Slut med os

Belgien

Første præsident for #Kazakhstan Nursultan Nazarbayevs 80-års fødselsdag og hans rolle i internationale forbindelser

Udgivet

on

Aigul Kuspan, Kasakhstans ambassadør i Kongeriget Belgien og missionschef for Republikken Kasakhstan i Den Europæiske Union, ser på livet og resultaterne for Kasakhstans første præsident Nursultan Nazarbayev.

Aigul Kuspan, ambassadøren i Kasakhstan

Ambassadør Kuspan

6. juli 2020 markerede 80-årsdagen for Republikken Kasakhstans første præsident - Elbasy Nursultan Nazarbayev. Stigningen af ​​mit land fra bare et stykke Sovjetunionen til en betroet partner i internationale forbindelser - inklusive EU og Belgien - er en historie om en ledelsessucces, som den første præsident skal tildeles. Han måtte bygge et land, at oprette en hær, vores eget politi, vores indre liv, alt fra veje til forfatningen. Elbasy måtte skifte mening fra det kasakhiske folk til 180 grader, fra totalitært regime til demokrati, fra statsejendom til privat ejendom.


Kasakhstan i internationale forbindelser

Første præsident for Kasakhstan Nursultan Nazarbayev tog en historisk beslutning i 1991 om at give afkald på verdens fjerde største nukleære arsenal, hvilket gjorde det muligt for Kasakhstan og hele den centralasiatiske region at blive fri for atomvåben. På grund af hans stærke ønske om at gøre verden til et fredeligt sted for os alle, anerkendes han som en fremragende statsmand i Kasakhstan og over hele verden.

Proaktivt diplomati blev et af de vigtigste redskaber til at sikre Kazakstans suverænitet og sikkerhed og en konsekvent fremme af landets nationale interesser. Baseret på principperne om multivektorsamarbejde og pragmatisme etablerede Nursultan Nazarbayev konstruktive forbindelser med vores nærmeste naboer Kina, Rusland, Centralasiatiske lande og resten af ​​verden.

Fra et europæisk og internationalt perspektiv er den første præsidents arv lige så imponerende: Nursultan Nazarbayev har begået sit liv med at bidrage til regional og international fred, stabilitet og dialog. Med sine europæiske kolleger har han etableret grundlaget for det milepæl, EU-Kazakhstan Enhanced Partnership and Cooperation Agreement (EPCA). Han indledte adskillige internationale integrations- og dialogprocesser, herunder Astana Peace Talks om Syrien, FNs generalforsamlings resolution, hvori han opfordrede til en international dag mod atomprøver, konferencen om interaktion og tillidsskabende foranstaltninger i Asien (CICA), Shanghai Cooperation Organization ( SCO), og samarbejdsrådet for de turkiske talende stater (Turkic Council).

Nursultan Nazarbayev ved FNs Sikkerhedsråd, 2018

Formandskabet for Kasakhstan i Organisationen for sikkerhed og samarbejde i Europa (OSCE) i 2010 og FNs Sikkerhedsråd i januar 2018 (som danner dagsordenen for sikkerhedsspørgsmål for hele verden) har vist succes og levedygtighed på den vej valgt af Nursultan Nazarbayev på den internationale arena.

OSCE-topmødet i Nur-Sultan, 2010

Forbindelser mellem Kasakhstan og EU

Kasakhstan er en vigtig og betroet partner for Den Europæiske Union. Med sine europæiske kolleger har den første præsident lagt grundlaget for det skelsættende partnerskabs- og samarbejdsaftale mellem EU og Kasakhstan (EPCA), der trådte i kraft den 1. marts 2020. Aftalen markerer begyndelsen på en helt ny fase i forbindelserne mellem Kazakh og Europa og giver brede muligheder for at opbygge fuldskala-samarbejde på lang sigt. Jeg er overbevist om, at en effektiv gennemførelse af aftalen giver os mulighed for at diversificere handel, udvide økonomiske bånd, tiltrække investeringer og nye teknologier. Betydningen af ​​samarbejde afspejles også i handels- og investeringsforholdet. EU er en Kazakstans vigtigste handelspartner, der repræsenterer 40% af den eksterne handel. Det er også den største udenlandske investor i mit land, der tegner sig for 48% af den samlede (brutto) direkte udenlandske investering.

Nursultan Nazarbayev og Donald Tusk

Bilaterale forbindelser mellem Belgien og Kasakhstan

Når jeg er akkrediteret som ambassadør i Kongeriget Belgien, er jeg glad for, at forholdet mellem Kasakhstan og Belgien er blevet styrket kontinuerligt siden mit lands uafhængighed. Den 31. december 1991 anerkendte Kongeriget Belgien officielt Republikken Kasakhstans statssuverænitet. Grundlæggelsen af ​​de bilaterale forbindelser startede ved et officielt besøg af præsident Nazarbayev i Belgien i 1993, hvor han mødtes med kong Boudewijn I og premierminister Jean-Luc Dehaene.

Nursultan Nazarbayev besøgte Bruxelles otte gange, senest i 2018. Kulturudvekslinger har fundet sted mellem Belgien og Kasakhstan ud over besøg på højt niveau. I 2017 fejrede vores lande deres 25-års jubilæum for det bilaterale forhold. Der har også været flere høje niveaubesøg fra den belgiske side til Kasakhstan. Første besøg i 1998 af premierminister Jean-Luc Dehaene samt to besøg af kronprins og konge af Belgiens Philippe i 2002, 2009 og 2010. Forbindelser mellem parlamentet udvikler sig positivt som et effektivt redskab til at styrke den politiske dialog.

Møde med kong Philippe

Et stærkt diplomatisk forhold er konstant under udvikling ved at støtte gensidigt fordelagtige handelsforhold. De økonomiske udvekslinger mellem Belgien og Kasakhstan har også haft en markant stigning siden 1992 med prioriterede samarbejdsområder inden for energi, sundhedsydelser, landbrugssektorer, mellem havne og nye teknologier. I 2019 steg mængden af ​​kommercielle børser til over 636 mio. EUR. Fra 1. maj 2020 blev 75 virksomheder med belgiske aktiver registreret i Kasakhstan. Mængden af ​​belgiske investeringer i den kasakhiske økonomi er nået 7.2 milliarder euro i perioden 2005 til 2019.

 Officiel reception i Egmont Palace

Arven efter den første præsident

Første præsident Nursultan Nazarbayev har ført mit land fra 1990 til 2019. I de tidlige 1990'ere ledede Elbasy landet under den finansielle krise, der berørte hele det post-sovjetiske område. Yderligere udfordringer ventede fremad, da den første præsident skulle håndtere den østasiatiske krise i 1997 og den russiske finansielle krise i 1998, der påvirkede vores lands udvikling. Som svar implementerede Elbasy en række økonomiske reformer for at sikre den nødvendige vækst i økonomien. I løbet af denne periode overvågede Nursultan Nazarbayev privatiseringen af ​​olieindustrien og bragte de nødvendige investeringer fra Europa, USA, Kina og andre lande.

På grund af historiske omstændigheder blev Kasakhstan etnisk mangfoldigt land. Den første præsident sikrede lige menneskerettigheder for alle mennesker i Kasakhstan, uanset etniske og religiøse tilknytninger som et ledende princip i statspolitikken. Dette har været en af ​​de førende reformer, der har ført til den fortsatte politiske stabilitet og fred i indenrigspolitikken. Gennem yderligere økonomiske reformer og modernisering er social velfærd i landet steget, og en voksende middelklasse er vokset frem. Vigtigere er det at flytte hovedstaden fra Almaty til Nur-Sultan som et nyt administrativt og politisk centrum i Kasakhstan, har ført til den fortsatte økonomiske udvikling i hele landet.

En af de vigtigste udfordringer, som Nursultan Nazarbayev skitserede for landet, var Kasakhstans 2050-strategi. Målet med dette program er at fremme Kazakhstan til et af de 30 mest udviklede lande i verden. Det har lanceret den næste fase af modernisering af Kasakhstans økonomi og civilsamfund. Dette program har ført til implementering af fem institutionelle reformer samt Nationens 100 konkrete trinplan til modernisering af økonomien og statslige institutioner. Den første præsidents evne til at udvikle konstruktive internationale og diplomatiske forbindelser har været en førende faktor i landets udvikling og har ført til en strøm af milliarder af euro-investeringer til Kasakhstan. I mellemtiden har mit land tiltrådt verdens top 50 konkurrencedygtige økonomier.

Et højdepunkt i den første præsidents arv var hans beslutning om ikke at forfølge en nukleare stat. Dette løfte blev bakket op ved at lukke verdens største nukleare teststed i Semipalatinsk samt en fuldstændig opgørelse af Kasakhstans atomvåbenprogram. Elbasy var også en af ​​lederne, der promoverede integrationsprocesserne i Eurasien. Denne integration førte til, at Den Eurasiske Økonomiske Union, der er vokset til en stor sammenslutning af medlemslande, sikrer de frie strømme af varer, tjenester, arbejdskraft og kapital, og har været til fordel for Kasakhstan og dets naboer.

I 2015 meddelte første præsident Nursultan Nazarbayev, at valget ville være hans sidste, og at "når først institutionelle reformer og økonomisk diversificering er opnået landet bør gennemgå en forfatningsreform, der indebærer overførsel af magten fra præsidenten til parlamentet og regeringen."

Udtræder af sin stilling i 2019, straks erstattet af Kassym-Jomart Tokayev, fortsatte den nye ledelse med at fungere i den første præsidents ånd af økonomisk udvikling og konstruktivt internationalt samarbejde.

Som præsident Tokayev nævnte i sin nylige artikel: ”Utvivlsomt er det kun en reel politiker, klog og fremadskuende, der kan vælge sin egen vej, der er mellem to dele af verden - Europa og Asien, to civilisationer - vestlige og østlige, to systemer - totalitær og demokratisk. Med alle disse komponenter var Elbasy i stand til at danne en ny type stat, der kombinerede asiatiske traditioner og vestlige innovationer. I dag kender hele verden vores land som en fredselskende gennemsigtig stat, der aktivt deltager i integrationsprocesserne. "

Besøg i Belgien til det 12. ASEM-topmøde, 2018

Belgien

Kommissionen godkender 434 mio. € løntilskudsordning til støtte for belgiske virksomheder, der er ramt af koronavirusudbrud

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har godkendt en belgisk løntilskudsordning på € 434 millioner til støtte for virksomheder, der har været nødt til at afbryde deres aktiviteter på grund af nye nødforanstaltninger, der er indført af regeringen for at begrænse spredningen af ​​coronavirus. Ordningen blev godkendt under statsstøtte Midlertidig ramme.

Ordningen vil være åben for virksomheder inden for gæstfrihed, kultur, rekreation og begivenheder, sport, ferieparker og campingpladser samt rejsebureauer, rejsearrangører og turistinformationstjenester. Foranstaltningen gælder også for nogle af deres leverandører, forudsat at de har lidt et markant fald i omsætningen som følge af deres kunders obligatoriske nedlukning.

Den offentlige støtte vil ske i form af direkte tilskud af et beløb svarende til de sociale sikringsbidrag, som arbejdsgiverne skal betale mellem juli og september 2020. Ordningen sigter mod at undgå fyringer og hjælpe støttemodtagerne med at genoptage deres forretningsaktiviteter efter den obligatoriske nedlukning periode.

Kommissionen fandt, at den belgiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i programmet Midlertidig ramme. Især vil støtten (i) blive ydet til virksomheder, der er særlig berørt af coronavirusudbruddet; (ii) ikke overstiger 80% af det ydende personales bruttoløn i den relevante 3-måneders periode og (iii) er betinget af, at arbejdsgiverne forpligter sig til ikke at afskedige det relevante personale i de tre måneder, der følger efter tildelingen af ​​støtten. Kommissionen konkluderede, at ordningen er nødvendig, passende og forholdsmæssig for at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b), i TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme.

På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Mere information om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at tackle den økonomiske virkning af coronavirus-pandemien, kan findes : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede.. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.59297 i EU statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer.

Continue Reading

Belgien

Belgiens plejehjem krænker menneskerettighederne: rettighedsgruppen

Udgivet

on

Grundlæggende menneskerettigheder for ældre i plejehjem i Belgien er blevet krænket under koronaviruspandemien, sagde en rettighedsgruppe i en rapport. Ifølge Amnesty International-rapporten om plejehjem i Belgien "forlod landets myndigheder" ældre på plejehjem, og de døde "tidligt" på grund af mangel på tilstrækkelig sundhedspleje, skriver Busra Nur Bilgic Cakmak.

Rapporten - udarbejdet gennem interviews med mennesker i plejehjem, medarbejdere og ledere i marts-oktober - sagde, at 61% af dem, der døde i denne periode i landet, var dem, der blev på plejehjem. I Belgien med en befolkning på 11.4 millioner er der registreret 535,000 tilfælde og mere end 14,000 dødsfald siden begyndelsen af ​​COVID-19-pandemien.

Ifølge rapporten forsinkede myndighederne at træffe foranstaltninger til at beskytte ældre, der opholder sig på plejehjem. Rapporten argumenterede også for, at testkapaciteten indtil august var utilstrækkelig for ansatte i plejehjem, der arbejdede uden tilstrækkeligt beskyttelsesudstyr i lang tid.

Continue Reading

Belgien

Belgien lancerer COVID patientluftlifter til Tyskland

Udgivet

on

By

Belgiens stigende anden bølge af COVID-19 tilfælde har tvunget det til at flytte nogle alvorligt syge patienter, mange på ventilatorer, til nabolandet Tyskland, og luftambulancer begyndte at flyve belgiske patienter længere ind i landet tirsdag (3. november), skriv Philip Blenkinsop og .

Helikopteroperatøren transporterer hver COVID-syge ind i en kæmpe gennemsigtig plastpose, der er forbundet med medicinsk udstyr. De fleste af de overførte patienter er intuberet og på ventilatorer.

Belgien havde blandt de højeste dødsfald pr. Indbygger fra den første coronavirusbølge i marts-april og har nu Europas højeste antal indbyggede pr. Indbygger af nye infektioner, ifølge Det Europæiske Center for Forebyggelse og Kontrol med Sygdomme.

Landet med 11 millioner mennesker har 7,231 COVID-patienter på hospitalet, 1,302 af dem i intensiv pleje, og lokale hotspots, såsom den østlige by Liège, har set kapaciteten af ​​intensivsenge nås.

Ambulancer begyndte at tage patienter over grænsen i sidste uge og har hidtil overført 15. Luftambulancehelikoptere begyndte at overføre patienter dybere ind i Tyskland fra tirsdag.

Olivier Pirotte, operationskoordinator for Center Medical Heliporte (helikoptermedicinsk center), sagde, at lufttransport var påkrævet for at minimere rejsetiden for patienter.

En tur som f.eks. Til den tyske by Muenster vil tage mindst tre timer ad vej, men kan udføres op til tre gange hurtigere med fly og med færre chok for patienten, f.eks. Fra vejstød.

Martin Kotthaus, Tysklands ambassadør i Belgien, sagde, at der var oprettet en mekanisme, der gjorde det muligt for belgiske patienter at overføre til hospitaler i den tyske delstat Nordrhein-Westfalen, hvor der er mere ledig kapacitet.

”I den første bølge havde Tyskland mere end 230 patienter fra Italien, Frankrig og Holland. Nu udvider vi vores hjælp til Belgien, ”sagde han til Reuters. ”Men i fremtiden kan det være tyskere, der bliver nødt til at komme til Belgien.”

Continue Reading
reklame

Facebook

Twitter

trending