Følg os

Landbrug

Langsigtet vision for landdistrikterne: For stærkere, forbundne, modstandsdygtige og velstående EU-landdistrikter

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Europa-Kommissionen har fremsat en langsigtet vision for EU's landdistrikter, identificere de udfordringer og bekymringer, de står over for, samt fremhæve nogle af de mest lovende muligheder, som disse regioner har. Baseret på fremsyn og brede konsultationer med borgere og andre aktører i landdistrikterne foreslår dagens vision en landdistriktspagt og en handlingsplan for landdistrikter, der sigter mod at gøre vores landdistrikter stærkere, forbundet, modstandsdygtige og velstående.

For at kunne reagere med succes på de megatrends og udfordringer, som globalisering, urbanisering, aldring og høster fordelene ved de grønne og digitale overgange, er der behov for stedfølsomme politikker og foranstaltninger, der tager højde for mangfoldigheden af ​​EU's territorier, deres specifikke behov og relative styrker.

I landdistrikter i hele EU er befolkningen i gennemsnit ældre end i byområder og vil langsomt begynde at krympe i det kommende årti. Sammen med manglende tilslutningsmuligheder, underudviklet infrastruktur og mangel på forskellige beskæftigelsesmuligheder og begrænset adgang til tjenester, gør dette landdistrikter mindre attraktive at bo og arbejde i. Samtidig er landdistrikter også aktive aktører i EU's grønne og digitale overgange. At nå målene for EU's digitale ambitioner for 2030 kan give flere muligheder for en bæredygtig udvikling af landdistrikter ud over landbrug, landbrug og skovbrug, udvikle nye perspektiver for vækst i fremstillingsindustrien og især tjenester og bidrage til forbedret geografisk fordeling af tjenester og industrier.

reklame

Denne langsigtede vision for EU's landdistrikter har til formål at tackle disse udfordringer og bekymringer ved at bygge videre på nye muligheder for EU's grønne og digitale overgange og om erfaringerne fra COVID 19-pandemien, og ved at identificere midler til forbedring af livskvaliteten i landdistrikterne, opnå en afbalanceret territorial udvikling og stimulere økonomisk vækst.

Landdistriktspagt

En ny landdistriktspagt vil engagere aktører på EU, nationalt, regionalt og lokalt niveau for at støtte visionens fælles mål, fremme økonomisk, social og territorial samhørighed og reagere på de fælles ambitioner i landdistrikterne. Kommissionen vil lette denne ramme gennem eksisterende netværk og tilskynde til udveksling af ideer og bedste praksis på alle niveauer.

reklame

EU's handlingsplan for landdistrikter

I dag har Kommissionen også fremsat en handlingsplan for at fremme bæredygtig, sammenhængende og integreret udvikling af landdistrikterne. Flere EU-politikker yder allerede støtte til landdistrikterne og bidrager til deres afbalancerede, retfærdige, grønne og innovative udvikling. Blandt disse vil den fælles landbrugspolitik (samhørighedspolitik) og samhørighedspolitikken være grundlæggende for at støtte og gennemføre denne handlingsplan, samtidig med at de ledsages af en række andre EU-politikområder, der sammen vil gøre denne vision til virkelighed.

Vision- og handlingsplanen identificerer fire indsatsområder understøttet af flagskibsinitiativer for at muliggøre:

  • Stærkere: fokus på at styrke landdistriktssamfund, forbedre adgangen til tjenester og lette social innovation
  • forbundet: at forbedre forbindelse både med hensyn til transport og digital adgang
  • Robust: bevarelse af naturressourcer og grønnere landbrugsaktiviteter for at imødegå klimaændringer og samtidig sikre social modstandsdygtighed ved at tilbyde adgang til uddannelseskurser og forskellige jobmuligheder af høj kvalitet
  • Blomstrende: at diversificere økonomiske aktiviteter og forbedre merværdien af ​​landbrugs- og landbrugsfødevareaktiviteter og landbrugsturisme.

Kommissionen vil støtte og overvåge gennemførelsen af ​​EU's handlingsplan for landdistrikter og ajourføre den regelmæssigt for at sikre, at den forbliver relevant. Det vil også fortsætte med at samarbejde med medlemsstaterne og landdistrikterne for at føre en dialog om landdistriktsspørgsmål. Desuden, "landdistriktering ” vil blive indført, hvorved EU-politikker gennemgås gennem landdistrikterne. Målet er bedre at identificere og tage højde for den potentielle virkning og indvirkning af et kommissionspolitisk initiativ på landdistrikterne, vækst og bæredygtig udvikling.

Til sidst frigives landdistriktsobservatorium vil blive oprettet i Kommissionen for yderligere at forbedre dataindsamlingen og analysen af ​​landdistrikterne. Dette vil være bevis for at informere politikudformningen i forbindelse med udvikling af landdistrikterne og støtte gennemførelsen af ​​handlingsplanen for landdistrikter.

Næste skridt

Dagens meddelelse om den langsigtede vision for landdistrikter markerer det første skridt mod stærkere, bedre forbundne, modstandsdygtige og velstående landdistrikter inden 2040. Landdistriktspagten og EU's handlingsplan for landdistrikter vil være nøglekomponenterne for at nå disse mål.

Ved udgangen af ​​2021 vil Kommissionen oprette forbindelse til Regionsudvalget for at undersøge vejen mod visionens mål. I midten af ​​2023 vil Kommissionen gøre status over, hvilke aktioner der finansieres af EU og medlemsstaterne er blevet gennemført og programmeret for landdistrikter. En offentlig rapport, der vil blive offentliggjort i begyndelsen af ​​2024, vil identificere områder, hvor der er behov for øget støtte og økonomi, samt vejen frem, baseret på EU's handlingsplan for landdistrikter. Diskussionerne omkring rapporten indgår i refleksionen om udarbejdelsen af ​​forslagene til programmeringsperioden 2028-2034.

Baggrund

Behovet for at designe en langsigtet vision for landdistrikter blev understreget i præsident von der Leyens politiske retningslinjer og i missionsbrevene til Vicepræsident ŠuicaKommissær Wojciechowski og Kommissær Ferreira

Landbrugskommissær Janusz Wojciechowski sagde: ”Landdistrikter er afgørende for EU i dag, idet de producerer vores fødevarer, beskytter vores arv og beskytter vores landskaber. De har en nøglerolle at spille i den grønne og digitale overgang. Vi er dog nødt til at give de rigtige værktøjer til disse landdistriktssamfund for at udnytte de kommende muligheder fuldt ud og tackle de udfordringer, de i øjeblikket står overfor. Langsigtet vision for landdistrikter er et første skridt i retning af at transformere vores landdistrikter. Den nye fælles landbrugspolitik vil bidrage til visionen ved at fremme en smart, modstandsdygtig og diversificeret landbrugssektor, styrke miljøpleje og klimaindsats og styrke den socio-økonomiske struktur i landdistrikterne. Vi vil sikre, at EU's handlingsplan for landdistrikter muliggør en bæredygtig udvikling af vores landdistrikter. ”

I artikel 174 i TEUF opfordres EU til at være særlig opmærksom på landdistrikterne, blandt andet, når den fremmer dens overordnede harmoniske udvikling, styrker sin økonomiske, sociale og territoriale samhørighed og mindsker forskellene mellem de forskellige regioner.

A Eurobarometer-undersøgelse blev udført i april 2021 med vurdering af prioriteterne i Langsigtet vision for landdistrikter. Undersøgelsen viste, at 79% af EU-borgerne støttede EU bør overveje landdistrikterne i beslutninger om offentlige udgifter; 65% af alle EU-borgere mente, at lokalområdet eller provinsen skulle være i stand til at bestemme, hvordan EU-investeringer i landdistrikter skal bruges; og 44% nævnte transportinfrastruktur og forbindelser som et centralt behov i landdistrikterne.

Kommissionen drev en offentlig høring om den langsigtede vision for landdistrikter fra 7. september til 30. november 2020. Over 50% af respondenterne sagde, at infrastruktur er det mest presserende behov for landdistrikter. 43% af respondenterne citerede også adgang til basale tjenester og faciliteter, såsom vand og elektricitet samt banker og posthuse, som et presserende behov I de næste 20 år mener respondenterne, at landdistrikternes tiltrækningskraft stort set afhænger af tilgængeligheden digital forbindelse (93%), grundlæggende tjenester og e-tjenester (94%) og forbedring af landbrugets klima- og miljøpræstationer (92%).

