Slut med os

Miljø

Ny industriel EU-strategi: Udfordringerne at tackle

Udgivet

on

MEP'er ønsker, at EU's fremtidige industrielle strategi skal hjælpe virksomheder med at overleve COVID-19-krisen og møde de digitale og miljømæssige overgange. Find ud af hvordan.

Europæiske virksomheder er blevet hårdt ramt af COVID-19-pandemi, da mange har været nødt til at lukke eller reducere deres arbejdsstyrke, mens de har fundet nye måder at arbejde inden for nye restriktive foranstaltninger. Inden de nødvendige digitale og grønne overgange foretages, skal industrien i EU komme sig efter pandemien.

I løbet af november-plenarforsamlingen vil MEP'erne gentage deres opfordring til Europa-Kommissionen om at revidere sit forslag fra marts 2020 om EU ny industriel strategi. I en udkast til betænkning vedtaget den 16. oktober krævede medlemmerne af industri-, forsknings- og energikomitéen en skift i EU's tilgang til industripolitik i kølvandet på pandemien ved at hjælpe virksomheder med at klare krisen og klare de digitale og miljømæssige overgange.

Hvordan Parlamentet forudser EU's industrilandskab

Erhverv repræsenterer mere end 20% af EU's økonomi og beskæftiger omkring 35 millioner mennesker med mange millioner flere job knyttet til den hjemme og i udlandet. Derudover tegner det sig for 80% af vareeksporten. EU er også en førende global udbyder og destination for direkte udenlandske investeringer.

I forbindelse med den nye industrielle strategi bør EU sætte virksomheder i stand til at bidrage til dens klimaneutralitet mål - som beskrevet i Green Deal køreplan - støtte virksomheder, især små og mellemstore virksomheder i overgangen til en digital og kulstofneutral økonomi og hjælpe med at skabe job af høj kvalitet uden at underminere EU's konkurrenceevne.

Ifølge MEP'er; en sådan strategi bør bestå af to faser: en genopretningsfase for at konsolidere job, genaktivere produktionen og tilpasse sig en post-COVID-periode; efterfulgt af genopbygning og industriel transformation.

Læs om de vigtigste EU-foranstaltninger til at starte det økonomiske opsving.

At give mindre virksomheder mulighed for at opnå bæredygtig vækst

Små og mellemstore virksomheder er rygraden i EU-økonomien og tegner sig for mere end 99% af alle europæiske virksomheder. Den industrielle strategi bør fokusere på dem, da mange har indgået gæld på grund af nationale koronarivusforanstaltninger, hvilket reducerer deres investeringskapacitet, hvilket sandsynligvis vil udløse en træg vækst på lang sigt.

Hjælp industrien til at komme sig efter den socioøkonomiske krise

COVID Inddrivelsesfond er en del af den første fase i reaktionen på nødsituationen og bør fordeles i henhold til niveauet for skader, udfordringer og den økonomiske støtte, der allerede er modtaget gennem nationale støtteordninger.

Der bør foretrækkes virksomheder og mindre virksomheder, der er orienteret mod digital og miljømæssig transformation og dermed investerer i miljømæssigt bæredygtige aktiviteter.

MEP'erne vil:

 • Sørg for, at de grønne og digitale overgange er retfærdige og socialt retfærdige og følges af initiativer til at uddanne arbejdere.
 • Opret en ny konsekvensanalyse af de potentielle omkostninger og byrder ved overgangen for europæiske virksomheder, herunder små og mellemstore virksomheder.
 • Sørg for, at statsstøtte, der ydes i nødfasen, ikke fører til permanente fordrejninger på det indre marked.
 • Bring strategiske industrier tilbage til EU.

Investering i grønnere, digitale og innovative virksomheder

I anden fase skal den industrielle strategi sikre konkurrenceevne, modstandsdygtighed og langsigtet bæredygtighed. Mål inkluderer:

 • Fokus på de sociale aspekter af strukturændringen.
 • Genoplive områder, der er afhængige af fossile brændstoffer ved hjælp af Bare overgangsfond, som er en del af EU klimafinansieringsplan.
 • At sikre EU-tilskud til miljømæssigt bæredygtige virksomheder og styrke bæredygtig finansiering til virksomheder i dekarboniseringsprocessen.
 • Brug af Border Carbon Adjustment Mechanisme for at hjælpe med at beskytte EU-producenter og job mod illoyal international konkurrence.
 • At have en forskningsbaseret farmaceutisk industri og en medicinmangel risikere afbødning planen.
 • Udnyttelse af den cirkulære økonomi, privilegering af "energieffektivitet først" -princippet, energibesparelser og vedvarende energiteknologier.
 • Brug af gas til overgang væk fra fossile brændstoffer og brint som en potentiel banebrydende teknologi.
 • Investering i kunstig intelligens og implementering af et fælles europæisk digital- og datamarked, opbygning af et bedre digitalt beskatningssystem og udvikling af europæiske standarder for cybersikkerhed.
 • Investere mere i forskning og udvikling.
 • Revidering af EU's antitrustregler for at sikre global konkurrenceevne.

Biodiversitet

Offentlig høring om sammenhæng mellem tab af biodiversitet og pandemier som COVID-19 

Udgivet

on

Parlamentets høring om 'Står over for den sjette masseudryddelse og øger risikoen for pandemier: Hvilken rolle spiller EU's biodiversitetsstrategi for 2030' afholdes i dag (14. januar).

Høringen er arrangeret af Udvalget for Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed og vil tage fat på tabet af biodiversitet og i hvilket omfang dette øger risikoen for pandemier på grund af ændringer i arealanvendelse, klimaændringer og handel med vilde dyr. Den rolle, som EU's biodiversitetsstrategi for 2030 kan spille for at imødegå tab af biodiversitet og for at øge EU's og den globale forpligtelse til biodiversitet, vil blive drøftet.

Mellemstatslige platform for biodiversitet og økosystemtjenester Eksekutivsekretær dr. Anne Larigauderie og Det Europæiske Miljøagenturs administrerende direktør dr. Hans Bruyninckx åbner den offentlige høring.

Det detaljerede program er tilgængeligt : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede..

Du kan følge høringen live : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede. fra kl. 9 i dag.

EU's biodiversitetsstrategi for 2030

Torsdag eftermiddag vil medlemmerne drøfte ordførerens udkast til betænkning César Luena (S&D, ES), som reagerer på Kommissionens biodiversitetsstrategi for 2030 og glæder sig over ambitionsniveauet i strategien. Udkastet til betænkning understreger, at alle de vigtigste direkte drivkræfter for naturændring skal tages op og udtrykker bekymring over jordforringelse, virkningen af ​​klimaændringer og det faldende antal bestøvere. Den behandler også spørgsmålene om finansiering, mainstreaming og styringsrammen for biodiversitet, opfordrer til et Green Erasmus-program med fokus på restaurering og bevarelse og understreger behovet for international handling, herunder med hensyn til havstyring.

Du kan følge udvalgets møde direkte : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede. fra 13h15.

Mere information 

Continue Reading

Miljø

Investeringsplan for Europa understøtter opførelse og drift af nye vindmølleparker i Portugal

Udgivet

on

Den Europæiske Investeringsbank (EIB) yder 65 millioner euro til EDP Renováveis ​​SA (EDPR) til finansiering af opførelse og drift af to landmølleparker i de portugisiske distrikter Coimbra og Guarda. EIB - bidraget er bakket op af en garanti fra Europæiske Fond for Strategisk Investments (EFSI), den vigtigste søjle i investeringsplanen for Europa. Vindmølleparkerne forventes at have en samlet kapacitet på 125 MW og skabe ca. 560 job i projektets anlægsfase.

Når vindmølleparkerne er operationelle, vil de bidrage til, at Portugal opfylder sine energi- og klimaplanmål samt Kommissionens bindende mål om at have mindst 32% af det endelige energiforbrug fra vedvarende kilder inden 2030.

Økonomikommissær Paolo Gentiloni sagde: ”Denne aftale mellem EIB og EDP Renováveis, støttet af investeringsplanen for Europa, er en vinder for både klima og økonomi. Finansieringen, der støttes af Den Europæiske Fond for Strategiske Investeringer, vil finansiere nye landmølleparker i det vestlige og nordlige Portugal og hjælpe landet med at nå sine ambitiøse mål for energi og klimaplan og skabe nye arbejdspladser i processen. ”

Investeringsplan for Europa har hidtil mobiliseret 535 mia. € i investeringer i hele EU, hvoraf 16% til energirelaterede projekter. Pressemeddelelsen er tilgængelig : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede..

Continue Reading

Biodiversitet

Ét Planet-topmøde: Præsident von der Leyen opfordrer til en ambitiøs, global og spilændrende aftale om biodiversitet

Udgivet

on

Den 11. januar deltog Europa-Kommissionens præsident Ursula von der Leyen i 'One Planet Summit' for biodiversitet via videokonference. I sin tale understregede præsident von der Leyen, at "2021 bliver året, hvor verden vender et nyt blad for vores planet" på COP15 for naturen i Kunming i maj i år. Hun opfordrede til en "ambitiøs, global og spilskiftende Paris-stil aftale ", der skal udarbejdes på COP15, da dette ikke kun vedrører bæredygtig udvikling, men også ligestilling, sikkerhed og livskvalitet. Præsidenten gentog Europas vilje til at vise vejen og bringe så mange partnere som mulig om bord, mens han førte af handling og ambitioner derhjemme. Præsident von der Leyen talte også om forbindelsen mellem tab af biodiversitet og COVID-19: ”Hvis vi ikke hurtigst muligt handler for at beskytte vores natur, er vi måske allerede i starten af en tid med pandemier. Men vi kan gøre noget ved det. Det har brug for samordnet global handling og lokal bæredygtig udvikling. Og ligesom vi samarbejder for vores 'One Planet', er vi nødt til at arbejde sammen for vores 'One Health'. ”

Ursula von der Leyen talte på topmødet, der var vært for Frankrig, FN og Verdensbanken, hvordan Kommissionen arbejder for at bevare biodiversiteten: ”Dette viser, at vende et nyt blad for naturen alt sammen kommer til lokal handling og global ambition. Dette er grunden til, at vi med den europæiske grønne aftale øger vores egen handling og ambition - både lokalt og globalt. Og den nye, grønnere fælles landbrugspolitik vil hjælpe os med at beskytte levebrød og fødevaresikkerhed - mens vi beskytter vores natur og vores klima. ” Endelig mindede hun deltagerne om Europas "pligt til at sikre, at vores indre marked ikke driver skovrydning i lokalsamfund i andre dele af verden."

Se talen : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede., læs det fuldt ud : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede.. Lær mere om Kommissionens arbejde for at beskytte vores planets biodiversitet : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede..

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

trending