Slut med os

Dyrevelfærd

Den Europæiske Union slutter sig til verdens ledere i at forpligte sig til at vende naturtab inden 2030 på FN's topmøde om biodiversitet

Udgivet

on

Den 30. september repræsenterede præsident Ursula von der Leyen EU på FN's biodiversitetstopmøde i New York, der samler verdensledere til at intensivere de globale aktioner for naturen og bekræfte deres beslutsomhed i at nå til enighed om en ny ambitiøs global biodiversitetsramme på den 15. partskonference (COP 15) til konventionen om biologisk mangfoldighed, planlagt til 2021.

Forud for topmødet godkendte præsident von der Leyen sammen med mere end 70 stats- eller regeringschefer Ledernes løfte om naturen, forpligter sig til ti afgørende handlinger for at imødegå naturens nødsituation. Præsidenten lovede at sætte naturen og klimaet i centrum for EU's genopretningsplan og forpligtede sig til at tackle den indbyrdes afhængige klima- og biodiversitetskrise, skovrydning, nedbrydning og forurening af økosystemet og gå over til bæredygtig produktion og forbrug.

Præsident von der Leyen sagde: ”Naturen hjælper os i kampen mod klimaændringer. Men det er også vores allierede med at sikre velstand, bekæmpe fattigdom, sult og uligheder og er afgørende for at forhindre fremtidige zoonotiske pandemier. Vi er nødt til at handle nu og bringe naturen tilbage i vores liv. Dette er øjeblikket for verdensledere at gå i hænderne, og EU er klar til at gå foran. Den europæiske grønne aftale er vores vision og køreplan. Vi opfordrer alle til at deltage i denne kollektive indsats for at skabe en fælles forandringsbevægelse, for at gøre genopretningen grøn og beskytte og gendanne vores planet - det eneste hjem, vi har. ”

 EU-biodiversitetsstrategi vedtaget af Europa-Kommissionen i maj 2020 skitserer en ambitiøs dagsorden for EU internt, men også globalt. Det bekræfter på ny EU's vilje til at gå foran med et godt eksempel ved at tackle den globale biodiversitetskrise og udvikle en ambitiøs ny FNs globale biodiversitetsramme på FN's biodiversitetskonference i 2021.

Dette inkluderer overordnede langsigtede mål for biodiversitet, så verdens økosystemer i 2050 genoprettes, er modstandsdygtige og tilstrækkeligt beskyttede; ambitiøse globale 2030-mål i tråd med EU's foreslåede forpligtelser og forbedrede implementeringsmåder inden for områder som finansiering, kapacitet, forskning, know-how og teknologi.

Forud for COP 15 lancerede Europa-Kommissionen også den globale koalition United for # Biodiversitet, der opfordrer alle nationalparker, akvarier, botaniske haver, zoologiske haver, forskningscentre, videnskabs- og naturhistoriske museer til at gå sammen og hæve deres stemme om naturkrisen.

Dyretransporter

Hjælp landmænd med at afslutte buredyrkning

Udgivet

on

”Vi støtter stærkt borgerinitiativet 'End the Cage Age' for husdyr. Sammen med 1.4 millioner europæere beder vi Kommissionen om at foreslå de rigtige foranstaltninger til at afslutte burebrug, ”sagde Michaela Šojdrová MEP, PPE-gruppemedlem i Parlamentets landbrugsudvalg.

”Dyrevelfærd kan bedst garanteres, når landmænd får de rette incitamenter til det. Vi støtter en jævn overgang fra bure til alternative systemer inden for en tilstrækkelig overgangsperiode, der overvejes specifikt for hver art, ”tilføjede Šojdrová.

Da Europa-Kommissionen har lovet at foreslå ny lovgivning om dyrevelfærd i 2023, understreger Šojdrová, at der skal foretages en konsekvensanalyse inden 2022, herunder omkostningerne til den nødvendige transformation på både kort og lang sigt. ”Da forskellige arter, æglæggende høner eller kaniner, kræver forskellige betingelser, skal forslaget dække disse forskelle med en art efter art, inden 2027. Landmænd har brug for overgangsperioder og en kompensation for de højere produktionsomkostninger,” sagde Šojdrová.

”For at garantere dyrevelfærd og for ikke at skade vores europæiske landmænd har vi brug for effektiv kontrol, hvis importerede produkter overholder EU's dyrevelfærdsstandarder. Importerede produkter skal overholde europæiske dyrevelfærdsstandarder, så vores højkvalitetsproduktion ikke erstattes af import af lav kvalitet, ”understregede Šojdrová.

Continue Reading

Dyrevelfærd

130.000 får fra Rumænien forventes at dø på grund af Suez-flaskehalsen

Udgivet

on

Du tror måske, at Suez-krisen er forbi, men ikke for de hundreder af tusinder af levende dyr, der stadig er fanget i Suez-overgangen, dyr der nu løber tør for mad og vand. Der kommer i alt over 200.000 levende dyr fra Colombia, Spanien og mere end halvdelen fra Rumænien, som endnu ikke har nået destinationen. De vil sandsynligvis dø, da foder og vand hurtigt løber ud i de overfyldte skibe, der fører dem til deres slagtning - skriver Cristian Gherasim

Den maritime blokade, der blev genereret af Ever Given, er muligvis passeret, men der er stadig mange skibe, der tager sig af levende dyr over tusinder af kilometer, der ikke engang har krydset Suez på trods af forventninger om, at de måske har fået prioritet på grund af den skrøbelige last og det faktum, at de er dage efter planen.

Dyrevelfærds-NGO'er forklarede, at selvom EU-lovgivningen kræver, at transportører indlæser 25 procent mere mad end planlagt til deres rejse i tilfælde af forsinkelser, sker det sjældent.

Dyrerettigheds-NGO'er siger, at selv med bufferen på 25 procent ville disse skibe nu løbe tør for dyrefoder længe før de ankom til havn.

For eksempel skulle skibe, der forlod Rumænien den 16. marts, ankomme til Jordan den 23. marts, men i stedet nåede det tidligst havnen den 1. april. Det er en forsinkelse på ni dage. Selvom skibet havde de krævede 25 procent ekstra dyrefoder, ville det kun have varet i 1.5 dage

Nogle af de 11 skibe, der var fulde til randen, der forlod Rumænien med 130.000 levende dyr til de Persiske Golfstater, er løbet tør for mad og vand, selv før Ever Given blev frigivet. Rumænske myndigheder sagde i en pressemeddelelse, at de er blevet informeret om, at disse skibe prioriteres, men intet af den slags skete, sagde NGO'er.

Det er meget sandsynligt, at vi aldrig vil kende størrelsen af ​​den værste maritime dyrevelfærdskatastrofe i historien, da transportører regelmæssigt kaster døde dyr overbord for at skjule beviset. Mere end så vil Rumænien heller ikke frigive disse oplysninger, fordi de ikke ser godt ud, og myndighederne ved, at de vil føre til efterforskning.

Levende dyr bages langsomt levende i den brændende varme fra disse begrænsede metalbeholdere.

Gentagen undersøgelser viste dyr eksporteret til Golflandene, der døde af de høje temperaturer, blev aflæsset voldsomt fra skibe, klemt i bilkufferter og slagtet af ufaglærte slagtere

Rumænien eksporterer en hel del levende dyr på trods af de forfærdelige forhold. Det er blevet udpeget af Europa-Kommissionen for dets dårlige praksis med hensyn til eksport af levende dyr. Først sidste år druknede mere end 14,000 får, da et fragtskib kantrede ud for Sortehavskysten. Et år før opfordrede EU-kommissæren for fødevaresikkerhed til at udsætte live eksport på grund af varmen. Rumænien fordoblede derefter deres eksport.

Eksport af levende dyr er ikke kun grusomt, men også skadeligt for økonomien. Landmænd, der mangler lokale kødforarbejdningsfaciliteter, siger, at de mister penge ved at skulle sende deres husdyr til udlandet. Levende dyr sælges 10 gange billigere, end hvis kødet skulle behandles i landet og derefter eksporteres.

Eksport af levende dyr fra Rumænien forbliver uformindsket selv i de varme sommermåneder på trods af gentagne advarsler fra Bruxelles, på trods af at lande som Australien og New Zeeland stoppede det, og på trods af at dette var en økonomisk vrøvl. Eksperter og undersøgelser viser, at forarbejdet og kølet kød ville være mere fordelagtigt, medføre økonomiske fordele og højere afkast

Continue Reading

Dyretransporter

Dyrevelfærdssejr: Domstolens dom bekræfter medlemslandenes ret til at indføre obligatorisk bedøvelse før slagtning  

Udgivet

on

I dag (17. december) er en historisk dag for dyr, da EU-Domstolen (EU-Domstolen) præciserede, at medlemslandene har lov til at indføre obligatorisk bedøvelse før slagtning. Sagen rejst fra forbuddet vedtaget af den flamske regering i juli 2019, hvilket gjorde bedøvelse obligatorisk også for produktion af kød ved hjælp af traditionel jødisk og muslimsk ritualer.

Dommen fastslog, at medlemslandene lovligt kan indføre obligatorisk reversibel bedøvelse inden for rammerne af art. 26.2 (c) i Rådets forordning 1099/2009 (slagtningsforordningen) med det formål at forbedre dyrevelfærden under de drabshandlinger, der udføres i forbindelse med religiøse ritualer. Det hedder klart, at slagtningsforordningen "ikke udelukker medlemslande fra at pålægge en forpligtelse til at bedøve dyr inden aflivning, hvilket også gælder i tilfælde af slagtning, der er ordineret af religiøse ritualer".

Denne dom betragter den seneste udvikling inden for reversibel bedøvelse som en metode, der med succes afbalancerer de tilsyneladende konkurrerende værdier af religionsfrihed og dyrevelfærd, og den konkluderer, at ”de foranstaltninger, der er indeholdt i (flamsk) dekret, tillader en rimelig balance mellem vigtigheden knyttet til dyrevelfærd og friheden for jødiske og muslimske troende til at manifestere deres religion ”.

Eurogruppe for dyr har fulgt retssagen nøje, og i oktober offentliggjorde den en meningsmåling viser, at EU-borgere ikke ønsker at se dyr slagtet, mens de er fuldt bevidste.

”Det er nu klart, at vores samfund ikke støtter dyr til unødigt at lide på det mest kritiske tidspunkt i deres liv. Reversibel bedøvelse gør det muligt at afbalancere de tilsyneladende konkurrerende værdier for religionsfrihed og bekymringen for dyrevelfærd i henhold til gældende EU-lovgivning. Accepten af ​​bedøvelse før slagtning fra trossamfund øges både i EU og lande uden for EU. Nu er det tid for EU til altid at gøre bedøvelse før slagtning obligatorisk i den næste revision af slagtningsforordningen, ”sagde administrerende direktør for Eurogroup for Animals Reineke Hameleers.

I årenes løb har eksperter rejst bekymring over de alvorlige konsekvenser for dyrevelfærd ved at dræbe uden forudskåret bedøvelse (FVE, 2002; EFSA, 2004; BVA, 2020), som anerkendt af Retten selv, i en anden sag (C-497 / 17).

Sagen vil nu gå tilbage til Flandernes forfatningsdomstol, som skal bekræfte og gennemføre EU-Domstolens afgørelse. Desuden giver den forestående revision af slagtningsforordningen, som bebudet af Europa-Kommissionen inden for rammerne af EU Farm to Fork-strategien, chancen for yderligere at afklare sagen ved altid at gøre bedøvelse før slagtning obligatorisk og bevæge sig mod et Europa, der bekymrer sig til dyr.

Efter EU-Domstolens beslutning i morges om at opretholde forbuddet mod ikke-bedøvelse af slagtning i de belgiske regioner Flandern og WallonienOverrabbiner Pinchas Goldschmidt, præsident for Konference for europæiske rabbiner (CER), har udsendt følgende erklæring:

”Denne beslutning går endnu længere end forventet og flyver i lyset af de nylige erklæringer fra de europæiske institutioner om, at det jødiske liv skal værdsættes og respekteres. Domstolen har ret til at træffe afgørelse om, at medlemslande kan eller ikke kan acceptere undtagelser fra loven, som altid har været i forordningen, men at forsøge at definere shechita, vores religiøse praksis, er absurd.

”Den Europæiske Domstols beslutning om at håndhæve forbuddet mod ikke-bedøvelse af slagtning i Flandern og Wallonien i Belgien vil blive mærket af jødiske samfund over hele kontinentet. Forbudene har allerede haft en ødelæggende indvirkning på det belgiske jødiske samfund og forårsaget mangel på forsyning under pandemien, og vi er alle meget opmærksomme på præcedensen, som dette sætter, og som udfordrer vores rettigheder til at udøve vores religion.

”Historisk set har forbud mod religiøs slagtning altid været forbundet med højreekstreme og befolkningskontrol. En tendens, der tydeligt er dokumenteret, kan spores tilbage til forbud i Schweiz i 1800'erne for at forhindre jødisk indvandring fra Rusland og Pogroms til forbud i Nazityskland og så sent som i 2012 blev forsøg på at forbyde religiøs slagtning i Holland offentligt fremmet som en metode til at stoppe islam spredning til landet. Vi står nu over for en situation, hvor et forbud er gennemført uden høring af det lokale jødiske samfund, og konsekvenserne for det jødiske samfund vil være langvarige.

”Vi får at vide af europæiske ledere, at de ønsker, at jødiske samfund skal leve og få succes i Europa, men de giver ingen garantier for vores livsstil. Europa skal reflektere over, hvilken type kontinent det ønsker at være. Hvis værdier som religionsfrihed og ægte mangfoldighed er integrerede, afspejler det nuværende lovsystem ikke dette og skal straks gennemgås. 

"Vi vil fortsætte med at arbejde med repræsentanter for det belgiske jødiske samfund for at tilbyde vores støtte på enhver måde, vi kan."

Meningsmåling om slagtning 
Resumé af EU-Domstolens sag (CJEU) sag C-336/19
Amicus Curiae i EU-sagen
Advokat Generel udtalelse

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

reklame

trending