Slut med os

Dyrevelfærd

Tid til at lytte til borgere og stole på teknologi, når det kommer til slagtning

DEL:

Udgivet

on

Samtalen om slagtning uden bedøvelse hopper rundt i Europa af forskellige årsager: dyrevelfærd, religion, økonomi. Denne praksis betyder at dræbe dyr, mens de stadig er fuldt bevidste, og det bruges i nogle religiøse traditioner, såsom de jødiske og muslimske, til at producere henholdsvis kosher- og halalkød, skriver Reineke Hameleers.

Det polske parlament og senatet stemmer om Fem for dyr regning, som blandt andre foranstaltninger inkluderer en begrænsning af muligheden for rituel slagtning. Jødiske samfund og politikere i hele Europa er det ringer på polske myndigheder om at fjerne forbuddet mod eksport af kosherkød (Polen er en af ​​de største europæiske eksportører af kosherkød).

Anmodningen tager dog ikke højde for, hvad EU-borgere, inklusive polske, netop har udtrykt i meningsmåling Eurogruppe for dyr blev for nylig frigivet. Flertallet støtter klart højere dyrevelfærdsstandarder, der erklærer, at: det bør være obligatorisk at gøre dyr bevidstløse, før de slagtes (89%); lande bør være i stand til at vedtage yderligere foranstaltninger, der sikrer højere dyrevelfærdsstandarder (92%) EU bør kræve, at alle dyr bedøves, før de slagtes, også af religiøse årsager (87%); EU bør prioritere finansiering til alternativ praksis til slagtning af dyr på humane måder, som også accepteres af religiøse grupper (80%).

reklame

Mens resultaterne utvetydigt viser civilsamfundets holdning mod slagtning uden bedøvelse, bør dette ikke fortolkes som en trussel mod religionsfrihed, da nogle forsøger at forestille sig det. Det repræsenterer niveauet for opmærksomhed og pleje, som europæere har over for dyr, hvilket også er nedfældet i EU EU-traktaten definerer dyr som væsener.

EU-loven siger, at alle dyr skal gøres bevidstløse, før de dræbes, med undtagelser i forbindelse med nogle religiøse praksis. Flere lande som Slovenien, Finland, Danmark, Sverige og to regioner i Belgien (Flandern og Vallonien) vedtog strengere regler uden undtagelser fra den obligatoriske bedøvelse af dyr inden slagtning.

I Flandern såvel som i Wallonien vedtog parlamentet loven næsten enstemmigt (0 stemmer imod, kun få undlod at stemme). Loven var resultatet af en lang proces med demokratisk beslutningstagning, der omfattede høringer med de religiøse samfund og modtog tværpolitisk støtte. Det er nøglen til at forstå, at forbuddet henviser til slagtning uden bedøvelse, og det er ikke et forbud mod religiøs slagtning.

reklame

Disse regler sigter mod at sikre højere velfærd for dyr, der slagtes i forbindelse med religiøse ritualer. Faktisk Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet konkluderede det alvorlige velfærdsproblemer forekommer højst sandsynligt efter halsskåret, da dyret - stadig ved bevidsthed - kan føle angst, smerte og nød. Også den Retten i EU-Domstolen (EU-Domstolen) anerkendte, at "bestemte slagtemetoder, der er ordineret af religiøse ritualer, der udføres uden forbedøvelse, ikke er ensbetydende med at tjene et højt dyrevelfærdsniveau på tidspunktet for aflivningen".

I dag giver reversibel bedøvelse beskyttelse af dyr, der slagtes i forbindelse med religiøse ritualer uden at blande sig med ritualerne per se. Det forårsager bevidstløshed gennem elektronarkose, så dyrene lever stadig, når deres hals er skåret.

Accept af forbløffende metoder øges blandt religiøse samfund i Malaysia, Indien, Mellemøsten, Kalkun, Tyskland, New Zealand og Storbritannien.

I betragtning af hvad borgerne gav udtryk for i meningsmålingen og de muligheder, som teknologien giver, bør de europæiske medlemsstater være i stand til at vedtage yderligere foranstaltninger, der sikrer højere dyrevelfærdsstandarder, som den belgiske region Flandern, der indførte en sådan foranstaltning i 2017 og nu er truet at få det vendt af EU-Domstolen.

Det er tid for vores ledere at basere deres beslutninger på sund videnskab, utvetydig retspraksis, accepterede alternativer til slagtning uden bedøvelse og stærke demokratiske, moralske værdier. Det er tid til at bane vejen for reelle fremskridt i EU i stedet for at vende uret bagud.

De meninger, der er udtrykt i ovenstående artikel, er alene forfatterens og afspejler ikke nogen meninger fra EU-reporter.

Dyrevelfærd

Brug af antibiotika hos dyr er faldende

Udgivet

on

Anvendelsen af ​​antibiotika er faldet og er nu lavere hos fødevareproducerende dyr end hos mennesker PDF icon seneste rapport offentliggjort af Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA), Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) og Det Europæiske Center for Forebyggelse og Kontrol med Sygdomme (ECDC).

Efter en One Health-tilgang præsenterer rapporten fra de tre EU-agenturer data om antibiotikaforbrug og udvikling af antimikrobiel resistens (AMR) i Europa for 2016-2018.

Det betydelige fald i antibiotikabrug hos fødevareproducerende dyr tyder på, at de foranstaltninger, der træffes på landsplan for at reducere brugen, viser sig at være effektive. Anvendelse af en klasse antibiotika kaldet polymyxiner, som inkluderer colistin, næsten halveret mellem 2016 og 2018 i fødevareproducerende dyr. Dette er en positiv udvikling, da polymyxiner også bruges på hospitaler til behandling af patienter inficeret med multiresistente bakterier.

reklame

Billedet i EU er forskelligt - situationen varierer betydeligt efter land og antibiotikaklasse. For eksempel anvendes aminopenicilliner, 3. og 4. generations cephalosporiner og quinoloner (fluoroquinoloner og andre quinoloner) mere hos mennesker end hos fødevareproducerende dyr, mens polymyxiner (colistin) og tetracycliner bruges mere til fødevareproducerende dyr end hos mennesker .

Forbindelsen mellem brug af antibiotika og bakterieresistens

Rapporten viser, at brugen af ​​carbapenemer, 3. og 4. generation cephalosporiner og quinoloner hos mennesker er forbundet med resistens over for disse antibiotika i Escherichia coli infektioner hos mennesker. Lignende foreninger blev fundet for fødevareproducerende dyr.

reklame

Rapporten identificerer også forbindelser mellem antimikrobielt forbrug hos dyr og AMR i bakterier fra fødevareproducerende dyr, hvilket igen er forbundet med AMR i bakterier fra mennesker. Et eksempel på dette er Campylobacter spp. bakterier, som findes i fødevareproducerende dyr og forårsager fødevarebårne infektioner hos mennesker. Eksperter fandt en sammenhæng mellem resistens hos disse bakterier hos dyr og resistens hos de samme bakterier hos mennesker.

Bekæmpelse af AMR gennem samarbejde

AMR er et betydeligt globalt folkesundhedsproblem, der repræsenterer en alvorlig økonomisk byrde. One Health-metoden implementeret gennem samarbejde mellem EFSA, EMA og ECDC og resultaterne i denne rapport kræver en fortsat indsats for at tackle AMR på nationalt, EU og globalt niveau i sundhedssektorerne.

Mere information

Læs

Dyrevelfærd

'End the Cage Age' - En historisk dag for dyrevelfærd

Udgivet

on

Věra Jourová, næstformand for værdier og gennemsigtighed

I dag (30. juni) foreslog Europa-Kommissionen et lovgivningsmæssigt svar på 'End the Cage Age' European Citizens 'Initiative (ECI) støttet af over en million europæere fra 18 forskellige stater.

Kommissionen vil vedtage et lovgivningsforslag inden 2023 om at forbyde bure for et antal husdyr. Forslaget vil udfase og endelig forbyde brugen af ​​bursystemer til alle dyr, der er nævnt i initiativet. Det vil omfatte dyr, der allerede er omfattet af lovgivningen: æglæggende høner, søer og kalve; og andre nævnte dyr, herunder: kaniner, trækker, lagopdrættere, slagtekyllinger, vagtler, ænder og gæs. For disse dyr har Kommissionen allerede bedt EFSA (Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet) om at supplere det eksisterende videnskabelige bevis for at bestemme de nødvendige betingelser for forbud mod bur.

Som en del af sin Farm to Fork-strategi har Kommissionen allerede forpligtet sig til at foreslå en revision af lovgivningen om dyrevelfærd, herunder om transport og opdræt, som i øjeblikket gennemgår en fitnesskontrol, der skal afsluttes inden sommeren 2022.

Kommissionær for sundhed og fødevaresikkerhed Stella Kyriakides sagde: ”I dag er en historisk dag for dyrevelfærd. Dyr er følsomme væsener, og vi har et moralsk samfundsmæssigt ansvar for at sikre, at dyrene på gården afspejler dette. Jeg er fast besluttet på at sikre, at EU forbliver i spidsen for dyrevelfærd på den globale scene, og at vi lever op til samfundets forventninger. ”

Parallelt med lovgivningen vil Kommissionen søge specifikke støtteforanstaltninger inden for nøglerelaterede politikområder. Især vil den nye fælles landbrugspolitik yde finansiel støtte og incitamenter - såsom det nye øko-ordningsinstrument - for at hjælpe landmændene med at opgradere til mere dyrevenlige faciliteter i overensstemmelse med de nye standarder. Det vil også være muligt at bruge Just Transition Fund og Recovery and Resilience Facility til at støtte landmænd i tilpasningen til burfrie systemer.

reklame

Læs

Dyretransporter

Hjælp landmænd med at afslutte buredyrkning

Udgivet

on

”Vi støtter stærkt borgerinitiativet 'End the Cage Age' for husdyr. Sammen med 1.4 millioner europæere beder vi Kommissionen om at foreslå de rigtige foranstaltninger til at afslutte burebrug, ”sagde Michaela Šojdrová MEP, PPE-gruppemedlem i Parlamentets landbrugsudvalg.

”Dyrevelfærd kan bedst garanteres, når landmænd får de rette incitamenter til det. Vi støtter en jævn overgang fra bure til alternative systemer inden for en tilstrækkelig overgangsperiode, der overvejes specifikt for hver art, ”tilføjede Šojdrová.

Da Europa-Kommissionen har lovet at foreslå ny lovgivning om dyrevelfærd i 2023, understreger Šojdrová, at der skal foretages en konsekvensanalyse inden 2022, herunder omkostningerne til den nødvendige transformation på både kort og lang sigt. ”Da forskellige arter, æglæggende høner eller kaniner, kræver forskellige betingelser, skal forslaget dække disse forskelle med en art efter art, inden 2027. Landmænd har brug for overgangsperioder og en kompensation for de højere produktionsomkostninger,” sagde Šojdrová.

reklame

”For at garantere dyrevelfærd og for ikke at skade vores europæiske landmænd har vi brug for effektiv kontrol, hvis importerede produkter overholder EU's dyrevelfærdsstandarder. Importerede produkter skal overholde europæiske dyrevelfærdsstandarder, så vores højkvalitetsproduktion ikke erstattes af import af lav kvalitet, ”understregede Šojdrová.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending