EU opfordrede til at gøre mere for at tackle ulovlig handel med #ivory

| Marts 7, 2019

EU's miljøministre holder forhandlinger i håb om at nå til enighed om et forslag om yderligere begrænsninger for elfenbenshandelen inden for de næste to uger, som vil blive præsenteret i CoP i Sri Lanka i maj.

Før dette møde opfordres EU til at være "modig" og lukke sine markeder nu som andre lande, herunder Kina.

Det hævdes, at de europæiske og japanske markeder brænder ulovlig handel med poaching og dræb af elefanter. Der er også øget dokumentation for en sammenhæng mellem EU's retlige marked for elfenben og ulovlig handel.

Mange medlemsstater og internationale aktører lukker deres markeder, men EU siges at være "bag kurven".

Kenyas minister for turisme og dyreliv Najib Balala, som også er formand for den afrikanske elefantkoalition, sagde i Bruxelles: "Alle lovlige elfenbensmarkeder - uanset om i Asien eller Europa - brænder ulovlig handel, poaching og dræb af elefanter."

Bemærkningerne er støttet af den 32-statlige African Elephant Coalition (AEC), som har opfordret EU til som en af ​​verdens største handlende i elfenben at tage øjeblikkelige tiltag for at lukke sine hjemmemarkeder.

Medlemsstaterne formulerer EU's holdning til elfenbenshandelen forud for 18-partskonferencen for CITES, konventionen om handel med truede arter (CoP18), der finder sted i Sri Lanka, 23-maj-3-juni.

Minister Balala mødtes Jyrki Katainen,Næstformand for Europa-Kommissionen, for at gøre det muligt for EU at afslutte sin elfenbenshandel og lukke sit hjemmemarked. Ministeren mødtes også den japanske ambassadør i EU for at kommunikere bekymringerne for koalitionen og diskutere, hvordan lovlige elfenbensmarkeder i EU og Japan brænder ulovlig handel, poaching og dræb af elefanter i Afrika.

Elefanter er faldende betydeligt i hele Afrika og Asien. Hvert år dræbes mindst 20,000 afrikanske elefanter ulovligt for deres elfenben, og kun dristige handlinger kan nu redde dette ikoniske dyr fra at blive uddød i mange dele af sit sortiment inden for tiåret.

Kampagnerne ønsker, at EUI lukker sine indenlandske elfenbensmarkeder og følger føringen Kina, USA, taiwan, Singapore og Hong Kong SAR der har taget eller tager skridt til at lukke deres indenlandske elfenbensmarkeder. I løbet af det sidste årti blev omkring 144,000 elefanter dræbt på tværs af Afrika på grund af poaching.

Minister Balala sagde, "At antage - som mange EU-medlemsstater gør - at der ikke er nogen forbindelse mellem indenlandske elfenben markeder i Europa og Asien og ulovlig handel og dræb af elefanter i Afrika er et svagt grundlag for at udvikle EU's bevaringspolitik. De fleste andre lande med betydelige retlige markeder har indset, at der er en klar sammenhæng mellem deres indenlandske elfenbensmarkeder og ulovlig handel og poaching og har lukket dem ned. Vi opfordrer EU og Japan til at følge efter ", sagde han.

Kampagner siger, at lovlige markeder kan tjene som et dække for hvidvaskning af elfenben fra pocherede elefanter til handel, også inden for EU. At tillade salget af elfenben forstærker dets sociale acceptabilitet og gør det til et ønskeligt produkt at eje eller endda investere i, yderligere at forbrænde det ulovlige marked og stimulere transnational dyrelivskriminalitet. Elfenbenhandel forværrer konflikt, korruption og fattigdom og svækker lokal og national sikkerhed og styring.

Derudover spikede man efter politiets samtykke i CoP14 i Haag i juni 2007 for at få et engangstilbud på elfenben fra Namibien, Zimbabwe, Sydafrika og Botswana til Japan og Kina i 2008.

På det seneste møde i CITES Stående Udvalg støttede parterne fra Afrika, herunder AEC-medlemmer og Asien i oktober 2018, stærkt lukningen af ​​alle de resterende elfenbensmarkeder.

En række EU-medlemsstater har forbudt / forbyder handel med elfenben, herunder Frankrig, Luxembourg, Nederlandene og Det Forenede Kongerige, som i december 2018 vedtog et af de hårdeste sæt af elfenbehandlingsrestriktioner i verden. "Selv om vi sætter pris på de foranstaltninger, som EU og dets medlemsstater har truffet indtil nu, anser vi det for vigtigt at tage yderligere skridt til at lukke det indre marked og udenrigshandelen med elfenben. Ellers vil det udgøre en fortsat trussel mod vores elefanter, "tilføjede minister Balala.

"Vi har altid set EU som den globale standardbærer for at fremme og beskytte den internationale biodiversitet, hvis høje standarder bør efterlignes, og som alle andre bør stræbe efter. Europa fører vejen til mange bevaringsspørgsmål og har ikke råd til at være bag kurven på elfenbenshandelen. "

Han tilføjede: "Jeg appellerer derfor til Europa-Kommissionen og EU's miljøministre om at demonstrere lederskab ved straks at lukke dine hjemmemarkeder. Da vi samarbejder tættere med EU, især inden for rammerne af Afrika / EU-partnerskabet, har vi brug for Europa til at blive med og blive førende med de lande, der arbejder for at lukke indenlandske elfenbensmarkeder verden over ", siger Balala.

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , ,

Boligtype: En forsiden, Afrika, Miljø

Kommentarer er lukket.