftale

Klima forandring

Copernicus: En sommer med naturbrande oplevede ødelæggelser og registrerede emissioner rundt om den nordlige halvkugle

Udgivet

on

Copernicus Atmosphere Monitoring Service har nøje overvåget en sommer med ekstreme brande på den nordlige halvkugle, herunder intense brændpunkter omkring Middelhavsområdet og i Nordamerika og Sibirien. De intense brande førte til nye rekorder i CAMS -datasættet, hvor månederne juli og august viste deres højeste globale COXNUMX -emissioner.

Forskere fra Copernicus atmosfæreovervågningstjeneste (CAMS) har overvåget en sommer med alvorlige naturbrande, der har påvirket mange forskellige lande på den nordlige halvkugle og forårsaget rekordstore kulstofemissioner i juli og august. CAMS, som er implementeret af European Center for Medium-Range Weather Forecasts på vegne af Europa-Kommissionen med støtte fra EU, rapporterer, at ikke kun store dele af den nordlige halvkugle blev påvirket i årets boreale ildsæson, men antallet af brande, deres vedholdenhed og intensitet var bemærkelsesværdig.

Efterhånden som den boreale ildsæson er ved at være slut, afslører CAMS -forskere, at:

reklame
 • Tørre forhold og hedebølger i Middelhavet bidrog til et brandfyr -hotspot med mange intense og hurtigt udviklende brande i hele regionen, hvilket skabte store mængder røgforurening.
 • Juli var en rekordmåned globalt i GFAS -datasættet med 1258.8 megatonn CO2 frigivet. Mere end halvdelen af ​​kuldioxiden blev tilskrevet brande i Nordamerika og Sibirien.
 • Ifølge GFAS -data var august også en rekordmåned for brande og frigav anslået 1384.6 megatonn CO2 globalt ind i atmosfæren.
 • Arktiske naturbrande frigjorde 66 megatonn CO2 mellem juni og august 2021.
 • Anslået CO2 emissioner fra naturbrande i Rusland som helhed fra juni til august udgjorde 970 megatonn, hvor Sakha -republikken og Chukotka tegnede sig for 806 megatonn.

Forskere ved CAMS bruger satellitobservationer af aktive brande i næsten realtid til at estimere emissioner og forudsige virkningen af ​​den resulterende luftforurening. Disse observationer giver et mål for varmeydelsen ved brande kendt som brandstrålingseffekt (FRP), som er relateret til emissionen. CAMS estimerer daglige globale brandemissioner med sit Global Fire Assimilation System (GFAS) ved hjælp af FRP -observationer fra NASA MODIS -satellitinstrumenterne. De anslåede emissioner af forskellige atmosfæriske forurenende stoffer bruges som en overfladegrænsebetingelse i CAMS -prognosesystemet, baseret på ECMWF -vejrudsigtssystemet, der modellerer transport og kemi af atmosfæriske forurenende stoffer, for at forudsige, hvordan global luftkvalitet vil blive påvirket op til fem dage frem.

Den boreale ildsæson varer typisk fra maj til oktober, hvor spidsaktiviteten finder sted mellem juli og august. I denne sommer med brande var de mest berørte regioner:

Middelhavet

reklame

Mange nationer i det østlige og centrale Middelhav havde konsekvenserne af intense brande i hele juli og august med røgdyner klart synlige i satellitbilleder og CAMS -analyser og prognoser, der krydser det østlige Middelhavsområde. Da Sydøsteuropa oplevede langvarige hedebølgeforhold, viste CAMS -data daglig brandintensitet for Tyrkiet, der nåede de højeste niveauer i GFAS -datasættet tilbage til 2003. Efter brande i Tyrkiet blev andre lande i regionen påvirket af ødelæggende naturbrande, herunder Grækenland. , Italien, Albanien, Nordmakedonien, Algeriet og Tunesien.

Brande ramte også den iberiske halvø i august og påvirkede store dele af Spanien og Portugal, især et stort område nær Navalacruz i Avila -provinsen, lige vest for Madrid. Omfattende brande blev også registreret øst for Algier i det nordlige Algeriet, CAMS GFAS -prognoser viser høje overfladekoncentrationer af det forurenende fine partikler PM2.5.

Sibirien

Mens Sakha-republikken i det nordøstlige Sibirien typisk oplever en vis grad af ild i naturen hver sommer, har 2021 været usædvanlig, ikke bare i størrelse, men også vedvarende højintensitets flammer siden begyndelsen af ​​juni. En ny emissionsrekord blev sat den 3rd August for regionen og emissioner var også mere end det dobbelte af det foregående juni til august i alt. Derudover nåede brandernes daglige intensitet over gennemsnittet siden juni og begyndte først at aftage i begyndelsen af ​​september. Andre områder, der er berørt i Sibirien, har været Chukotka Autonomous Oblast (herunder dele af polarcirklen) og Irkutsk Oblast. Den øgede aktivitet observeret af CAMS -forskere svarer til øgede temperaturer og nedsat jordfugtighed i regionen.

Nordamerika

Store skovbrande har brændt i de vestlige regioner i Nordamerika i løbet af juli og august og påvirket flere canadiske provinser samt Pacific Northwest og Californien. Den såkaldte Dixie Fire, der rasede over det nordlige Californien, er nu en af ​​de største, der nogensinde er registreret i statens historie. Forurening fra den vedvarende og intense brandaktivitet påvirkede luftkvaliteten for tusinder af mennesker i regionen. CAMS globale prognoser viste også en blanding af røg fra de langvarige naturbrande, der brændte i Sibirien og Nordamerika og rejste over Atlanterhavet. En klar røgstrøm blev set bevæge sig over det nordlige Atlanterhav og nå vestlige dele af de britiske øer i slutningen af ​​august, inden de krydsede resten af ​​Europa. Dette skete, da Sahara -støv bevæger sig i den modsatte retning over Atlanterhavet, herunder et afsnit over de sydlige dele af Middelhavet, hvilket resulterede i reduceret luftkvalitet. 

Mark Parrington, seniorforsker og ekspert i brandefugle ved ECMWF Copernicus Atmosphere Monitoring Service, sagde: ”I løbet af sommeren har vi overvåget brandeaktiviteter på tværs af den nordlige halvkugle. Det, der fremtrådte som usædvanligt, var antallet af brande, størrelsen på de områder, hvor de brændte, deres intensitet og også deres vedholdenhed. For eksempel har naturbrande i Sakha -republikken i det nordøstlige Sibirien brændt siden juni og begyndte først at trække sig tilbage i slutningen af ​​august, selvom vi har observeret nogle fortsatte brande i begyndelsen af ​​september. Det er en lignende historie i Nordamerika, dele af Canada, Pacific Northwest og Californien, som har oplevet store brande siden slutningen af ​​juni og begyndelsen af ​​juli og stadig er i gang. ”

»Det angår, at tørre og varmere regionale forhold - forårsaget af global opvarmning - øger brandbarheden og brandrisikoen for vegetation. Dette har ført til meget intense og hurtigt udviklende brande. Mens de lokale vejrforhold spiller en rolle i den faktiske brandadfærd, hjælper klimaændringer med at skabe de ideelle miljøer for naturbrande. Der forventes også flere brande rundt om i verden i de kommende uger, efterhånden som brandsæsonen i Amazonas og Sydamerika fortsætter med at udvikle sig, ”tilføjede han.

Flere oplysninger om brande på den nordlige halvkugle i løbet af sommeren 2021.

Der er adgang til CAMS Global Fire Monitoring -siden her.

Få mere at vide om brandovervågning i CAMS Wildfire Spørgsmål og svar.

Copernicus er en del af Den Europæiske Unions rumprogram med finansiering fra EU og er dets flagskibs jordobservationsprogram, der opererer gennem seks tematiske tjenester: Atmosfære, hav, land, klimaændringer, sikkerhed og nødsituationer. Det leverer frit tilgængelige driftsdata og -tjenester, der giver brugerne pålidelige og opdaterede oplysninger om vores planet og dens miljø. Programmet koordineres og forvaltes af Europa-Kommissionen og gennemføres i partnerskab med medlemsstaterne, European Space Agency (ESA), European Organization for the Exploitation of Meteorological Satellites (EUMETSAT), European Center for Medium-Distance Weather Forecasts ( ECMWF), EU -agenturer og Mercator Océan, blandt andre.

ECMWF driver to tjenester fra EU's Copernicus Earth observation program: Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS) og Copernicus Climate Change Service (C3S). De bidrager også til Copernicus Emergency Management Service (CEMS), som implementeres af EU Joint Research Council (JRC). European Center for Medium-Range Weather Forecasts (ECMWF) er en uafhængig mellemstatlig organisation støttet af 34 stater. Det er både et forskningsinstitut og en 24/7 operationel service, der producerer og formidler numeriske vejrudsigter til sine medlemsstater. Disse data er fuldt tilgængelige for de nationale meteorologiske tjenester i medlemsstaterne. Supercomputerfaciliteten (og tilhørende dataarkiv) på ECMWF er en af ​​de største af sin type i Europa, og medlemsstaterne kan bruge 25% af sin kapacitet til deres egne formål.

ECMWF udvider sin placering på tværs af sine medlemslande for nogle aktiviteter. Ud over et hovedkontor i Storbritannien og Computing Center i Italien, vil nye kontorer med fokus på aktiviteter udført i partnerskab med EU, såsom Copernicus, være placeret i Bonn, Tyskland fra sommeren 2021.


Copernicus Atmosphere Monitoring Service -webstedet.

Copernicus Climate Change Service -webstedet. 

Flere oplysninger om Copernicus.

ECMWF's websted.

Twitter:
@CopernicusECMWF
@CopernicusEU
@ECMWF

#EUSpace

Læs

Klima forandring

Koncerndirektør Timmermans fører dialog på højt niveau om klimaændringer med Tyrkiet

Udgivet

on

Koncerndirektør Timmermans modtog tyrkisk miljø- og urbaniseringsminister Murat Kurum i Bruxelles til en dialog på højt niveau om klimaændringer. Både EU og Tyrkiet oplevede ekstreme konsekvenser af klimaændringer i løbet af sommeren i form af naturbrande og oversvømmelser. Tyrkiet har også oplevet det største nogensinde udbrud af 'havsnot' i Marmarahavet - overvækst af mikroskopiske alger forårsaget af vandforurening og klimaændringer. I kølvandet på disse begivenheder forårsaget af klimaændringer diskuterede Tyrkiet og EU områder, hvor de kunne fremme deres klimasamarbejde i jagten på at nå målene i Parisaftalen. Koncerndirektør Timmermans og minister Kurum udvekslede synspunkter om hasteforanstaltninger, der er nødvendige for at lukke kløften mellem det nødvendige og det, der gøres med hensyn til at reducere emissionerne til netto-nul i midten af ​​århundredet og derved fastholde målet på 1.5 ° C af Parisaftalen inden for rækkevidde. De diskuterede COXNUMX -prispolitikker som et område af fælles interesse i betragtning af den kommende etablering af et emissionshandelssystem i Tyrkiet og revisionen af ​​EU's emissionshandelssystem. Tilpasning til klimaændringer stod også højt på dagsordenen sammen med naturbaserede løsninger til at imødegå klimaændringer og tab af biodiversitet. Du kan se deres almindelige pressemærkninger her. Flere oplysninger om dialogen på højt niveau her.

reklame

Læs

Økonomi

Bæredygtig bytransport er i centrum for European Mobility Week

Udgivet

on

Omkring 3,000 byer i hele Europa deltager i dette års Europæiske miljøtrafikuge, der startede i går og varer indtil onsdag den 22. september. Kampagnen for 2021 er lanceret under temaet 'Sikker og sund med bæredygtig mobilitet' og vil fremme brugen af ​​offentlig transport som en sikker, effektiv, overkommelig og lavemissionsmulighed for alle. 2021 er også 20-årsdagen for bilfri dag, hvorfra European Mobility Week er vokset.

”Et rent, smart og modstandsdygtigt transportsystem er kernen i vores økonomier og centralt i menneskers liv. Derfor er jeg på 20 -året for European Mobility Week stolt over de 3,000 byer i hele Europa og videre for at vise, hvordan sikre og bæredygtige transportmuligheder hjælper vores samfund med at forblive forbundet i disse udfordrende tider, ”sagde transportkommissær Adina Vălean .

I dette skelsættende år har Europa -Kommissionen oprettet et virtuelt museum, der viser ugens historie, dens indvirkning, personlige historier og hvordan det hænger sammen med EU's bredere bæredygtighedsprioriteter. Andre steder omfatter aktiviteter i Europa cykelfestivaler, udstillinger af elektriske køretøjer og værksteder. Årets arrangement falder også sammen med en offentlig høring om Kommissionens ideer til en ny ramme for bymobilitet og Det Europæiske Jernbanår med dens Tilslutter Europa Express -tog.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending