Slut med os

Miljø

Kommissionen lancerer Green Consumption Pledge, de første virksomheder forpligter sig til konkrete tiltag for større bæredygtighed

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

Den 25. januar lancerede Europa-Kommissionen sin nye Grønt forbrugsløfte, det første initiativ leveret under Ny forbrugerdagsorden. Det grønne forbrugsløfte er en del af Den europæiske klimapagt som er et EU-dækkende initiativ, der opfordrer mennesker, samfund og organisationer til at deltage i klimaindsats og opbygge et grønnere Europa. Med deres underskrifter lover virksomhederne at fremskynde deres bidrag til en grøn overgang. Løfterne er udviklet i en fælles indsats mellem Kommissionen og virksomhederne. Deres mål er at fremskynde virksomhedernes bidrag til et bæredygtigt økonomisk opsving og at opbygge forbrugernes tillid til virksomheders og produkters miljøpræstationer. Colruyt Group, Tikamp, LEGO Gruppe, L'Oréal og sort Fornyet er de første banebrydende virksomheder, der deltager i dette pilotprojekt. Funktionen af ​​de grønne forbrugslofter vil blive vurderet om et år fra nu, inden de næste skridt tages.

Retskommissær Didier Reynders sagde: ”At give forbrugerne mulighed for at træffe grønne valg - det var det, vi satte os for at gøre sidste efterår, da vi offentliggjorde den nye forbrugerdagsorden. For informerede valg har forbrugerne brug for mere gennemsigtighed med hensyn til produkters COXNUMX-fodaftryk og bæredygtighed. Dette er hvad dagens initiativ handler om. Jeg byder derfor de fem virksomheder varmt velkommen til Green Pledge, og jeg bifalder dem for deres forpligtelse til at gå ud over, hvad der kræves i loven. Jeg ser frem til at arbejde med mange flere virksomheder, så vi kan øge et yderligere bæredygtigt forbrug i EU. ”

Det grønne forbrugsløfte er baseret på et sæt af fem kerneløfter. For at tilslutte sig det forpligter virksomheder sig til ambitiøse handlinger for at forbedre deres miljøpåvirkning og hjælpe forbrugerne med at foretage mere bæredygtige køb. De er nødt til at træffe konkrete foranstaltninger i mindst tre af de fem løfteområder, og de skal bevise deres fremskridt med data, som de derefter offentliggør. Hver pantsætningsvirksomhed vil arbejde sammen med Kommissionen i fuld gennemsigtighed for at sikre, at fremskridtene er pålidelige og kontrollerbare. De fem centrale løfteområder er følgende:

  1. Beregn virksomhedens kulstofaftryk inklusive forsyningskæden ved hjælp af beregningen metodologi or miljøledelsesordning udviklet af Kommissionen og etablere passende due diligence - processer for at opnå fodaftrykreduktioner i tråd med målene for EU Paris-aftalen.
  2. Beregn kulstofaftryk for udvalgte flagskibsprodukter af virksomheden ved hjælp af den metode, der er udviklet af Kommissionen, og for at opnå visse fodaftrykreduktioner for de valgte produkter og offentliggøre fremskridtene for offentligheden.
  3. Øg salget af bæredygtige produkter eller tjenester inden for det samlede salg af virksomheden eller den valgte forretningsdel.
  4. Forpligte en del af udgifterne til public relations til fremme af bæredygtig praksis i tråd med Kommissionens gennemførelse af programmet European Green Deal politikker og handlinger.
  5. Sørg for information til forbrugerne i forhold til virksomheden og produktets kulstofaftryk er let at få adgang til, nøjagtig og klar og vedligeholde disse oplysninger efter eventuelle reduktioner eller stigninger i fodsporene.

Grønt forbrugsløfte -initiativet fokuserer på ikke-fødevareprodukter, og det supplerer den adfærdskodeks, der lanceres i morgen, 26. januar, som en del af Farm to Fork strategi. Adfærdskodeksen vil samle interessenter fra fødevaresystemet for at give tilsagn om ansvarlig forretnings- og markedsføringspraksis.

Næste skridt

Ethvert selskab fra ikke-fødevaresektoren såvel som virksomheder i detailsektoren, der sælger både fødevarer og ikke-fødevareprodukter, der er interesseret i at tilslutte sig Green Pledge, kan kontakte Europa-Kommissionen inden udgangen af ​​marts 2021.

Denne indledende pilotfase af Grønt forbrugsløfte afsluttes inden januar 2022. Inden næste skridt vil blive taget, vil en evaluering af tilsagnets funktion blive gennemført i samråd med de deltagende virksomheder, relevante forbrugerorganisationer og andre interessenter.

Baggrund

Den grønne overgang er en af ​​de vigtigste prioriteter i EU Ny forbrugerdagsorden, der sigter mod at sikre, at bæredygtige produkter er tilgængelige for forbrugerne på EU-markedet, og at forbrugerne har bedre information for at kunne træffe informerede valg. Under hensyntagen til den nøglerolle, som industri- og handelsoperatører spiller opstrøms, er det vigtigt at supplere lovgivningsforslag med frivillige, ikke-lovgivningsmæssige initiativer rettet til pionerer i branchen, der er ivrige efter at støtte den grønne overgang. Det grønne løfte er et af de ikke-lovgivningsmæssige initiativer i den nye forbrugerdagsorden.

Det grønne forbrugsløfte er et af flere initiativer, som Kommissionen tager for at styrke forbrugerne til at træffe mere bæredygtige valg. Et andet initiativ er lovgivningsforslag om at underbygge grønne krav som Kommissionen vil vedtage senere i 2021. Dette initiativ kræver, at virksomhederne underbygger påstande, de fremsætter om deres produkters og tjenesters miljømæssige fodaftryk ved hjælp af standardmetoder til at kvantificere dem. Målet er at gøre påstandene pålidelige, sammenlignelige og verificerbare i hele EU - undgå 'grønvask' (virksomheder, der giver et falsk indtryk af deres miljøpåvirkning). Dette skal hjælpe kommercielle købere og investorer med at træffe mere bæredygtige beslutninger og øge forbrugernes tillid til grønne mærker og information.

Den europæiske klimapagt, vedtaget den 9. december 2020, har til formål at hjælpe med at sprede videnskabeligt forsvarlig information om klimahandling og give praktisk rådgivning til valg i hverdagen. Det vil støtte lokale initiativer og opmuntre løfte om klimahandling af enkeltpersoner eller kollektiver, der hjælper med at mobilisere støtte og deltagelse.

Mere information

Grønt forbrugsløfte

Grønt forbrugs løfte fra Colruyt Group

Grønt forbrugs løfte fra Decathlon

Grønt forbrugs løfte fra LEGO Group

Grønt forbrugs løfte fra L'Oréal

Grønt forbrugs løfte fra Renewd

Begivenhed: Start af pilotfasen af ​​det grønne løfteinitiativ

Ny forbrugerdagsorden: styrkelse af forbrugernes modstandsdygtighed for bæredygtig genopretning

Forbrugerstrategi

Farm to Fork-strategi

Kontakt GD for Retfærdighed og Forbrugere

EU

Samler kræfter for at beskytte biodiversitet verden over: Kommissionen handler for at engagere flere tilhængere

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

I anledning af World Wildlife Day (3. marts) gentager Kommissionen sin opfordring til alle verdensinstitutioner til at hæve deres stemme for at opbygge momentum for naturen og hjælpe med at overbevise flere regeringer om at være ambitiøse på det afgørende femtende møde i konferencen for Parter i Konventionen om den biologiske mangfoldighed (CoP 15) senere på året. Præcis et år siden Kommissionen lancerede sin globale koalition 'United for Biodiversity', mere end 200 institutioner over hele verden - nationalparker, forskningscentre og universiteter, videnskabs- og naturhistoriske museer, akvarier, botaniske haver og zoologiske haver - har allerede slået sig sammen for at tackle biodiversitetskrisen. Kommissionen har også tilsluttet sig regeringerne Høj ambitionskoalition (HAC) for natur og mennesker, der blev lanceret på One Planet-topmødet i januar i år og støttede aktivt målet om at bevare mindst 30% af land og hav inden 2030.

Den europæiske direktørs vicepræsident Frans Timmermans sagde: ”Menneskeheden ødelægger naturen i en hidtil uset hastighed, og vi risikerer at miste næsten 1 million arter. Dette er en direkte trussel mod vores eget helbred og velbefindende, da vi er fuldt afhængige af planetens rige liv. Vi skal hurtigst muligt genoprette balancen i vores forhold til naturen og vende tab af biodiversitet. Handling starter med bevidsthed, og det arbejde, der udføres via koalitioner som 'United for Biodiversity' er afgørende for at hjælpe med at sætte vores naturlige miljø på vej til bedring. ”

Miljø-, ocean- og fiskerikommissær Virginijus Sinkevičius sagde: ”På dette års verdensdyrelivsdag, og da vi fejrer første årsdagen for lanceringen af ​​den globale koalition 'United for Biodiversity', fremhæver vi også, hvor meget vi står til at tabe i en verden uden natur. Dette er grunden til, at vi handler med alle midler for at bringe flere partnere på verdensplan om bord og opfordrer nationer til at slutte sig til koalitionen med den høje ambition, når vi kommer tættere på det afgørende CoP 15. ”

Med deres samlinger, uddannelses- og bevarelsesprogrammer udgør institutionerne en del af global koalition er vigtige ambassadører for at øge offentlighedens bevidsthed om de dramatiske virkninger af den nuværende biodiversitetskrise. Flere oplysninger findes i pressemeddelelse og den fulde liste over organisationer i Global Coalition er : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede..

Continue Reading

Danmark

Kommissionen godkender dansk støtte til Thor havmølleparkprojekt

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har i henhold til EU-reglerne for statsstøtte godkendt dansk støtte til Thor havmølleparkprojektet, som vil være placeret i den danske del af Nordsøen. Foranstaltningen vil hjælpe Danmark med at øge sin andel af elektricitet produceret fra vedvarende energikilder og reducere CO₂-emissioner i tråd med European Green Dealuden unødigt at fordreje konkurrencen i det indre marked.

Koncerndirektør Margrethe Vestager med ansvar for konkurrencepolitikken sagde: ”Denne danske foranstaltning er et meget godt eksempel på, hvordan medlemslandene kan give virksomhederne incitamenter til at deltage og investere i grønne energiprojekter i tråd med EU's statsstøtteregler . Thor havvindmølleparkprojektet vil bidrage til at nå EU's ambitiøse energi- og klimamål, der er beskrevet i Green Deal uden unødigt at fordreje konkurrencen i det indre marked. ”

Danmark meddelte Kommissionen en støtteforanstaltning med et samlet maksimalt budget på 6.5 mia. Kr. (Ca. 870 mio. €) til støtte for design, konstruktion og drift af det nye Thor havmølleparkprojekt. Projektet, der vil have en offshore vindkapacitet på mindst 800 Megawatt (MW) til maksimalt 1000 MW, vil omfatte selve vindmølleparken, offshore-understationen og netforbindelsen fra offshore-understationen til tilslutningspunktet i den første landstation.

Støtten tildeles gennem et konkurrencedygtigt tilbud og har form af en tovejs-kontrakt-for-forskel-præmie med en varighed på 20 år. Præmien betales oven på markedsprisen for den producerede elektricitet.

Kommissionen vurderede foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler, især 2014 retningslinjer for statsstøtte til miljøbeskyttelse og energi.

Kommissionen fandt, at støtten er nødvendig og har en tilskyndelseseffekt, da Thor-offshore-vindprojektet ikke ville finde sted i fravær af offentlig støtte. Desuden er støtten proportional og begrænset til det nødvendige minimum, da støtteniveauet vil blive fastsat gennem en konkurrencedygtig auktion. Endelig fandt Kommissionen, at de positive virkninger af foranstaltningen, især de positive miljøeffekter, opvejer eventuelle mulige negative virkninger med hensyn til konkurrencefordrejning, især da udvælgelsen af ​​modtageren og tildelingen af ​​støtten vil blive gennemført ud gennem en konkurrencedygtig udbudsproces.

På dette grundlag konkluderede Kommissionen, at foranstaltningen er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler, da den vil fremme udviklingen af ​​vedvarende energiproduktion fra offshore vindteknologier i Danmark og reducere drivhusgasemissioner i tråd med European Green Deal, og uden unødigt at fordreje konkurrencen.

Baggrund

Kommissionens 2014 Retningslinjer for statsstøtte til miljøbeskyttelse og energi tillade medlemslande at støtte projekter som Thor Offshore Wind Farm. Disse regler sigter mod at hjælpe medlemslandene med at nå EU's ambitiøse energi- og klimamål til de mindst mulige omkostninger for skatteydere og uden unødig fordrejning af konkurrencen i det indre marked.

Vedvarende direktiv Energi etablerede et EU-dækkende bindende mål for vedvarende energi på 32% inden 2030. Projektet bidrager til at nå dette mål.

Den nylige EU's offshore-strategi identificerer vigtigheden af ​​havvind som en del af Green Deal.

Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnumrene SA.57858 i statsstøtte register om Kommissionens Konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer. Nye publikationer af statsstøttebeslutninger på internettet og i De Europæiske Fællesskabers Tidende er opført i State Aid Weekly e-News.

Continue Reading

EU

Kommissionen og FN's miljøprogram er enige om at styrke samarbejdet om at tackle kriserne i klima, biodiversitet og forurening

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

Europa-Kommissionen repræsenteret af miljø-, ocean- og fiskerikommissær Virginijus Sinkevičius og FNs miljøprogram (UNEP) repræsenteret af sin administrerende direktør Inger Andersen blev enige om at styrke samarbejdet mellem de to institutioner for perioden 2021-2025. Et stærkere fokus på fremme af cirkulær økonomi, beskyttelse af biodiversitet og bekæmpelse af forurening er kernen i den nye aftale om større samarbejde. Kommissær Sinkevičius sagde: ”Jeg glæder mig over denne nye fase af samarbejdet med FNs miljøprogram, der vil hjælpe os med at gennemføre den europæiske grønne aftale og nå målene for bæredygtig udvikling, men også til at danne en stærk alliance forud for vigtige topmøder, som er at finde sted senere på året. ”

På en virtuel session, kommissær Sinkevičius og administrerende direktør Andersen underskrev et nyt bilag til et eksisterende allerede siden 2014 Memorandum of Understanding (MoU). Underskrivelsen af ​​dette dokument er meget rettidig. Det finder sted efter det femte FN-miljøforsamlingsmøde i sidste uge og lanceringen af ​​den globale alliance om cirkulær økonomi og ressourceeffektivitet (GACERE), mens det globale samfund søger at reagere på COVID-19-pandemien og det presserende klima, ressource og biodiversitet nødsituationer. Partnerne understregede behovet for at mobilisere alle samfundsområder for at opnå en grøn-digital overgang mod en bæredygtig fremtid. Flere oplysninger findes i pressemeddelelse.

Continue Reading

Twitter

Facebook

trending