EU fører mobilisere ressourcer til bæredygtig udvikling

Neven-Mimica-foto-EF-audiovisuelle service-e1370374152636Internationalt samarbejde og udvikling kommissær Neven Mimica (billedet) er i denne uge deltager i tredje internationale konference om udviklingsfinansiering i Addis Ababa, Etiopien. Konferencen forventes at resultere i en aftale om de finansielle og ikke-finansielle midler til gennemførelse (dvs. støtte, investeringer, politikker og mere), der vil støtte den post-2015 udvikling dagsorden og de bæredygtige udviklingsmål (SDGs). Denne aftale vil bane vejen for to andre milepæle i år: FNs generalforsamling i New York i september, som træffer afgørelse om listen over udviklingsmålene Bæredygtige (SDGs), og FN partskonference om klimaændringer (COP) i Paris i december.

Før konferencen sagde EU's højtstående repræsentant Mogherini: "2015 er et afgørende år i vores kamp mod fattigdom og bæredygtig udvikling. Ambition er nødvendig for at opfylde de relevante mål, vi har sat os: Afslutter ekstrem fattigdom og sikrer en bæredygtig fremtid for alle. Vi er nødt til at styrke mennesker, der starter fra kvinder og piger, bekæmper ulighed, fremmer fredelige samfund og skaber fælles velstand gennem inklusiv og bæredygtig vækst. Det er en udfordrende opgave at adressere alt dette, og opnås kun, hvis vi alle tager ansvar, som er i overensstemmelse med vores egne mål og styrker i et stærkt globalt partnerskab. "

Kommissær Mimica tilføjede: "Kollektivt, EU er allerede den største donor af officiel udviklingsbistand og en pioner inden for design og brug af innovative finansieringsmekanismer, forventer at mobilisere 100 milliarder € gennem blending af 2020. Derudover er vi den mest åbne marked for udviklingslandene. Vi vil fortsætte med at spille vores rolle og endda intensivere vores bidrag, fremme en bæredygtig udvikling på verdensplan, med særligt fokus på lande størst behov. "

EU ønsker en aftale i Addis baseret på et nyt globalt partnerskab, der involverer alle lande rundt om i verden, og kan mobilisere alle mulige midler til at finansiere den post-2015 udviklingsdagsordenen (benævnt »Midler til implementering), omkring tre centrale emner:

Integration - Den nye globale partnerskab bør tjene den fulde post-2015 dagsorden og løse alle tre dimensioner af bæredygtig udvikling (økonomisk, social og miljømæssig) på en integreret måde.

alsidighed - Den nye globale partnerskab bør bygge på mobilisering og effektiv anvendelse af alle relevante midler implementering - det være sig økonomisk eller på anden måde, herunder at have fornuftige politikker og et gunstigt miljø for økonomierne til at trives, i alle lande.

universalitet - Den nye globale partnerskab vil blive baseret på alle bidrager med deres rimelige andel. Alle lande bliver nødt til at tage de nødvendige skridt i form af politisk handling og mobilisering af ressourcer.

Baggrund

Eksempler på, hvordan EU vil bidrage til gennemførelsen af ​​post-2015 udviklingsdagsordenen:

  • EU er den største donor i verden, kollektivt giver over 58 milliarder € i officiel udviklingsbistand (ODA) i 2014. Det er forpligtet til at nå FN-målet om at mobilisere et niveau af ODA, der repræsenterer 0.7% af bruttonationalindkomsten (BNI) inden for tidsrammen af ​​post-2015 dagsordenen. EU forpligter sig ligeledes til kollektivt opfylde målet om 0.15 - 0.20% ODA / BNI til de mindst udviklede lande (LDC) på kort sigt, og for at nå 0.20% ODA / BNI til de mindst udviklede lande inden for tidsrammen af ​​post-2015 dagsorden .
  • EU vil udnytte mere udvikling finansiering ved at arbejde med den private sektor: En anslået € 100bn vil blive mobiliseret gennem blanding af 2020.
  • 20% af EU 's bistand vil tackle klimaforandringerne: omkring € 14bn op til 2020.
  • EU er verdens mest åbne marked - det giver toldfri og kvotefri markedsadgang til de mindst udviklede lande, med samlede mindst udviklede landes eksport til EU i øjeblikket en værdi af over 35 milliarder € årligt. Hertil kommer, at EU er den største yder af Aid for Trade.
  • Horizon 2020, EU rammeprogram for forskning og innovation (€ 77bn) er åbne for forskere fra udviklingslande.
  • EU vil bidrage til at løfte 500 millioner mennesker ud af sult og underernæring ved 2030 ved at støtte bæredygtigt landbrug og ernæring.
  • EU vil bidrage til at løfte 500 millioner mennesker ud af energifattigdom ved 2030.
  • Fredelige samfund - EU yder støtte til at forbedre styring og at give folk mulighed for at leve sikker liv. Over halvdelen af ​​EU-midler bilaterale udvikling vil fortsætte med at gå til skrøbelige og konfliktramte stater.

Program for den internationale konference om udviklingsfinansiering (13-16 af juli)

På mandag 13 juli afholder kommissær Mimica en fælles pressekonference på 13.30 (Bruxelles-tid) med Luxembourgs udviklingssamarbejde og humanitære anliggender Romain Schneider, der repræsenterer EU-formandskabet. Kommissær Mimica vil også holde åbningstalen tirsdag formiddag. Under konferencen vil kommissær Mimica afholde en række bilaterale møder med repræsentanter for regeringer, internationale organisationer og civilsamfundet. På 15 juli deltager han i to arrangementer, der afholdes af EU i konventets margener: Internationalt støtte til mobilisering af indenlandske ressourcer og en på privat sektor og blanding.

Mere information

Faktablad om den tredje internationale konference om udviklingsfinansiering

Brochure om vigtige EU-bidrag til finansiering global bæredygtig udvikling efter 2015

Infografik på EU-bidrag til finansiering global bæredygtig udvikling efter 2015

Website af Europa-Kommissionens Generaldirektorat for Internationalt Samarbejde og Udvikling

Website af kommissær Neven Mimica

tags: , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Miljø, EU, Europa-Kommissionen, Politik, Udvikling af landdistrikter