Følg os

CO2 emissioner

EU drivhusgasreduktioner

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

 

EU er godt på vej til at opfylde sit andet Kyoto-tilsagn om at reducere drivhusgasemissioner til 20% under 1990-niveauet inden 2020 ifølge Europa-Kommissionen.

Drivhusgasemissioner var 18% under basisårsniveauerne i 2012, og disse anslås at falde yderligere til omkring 19% i 2013, hvilket bringer EU inden for en berøringsafstand fra sit 2020-mål.

reklame

Disse vigtige fund findes i et for nylig offentliggjort Kommissionens årsberetning, som vurderer de fremskridt, der er gjort med at nå Kyoto-målene.

Rapportbilaget indeholder data om skatteindtægter fra auktion over kvoter gennem EUs emissionshandelssystem (ETS). Dette beløb sig til 3.6 mia. EUR i 2013, hvoraf 3 mia. EUR er brugt til klima- og energirelaterede formål.

Derudover indeholder et arbejdsdokument fra Kommissionens tjenestegrene en detaljeret analyse af politikker og foranstaltninger, der er indført efter land og sektor.

reklame

Kommunikationen er opdelt i fem hovedafsnit, der fokuserer på følgende emner:
• Overpræstation af Kyoto-målene for perioden 2013-2020 og Europa 2020-målet;
• overpræstation af Kyoto-målene for perioden 2008-2012;
• Drivhusgasemissionstendenser i EU;
• status for gennemførelsen af ​​Unionens politik for klimaændringer, og
• situationen i Unionens kandidatlande og potentielle kandidater.

Kyoto-mål for 2013-2020

Med hensyn til den anden forpligtelsesperiode i henhold til Kyoto-protokollen viser eksisterende foranstaltninger, der er indsendt af medlemslandene og Island, at de samlede emissioner (ekskl. Arealanvendelse, ændringer i arealanvendelse og skovbrug (LULUCF) og international luftfart) forventes at være 25% lavere i 2020 sammenlignet til basisårsniveauer.

Mens rapporten bemærker, at 15 af EU-landene forventes at opfylde deres forpligtelser over for eksisterende politikker og foranstaltninger, er 13 stadig nødt til at foretage nogle forbedringer.

Generelt blandt de lande, der overstiger deres nationale mål, fremhæves det gentagne spørgsmål om transport specifikt af Kommissionen. Andre spørgsmål vedrører behovet for at skifte fra arbejdsafgifter til afgifter, der er mindre skadelige for vækst - såsom miljøafgifter - for at udvikle miljømæssige incitamenter mod renere mobilitet og fremme ren og effektiv energi.

Kyoto-mål for 2008-2012

EU-emissionsniveauerne i 2012 var på det laveste siden 1990, og 2013-niveauet forventes at blive endnu lavere. Som en konsekvens kan medlemslandene overgå deres tildelte mål med en gennemsnitlig reduktion på 22.1%.

For EU-15 er det bemærkelsesværdigt, at deres emissionsreduktionsindsats har nået mere end det dobbelte af det mål, der blev sat i den første forpligtelsesperiode med en gennemsnitlig reduktion på 18.5%.

Mens ETS giver et EU-dækkende loft for emissioner, er sektorer uden for ETS stadig underlagt nationale mål. En vurdering af disse sektorer muliggør en vurdering af fremskridt hen imod opfyldelse af medlemsstaternes Kyoto-mål. Rapporten identificerer tre grupper af lande:
• EU-15 lande, hvoraf syv lande bliver nødt til at gøre brug af internationale kreditter under Kyoto-mekanismerne:
• EU-11-lande, der alene vil nå deres mål gennem indenlandske emissionsreduktionsforanstaltninger, og:
• Malta og Cypern, som ikke er underlagt mål under den første forpligtelsesperiode.

Rapporten understreger, at EU og dets medlemsstater vil være i stand til at bruge Kyoto-mekanismer, indtil overensstemmelsesvurderingerne for den første forpligtelsesperiode i Kyoto-protokollen er afsluttet.

EU-drivhusgasemissionstendenser

Emissionsreduktioner har været betydelige inden for transport- og industrisektoren, mens de er steget en smule i energisektoren.

Hvert land har set deres drivhusgasemissioner intensivt faldet. Emissioner pr. Indbygger har også fulgt det samme mønster med de bemærkelsesværdige undtagelser fra Cypern, Malta og Portugal.

Rapporten fremhæver, at den økonomiske krise har tegnet sig for mindre end halvdelen af ​​emissionsreduktionerne, idet udviklingen af ​​energieffektivitetsteknikker og vedvarende energi bidrager væsentligt.

Med hensyn til luftfart kan det bemærkes, at selvom drivhusgasemissionerne fra indenrigsflyvninger er faldet siden 2000, er de steget med hensyn til internationale flyvninger. Også i hvor høj grad luftfartens indvirkning på klimaændringerne vurderes, især gennem forskning i luftfartsinduceret uklarhed (AIC).

Gennemførelse af klimapolitisk politik

EU's forpligtelse over for reduktion af drivhusgasemissioner blev for nylig fornyet i hele Det Europæiske Råds aftale om klima- og energirammen i 2030. Denne ramme kan opdeles i tre hovedmål, der skal være afsluttet inden 2030:
• Et bindende indenlandsk drivhusreduktionsmål på 40% i forhold til 1990
• Et mål for mindst 27% af vedvarende energi i EU's energimix, bindende på EU-niveau
• Et vejledende mål på 27% energieffektivitet
Rapporten fremhæver de fremskridt, der er gjort mod forbedring af ETS i fase tre med hensyn til:
• Et udvidet anvendelsesområde til nye sektorer, dvs. luftfart, såvel som stoffer, dvs. nitrogenoxid (N20) og PFC'er
• Et samlet EU-loft
• 'Back-loading' og 'reserve til markedsstabilitet', der sigter mod at tackle kulstofprisproblemet

Endelig behandler rapporten en række lovgivninger og foranstaltninger, der har til formål at afbøde klimaforandringer med hensyn til transport (skibe, biler), stoffer (fluorerede drivhusgasser), indirekte ændringer i arealanvendelsesemissioner fra produktion af biobrændstof og LULUCF-aktioner.

Rapporten skitserer derefter hovedmålene i EU-strategien for tilpasning til klimaændringer, nemlig "fremme af medlemsstaternes handlinger", "mainstreaming af tilpasningsaktion i EU-politikker" og "fremme bedre informeret beslutningstagning".

På den økonomiske side bemærkes i rapporten, at 87% af auktionsindtægterne er brugt til klima- og energirelaterede formål af medlemslandene, hvilket langt overstiger minimumsniveauet på 50%. Rapporten nævner også særligt NER 300-finansieringsprogrammet, som finansieres ved auktionering af 300 millioner kvoter fra de nye aktørers reserve til EU ETS og yder tilskud til 38 vedvarende energiprojekter og et CCS-projekt.

Til sidst understreger rapporten de forskellige instrumenter, der er implementeret for at integrere klimapolitikker inden for EU-budgettet.

Situationen i EU-kandidatlande

Rapporten viser, at kun to af EU's kandidatlande og potentielle kandidatlande så deres drivhusgasemissioner stige i forhold til 1990-niveauet. Disse var Montenegro og Tyrkiet, som ikke har juridisk bindende mål i henhold til Kyoto-protokollen.

 

CO2 emissioner

Kommissionen godkender budgetforhøjelse på 88.8 mio. EUR til dansk ordning, der understøtter reduktion af drivhusgasemissioner fra landbrug

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har fundet ud af, at en budgetforhøjelse på 88.8 mio. € (660 mio. Kr.), Der er stillet til rådighed via Recovery and Resilience Facility (RRF) til en eksisterende dansk ordning til reduktion af drivhusgasemissioner fra landbrug, er i tråd med EU's statsstøtteregler . Det øgede budget, der skal finansieres via RRF, efter Kommissionens positive vurdering af den danske genopretnings- og modstandsdygtighedsplan og vedtagelse af Rådet (SA.63890) er allokeret til en eksisterende dansk ordning (SA. 58791) allerede godkendt af Kommissionen den 21. maj 2021.

Foranstaltningen vil være på plads indtil 31. december 2026 og havde et oprindeligt budget på 238 mio. € (1.8 mia. Kr.). Det primære mål med denne ordning er at bidrage til det danske mål om at reducere drivhusgasemissionerne med 70% inden 2030 sammenlignet med 1990-niveauet. Støtten vil bidrage til at fjerne kulstofrig landbrugsjord fra produktionen og derefter omdanne jorden til naturområder ved at genoprette dets naturlige hydrologi gennem frakobling af afløb og genbefugtning af jorden. Den eksisterende ordning blev vurderet på baggrund af dens overensstemmelse med EU-retningslinjer for statsstøtte i landbrugs- og skovbrugssektoren og i landdistrikterne, som muliggør støtte til udvikling af visse økonomiske aktiviteter - i dette tilfælde reduktion af drivhusgasemissioner fra landbrug. Kommissionen er nu nået til den konklusion, at den supplerende finansiering, der er tildelt den eksisterende danske ordning gennem RRF, ikke ændrer den oprindelige vurdering af ordningen, hvilket fortsat er i tråd med EU's statsstøtteregler. Alle investeringer og reformer, der medfører statsstøtte i de nationale genopretningsplaner, der præsenteres i forbindelse med RRF, skal meddeles Kommissionen til forudgående godkendelse, medmindre det er omfattet af en af ​​gruppefritagelsesreglerne for statsstøtte, især den generelle gruppefritagelsesforordning (GBER) og for landbrugssektoren forordningen om gruppefritagelse for landbrug (ABER).

Kommissionen vil vurdere sådanne foranstaltninger som et prioriteret spørgsmål og har ydet vejledning og støtte til medlemsstaterne i de forberedende faser af de nationale planer for at lette den hurtige anvendelse af RRF. Samtidig sørger Kommissionen i sin beslutning for, at de gældende statsstøtteregler overholdes for at bevare lige vilkår i det indre marked og sikre, at RRF-midlerne anvendes på en måde, der minimerer konkurrencefordrejninger og fortræng ikke private investeringer.

reklame

Den ikke-fortrolige udgave af beslutningen vil kunne findes under sagsnummer SA.63890 i statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer.

reklame
Læs

CO2 emissioner

Klimahandling: Data viser CO2-emissioner fra nye biler kraftigt faldet i 2020, hvor elektriske køretøjer tredobler deres markedsandel, når nye mål anvendes

Udgivet

on

Foreløbige overvågningsdata, offentliggjort den 29. juni, viser, at den gennemsnitlige CO2 emissioner af nye biler registreret i EU, Island, Norge og Storbritannien i 2020 er faldet med 12% i forhold til 2019. Dette er langt det største årlige fald i emissioner siden CO2-standarder begyndte at gælde i 2010. Det falder sammen med fasen i strengere CO2-udledningsstandarder for biler fra 1. januar 2020. For perioden 2020-2024 har Regulering indstiller EU-flåden dækkende CO2 emissionsmål på 95 gCO2 / km for nyregistrerede biler og ved 147g CO2 / km for nyregistrerede varevogne. Hovedårsagen til dette kraftige fald i CO2 emissioner var stigningen i andelen af ​​elektriske køretøjsregistreringer, der blev tredoblet fra 3.5% i 2019 til over 11% i 2020.

På trods af det samlede marked for nye biler faldende på grund af COVID-19-pandemien steg det samlede antal registrerede elbiler i 2020 og nåede for første gang over 1 million om året. Den gennemsnitlige CO2-udledning fra nye varevogne solgt i EU, Island, Norge og Det Forenede Kongerige i 2020 faldt også lidt. De foreløbige data viser, at europæisk lovgivning om CO2-emissionsstandarder fortsat er et effektivt redskab til at reducere CO2-emissioner fra biler og varevogne, og at skiftet til elektromobilitet er i gang.

Køretøjsproducenter har tre måneder til at gennemgå dataene og kan underrette Kommissionen, hvis de mener, at der er fejl i datasættet. De endelige data, der offentliggøres i slutningen af ​​oktober 2021, vil være grundlaget for Kommissionen til at bestemme producenternes overholdelse af deres specifikke emissionsmål, og om der pålægges bøder for overskydende emissioner. Revisionen af ​​de nuværende CO2-emissionsstandarder for at tilpasse dem til EU's højere nye klimam ambitioner vil være en del af Kommissionens Fit for 55-forslag, der forventes vedtaget den 14. juli. For mere information, se her.

reklame

Læs

CO2 emissioner

Kulstoflækage: Forhindre virksomheder i at undgå emissionsregler

Udgivet

on

Europa-Parlamentet drøfter en kulstofafgift på importerede varer for at stoppe virksomheder, der bevæger sig uden for EU for at undgå emissionsstandarder, en praksis kendt som kulstoflækage. Samfund.

Da den europæiske industri kæmper for at komme sig efter Covid-19-krisen og det økonomiske pres på grund af billig import fra handelspartnere, forsøger EU at leve op til sine klimaforpligtelser, mens man holder job og produktionskæder hjemme.

Opdag hvordan EU's genopretningsplan prioriterer at skabe et bæredygtigt og klimaneutralt Europa.

reklame

En EU-kulstofafgift for at forhindre kulstoflækage

EU-bestræbelser på at reducere sit CO2050-fodaftryk under den europæiske grønne aftale og blive bæredygtigt modstandsdygtige og klimaneutrale inden XNUMX kunne undermineres af mindre klimaambitiøse lande. For at afbøde dette vil EU foreslå en mekanisme til tilpasning af kulstofgrænsen (CBAM), der anvender en kulstofafgift på import af visse varer uden for EU. MEP'erne vil fremsætte forslag under marts første plenarmøde. Hvordan ville en europæisk kulstofafgift fungere?  

  • Hvis produkter kommer fra lande med mindre ambitiøse regler end EU, opkræves afgiften, hvilket sikrer, at import ikke er billigere end det tilsvarende EU-produkt. 

I betragtning af risikoen for, at mere forurenende sektorer flytter produktionen til lande med mindre begrænsninger af drivhusgasemissioner, betragtes kulstofpriser som et væsentligt supplement til det eksisterende EU-system for kulstofkvoter, EU's emissionshandelssystem (ETS). Hvad er kulstoflækage?  

reklame
  • Kulstoflækage er forskydningen af ​​drivhusgasemissionerende industrier uden for EU for at undgå strammere standarder. Da dette simpelthen flytter problemet andetsteds, vil MEP'er undgå problemet gennem en Carbon Border Adjustment Mechanism (CBAM). 

Parlamentets mål er at bekæmpe klimaændringerne uden at bringe vores virksomheder i fare på grund af illoyal international konkurrence på grund af den manglende klimahandling i visse lande. Vi skal beskytte EU mod klimadumping og samtidig sikre, at vores virksomheder også gør den nødvendige indsats for at spille deres rolle i kampen mod klimaændringer. Yannick Jadot Lead MEP

Eksisterende foranstaltninger til prisfastsættelse af kulstof i EU

I henhold til det nuværende emissionshandelssystem (ETS), som giver økonomiske incitamenter til at reducere emissioner, skal kraftværker og industrier have tilladelse til hvert ton CO2, de producerer. Prisen på disse tilladelser er drevet af efterspørgsel og udbud. På grund af den sidste økonomiske krise er efterspørgslen efter tilladelser faldet, og deres pris er også så lav, at det afskrækker virksomheder fra at investere i grønne teknologier. For at løse dette problem, EU vil reformere ETS.

Hvad Parlamentet beder om

Den nye mekanisme skal være i overensstemmelse med Verdenshandelsorganisationens regler og tilskynde til dekarbonisering af industrier i EU og ikke-EU. Det bliver også en del af EU's fremtid industriel strategi.

Inden 2023 bør kulstofgrænsereguleringsmekanismen dække energi- og energiintensive industrisektorer, der udgør 94% af EU's industrielle emissioner og stadig modtager betydelige gratis tildelinger, ifølge MEP'er.

De sagde, at det skulle være designet med det eneste mål at forfølge klimamål og en global konkurrencevilkår og ikke bruges som et redskab til at øge protektionismen.

MEP'er støtter også Europa-Kommissionens forslag om at bruge indtægterne fra mekanismen som nye egne ressourcer for EU's budgetog bede Kommissionen om at sikre fuld gennemsigtighed med hensyn til brugen af ​​disse indtægter.

Kommissionen forventes at forelægge sit forslag om den nye mekanisme i andet kvartal af 2021.

Lær mere om EU's reaktioner på klimaændringer.

Find ud af mere 

Læs
reklame
reklame
reklame

trending