Demokrati og demografi vicepræsident Dubravka Šuica sagde: ”Landdistrikter er hjemsted for næsten 30% af EU-befolkningen, og det er vores ambition at forbedre deres livskvalitet markant. Vi har lyttet til deres bekymringer og sammen med dem bygget denne vision baseret på de nye muligheder skabt af EU's grønne og digitale overgange og på erfaringerne fra COVID 19-pandemien. Med denne meddelelse ønsker vi at skabe et nyt momentum for landdistrikterne som attraktive, livlige og dynamiske steder, samtidig med at vi naturligvis beskytter deres væsentlige karakter. Vi vil give landdistrikter og samfund en stærkere stemme i opbygningen af ​​Europas fremtid. ”

Samhørighed og reformer, kommissær Elisa Ferreira (afbilledet) sagde: ”Selvom vi alle står over for de samme udfordringer, har vores territorier forskellige midler, styrker og kapacitet til at klare dem. Vores politikker skal være følsomme over for de forskellige funktioner i vores regioner. Den demokratiske og sammenhængende Union, vi ønsker, skal bygges tættere på vores borgere og territorier og involvere forskellige styringsniveauer. Langsigtet vision for landdistrikter opfordrer til løsninger designet til deres specifikke behov og aktiver med inddragelse af regionale og lokale myndigheder og lokalsamfund. Landdistrikter skal være i stand til at levere basale tjenester til deres befolkning og bygge på deres styrker for at blive ankre for økonomisk udvikling. Alle disse mål er kernen i den nye samhørighedspolitik for 2021-2027. ”

For mere information

En langsigtet vision for EU's landdistrikter - mod stærkere, forbundne, modstandsdygtige og velstående landdistrikter inden 2040

Faktaark om en langsigtet vision for landdistrikter

Spørgsmål og svar om en langsigtet vision for landdistrikterne

Langsigtet vision for landdistrikter

Læs
reklame

Landbrug

Landbrug: Kommissionen godkender ny geografisk betegnelse fra Ungarn

Udgivet

on

Kommissionen har godkendt tilføjelsen af ​​'Szegedi tükörponty ' fra Ungarn i registret over beskyttede geografiske betegnelser (BGB). 'Szegedi tükörponty' er en fisk af karpearten, produceret i Szeged -regionen, nær Ungarns sydlige grænse, hvor der blev oprettet et system med fiskedamme. Damernes alkaliske vand giver fisken en særlig vitalitet og modstandsdygtighed. Det flakende, rødlige, smagfulde kød af fisken, der opdrættes i disse damme, og dets friske aroma uden bismag kan direkte tilskrives det specifikke saltvand.

Fiskens kvalitet og smag påvirkes direkte af den gode iltforsyning ved søbunden i de fiskedamme, der er skabt på salt jord. Kødet fra 'Szegedi tükörponty' er højt proteinindhold, fedtfattigt og meget smagfuldt. Den nye betegnelse vil blive føjet til listen over 1563 produkter, der allerede er beskyttet i eAmbrosia database. Mere information online på kvalitetsprodukter.

reklame

Læs

Landbrug

Vil MEP'er styrke strategien Farm to Fork?

Udgivet

on

Denne torsdag og fredag ​​(9-10. September) stemmer Europa-Parlamentets AGRI- og ENVI-udvalg om deres reaktion på EU Farm-to-Fork-strategien. Europa-Parlamentets landbrugsudvalg (AGRI) og miljø (ENVI) stemmer om deres fælles initiativbetænkning om Farm to Fork-strategien, der beskriver, hvordan EU har til formål at gøre fødevaresystemet "fair, sundt og miljøvenligt" . Ændringerne til betænkningen bliver stemt om torsdag.

Derefter forventes det, at parlamentsmedlemmer fra begge udvalg godkender deres fælles Farm to Fork -strategirapport på fredag ​​og sender den til plenarmødet til en endelig afstemning, der er planlagt til begyndelsen af ​​oktober. De videnskabelige beviser viser, at EU's fødevaresystem i øjeblikket ikke er bæredygtigt, og at der er behov for store ændringer i, hvordan vi producerer, handler og forbruger mad, hvis vi skal respektere vores internationale forpligtelser og planetariske grænser. Farm to Fork-strategien, der blev fremlagt af Europa-Kommissionen i 2020 som et centralt element i den europæiske grønne aftale, er en potentiel game-changer på dette område. Det skyldes, at det bryder igennem siloer og samler flere politiske initiativer, der har til formål at gøre fødevaresystemet mere bæredygtigt.

Ikke desto mindre har landbrugets interessenter og landbrugsministre givet strategien Farm to Fork en lunken modtagelse. Det skyldes, at de støtter den fortsatte brug af syntetiske pesticider, gødning og antibiotika i EU -landbruget - på trods af den miljøskade, de gør - og strategien sætter spørgsmålstegn ved den udbredte anvendelse af disse landbrugskemikalier. Nu er det over til Europa -Parlamentet at fastlægge sin holdning til strategien, som vil sende et stærkt politisk signal til Europa -Kommissionen. Dette er især betimeligt med FN's Food Systems Summit, der finder sted om to uger og den anden udgave af Farm to Fork Conference i oktober.

reklame

"MEP'erne kan ikke gå glip af denne gyldne mulighed for at styrke strategien Farm to Fork og gøre den central for at nå EU's klima-, biodiversitets- og bæredygtige udviklingsmål for 2030," sagde Jabier Ruiz, Senior Policy Officer for Food and Agriculture i WWF's European Policy Office. ”Strategien har et stort potentiale til at gøre vores fødevaresystemer mere bæredygtige, hvis de implementeres i den nødvendige skala. Parlamentet kan nu give en vigtig drivkraft for, at dette kan ske. ”

Samlet set skal Europa -Parlamentets betænkning godkende strategien Farm to Fork -strategi og opfordre Europa -Kommissionen til fuldt ud at udvikle og udvide de politiske initiativer, der er omfattet af strategien. Mere specifikt anser WWF det særligt vigtigt, at MEP'er støtter kompromisændringer, der beder om:

Basere den fremtidige EU -lov om bæredygtige fødevaresystemer på den nyeste videnskabelige viden og inddrage interessenter fra en lang række forskellige perspektiver for at sikre en legitim og inklusiv proces. Indfør robuste sporbarhedsmekanismer for skaldyr, der giver præcise oplysninger om, hvor, hvornår, hvordan og hvilken fisk der er fanget eller opdrættet for alle skaldyrsprodukter, uanset om den er fanget i EU eller importeret, frisk eller forarbejdet.

Erkend, at der er behov for et befolkningsomfattende skift i forbrugsmønstre, herunder at tage fat på overforbrug af kød og ultraforarbejdede produkter, og præsentere en proteinovergangsstrategi, der dækker både efterspørgsel og udbudsside til lavere miljø- og klimapåvirkninger.

reklame

Tilskynde til handling for at bremse madspild, der forekommer på det primære produktionsniveau og tidlige stadier af forsyningskæden, herunder ikke -høstet mad, og fastsæt bindende mål for reduktion af madspild på alle trin i forsyningskæden. Indfør obligatorisk due diligence for forsyningskæder for at sikre, at importen fra EU ikke kun er fri for skovrydning, men også for enhver form for konvertering og nedbrydning af økosystemer - og ikke medfører negative konsekvenser for menneskerettighederne.

Efter afstemningen torsdag vil AGRI-MEP'er også stemple den politiske aftale om den fælles landbrugspolitik, der blev indgået i juni. Dette er en standardprocedure i EU's beslutningstagning, og der forventes ingen overraskelser.

Læs

Landbrug

Landbrug: Kommissionen vedtager foranstaltninger til at øge pengestrømmen til landmænd

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har vedtaget en foranstaltning, der gør det muligt for landmænd at modtage højere forskud inden for rammerne af den fælles landbrugspolitik (CAP). Denne foranstaltning vil støtte og øge pengestrømmen til landmænd, der er berørt af COVID-19-krisen og af virkningen af ​​ugunstige vejrforhold i hele EU. Nogle regioner er f.eks. Blevet dybt ramt af oversvømmelser.

Foranstaltningen giver medlemsstaterne mulighed for at betale indkomststøtte og visse landdistriktsudviklingsordninger til landmænd med et højere forskud, op til 70% (fra 50%) af direkte betalinger og 85% (fra 75%) af betalinger til udvikling af landdistrikter. Beskyttelsesforanstaltningerne til beskyttelse af EU -budgettet gælder, så betalingerne kan udbetales én gang kontrol og kontrol er afsluttet og fra den 16. oktober 2021 for de direkte betalinger. Europa -Kommissionen har givet støtte til fødevaresektoren under hele COVID-19-krisen gennem øget fleksibilitet og specifikke markedsforanstaltninger. Mere information her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending