Slut med os

Belgien

Første præsident for #Kazakhstan Nursultan Nazarbayevs 80-års fødselsdag og hans rolle i internationale forbindelser

DEL:

Udgivet

on

Aigul Kuspan, Kasakhstans ambassadør i Kongeriget Belgien og missionschef for Republikken Kasakhstan i Den Europæiske Union, ser på livet og resultaterne for Kasakhstans første præsident Nursultan Nazarbayev.

Aigul Kuspan, ambassadøren i Kasakhstan

Ambassadør Kuspan

6. juli 2020 markerede 80-årsdagen for Republikken Kasakhstans første præsident - Elbasy Nursultan Nazarbayev. Stigningen af ​​mit land fra bare et stykke Sovjetunionen til en betroet partner i internationale forbindelser - inklusive EU og Belgien - er en historie om en ledelsessucces, som den første præsident skal tildeles. Han måtte bygge et land, at oprette en hær, vores eget politi, vores indre liv, alt fra veje til forfatningen. Elbasy måtte skifte mening fra det kasakhiske folk til 180 grader, fra totalitært regime til demokrati, fra statsejendom til privat ejendom.

reklame


Kasakhstan i internationale forbindelser

Første præsident for Kasakhstan Nursultan Nazarbayev tog en historisk beslutning i 1991 om at give afkald på verdens fjerde største nukleære arsenal, hvilket gjorde det muligt for Kasakhstan og hele den centralasiatiske region at blive fri for atomvåben. På grund af hans stærke ønske om at gøre verden til et fredeligt sted for os alle, anerkendes han som en fremragende statsmand i Kasakhstan og over hele verden.

Proaktivt diplomati blev et af de vigtigste redskaber til at sikre Kazakstans suverænitet og sikkerhed og en konsekvent fremme af landets nationale interesser. Baseret på principperne om multivektorsamarbejde og pragmatisme etablerede Nursultan Nazarbayev konstruktive forbindelser med vores nærmeste naboer Kina, Rusland, Centralasiatiske lande og resten af ​​verden.

reklame

Fra et europæisk og internationalt perspektiv er den første præsidents arv lige så imponerende: Nursultan Nazarbayev har begået sit liv med at bidrage til regional og international fred, stabilitet og dialog. Med sine europæiske kolleger har han etableret grundlaget for det milepæl, EU-Kazakhstan Enhanced Partnership and Cooperation Agreement (EPCA). Han indledte adskillige internationale integrations- og dialogprocesser, herunder Astana Peace Talks om Syrien, FNs generalforsamlings resolution, hvori han opfordrede til en international dag mod atomprøver, konferencen om interaktion og tillidsskabende foranstaltninger i Asien (CICA), Shanghai Cooperation Organization ( SCO), og samarbejdsrådet for de turkiske talende stater (Turkic Council).

Nursultan Nazarbayev ved FNs Sikkerhedsråd, 2018

Formandskabet for Kasakhstan i Organisationen for sikkerhed og samarbejde i Europa (OSCE) i 2010 og FNs Sikkerhedsråd i januar 2018 (som danner dagsordenen for sikkerhedsspørgsmål for hele verden) har vist succes og levedygtighed på den vej valgt af Nursultan Nazarbayev på den internationale arena.

OSCE-topmødet i Nur-Sultan, 2010

Forbindelser mellem Kasakhstan og EU

Kasakhstan er en vigtig og betroet partner for Den Europæiske Union. Med sine europæiske kolleger har den første præsident lagt grundlaget for det skelsættende partnerskabs- og samarbejdsaftale mellem EU og Kasakhstan (EPCA), der trådte i kraft den 1. marts 2020. Aftalen markerer begyndelsen på en helt ny fase i forbindelserne mellem Kazakh og Europa og giver brede muligheder for at opbygge fuldskala-samarbejde på lang sigt. Jeg er overbevist om, at en effektiv gennemførelse af aftalen giver os mulighed for at diversificere handel, udvide økonomiske bånd, tiltrække investeringer og nye teknologier. Betydningen af ​​samarbejde afspejles også i handels- og investeringsforholdet. EU er en Kazakstans vigtigste handelspartner, der repræsenterer 40% af den eksterne handel. Det er også den største udenlandske investor i mit land, der tegner sig for 48% af den samlede (brutto) direkte udenlandske investering.

Nursultan Nazarbayev og Donald Tusk

Bilaterale forbindelser mellem Belgien og Kasakhstan

Når jeg er akkrediteret som ambassadør i Kongeriget Belgien, er jeg glad for, at forholdet mellem Kasakhstan og Belgien er blevet styrket kontinuerligt siden mit lands uafhængighed. Den 31. december 1991 anerkendte Kongeriget Belgien officielt Republikken Kasakhstans statssuverænitet. Grundlæggelsen af ​​de bilaterale forbindelser startede ved et officielt besøg af præsident Nazarbayev i Belgien i 1993, hvor han mødtes med kong Boudewijn I og premierminister Jean-Luc Dehaene.

Nursultan Nazarbayev besøgte Bruxelles otte gange, senest i 2018. Kulturudvekslinger har fundet sted mellem Belgien og Kasakhstan ud over besøg på højt niveau. I 2017 fejrede vores lande deres 25-års jubilæum for det bilaterale forhold. Der har også været flere høje niveaubesøg fra den belgiske side til Kasakhstan. Første besøg i 1998 af premierminister Jean-Luc Dehaene samt to besøg af kronprins og konge af Belgiens Philippe i 2002, 2009 og 2010. Forbindelser mellem parlamentet udvikler sig positivt som et effektivt redskab til at styrke den politiske dialog.

Møde med kong Philippe

Et stærkt diplomatisk forhold er konstant under udvikling ved at støtte gensidigt fordelagtige handelsforhold. De økonomiske udvekslinger mellem Belgien og Kasakhstan har også haft en markant stigning siden 1992 med prioriterede samarbejdsområder inden for energi, sundhedsydelser, landbrugssektorer, mellem havne og nye teknologier. I 2019 steg mængden af ​​kommercielle børser til over 636 mio. EUR. Fra 1. maj 2020 blev 75 virksomheder med belgiske aktiver registreret i Kasakhstan. Mængden af ​​belgiske investeringer i den kasakhiske økonomi er nået 7.2 milliarder euro i perioden 2005 til 2019.

 Officiel reception i Egmont Palace

Arven efter den første præsident

Første præsident Nursultan Nazarbayev har ført mit land fra 1990 til 2019. I de tidlige 1990'ere ledede Elbasy landet under den finansielle krise, der berørte hele det post-sovjetiske område. Yderligere udfordringer ventede fremad, da den første præsident skulle håndtere den østasiatiske krise i 1997 og den russiske finansielle krise i 1998, der påvirkede vores lands udvikling. Som svar implementerede Elbasy en række økonomiske reformer for at sikre den nødvendige vækst i økonomien. I løbet af denne periode overvågede Nursultan Nazarbayev privatiseringen af ​​olieindustrien og bragte de nødvendige investeringer fra Europa, USA, Kina og andre lande.

På grund af historiske omstændigheder blev Kasakhstan etnisk mangfoldigt land. Den første præsident sikrede lige menneskerettigheder for alle mennesker i Kasakhstan, uanset etniske og religiøse tilknytninger som et ledende princip i statspolitikken. Dette har været en af ​​de førende reformer, der har ført til den fortsatte politiske stabilitet og fred i indenrigspolitikken. Gennem yderligere økonomiske reformer og modernisering er social velfærd i landet steget, og en voksende middelklasse er vokset frem. Vigtigere er det at flytte hovedstaden fra Almaty til Nur-Sultan som et nyt administrativt og politisk centrum i Kasakhstan, har ført til den fortsatte økonomiske udvikling i hele landet.

En af de vigtigste udfordringer, som Nursultan Nazarbayev skitserede for landet, var Kasakhstans 2050-strategi. Målet med dette program er at fremme Kazakhstan til et af de 30 mest udviklede lande i verden. Det har lanceret den næste fase af modernisering af Kasakhstans økonomi og civilsamfund. Dette program har ført til implementering af fem institutionelle reformer samt Nationens 100 konkrete trinplan til modernisering af økonomien og statslige institutioner. Den første præsidents evne til at udvikle konstruktive internationale og diplomatiske forbindelser har været en førende faktor i landets udvikling og har ført til en strøm af milliarder af euro-investeringer til Kasakhstan. I mellemtiden har mit land tiltrådt verdens top 50 konkurrencedygtige økonomier.

Et højdepunkt i den første præsidents arv var hans beslutning om ikke at forfølge en nukleare stat. Dette løfte blev bakket op ved at lukke verdens største nukleare teststed i Semipalatinsk samt en fuldstændig opgørelse af Kasakhstans atomvåbenprogram. Elbasy var også en af ​​lederne, der promoverede integrationsprocesserne i Eurasien. Denne integration førte til, at Den Eurasiske Økonomiske Union, der er vokset til en stor sammenslutning af medlemslande, sikrer de frie strømme af varer, tjenester, arbejdskraft og kapital, og har været til fordel for Kasakhstan og dets naboer.

I 2015 meddelte første præsident Nursultan Nazarbayev, at valget ville være hans sidste, og at "når først institutionelle reformer og økonomisk diversificering er opnået landet bør gennemgå en forfatningsreform, der indebærer overførsel af magten fra præsidenten til parlamentet og regeringen."

Udtræder af sin stilling i 2019, straks erstattet af Kassym-Jomart Tokayev, fortsatte den nye ledelse med at fungere i den første præsidents ånd af økonomisk udvikling og konstruktivt internationalt samarbejde.

Som præsident Tokayev nævnte i sin nylige artikel: ”Utvivlsomt er det kun en reel politiker, klog og fremadskuende, der kan vælge sin egen vej, der er mellem to dele af verden - Europa og Asien, to civilisationer - vestlige og østlige, to systemer - totalitær og demokratisk. Med alle disse komponenter var Elbasy i stand til at danne en ny type stat, der kombinerede asiatiske traditioner og vestlige innovationer. I dag kender hele verden vores land som en fredselskende gennemsigtig stat, der aktivt deltager i integrationsprocesserne. "

Besøg i Belgien til det 12. ASEM-topmøde, 2018

Belgien

Angrebet for at turde skrive

Udgivet

on

Den 1. maj i år skrev den belgiske journalist Roland Delacore et personligt meningsartikel om Den Almægtige Guds Kirke, som blev offentliggjort i EU Reporter. Som følge heraf modtog Roland Delacore stor kritik i andre medier af flere NGO'er. Især blev han anklaget for at være en "kinesisk regeringsagent" og "en af ​​Beijings nyttige idioter" for sit pro-Kina, antikult-synspunkt. Som svar har Delacore skrevet en opfølgende artikel, som han har bedt om, at vi offentliggør. Denne artikel er kun forfatterens personlige mening og er ikke godkendt af EU Reporter. EU Reporter støtter imidlertid menings- og ytringsfrihed og pressefrihed og uafhængighed. EU Reporter har derfor besluttet at offentliggøre Delacores artikel uredigeret.

"Angrebet for at turde skrive" af Roland Delacourt

For nylig blev jeg angrebet af det italienske religiøse forskningsmagasin Bitter Winter for at offentliggøre et interview, der afslører kulturen i Eastern Lightning (Den Almægtige Guds kirke) i EU Reporter og blev endda beskrevet af dets allierede som et kommunistparti i Kina, skriver Roland Delacourt.  

reklame

Samtidig forsøger de også at nægte en rapport om Eastern Lightning (Den Almægtige Guds Kirke) og dens allierede (18 sider), som jeg indsendte til CIAOSN i Belgien via forskellige private kanaler. Det skal dog påpeges, at denne rapport vil være et overvældende slag for det østlige lyn. Denne rapport er ikke særlig detaljeret. Det er en samling af klager. Alle disse klager kommer fra den kristne kreds. Herunder Vatikanet og andre trossamfund inspireret af kristendommen.

Eastern Lightning blev grundlagt af Zhao Weishan i 1989. Han bor i øjeblikket i USA og fungerer fortsat som kirkens leder. Dette er en kinesisk kættersk religiøs bevægelse baseret på kristendommen, som mener, at Jesus blev reinkarneret som kvinde i Kina. Ifølge uofficielle kilder er kvinden Yang Xiangbin, født i 1973. Det er denne kendsgerning, der får mig til at føle mig urolig. Hvis jeg en smule har mistanke om, at denne rapport var fremstillet eller skrevet af en pro-kommunistisk organisation, ville jeg aldrig videregive en sådan rapport. En sekt tilbeder en kvinde, der hævder at være Jesu reinkarnation. Hvilken kristen ville i vores land være enig med eskatologien i denne sekt?

Ved du Bitter vinter? Ifølge grundlæggeren er dette et elektronisk magasin, der blev lanceret af New Religious Research Center CESNUR i maj 2018, for at diskutere religionsfrihed og menneskerettighedsspørgsmål i Kina. Organisationen har hovedsæde i Turin, Italien.

reklame

Ifølge rapporter fra tyskeren Katolische magasinet og den italienske L'Espresso ugeblad, Bitter vinter er meget tæt på den amerikanske regerings holdning til Kina -spørgsmålet. Et af dets primære formål er at forstyrre aftalen mellem Den Hellige Stol og Kina.

Massimo Introvigne er grundlæggeren af ​​bladet og den nuværende chefredaktør. Han kalder sig selv "sociolog" og er en af ​​"verdens bedste eksperter i nye religiøse bevægelser", men faktisk er han patentadvokat.

Antovigne er også grundlæggeren af ​​CESNUR, der har lanceret det nye magasin om religiøs bevægelse Journal of CESNUR, og det originale onlinemagasin Bitter Winter specifikt om kinesiske religiøse spørgsmål. Fra 1. december 2020 har Bitterwinter.com tilføjet en international spalte, der dækker religionsfrihed rundt om i verden.

CESNUR betragtes faktisk som "den mest berømte kontroversielle religiøse formidlings- og lobbygruppe". CESNUR -forskere forsvarede mange religiøse kirkesamfund, såsom Unification Church (Moonies), Scientology, Chinese Almighty Church (anklaget i forbindelse med Zhaoyuan -forsætlige drabssag i 2014 i Shandong) og Soltemplet (forårsagede 74 dødsfald) Hovedsynderen i masse selvmord), Aum Shinrikyo (gerningsmanden for saringasangrebet i Tokyo i 1995) og Shincheonji -jesuitterne (som bidrog til spredningen af ​​den nye kroneepidemi i Sydkorea).

Faktisk administrerede Massimo Antovigne ikke magasinet som religiøs ekspert eller sociolog, men arbejdede i henhold til hans status som advokat. Antovigne har altid en advokatdragt på, når han introducerer sekter eller sekter på Internettet. I disse medier kan du kun læse positive oplysninger om religion.

Med hensyn til soltemplet og de store selvmord i Schweiz, Frankrig og Quebec fra 1994 til 1997 påpegede og fordømte Antovigne visse europæiske lande for at have vedtaget love mod "kulter". Den 20. januar 2012 skrev han i Bitter vinter: Disse love kan ikke forhindre sådan en tragedie i at ske igen. Denne religiøse gruppe er dybest set ukendt for medierne og politiet, men disse etablerede kriminelle fakta kan let distraheres. Det indbydende mindretal er blevet diskrimineret og stemplet som en "kult" af deres modstandere. Den 20. september 2018 offentliggjorde Antovigne en artikel på Bitter.com, der satte spørgsmålstegn ved ægtheden af ​​en kvindes død i 2014 af Cult of Almighty God i en McDonald's -restaurant i Zhaoyuan, Shandong. Han skrev: Den kinesiske regering anklagede Almighty God Cult for flere forbrydelser, herunder det åbenlyse drab på kvinder i Zhaoyuan, Shandong i 2014. Nogle akademiske undersøgelser har imidlertid vist, at kriminaliteten er en anden ny religiøs bevægelse med et lignende navn. Strengt taget har det intet at gøre med den almægtige sekt. For den akademiske forskning i hans mund gav Antovigne ingen detaljer. Hvilket universitet er det? Hvilke eksperter gjorde det?

i de seneste år, Bitter vinter og dets allierede har været forsvarere af skadelige kulturer og har gjort deres bedste for at modstå handlinger fra organisationer som CIAOSN i Belgien, FECRIS i Europa og Miviludes i Frankrig.

CIAOSN er et informations- og konsultationscenter for skadelige kulter, der blev oprettet ved en lov af 2. juni 1998. Det er et uafhængigt center under den føderale judicielle offentlige tjeneste i Belgien.

FECRIS, Federation of European Sectarian Research and Information Centers, er en sammenslutning af europæiske NGO'er, hvis mål er at beskytte mennesker mod sekteriske tendenser gennem sit netværk.

MIVILUDES, en tværministeriel mission for at overvåge og bekæmpe sekteriske tendenser, er et fransk regeringsorgan, der blev oprettet i 2002. Dets opgave er at observere og analysere fænomenet sekteriske tendenser, informere offentligheden om de farer, det udgør og koordinere offentlige myndigheder til udføre forebyggende og undertrykkende handlinger.

Uanset om det er interinstitutionelt arbejde eller massearbejde, har disse organisationer klaret sig godt, men det kan ikke undgås Bitter vinter "udtrykker" kritik: Belgien, især dets fransktalende område, har en lang og dyb forbindelse med Frankrig. I 1998 etablerede Belgien CIAOSN, informations- og konsultationscentret for skadelige kultorganisationer. Selvom den er mindre kraftfuld, ligner den meget Miviludes og dens forgængere. CIAOSN deltager ikke direkte i "kampen mod kulter", men det giver råd og forslag til regeringen og andre afdelinger.

Der er ingen tvivl om, at CIAOSN er dybt påvirket af Miviludes, og Fenech selv praler med indflydelsen fra denne franske institution i Belgien. For eksempel havde CIAOSN i 2018 en rapport med emnet "Jehovas Vidners svar på tilfælde af seksuelt misbrug blandt dets medlemmer". Ud over fejlen med kun at fortælle, men ikke kommentere det specifikke spørgsmål om seksuelt misbrug, kom rapporten i begyndelsen med en generel kritik af Jehovas Vidner, som naturligvis var inspireret af propagandaen fra Miviludes.

Så længe disse kultfanatikere angriber mig, ved jeg, at jeg er på den rigtige vej. Det faktum, at de angreb "budbringeren" frem for selve budskabet, beviste den urolige holdning. Alle angreb på seriøse og officielle institutioner af disse kultbeskyttere er dømt til at mislykkes, fordi de sekteriske tendenser, som disse mennesker fremmer eller benægter, ikke vil modtage sympati i Europa eller USA.

Læs

Belgien

Biler og fortove skyllede væk som belgisk by ramt af de værste oversvømmelser i årtier

Udgivet

on

By

Den sydlige belgiske by Dinant blev ramt af de kraftigste oversvømmelser i årtier lørdag (24. juli) efter en to timers tordenvejr forvandlede gader til voldsomme vandløb, der skyllede biler og fortov væk, men dræbte ingen, skriver Jan Strupczewski, Reuters.

Dinant blev skånet for de dødelige oversvømmelser for 10 dage siden, der dræbte 37 mennesker i det sydøstlige Belgien og mange flere i Tyskland, men volden fra lørdagens storm overraskede mange.

"Jeg har boet i Dinant i 57 år, og jeg har aldrig set noget lignende," sagde Richard Fournaux, den tidligere borgmester i byen ved floden Meuse og fødested for saxofonens opfinder af det 19. århundrede, Adolphe Sax. på sociale medier.

reklame
En kvinde arbejder på at genvinde sine ejendele efter kraftig nedbør i Dinant, Belgien 25. juli 2021. REUTERS / Johanna Geron
En kvinde går i et område, der er ramt af kraftig nedbør i Dinant, Belgien 25. juli 2021. REUTERS / Johanna Geron

Regnvand, der strømmer ned ad stejle gader, fejede snesevis af biler væk, stablet dem i en bunke ved en krydsning og skyllede brosten, fortove og hele sektioner af asfalt væk, da indbyggerne så forfærdet fra vinduerne.

Der var ikke noget præcist skøn over skaden, idet bymyndigheder kun forudsagde, at det ville være "signifikant", ifølge belgisk RTL TV.

Stormen udbrød lignende kaos, også uden menneskeliv, i den lille by Anhee et par kilometer nord for Dinant.

reklame

Læs

Belgien

Dødstallet stiger til 170 i oversvømmelser i Tyskland og Belgien

Udgivet

on

Dødstallet i ødelæggende oversvømmelser i det vestlige Tyskland og Belgien steg til mindst 170 lørdag (17. juli), efter at floder og voldsfloder i denne uge kollapsede huse og flængede veje og kraftledninger, skriver Petra Wischgoll,
David Sahl, Matthias Inverardi i Düsseldorf, Philip Blenkinsop i Bruxelles, Christoph Steitz i Frankfurt og Bart Meijer i Amsterdam.

Omkring 143 mennesker døde under oversvømmelsen i Tysklands værste naturkatastrofe i mere end et halvt århundrede. Ifølge politiet var der omkring 98 i Ahrweiler-distriktet syd for Köln.

Hundredvis af mennesker manglede stadig eller var utilgængelige, da flere områder var utilgængelige på grund af høje vandniveauer, mens kommunikationen nogle steder stadig var nede.

reklame

Beboere og virksomhedsejere kæmpede for at samle brikkerne i voldsramte byer.

"Alt er fuldstændig ødelagt. Du genkender ikke landskabet," sagde Michael Lang, ejer af en vinbutik i byen Bad Neuenahr-Ahrweiler i Ahrweiler, og kæmpede mod tårer.

Den tyske præsident Frank-Walter Steinmeier besøgte Erftstadt i staten Nordrhein-Westfalen, hvor katastrofen dræbte mindst 45 mennesker.

reklame

”Vi sørger med dem, der har mistet venner, bekendte, familiemedlemmer,” sagde han. "Deres skæbne river vores hjerter fra hinanden."

Omkring 700 beboere blev evakueret sent på fredag, efter at en dæmning brød i byen Wassenberg nær Köln, sagde myndighederne.

Men Wassenbergs borgmester Marcel Maurer sagde, at vandstanden havde stabiliseret sig siden natten. ”Det er for tidligt at give det hele klart, men vi er forsigtige optimistiske,” sagde han.

Steinbachtal-dæmningen i det vestlige Tyskland forblev dog i fare for at bryde, sagde myndighederne, efter at cirka 4,500 mennesker blev evakueret fra hjem nedstrøms.

Steinmeier sagde, at det ville tage uger, før den fulde skade, der forventes at kræve flere milliarder euro i genopbygningsfonde, kunne vurderes.

Armin Laschet, statsminister i Nordrhein-Westfalen og det herskende CDU-partis kandidat ved septembervalget, sagde, at han ville tale med finansminister Olaf Scholz i de kommende dage om økonomisk støtte.

Kansler Angela Merkel forventedes at rejse søndag til Rheinland-Pfalz, den stat der er hjemsted for den ødelagte landsby Schuld.

Medlemmer af Bundeswehr-styrkerne, omgivet af delvist nedsænkede biler, vader gennem oversvømmelsesvandet efter kraftige nedbørsmængder i Erftstadt-Blessem, Tyskland, 17. juli 2021. REUTERS / Thilo Schmuelgen
Østrigske redningsmedlemmer bruger deres både, når de går gennem et område, der er ramt af oversvømmelser efter kraftige nedbørsmængder, i Pepinster, Belgien, 16. juli 2021. REUTERS / Yves Herman

I Belgien steg antallet af dødsfald til 27 ifølge det nationale krisecenter, der koordinerer nødhjælpsoperationen der.

Det tilføjede, at 103 mennesker var "manglende eller utilgængelige". Nogle var sandsynligvis utilgængelige, fordi de ikke kunne genoplade mobiltelefoner eller var på hospital uden identitetspapir, sagde centret.

I løbet af de sidste par dage har oversvømmelserne, der for det meste har ramt de tyske stater Rheinland-Pfalz og Nordrhein-Westfalen og det østlige Belgien, afskåret hele samfund fra magt og kommunikation.

RWE (RWEG.DE), Tysklands største kraftproducent, sagde lørdag, at den åbne mine i Inden og Weisweilers kulfyrede kraftværk blev hårdt ramt og tilføjede, at anlægget kørte med lavere kapacitet, efter at situationen var stabiliseret.

I de sydlige belgiske provinser Luxembourg og Namur skyndte myndighederne sig for at levere drikkevand til husholdningerne.

Oversvømmelsesniveauerne faldt langsomt i de hårdest ramte dele af Belgien, så beboerne kunne sortere beskadigede ejendele. Premierminister Alexander De Croo og Europa-Kommissionens præsident Ursula von der Leyen besøgte nogle områder lørdag eftermiddag.

Den belgiske jernbanenetoperatør Infrabel offentliggjorde planer for reparation af linjer, hvoraf nogle først ville være i drift i slutningen af ​​august.

Nødtjenester i Holland forblev også i høj beredskab, da overstrømmende floder truede byer og landsbyer i hele den sydlige provins Limburg.

Titusinder af beboere i regionen er blevet evakueret i de sidste to dage, mens soldater, brandvæsener og frivillige arbejdede hektisk hele fredag ​​aften (16. juli) for at håndhæve diger og forhindre oversvømmelse.

Hollænderne har hidtil undsluppet katastrofe i størrelsesorden af ​​sine naboer, og fra lørdag formiddag var der ikke rapporteret om nogen tab.

Forskere har længe sagt, at klimaforandringer vil føre til kraftigere regnskyl. Men det vil tage mindst flere uger at undersøge dens rolle i disse ubarmhjertige nedbør, sagde forskere fredag.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending