Slut med os

Klima forandring

ECB opretter klimaforandringscenter

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

Den Europæiske Centralbank (ECB) har besluttet at oprette et klimaforandringscenter for at samle arbejdet med klimaspørgsmål i forskellige dele af banken. Denne beslutning afspejler den voksende betydning af klimaforandringer for økonomien og ECB's politik samt behovet for en mere struktureret tilgang til strategisk planlægning og koordinering.

Den nye enhed, der vil bestå af omkring ti medarbejdere, der arbejder med eksisterende teams på tværs af banken, vil rapportere til ECB's præsident Christine Lagarde, der fører tilsyn med ECB's arbejde med klimaændringer og bæredygtig finansiering.

”Klimaforandringer påvirker alle vores politikområder,” sagde Lagarde. "Klimaforandringscentret giver den struktur, vi har brug for til at tackle problemet med den hastende og beslutsomhed, det fortjener."

Klimaforandringscentret vil forme og styre ECBs klimadagsorden internt og eksternt og bygge på ekspertisen fra alle hold, der allerede arbejder på klimarelaterede emner. Dets aktiviteter vil blive organiseret i arbejdsstrømme, der spænder fra pengepolitik til tilsynsfunktioner og støttes af personale, der har data- og klimaændringsekspertise. Klimaforandringscentret starter sit arbejde i begyndelsen af ​​2021.

Klimaforandringscentrets fem arbejdsstrømme fokuserer på: 1) finansiel stabilitet og forsigtighedspolitik; 2) makroøkonomisk analyse og pengepolitik 3) finansielle markedsoperationer og risiko 4) EU-politik og finansregulering og 5) virksomheders bæredygtighed.

Den nye struktur vil blive revideret efter tre år, da målet i sidste ende er at indarbejde klimahensyn i ECB's rutinemæssige forretning.

Klima forandring

Opbygning af en klimabestandig fremtid - En ny EU-strategi for tilpasning til klimaændringer

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har vedtaget en ny EU-strategi for tilpasning til klimaændringer, der beskriver vejen for at forberede sig på de uundgåelige virkninger af klimaændringerne. Mens EU gør alt, hvad der er i sin magt for at afbøde klimaforandringer, både nationalt og internationalt, skal vi også gøre os klar til at imødegå de uundgåelige konsekvenser. Fra dødbringende hedebølger og ødelæggende tørke til decimerede skove og kyststrækninger, der eroderet af stigende havniveauer, klimaændringer tager allerede sin vejafgift i Europa og verden. Med udgangspunkt i tilpasningsstrategien for klimaændringer fra 2013 er formålet med dagens forslag at flytte fokus fra forståelse af problemet til udvikling af løsninger og at gå fra planlægning til implementering.

Den europæiske Green Deal Executive Vice President Frans Timmermans sagde: “COVID-19-pandemien har været en stærk påmindelse om, at utilstrækkelig forberedelse kan have alvorlige konsekvenser. Der er ingen vaccine mod klimakrisen, men vi kan stadig bekæmpe den og forberede os på dens uundgåelige virkninger. Virkningerne af klimaændringerne mærkes allerede både inden for og uden for EU. Den nye strategi for klimatilpasning udstyrer os til at fremskynde og uddybe forberedelserne. Hvis vi gør os klar i dag, kan vi stadig opbygge en klimarisk i morgen. ”

Økonomiske tab fra hyppigere klimarelaterede ekstreme vejrforøgelser stiger. I EU er disse tab alene gennemsnitligt over 12 mia. EUR om året. Konservative skøn viser, at udsættelse af nutidens EU-økonomi for den globale opvarmning på 3 ° C over det førindustrielle niveau ville resultere i et årligt tab på mindst 170 mia. Klimaforandringer påvirker ikke kun økonomien, men også sundhed og trivsel for europæere, der i stigende grad lider af hedebølger; den dødbringende naturkatastrofe i 2019 på verdensplan var den europæiske hedebølge med 2500 dødsfald.

Vores indsats for tilpasning til klimaændringer skal involvere alle dele af samfundet og alle styringsniveauer inden for og uden for EU. Vi vil arbejde for at opbygge et klimabestandigt samfund ved forbedring af viden af klimapåvirkninger og tilpasningsløsninger ved intensivering af tilpasningsplanlægning og klima risikovurderinger; ved accelererende tilpasningshandling; og ved at hjælpe med at styrke klimaresistensen globalt.

Smartere, hurtigere og mere systemisk tilpasning

Tilpasningshandlinger skal informeres med robuste data og risikovurderingsværktøjer, der er tilgængelige for alle - lige fra familier, der køber, bygger og renoverer huse til virksomheder i kystregioner eller landmænd, der planlægger deres afgrøder. For at opnå dette foreslår strategien handlinger, der skubbe grænserne for viden om tilpasning så vi kan samles flere og bedre data om klimarelaterede risici og tab, der gør dem tilgængelige for alle. Klima-ADAPT, den europæiske platform for viden om tilpasning vil blive forbedret og udvidet, og der vil blive tilføjet et dedikeret sundhedsobservatorium for bedre at kunne spore, analysere og forhindre sundhedseffekter af klimaændringer.

Klimaændringer har indflydelse på alle niveauer i samfundet og på tværs af alle sektorer i økonomien, så tilpasningshandlinger skal være systemiske. Kommissionen vil fortsat medtage overvejelser om modstandsdygtighed over for klimaet på alle relevante politikområder. Det vil støtte den videre udvikling og gennemførelse af tilpasningsstrategier og planer med tre tværgående prioriteter: integration af tilpasning i makrofinansiel politik, naturbaserede løsninger til tilpasning, og lokal tilpasning handling.

Styrkelse af international handling

Vores politikker for tilpasning til klimaændringer skal matche vores globale lederskab inden for afbødning af klimaændringer. Parisaftalen etablerede et globalt mål for tilpasning og fremhævede tilpasning som en vigtig bidragsyder til bæredygtig udvikling. EU vil fremme subnationale, nationale og regionale tilgange til tilpasning med specifikt fokus på tilpasning i Afrika og udviklingslande på småøerne. Vi vil øge støtten til international modstandsdygtighed over for klima og beredskab gennem tilvejebringelse af ressourcer ved at prioritere handling og øge effektiviteten gennem opskalering af international finansiering og gennem stærkere globalt engagement og udveksling om tilpasning. Vi vil også arbejde med internationale partnere for at lukke kløften i international klimafinansiering.

Baggrund

Klimaændringer sker i dag, så vi er nødt til at opbygge en mere modstandsdygtig i morgen. Verden har lige afsluttet det hotteste årti på rekord, hvor titlen for det hotteste år blev slået otte gange. Hyppigheden og sværhedsgraden af ​​ekstreme klima- og vejrforøgelser øges. Disse ekstremer spænder fra hidtil uset skovbrand og hedebølger lige over polarcirklen til ødelæggende tørke i Middelhavsområdet og fra orkaner, der hærger EU's yderste regioner til skove decimeret af hidtil uset udbrud af barkbille i Central- og Østeuropa. Langsomme begivenheder, såsom ørkendannelse, tab af biodiversitet, nedbrydning af jord og økosystem, forsuring af havet eller stigning i havniveau er lige så destruktive på lang sigt.

Europa - Kommissionen meddelte denne nye, mere ambitiøse EU - strategi for tilpasning til klimaændringer i meddelelsen om European Green Dealefter et 2018 evaluering af 2013-strategien og sort en åben offentlig høring mellem maj og august 2020. Forslag til europæisk klimalov danner grundlaget for øget ambition og politisk sammenhæng om tilpasning. Det integrerer det globale mål om tilpasning i artikel 7 i Parisaftalen og aktionen om bæredygtig udvikling 13 i EU-lovgivningen. Forslaget forpligter EU og medlemsstaterne til at gøre løbende fremskridt for at øge tilpasningskapaciteten, styrke modstandsdygtigheden og mindske sårbarheden over for klimaændringer. Den nye tilpasningsstrategi vil hjælpe med at gøre disse fremskridt til virkelighed.

Mere information

2021 EU-strategi for tilpasning til klimaændringer

Spørgsmål og svar

Tilpasning til klimaændringswebstedet

European Green Deal

Video stockshots om tilpasning til klimaændringer

Continue Reading

Klima forandring

Vis os planen: Investorer skubber virksomheder til at komme rene på klimaet

Reuters

Udgivet

on

By

Tidligere var aktionærstemmer om miljøet sjældne og let børstet til side. Ting kunne se anderledes ud i den årlige mødesæson, der starter næste måned, når virksomheder er klar til at stå over for de mest investorbeslutninger, der er knyttet til klimaændringer i år skriver Simon Jessop, Matthew Green og sort Ross Kerber.

Disse stemmer vil sandsynligvis vinde mere støtte end i tidligere år fra store kapitalforvaltere, der søger klarhed om, hvordan ledere planlægger at tilpasse sig og trives i en kulstoffattig verden, ifølge Reuters interviews med mere end et dusin aktivistiske investorer og fondsforvaltere.

I USA har aktionærer hidtil indgivet 79 klimarelaterede beslutninger sammenlignet med 72 for hele sidste år og 67 i 2019, ifølge data samlet af Sustainable Investments Institute og delt med Reuters. Instituttet estimerede, at antallet kunne nå 90 i år.

Emner, der skal sættes under afstemning på årlige generalforsamlinger, omfatter indkaldelser af emissionsgrænser, forureningsrapporter og "klimarevisioner", der viser den økonomiske indvirkning af klimaændringer på deres virksomheder.

Et bredt tema er at presse virksomheder på tværs af sektorer, fra olie og transport til mad og drikke, for at detaljere, hvordan de planlægger at reducere deres CO2050-fodspor i de kommende år, i tråd med regeringens løfter om at reducere emissionerne til netto nul inden XNUMX.

”Net-nul-mål for 2050 uden en troværdig plan, der inkluderer kortvarige mål, er grønvaskende, og aktionærerne skal holde dem til regnskab,” sagde milliardæren britisk hedgefondschef Chris Hohn, der skubber virksomheder over hele verden til at afholde en tilbagevendende aktionærstemme om deres klimaplaner.

Mange virksomheder siger, at de allerede leverer masser af oplysninger om klimaspørgsmål. Alligevel siger nogle aktivister, at de ser tegn på, at flere ledere er i en dealmakingstemning i år.

Royal Dutch Shell sagde den 11. februar, at det ville blive den første olie- og gasmajor, der ville tilbyde en sådan afstemning efter lignende meddelelser fra den spanske lufthavnsoperatør Aena, det britiske forbrugsvarevirksomhed Unilever og det amerikanske vurderingsbureau Moody's.

Mens de fleste beslutninger er ikke-bindende, ansporer de ofte ændringer med endda 30% eller mere støtte, da ledere ser ud til at tilfredsstille så mange investorer som muligt.

”Kravene om øget videregivelse og målsætning er meget mere spidse, end de var i 2020,” sagde Daniele Vitale, Londons regeringschef for Georgeson, som rådgiver virksomheder om aktionærers synspunkter.

Mens flere og flere virksomheder udsteder netto-nul-mål for 2050, i overensstemmelse med målene i Parisaftalen fra 2015, har kun få offentliggjort delmål. Et studie : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede. fra bæredygtighedsrådgivning Sydpolen viste, at kun 10% af de 120 firmaer, der blev undersøgt, fra forskellige sektorer havde gjort det.

”Der er for meget tvetydighed og manglende klarhed om den nøjagtige rejse og rute, som virksomhederne vil tage, og hvor hurtigt vi faktisk kan forvente bevægelse,” sagde Mirza Baig, leder af investeringsforvalter hos Aviva Investors.

Dataanalyse fra den schweiziske bank J Safra Sarasin, delt med Reuters, viser omfanget af den kollektive udfordring.

Sarasin studerede emissionerne fra de cirka 1,500 virksomheder i MSCI World Index, en bred proxy for verdens børsnoterede virksomheder. Den beregnede, at hvis virksomheder globalt ikke begrænsede deres emissionsrate, ville de hæve de globale temperaturer med mere end 3 grader Celsius inden 2050.

Det er langt fra Paris-overenskomstmålet begrænsning af opvarmning til "langt under" 2C, fortrinsvis 1.5.

På industriniveau er der store forskelle, fandt undersøgelsen: Hvis hvert firma, der udsendes på samme niveau som energisektoren, for eksempel, ville temperaturstigningen være 5.8 C, med materialesektoren - inklusive metaller og minedrift - naturligvis til hæfteklammer til 5.5C og forbrugere - inklusive mad og drikke - 4.7C.

Beregningerne er for det meste baseret på virksomheders rapporterede emissionsniveauer i 2019, det seneste helårsanalyse, og dækker omfang 1 og 2-emissioner - dem, der er forårsaget direkte af en virksomhed plus produktionen af ​​den elektricitet, den køber og bruger.

Sektorer med høje kulstofemissioner vil sandsynligvis have det største pres fra investorerne for at få klarhed.

I januar offentliggjorde f.eks. ExxonMobil - en lang efterladt energiindustri med at opstille klimamål - sine Scope 3-emissioner, dem der er forbundet med brugen af ​​dets produkter.

Dette fik Californiens offentlige medarbejderes pensioneringssystem (Calpers) til at trække en aktionærbeslutning tilbage, der søgte oplysningerne.

Calpers 'Simiso Nzima, leder af corporate governance for pensionsfonden på $ 444 milliarder dollars, sagde, at han så 2021 som et lovende år for klimaproblemer med større sandsynlighed for, at andre virksomheder også nåede til aftaler med aktivistiske investorer.

"Du ser medvind med hensyn til klimaændringer."

Imidlertid har Exxon bedt US Securities and Exchange Commission om tilladelse til at springe stemmer over fire andre aktionærforslag, tre relateret til klimaspørgsmål, ifølge arkivering til SEC. De nævner grunde til, at virksomheden allerede har "væsentligt gennemført" reformer.

En Exxon-talsmand sagde, at det havde igangværende drøftelser med sine interessenter, hvilket førte til offentliggørelsen af ​​emissioner. Han nægtede at kommentere anmodningerne om at springe stemmer over, ligesom SEC, som endnu ikke havde truffet afgørelse om Exxons anmodninger fra slutningen af ​​tirsdag (23. februar).

I betragtning af de store aktionærers indflydelse håber aktivister på mere fra BlackRock, verdens største investor med $ 8.7 billioner under ledelse, som har lovet en hårdere tilgang til klimaspørgsmål.

I sidste uge opfordrede BlackRock bestyrelserne til at udarbejde en klimaplan, frigive emissionsdata og lave robuste kortsigtede reduktionsmål eller risikere, at direktører stemte ned på generalforsamlingen.

Det støttede en beslutning på Procter & Gambles generalforsamling, der blev afholdt usædvanligt i oktober, hvor virksomheden blev bedt om at rapportere om bestræbelserne på at eliminere skovrydning i forsyningskæderne og hjælpe det med at få 68% støtte.

”Det er en krumme, men vi håber, det er et tegn på de kommende ting” fra BlackRock, sagde Kyle Kempf, talsmand for resolutionssponsor Green Century Capital Management i Boston.

Bedt om flere detaljer om sine 2021-planer, som om det måske understøtter Hohns beslutninger, henviste en BlackRock-talsmand til forudgående vejledning om, at det ville ”følge en sag-til-sag-tilgang til at vurdere hvert forslag på dets fortjeneste”.

Europas største kapitalforvalter, Amundi, sagde i sidste uge, at det også vil bakke op om flere beslutninger.

Vanguard, verdens næststørste investor med $ 7.1 billioner under forvaltning, syntes dog mindre sikker.

Lisa Harlow, Vanguards forvaltningsleder for Europa, Mellemøsten og Afrika, kaldte det ”virkelig svært at sige”, om dets støtte til klimaopløsninger i år ville være højere end den traditionelle andel af hver tiende.

Storbritanniens Hohn, grundlægger af $ 30 milliarder hedgefond TCI, sigter mod at etablere en regelmæssig mekanisme til at bedømme klimafremskridt via årlige aktionærstemmer.

I en ”Sig om klima” -opgørelse beder investorer et selskab om at levere en detaljeret nul-nulplan, herunder kortsigtede mål, og sætte den til en årlig ikke-bindende afstemning. Hvis investorer ikke er tilfredse, vil de være i en stærkere position til at retfærdiggøre nedstemmende direktører, ifølge planen.

Tidlige tegn antyder, at drevet vinder fart.

Hohn har allerede indgivet mindst syv beslutninger gennem TCI. Children's Investment Fund Foundation, som Hohn grundlagde, arbejder sammen med kampagnegrupper og kapitalforvaltere for at indgive mere end 100 beslutninger i løbet af de næste to generalforsamlingssæsoner i USA, Europa, Canada, Japan og Australien.

”Selvfølgelig vil ikke alle virksomheder støtte Say on Climate,” sagde Hohn til pensionskasser og forsikringsselskaber i november. "Der vil være slagsmål, men vi kan vinde stemmerne."

Continue Reading

Klima forandring

Platon tackler klimaændringerne

Gæst bidragyder

Udgivet

on

Hvad forbinder Platon, den gamle athenske filosof, med det mest presserende langsigtede problem i det 21. århundrede? I sin nye bog Plato tackler klimaforandringer tilbyder forfatteren og læreren i Bruxelles, Matthew Pye, en guide til forståelse af klimakrisen. Bogen rejser gennem ideerne fra den vestlige filosofis grundlæggende far og samler dristigt et informationsrige videnskabeligt perspektiv på klimakrisen med den undersøgende legende af Platons arbejde. Bogen blander tilgængelighed med dybde og viger ikke væk fra de store spørgsmål " skriver Sebastien Kaye, nyuddannet miljøstyring ved University of Oxford

Studenten fra Socrates, Platon, er måske den bedst kendte af de gamle filosoffer. Han havde en dyb indflydelse i den klassiske oldtid. Platon etablerede det første universitet, et akademi for filosofi i Athen, hvor hans studerende arbejdede med vigtige filosofiske spørgsmål vedrørende sandhed, dyder og metafysik. Århundreder senere gav genopdagelsen af ​​Platon i Vesten en stor stimulans til renæssancen - en genfødsel, der (uden tvivl) blev udløst af krisen i den sorte død. Matthew Pye bringer Platon tilbage til livet og genopliver sin indsigt for at give mening om vores nuværende klimatilfælde.

Matthew Pye demonstrerer, at problemet med klimaændringer kræver endnu en større nytænkning af alt. Konfronteret med fysikkens ikke-omsættelige love, truslen om systemisk sammenbrud og et samfund med et stadig mere glat forhold til sandheden, tilbyder denne bog et sikkert og udfordrende intellektuelt rum til at tygge over alt. Han argumenterer for, at det virker ret hensynsløst at lade vores kortsynede ønsker og over spændende menneskelig stolthed få bedre over for nogle enkle sandheder om virkeligheden. Pye fremhæver, hvor uklogt det er at lege med dybtliggende ligevægte i naturen, og hvor risikabelt det er at have en slap og afslappet holdning til sandheden; og med omhyggeligt konstruerede punkter bringer han Platons liv ind og arbejder for at gøre tingene klare.

Ét afsnit handler om ”Truth Decay”. Han bemærker, at klimaskeptikernes uaktuelle taktik med deres glib-samtaler, der er designet til at distrahere og afskrække, nu ser stadig mere marginaliseret ud, og at stigningen i bevidstheden om klimaændringer har været længe forsinket. Pye afslører imidlertid, hvor alvorlig krisen forbliver, og hvor løsrevet vi stadig er. Han påpeger, at vi stadig ikke stiller nogle meget grundlæggende spørgsmål, såsom "Hvor hurtigt skal vi reducere vores drivhusgasemissioner for at holde os under 1.5 ° C eller 2 ° C?", "Hvorfor er klimamål stadig ikke rodfæstet i mainstream videnskab om kulstofbudgettet? ”.

Matthew Pye væver ind i analysen personlige beretninger om sin ekspedition i en verden af ​​klimaforandring uddannelse og handling. For ti år siden grundlagde han et klimakademi for gymnasieelever i Bruxelles. I centrum for denne indsats har været et samarbejde med noget banebrydende arbejde fra forskere, der har oprettet et indeks for at tydeliggøre de vitale statistikker bag klimakrisen. Godkendt af de mange verdensmyndigheder inden for klimavidenskab, projektet “cut11percent.org”Giver de procentvise reduktioner af drivhusgasemissioner, som hvert land skal reducere hvert år for at forblive inden for et 'sikkert' opvarmningsrum. Bogen forklarer de vigtigste fakta og principper i aftalen mellem forskere om, at for at have en chance for at holde sig inden for temperaturtærsklerne i Parisaftalen, skal de meget højt udviklede nationer i verden reducere de globale emissioner med 11% hvert år, begyndende nu . Hvert land har sin egen årlige procentdel af emissionsreduktioner, der øges med passivitet. Folk har ret til at kende disse vitale statistikker, der opdateres hvert år. Pye hævder, at de er overlevelseskoderne til en sikker fremtid - og fraværet af love, der skal indeholde denne grundlæggende handling af sund fornuft, afslører på det kraftigste den menneskelige tilstand.

At forkæmpe denne ret til viden og det beslutsomt kald, at politisk indsats skal være unikt baseret på klimakrisens videnskabelige virkelighed, fungerer som bogens centrale budskab.

Platon var den første til at pege på de fejllinjer, der findes i et system, hvor folkelig tro kan tilegne sig sandheden gennem den demokratiske proces; de gamle athenere stemte for at komme ind i en katastrofal krig med spartanerne, og de stemte for at henrette kloge gamle Socrates. Faktisk ud over figuren af ​​den højtænkende filosof, der jonglerer med begreber som dyder, sandhed og sjæl, er der mennesket kaldet Platon, der oplevede store traumer og tragedier i sit liv. Da det demokrati, som han levede i, tog hensynsløse beslutninger, da den blomstrende kultur i det athenske samfund blev overhalet af den spartanske hærs kræfter, kæmpede han for at få mening over alt. Hvordan kunne et sådant ædelt og progressivt samfund være så kortsynt? Hvordan kunne en sådan innovativ og avanceret kultur med bemærkelsesværdige resultater inden for både kunst og teknologi mislykkes så katastrofalt? Pye bringer Platons historiske kontekst til live og vender de samme spørgsmål mod vores egen tid.

Platons tidlige kritik af demokrati gælder, når man analyserer den moderne politik for klimaforandringer lige så meget som den gør for at give mening om succesen med den nylige højrepopulisme.

Matthew påtager sig begge disse og skræddersy en tråd mellem dem og Platons 'Simile of the Ship'. I denne lignelse er skibet som en stat, hvor kaptajnen er blind og skal styres. Skibets navigator (filosofen), der er uddannet i navigeringskunsten, væltes af krangelende, sandhedsvækkende sejlere (demoerne). Vi er alle gået i gang med klimaændringernes rejse - vi kan ikke undslippe den. Den ultimative beslutning, fremhæver Pye, hviler på, hvem vi vil udnævne til kaptajn på vores skib - benægtere og forsinkere eller dem, der har modet til at se sandheden om klimaforandringer op og reagere på det?

Pye konkluderer, at de centrale løsninger til at tackle klimaforandringer skal være lovlige, og de skal være modige. Juridisk, fordi et systemisk problem kræver en systemisk løsning - love har langt mere gearing og magt end individuelle handlinger. Modigt, fordi det at tænke uden for de kulturelle klichéer af klimaforandringer kræver, at vi virkelig er beskeden over vores egen indsats, og det betyder også, at vi skal være modige nok til at anerkende den sande omfang af krisen. Bogen, ligesom hans akademi og hans lektioner for unge mennesker, inviterer læseren til et rum, hvor disse ting virker både gennemførlige og rimelige.

Matthew Pye's bog “Platon tackler klimaændringer” kan købes på Bol og sort Amazon. For mere information om Matthew Pye's Climate Academy Klik her.

Continue Reading

Twitter

Facebook

trending