Storbritanniens #Climate Advisors slam regeringens fremskridt, opfordre til presserende handling

| Juli 11, 2019

Storbritannien har undladt at fastsætte tilstrækkelige politikker til bekæmpelse af klimaændringer og skal handle omgående for at reducere udledningen af ​​drivhusgasser for at opfylde sit nye nulmål, siger en rapport fra regeringens klimatrådgivere onsdag (10 juli) skriver Susanna Twidale.

Udvalget om Klimaændringer (CCC) kommer efter Storbritannien i sidste måned blev det første G7-land til at vedtage en ambitiøs lov for at nå netto nul-emissioner fra 2050.

Rapporten sagde, at manglen på politikker betød, at landet allerede kæmpede for at opfylde sit gamle mål for at reducere Storbritanniens udledninger af kuldioxid og andre drivhusgasser med 80% sammenlignet med 1990-niveauet af 2050.

"Jeg tror stadig ikke, at opgavenes enorme omfang er blevet sænket endnu. Det (net nul målet) skal være linsen, hvorigennem regeringen ser på alle andre områder, "sagde Chris Stark, CCCs administrerende direktør i et interview med Reuters.

Han sagde, at Storbritannien har et 12-18-månedvindue forud for næste års internationale klimakonference, som det håber at være vært for, at få politikker til at gøre målet til en realitet og sikre landets troværdighed på arrangementet.

CCC, som er uafhængig af regeringen, er ledet af den tidligere britiske miljøsekretær John Gummer og omfatter erhvervs- og akademiske eksperter.

Stark sagde, at Storbritannien skal udvikle planer om at bremse emissioner fra transport og udfase nye benzin- og dieselbiler af 2030 eller 2035 i stedet for det nuværende 2040-mål.

Klimakampagnerne har også kritiseret Storbritanniens beslutning om at komme tilbage til en tredje rullebane i Londons Heathrow lufthavn, som sandsynligvis vil øge emissionerne fra landets luftfartssektor.

Da hun annoncerede net nul målet, sagde udgående premierminister Theresa May, at landet var verdens førende inden for bekæmpelse af klimaændringer og havde reduceret sine emissioner, samtidig med at den økonomiske vækst oplevede sig.

Storbritanniens drivhusgasemissioner er faldet 43.5% siden 1990 hovedsageligt skyldes en hurtig stigning i vedvarende energi som vind og sol og en bevægelse væk fra forurenende kulværker.

CCC sagde imidlertid, at regeringen har været for langsom til at udvikle teknologi til at indfange, opbevare og bruge kuldioxidemissioner, tilbageholdt udviklingen af ​​landbaserede vindmølleparker og undlod at iværksætte omfattende forsøg med at bruge kulstofbrint.

Handlingen inden for bolig- og landbrugssektoren var også faldende, mens træplantningstakten i England har været under 5,000 hektar i hvert år siden det blev vedtaget som et ønske i 2013, udtalte rapporten.

I henhold til klimaændringsloven skal Storbritannien fremsætte forslag til, hvordan den agter at nå sine klimamål, der fastsættes i femårige kulstofbudgetter.

CCC sagde, at regeringens politikker ikke er tilstrækkelige til endda at opfylde den fjerde (2023-2027) og femte (2028-2032) kulstofbudgetter sat under det gamle mål.

GRAFISK: Storbritanniens vej til nul-emissioner - Udvalget om klimaændringer 2019-statusrapport

Planeten er allerede vidne til virkningerne af klimaændringer, og Storbritannien gør heller ikke nok til at sikre sig, at det er parat til at klare dens indflydelse som stigende havniveauer, oversvømmelser og mere ekstreme vejr, siger det.

"Tilpasning af klimaændringer er en afgørende udfordring for enhver regering, men der er kun begrænset bevis for, at den nuværende britiske regering tager det tilstrækkeligt alvorligt," sagde rapporten.

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Klima forandring, CO2 emissioner, Miljø, EU, UK

Kommentarer er lukket.