Følg os

Miljø

Mod en win-win politikmix for sundere mennesker og planeten

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Forurening - hovedtemaet for EU Green Week 2021 - er den største miljøårsag til flere psykiske og fysiske sygdomme og for tidlige dødsfald. skriver Viatris Europas chef for virksomhedsanliggender Victor Mendonca.

De ambitiøse mål, som Kommissionen har opstillet i den europæiske klimalov - at inkludere målet for reduktion af emissioner fra 2030 på mindst 55% som et springbræt til målet om klimaneutralitet i 2050 - vil hjælpe med at skabe et grønnere Europa og forbedre folks sundhed. Bare midten af ​​maj blev Europa-Kommissionens handlingsplan for nul forurening lanceret med det formål at reducere luft-, vand- og jordforurening inden 2050 til niveauer, "der ikke længere betragtes som skadelige for sundhed og naturlige økosystemer."

Med hensyn til lægemidler sigter planen mod at løse forurening fra lægemidler i vand og jord ud over EU-målet om reduktion af antimikrobiel resistens. Derudover er patienter og klienter mere miljøbevidste og kræver, at virksomheder tager stilling og viser engagement i dette emne.

reklame

Forbindelsen mellem indvirkning på miljø og sundhed kunne ikke være stærkere end i dag.

Viatris, en ny type sundhedsfirma, der blev dannet i november 2020, er fokuseret på at sikre bæredygtig adgang til medicin over hele verden og betjener patienter uanset deres geografi eller omstændigheder. Så hvordan skaber et medicinalfirma denne balance mellem at forpligte sig til at imødekomme verdens mest presserende sundhedsbehov og tackle de aktuelle miljøudfordringer?

For det første - styring af vores vandforbrug, luftemissioner, affald, klimaændringer og energipåvirkning kræver en integreret, omfattende tilgang. For eksempel øgede Viatris andelen af ​​vedvarende energi med 485% siden 2015. Vi arbejder også på at udvikle et mål for reduktion af drivhusgasemissioner i tråd med Science-Based Target Initiative (SBTi) kriterier. Derudover tilstræber vi gennem vores medlemskab af Pharmaceutical Supply Chain Initiative løbende at forbedre vores sociale, sundhedsmæssige, sikkerhedsmæssige og miljømæssige bæredygtige resultater for vores forsyningskæder.

reklame

Bevarelse af vand og proaktiv spildevandsforvaltning er centrale komponenter til styring af bæredygtige operationer samt til fremme af adgang til medicin og godt helbred. For eksempel har Viatris i 2020 implementeret foranstaltninger på flere steder i Indien for at reducere vandforbruget, øge effektiviteten og sikre, at intet ubehandlet spildevand kommer ind i miljøet. Mens disse initiativer blev implementeret i Indien, vidner de om virksomhedens engagement i at bevare vand og proaktiv spildevandshåndtering globalt.

For det andet - virksomheder som Viatris skal se på nogle af de vigtigste emner, der påvirker mennesker og planetens sundhed på en holistisk måde. Tag antimikrobiel resistens (AMR), en fremtrædende trussel mod folkesundheden, der opstår, når bakterier udvikler sig til at modstå virkningerne af antibiotika, hvilket gør infektioner sværere at behandle. Adressering af AMR kræver et samarbejde med flere interessenter. Et effektivt svar på AMR skal prioritere adgang til antimikrobielle stoffer, forvaltningsforanstaltninger - herunder passende brug og overvågning - og ansvarlig fremstilling. De fleste antibiotika i miljøet er resultatet af udskillelser fra mennesker og dyr, mens en væsentlig mindre mængde kommer fra fremstilling af aktive farmaceutiske ingredienser (API) og deres formulering til lægemidler.

Viatris er forpligtet til at reducere udledte lægemidler fra vores produktionsaktiviteter og arbejde med interessenter i hele branchen for at bekæmpe AMR ved - for eksempel - at være underskriver af Davos-erklæringen om bekæmpelse af AMR og et stiftende bestyrelsesmedlem i AMR Industry Alliance. Anvendelse af den fælles ramme for fremstilling af antibiotika og kontakt med alle antibiotikaleverandører, så de vedtager rammen, bør også være en prioritet for alle medicinalfirmaer.

For det tredje - vi kan ikke gøre det bare på vores side. Partnerskaber skal konsolideres for at fremme risiko- og videnskabsbaserede politikker og praksis. Viatris går ind for etablerede industriinitiativer om god miljøpraksis, herunder ansvarlig produktion og spildevandshåndtering. Dette er den bedste måde at skalere anvendelsen af ​​god miljøpraksis på for at lette effektiviteten på tværs af værdikæden, bidrage til at reducere den administrative byrde og begrænse omkostningerne - som alle tjener de to overordnede mål om stabil og rettidig adgang til høj kvalitet og overkommelig medicin og ansvarlig adfærd.

Som farmaceutisk virksomhed ser Viatris frem til en åben og konstruktiv dialog med interessenter i hele Europa for at finde løsninger, der garanterer adgang til medicin og imødekommer miljø- og sundhedsudfordringerne. Partnerskaber og samarbejde er nøglen til succesen for en nulforurenet verden.

Landbrug

Landbrug: Lancering af en årlig EU -økologisk dag

Udgivet

on

Den 24. september fejrede Europa -Parlamentet, Rådet og Kommissionen lanceringen af ​​en årlig 'økologisk EU -dag'. De tre institutioner underskrev en fælles erklæring, der fra nu af fastsætter hver 23. september som EU -organisk dag. Dette følger op på Handlingsplan for udvikling af økologisk produktion, vedtaget af Kommissionen den 25. marts 2021, som annoncerede oprettelsen af ​​en sådan dag for at øge bevidstheden om økologisk produktion.

Ved undertegnelses- og lanceringsceremonien sagde landbrugskommissær Janusz Wojciechowski: ”I dag fejrer vi økologisk produktion, en bæredygtig landbrugstype, hvor fødevareproduktion sker i harmoni med naturen, biodiversitet og dyrevelfærd. 23. september er også efterårsjævndøgn, når dag og nat er lige lange, et symbol på balance mellem landbrug og miljø, der ideelt passer til økologisk produktion. Jeg er glad for, at vi sammen med Europa -Parlamentet, Rådet og centrale aktører i denne sektor får lanceret denne årlige økologiske dag i EU, en fantastisk mulighed for at øge bevidstheden om økologisk produktion og fremme den centrale rolle, den spiller i overgangen til bæredygtig fødevaresystemer. ”

Det overordnede mål med handlingsplanen for udvikling af økologisk produktion er at øge produktionen og forbruget af økologiske produkter væsentligt for at bidrage til opnåelsen af ​​Farm to Fork- og biodiversitetsstrategiernes mål såsom at reducere brugen af ​​gødning, pesticider og antimikrobielle midler. Den organiske sektor har brug for de rigtige værktøjer til at vokse, som beskrevet i handlingsplanen. Struktureret omkring tre akser - øge forbruget, stigende produktionog yderligere at forbedre sektorens bæredygtighed -, 23 foranstaltninger fremsættes for at sikre en afbalanceret vækst i sektoren.

reklame

handlinger

For at øge forbruget omfatter handlingsplanen handlinger som f.eks. At informere og kommunikere om økologisk produktion, fremme forbruget af økologiske produkter og stimulere en større brug af økologi i offentlige kantiner gennem offentlige indkøb. Endvidere for at øge den økologiske produktion, den Den fælles landbrugspolitik (CAP) vil fortsat være et centralt værktøj til at understøtte omstillingen til økologisk landbrug. Det vil blive suppleret med f.eks. Informationsarrangementer og netværk til deling af bedste praksis og certificering for grupper af landmænd frem for enkeltpersoner. Endelig vil Kommissionen for at forbedre bæredygtigheden af ​​økologisk landbrug afsætte mindst 30% af budgettet til forskning og innovation inden for landbrug, skovbrug og landdistrikter til emner, der er specifikke for eller relevante for den økologiske sektor.

Baggrund

reklame

Økologisk produktion har en række vigtige fordele: økologiske marker har omkring 30% mere biodiversitet, økologisk opdrættede dyr nyder en højere grad af dyrevelfærd og tager mindre antibiotika, økologiske landmænd har højere indkomster og er mere modstandsdygtige, og forbrugerne ved præcis, hvad de får tak til EU-økologilogo.

Mere information

Handlingsplanen for udviklingen af ​​den økologiske sektor

Farm to fork-strategi

Biodiversitetsstrategi

Økologisk landbrug på et øjeblik

Den fælles landbrugspolitik

Læs

Uddannelse

EU annoncerer 25 millioner euro til uddannelse i krisesammenhænge og 140 millioner euro til støtte for forskning i bæredygtige fødevaresystemer

Udgivet

on

Tale ved Global Citizen Live begivenhed, formand for Europa -Kommissionen, Ursula von der Leyen, meddelte, at EU forpligter 140 millioner euro til at støtte forskning i bæredygtige fødevaresystemer og tackle mad sult via CGIAR, og yderligere € 25 mio. for Uddannelse kan ikke vente.  

Europa -Kommissionens formand Ursula von der Leyen sagde: ”Vi skal gå sammen om at slå coronavirus og genopbygge verden bedre. Europa gør sin del. Fra begyndelsen har europæerne sendt 800 millioner doser vacciner med verden, selvom vi ikke havde nok til os selv. Nu er vi nødt til at optrappe for at hjælpe med at afslutte denne pandemi globalt, afslutte sult, give børn over hele verden lige chancer. Team Europe har allerede forpligtet sig til at donere 500 millioner doser vacciner til sårbare lande inden næste sommer. Ovenpå forpligter Europa -Kommissionen sig i dag 140 mio. € til at forbedre den globale fødevaresikkerhed og reducere ekstrem fattigdom og 25 mio. € til Education Canot Wait, der understøtter uddannelse til børn rundt om i verden, der lever gennem konflikter og kriser. ”

Kommissær for internationale partnerskaber Jutta Urpilainen sagde: "Vi må gå sammen om at sætte SDG'erne tilbage på sporet. Som vi fortsat vidner, kan vi aldrig tage adgang til uddannelse for givet. Team Europe har til dato bidraget med mere end 40% af finansieringen af Uddannelse kan ikke vente, og det nye bidrag på 25 mio. EUR fra EU vil yderligere støtte det for at nå de mest sårbare børn og bringe dem tilbage til uddannelse. Takket være vores betydelige støtte på 140 mio. EUR til CGIAR skaber vi muligheder for unge og kvinder, mens de tackler en vigtig udfordring i dag, for at fremme bæredygtige fødevaresystemer. Koordinerede globale tiltag vil være afgørende for at opnå en miljømæssigt, socialt og økonomisk bæredygtig transformation af fødevaresystemer. " 

reklame

Læs hele pressemeddelelse, det erklæring fra præsident von der Leyen og faktablad om Team Europe COVID-19 globale svar.

reklame
Læs

Landbrug

Fælles landbrugspolitik: Hvordan støtter EU landmænd?

Udgivet

on

Fra støtte til landmænd til beskyttelse af miljøet dækker EU's landbrugspolitik en række forskellige mål. Lær hvordan EU -landbrug finansieres, dets historie og fremtid, Samfund.

Hvad er den fælles landbrugspolitik?

EU støtter landbrug gennem sit Den fælles landbrugspolitik (KASKET). Det blev oprettet i 1962 og har gennemgået en række reformer for at gøre landbruget mere retfærdigt for landmænd og mere bæredygtigt.

reklame

Der er omkring 10 millioner gårde i EU, og landbrugs- og fødevaresektoren giver tilsammen næsten 40 millioner arbejdspladser i EU.

Hvordan finansieres den fælles landbrugspolitik?

Den fælles landbrugspolitik finansieres over EU -budgettet. Under EU's budget for 2021-2027, Er der afsat 386.6 milliarder euro til landbrug. Det er opdelt i to dele:

reklame
  • € 291.1 mia. Til Den Europæiske Landbrugsgarantifond, der yder indkomststøtte til landmænd.
  • € 95.5 mia. Til Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikter, som omfatter finansiering til landdistrikter, klimaindsatser og forvaltning af naturressourcer.

Hvordan ser EU -landbruget ud i dag? 

Landmænd og landbrugssektoren blev påvirket af COVID-19 og EU indførte særlige foranstaltninger til støtte for industrien og indkomster. Nuværende regler for, hvordan CAP -midler skal bruges, løber frem til 2023 på grund af forsinkelser i budgetforhandlingerne. Dette krævede en overgangsaftale til beskytte landmændenes indkomster og sikre fødevaresikkerhed.

Vil reformen betyde en mere miljøvenlig fælles landbrugspolitik?

EU -landbruget tegner sig for ca. 10% af drivhusgasemissionerne. Reformen bør føre til en mere miljøvenlig, mere retfærdig og gennemsigtig EU -landbrugspolitik, sagde MEP'er efter a der blev indgået aftale med Rådet. Parlamentet ønsker at knytte den fælles landbrugspolitik til Parisaftalen om klimaændringer, samtidig med at støtten til unge landmænd og små og mellemstore bedrifter øges. Parlamentet vil stemme om den endelige aftale i 2021, og den træder i kraft i 2023.

Landbrugspolitikken er knyttet til European Green Deal og Farm to Fork-strategi fra Europa -Kommissionen, der har til formål at beskytte miljøet og sikre sund mad til alle, samtidig med at landmændenes levebrød sikres.

Mere om landbrug

Briefing 

Kontroller lovgivningen 

Læs
reklame
reklame
reklame

trending