Følg os

Miljø

Miljø: 12 byer ansøge om Europas miljøhovedstad 2017

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

European_Green_Capital_Official_LogoFristen for indsendelse af poster til i Europas miljøhovedstad 2017 konkurrence cyklus has udløbet. Det følgende byer har indtastet:

 • Bursa (Tyrkiet)

 • Cascais (Portugal)

  reklame
 • Cork (Irland)

 • Essen (Tyskland)

 • 's-Hertogenbosch (Holland)

  reklame
 • Istanbul (Tyrkiet)

 • Lahti (Finland)

 • Lissabon (Portugal)

 • Nijmegen (Nederlandene)

 • Pécs (Ungarn)

 • Porto (Portugal)

 • Umeå (Sverige)

Miljøkommissær Janez Potočnik udtalte: "Den europæiske miljøhovedstad er et tegn på excellence for byer cherishing deres miljø. Vi er allerede i det ottende år af denne konkurrence, og det er glædeligt at se mange af Europas store byer, der ansøger om og igen ansøger om prisen. Vinderne til dato har givet inspirerende eksempler på, hvordan byer kan ændre sig. Jeg ønsker alle ansøgerbyer held og lykke i 2017-udgaven. ”

Den europæiske miljøhovedstad er en anerkendelse af en by på forkant med miljøvenlig byliv. Disse byer føre an i at fastsætte højere standarder i bæredygtig byudvikling, lytte til, hvad borgerne ønsker, og banebrydende innovative løsninger på miljømæssige udfordringer.

En international ekspertpanel vil udføre en detaljeret teknisk vurdering af hver post, på grundlag af 12 indikatorer, der dækker luftkvaliteten klimaændringer, afbødning og tilpasning; miljøinnovation og bæredygtig beskæftigelse; energimæssige ydeevne; grønne byområder inkorporerer bæredygtig arealanvendelse; integreret miljøforvaltning; lokal transport; natur og biodiversitet; kvaliteten af ​​det akustiske miljø; spilde produktion og forvaltning; spildevandsrensning; og vandforvaltning. Efter den tekniske evaluering, vil en række byer skal shortlistet til 2017 titel.

I juni 2015, vil de nominerede byer blive opfordret til at gøre rede for en international jury. Juryen vil vurdere deres forpligtelse til løbende miljøforbedringer, ambitionsniveauet for deres fremtidige mål, deres kommunikationsaktiviteter for borgerne, og i hvilket omfang de kunne fungere som rollemodel og fremme bedste praksis i andre europæiske byer. Ud over at være en inspiration for andre, vil den vindende byen styrke sin profil, forbedre sit ry som et sted at besøge, arbejde, spille og leve.

Vinderen vil blive offentliggjort ved en prisoverrækkelse i juni 2015 i Bristol, England, 2015 Europas miljøhovedstad.

Baggrund

Den europæiske miljøhovedstad er resultatet af et initiativ taget af byer med en grøn vision. Konceptet blev oprindeligt udtænkt på et møde i Tallinn, Estland, afholdt den 15 May 2006, på initiativ af Jüri Ratas, tidligere borgmester i Tallinn, hvor 15 europæiske byer og sammenslutningen af ​​estiske byer underskrevet en fælles aftalememorandum på etablering af en sådan tildeling.

Syv byer er blevet tildelt titlen på European Green Capital siden starten i 2010. Stockholm, Sverige vandt den konstituerende titel, efterfulgt af Hamburg, Tyskland I 2011, Vitoria-Gasteiz, Spanien i 2012 og Nantes, Frankrig i 2013. Den nuværende holder til 2014 er København, Danmark. Bristol, UK vil holde titlen for 2015 og vil videregive det til Ljubljana, Slovenien for 2016.

JUry omfatter representatives fra Europa-Kommissionen, Europa-Parlamentet, Regionsudvalget, Det Europæiske Miljøagentur, ICLEI - Local Governments for Sustainability, borgmesterpagten Office og Det Europæiske Miljøkontor.

Europa er nu en i det væsentlige bysamfund, med mere end to tredjedele of europæisk borgere bor i byerne. Mange miljømæssige udfordringer vores samfund stammer fra byområder, men det er også disse byområder, der samler det engagement og innovation er nødvendig for at løse dem.

Mere information

Internet side: www.europeangreencapital.eu
Facebook: www.facebook.com/EuropeanGreenCapitalAward
Twitter: @EU_GreenCapital
LinkedIn: European Capital Award Green

dyreforsøg

Europa-Parlamentet skal stemme om forskning, testning og uddannelse uden dyr

Udgivet

on

Enhver, der kender Ralph, en testkaninmaskot, der er udsat for Draize -øjenirritationstest i kosmetiklaboratorier og lider af blindhed, vil undre sig over, hvordan sådan grusomhed stadig er acceptabel i en tidsalder med avanceret videnskab og teknologi. Det Gem Ralph video gik viralt over hele verden og blev sandsynligvis årsagen til, at Mexico for nylig sluttede sig til stater, der forbød dyreforsøg til kosmetik. Det gjorde EU også i 2013. EU planlægger at gå endnu længere ved at vedtage en beslutning om "en koordineret aktion på EU-plan for at lette overgangen til innovation uden brug af dyr til forskning, test og uddannelse" i denne uge ( 15. september), Skriver Eli Hadzhieva.

Selvom EU tilskynder til brug af ikke-animalske metoder, såsom den nye organ-on-chip-teknologi, computersimuleringer og 3D-kulturer af menneskelige celler, viser forskning, at arkaiske metoder, såsom "50 procent dødelig dosis" dræber halvdelen af de millioner af forsøgsdyr, er stadig i vid udstrækning i brug. Desuden viser beviser i stigende grad, at nogle dyr, såsom kaniner og gnavere, er helt forskellige arter fra mennesker for at blive betragtet som pålidelige proxyer til beskyttelse af menneskers sundhed mod kemiske risici. For eksempel viste medicin, såsom thalidomid, TGN1412 eller fialuridin, rettet mod henholdsvis morgenkvalme, leukæmi og hepatitis B, sig at være helt sikkert for dyr, men kunne ikke tolereres af mennesker.

Ifølge Europa-Kommissionen øgede den europæiske kemikaliestrategi for bæredygtighed støtten til brug af ikke-animalske metoder (NAM'er) i kemikalierisikovurdering, især med flere Horizon 2020-projekter (ASPIS Cluster omfattende RISK-HUNT3R, ONTOX- og PrecisionTOX -projekter), de kommende revisioner af REACH og kosmetikforordningen, det nye projekt for det europæiske partnerskab for alternative tilgange til brug af NAM'er i risikovurdering, PARC med det formål at overgå til næste generations risikovurdering og en strategisk forsknings- og innovationsdagsorden . Den globale accept af ikke-animalske og innovative tilgange til kemikaliesikkerhed er også højt på OECD's dagsorden.

reklame

Et webinar arrangeret den 9. september af EU-ToxRisk og PATROLS, to projekter med flere interessenter finansieret af EU's H2020-program, illustrerede begrænsningerne ved de eksisterende in vitro (reagensglasforsøg) og i silico (computersimulerede eksperimenter) faredetektering systemer, mens der fremvises en ny værktøjskasse til at foretage dyrefri vurderinger af kemikalier og nanomaterialer. EU-ToxRisk-projektkoordinator Bob van der Water fra Leiden University fremhævede sin vision "at drive et paradigmeskift inden for toksikologi mod en dyrefri, mekanismebaseret integreret tilgang til kemikaliesikkerhedsvurdering" gennem en etableret NAM-værktøjskasse baseret på in vitro og in silico værktøjer og nye næste generations NAM værktøjskasse komponenter. Han understregede avancerede nye testsystemer, såsom CRISPR-baserede fluorescerende journalister i stamceller, stamcelle-afledt multi-lever-cellemodel, syge levermikrovæv og fire-organ-chip, mens han fremhævede, at NAM'er hurtigt skulle integreres i lovgivningen testrammer.

Shareen Doak, koordinator for PATROLS fra Swansea University fremhævede huller i viden om langsigtede virkninger af realistisk manipulerede nanomaterialer (ENM) eksponeringer for mennesker og sundhed, mens de demonstrerede innovative metoder, såsom ekstrinsiske ENM -egenskaber, avancerede økotoksicitetstest, heterotypiske in vitro -modeller af lunge, GIT og lever osv. "Disse metoder er skræddersyet til bedre at forstå menneskelige og miljømæssige farer og bør implementeres som en del af EU's strategi for sikker og bæredygtig design for at minimere behovet for dyreforsøg", sagde hun.

”Den største udfordring er accept og implementering af NAM’er. Standardkravene til validering er for lange, og anvendelsesområdet for NAM'er skal etableres i betragtning af nye nye teknologier ", tilføjede hun.

reklame

I en tidligere erklæring udtrykte ASPIS-klyngen støtte til Europa-Parlamentets beslutningsforslag, der betegnede det som "rettidigt at fremskynde en dyrefri overgang og opfylde EU's ambition om at lede i den næste generation til risikovurdering i Europa og på verdensplan" alle ved at byde velkommen til EU -bestræbelser ", der vil omsætte til lovgivningsmæssig og industriel praksis, der bedre vil beskytte menneskers sundhed og økosystemerne, ved at sætte os i stand til at identificere, klassificere og i sidste ende fjerne farlige stoffer fra miljøet".

Moderatoren for webinar MEP Tilly Metz (Grønne, Luxembourg), der også skygger for Europa -Parlamentets beslutning, sagde, at hun håber, at den endelige beslutning vil indeholde følgende elementer: ”Konkrete trin til afvikling af dyreforsøg, præcise køreplaner og undersøgelser, en koordineret tilgang fra EU -agenturer, såsom Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet og Det Europæiske Kemikalieagentur og hurtig implementering af nye avancerede metoder ”.

Dette giver masser af stof til eftertanke for beslutningstagere i et make-or-break-øjeblik for Ralph og hans dyr og mennesker. Det er på tide, at ordene omsættes til handling, og lovgivningsmiljøet udvikler sig i tråd med nye virkeligheder på jorden, samtidig med at de giver lovende og sikre dyrefri teknologier vejrtrækning ved at anvende en dynamisk tilgang til at acceptere og bruge dem. Dette vil ikke kun give os mulighed for at leve op til nulforureningsambitionen i Green Deal, men vil også levere "et giftfrit miljø" både for dyr og mennesker.

Læs

Klima forandring

Klimaet tikker hurtigt

Udgivet

on

De fleste er enige om, at der skal træffes hasteforanstaltninger for at tackle den voksende krise forårsaget af klimaændringer. Derfor mødes ledere fra 196 lande i Glasgow i november til en større klimakonference, kaldet COP26. Men tilpasning til klimaændringer har også en pris, skriver Nikolay Barekov, journalist og tidligere MEP.

Øget bevidsthed om økonomiske omkostninger ved ikke at træffe foranstaltninger vedrørende tilpasning til klimaændringer er en vigtig del af tilpasningspolitikken. De økonomiske omkostninger ved resultaterne af klimaændringer og omkostningerne ved ikke at træffe foranstaltninger vil være højt på dagsordenen i Glasgow.

Der er fire COP26 -mål, hvoraf det tredje er under overskriften "mobilisering af finansiering".

reklame
Nikolay Barekov, journalist og tidligere MEP.

En talsmand for COP26 fortalte dette websted: "For at nå vores mål skal udviklede lande leve op til deres løfte om at mobilisere mindst 100 mia. Dollars i klimafinansiering om året inden 2020."

Det betyder, sagde han, at internationale finansielle institutioner skal spille deres rolle og tilføje, "vi har brug for arbejde med at frigøre de billioner i privat og offentlig finansiering, der kræves for at sikre det globale netto -nul."

For at nå vores klimamål skal hver virksomhed, hvert finansielt firma, hver bank, forsikringsselskab og investor ændre sig, siger talsmanden for COP26. 

reklame

"Lande skal klare de stigende virkninger af klimaændringer på deres borgeres liv, og de har brug for finansiering til at gøre det."

Omfanget og hastigheden af ​​de nødvendige ændringer vil kræve alle former for finansiering, herunder offentlige finanser til udvikling af infrastruktur, vi har brug for for at overgå til en grønnere og mere klimaresistent økonomi og privat finansiering til at finansiere teknologi og innovation og hjælpe med at vende milliarder af offentlige penge til billioner af samlede klimainvesteringer.

Klimaanalytikere advarer om, at hvis den nuværende tendens fortsætter, vil omkostningerne ved den globale opvarmning komme med et prisskilt på næsten 1.9 billioner dollar årligt eller 1.8 procent af det amerikanske BNP om året inden 2100.

EUReporter har set på, hvad fire EU -lande, Bulgarien, Rumænien, Grækenland og Tyrkiet i øjeblikket gør - og stadig skal gøre - for at dække omkostningerne ved at tackle klimaforandringer, med andre ord at opfylde målene for mål nummer tre i COP26.

I Bulgariens tilfælde siger det, at det har brug for 33 milliarder euro for at begynde at opfylde hovedmålene for EU Green Deal i løbet af de næste 10 år. Bulgarien kan være blandt dem, der er mest berørt af dekarboniseringen af ​​EU's økonomi. Det tegner sig for 7% af det kul, der bruges i EU og 8% af arbejdspladserne i EU's kulsektor. Omkring 8,800 mennesker arbejder i kulminedrift i Bulgarien, mens de indirekte berørte anslås til over 94,000 med sociale omkostninger til omkring € 600 millioner om året.

Andre steder er det blevet anslået, at der er brug for mere end 3 milliarder euro i Bulgarien bare for at opfylde minimumskravene i EU's byspildevandsdirektiv.

For at kunne gennemføre den grønne aftale skal Bulgarien hvert år bruge 5% af landets BNP.

At flytte til Rumænien er udsigterne lige så alvorlige.

Ifølge en rapport, der blev offentliggjort i februar 2020 af Sandbag EU, kunne Rumænien næsten siges at være klar til succes i EU's kapløb mod en nul-nul økonomi i 2050. På grund af flere ændringer i økonomiens struktur efter overgangen efter 1990 , Rumænien har oplevet massive fald i emissioner, idet den er den fjerde EU -medlemsstat, der har reduceret sine emissioner hurtigst i forhold til 1990, selvom den endnu ikke er på en forudsigelig og bæredygtig bane til netto -nul i 2050.

Rapporten siger imidlertid, at Rumænien er det land i Sydøsteuropa eller Centraløsteuropa, der har nogle af de "bedst mulige betingelser" for energiomstillingen: et mangfoldigt energimiks, hvoraf næsten 50% af det allerede er drivhusgasemissioner fri, den største vindmøllepark på land i EU og et enormt VE -potentiale.

Rapportforfattere Suzana Carp og Raphael Hanoteaux tilføjer “Alligevel er Rumænien fortsat et af de brunkulsintensive lande i EU, og på trods af dens lavere andel af kul i blandingen end resten af ​​regionen er de nødvendige investeringer til energiomstilling ikke at blive undervurderet. ”

Dette, siger de, betyder, at rumænere på europæisk skala stadig betaler mere end deres europæiske kolleger for omkostningerne ved dette kulstofintensive energisystem.

Landets energiminister har anslået omkostningerne ved overgang af elsektoren inden 2030 til at være ca. for energiovergangen er ekstremt høj.

Ser man på fremtiden, foreslår rapporten, at en måde at dække omkostningerne ved dekarbonisering frem til 2030 i Rumænien kan være gennem "en smart udnyttelse" af ETS (emissionshandelsordning).

Et EU -land, der allerede er alvorligt påvirket af klimaændringer, er Grækenland, som forventes at få endnu flere negative virkninger i fremtiden. Som anerkendelse af dette faktum har Grækenlands Bank været en af ​​de første centralbanker på verdensplan, der aktivt engagerede sig i spørgsmålet om klimaændringer og investerede betydeligt i klimaforskning.

Det siger, at klimaændringer ser ud til at være en stor trussel, da virkningen på næsten alle sektorer i den nationale økonomi "forventes at være negativ."

I erkendelse af betydningen af ​​økonomisk politik har banken frigivet "The Economics of Climate Change", som giver en omfattende, topmoderne gennemgang af økonomien i klimaændringer.

Yiannis Stournaras, guvernør i Grækenlands Bank, bemærker, at Athen var den første by i Grækenland, der udviklede en integreret klimahandlingsplan for både afbødning og tilpasning, efter eksemplet fra andre megastæder rundt om i verden.

Michael Berkowitz, formand for The Rockefeller Foundation's '100 Resilient Cities' sagde, at Athen -planen er et vigtigt skridt i byens "rejse for at opbygge modstandskraft i lyset af de utallige udfordringer i det 21. århundrede".

”Klimatilpasning er en afgørende del af byens modstandsdygtighed, og vi er glade for at se dette imponerende skridt fra byen og vores partnere. Vi ser frem til at samarbejde om at realisere målene med denne plan. ”

Et andet land, der er hårdt ramt af den globale opvarmning i år, er Tyrkiet, og Erdogan Bayraktar, miljø- og urbaniseringsminister, advarer Tyrkiet om at blive et af de mest påvirkede Middelhavslande, ikke mindst fordi det er et landbrugsland, og dets vandressourcer falder hurtigt. ”

Da turisme er vigtig for dens indkomst, siger han "det er en forpligtelse for os at tillægge den nødvendige betydning for tilpasningsstudier".


Ifølge klimaeksperter har Tyrkiet lider af global opvarmning siden 1970'erne, men siden 1994 steg de gennemsnitlige, højeste dagstemperaturer, selv de højeste nattemperaturer.

Men dens bestræbelser på at tackle problemerne ses i øjeblikket at blive ødelagt af konfliktfyldende myndigheder inden for planlægning af arealanvendelse, konflikter mellem love, økosystemers bæredygtighed og forsikringsordninger, der ikke afspejler tilstrækkeligt risici for klimaændringer.

Tyrkiets tilpasningsstrategi og handlingsplan opfordrer til indirekte økonomiske politikker for tilpasning til klimaændringer og støttemekanismer.

Planen advarer om, at "I Tyrkiet, for at tilpasse sig virkningerne af klimaforandringerne, foretages der ikke omkostningsfordele vedrørende tilpasning på nationalt, regionalt eller sektorielt plan endnu."

I de senere år er en række projekter, der sigter mod tilpasning til klimaændringer, blevet støttet af FN og dets datterselskaber for at yde teknisk bistand og Tyrkiets aktier i Clean Technology Fund25.

Men planen siger, at midler i øjeblikket afsat til videnskabelig forskning og F & U -aktiviteter i tilpasningsaktiviteter til klimaændringer "ikke er tilstrækkelige".

Der står: ”Der har ikke været forskning for at gennemføre konsekvensanalyser af klimaforandringer af de klimabaserede sektorer (landbrug, industri, turisme osv.) Og bestemmelse af tilpasningsomkostninger.

"Det er af stor betydning at bygge information om omkostninger og finansiering af klimatilpasning og at evaluere køreplanen om disse spørgsmål mere omfattende."

Tyrkiet er af den opfattelse, at midler til tilpasning bør ydes på grundlag af visse kriterier, herunder sårbarhed over for de negative virkninger af klimaændringer.

Generering af "nye, tilstrækkelige, forudsigelige og bæredygtige" finansielle ressourcer bør være baseret på principperne om "lighed" og "fælles, men differentieret ansvar".

Tyrkiet har også opfordret til en international, multi-valgfri forsikringsmekanisme til at kompensere for tab og skader, der opstår som følge af klimaforandrede ekstreme hændelser som tørke, oversvømmelser, frost og jordskred.

Så med uret tikkende hurtigt i op til den globale begivenhed i Skotland, er det klart, at hvert af disse fire lande stadig har arbejde at gøre for at tackle de enorme omkostninger, der er forbundet med at bekæmpe global opvarmning.

Nikolay Barekov er politisk journalist og tv -præsentant, tidligere administrerende direktør for TV7 Bulgarien og tidligere MEP for Bulgarien og tidligere næstformand for ECR -gruppen i Europa -Parlamentet.

Læs

Miljø

Tillykke til Tallinn, Valongo og Winterswijk, de nye vindere af European Green City -priser

Udgivet

on

European Green Capital 2023 Award går til den estiske by Tallinn. Titlen på European Green Leaf 2022 gik i fællesskab til den portugisiske by Valongo og Winterswijk i Holland.  

Under ceremonien fremhævede kommissær for miljø, oceaner og fiskeri Virginijus Sinkevičius byernes afgørende rolle for at kæmpe for de grønne overgangsmål for European Green Deal. Kommissær Sinkevičius sagde:

”Byerne Tallinn, Valongo og Winterswijk har vist engagement og konkrete handlinger for at skabe sundere, bedre og grønnere steder for deres borgere. På trods af endnu et år under Covid-19-begrænsninger er ambitionerne om en grøn omstilling fortsat høje. Vinderne i år har overbevist os om deres evne til at gå den ekstra mil for bæredygtighed og gå foran i at skabe byer, der er egnede til livet. ” 

reklame

Tallinn får en finansiel præmie på € 600,000. Prisen vil bidrage til at støtte den vindende by i gennemførelsen af ​​initiativer og foranstaltninger til forbedring af byens miljømæssige bæredygtighed som en del af den vindende bys europæiske grønne hovedstad år 2023. European Green Leaf 2022 -vindere Valongo og Winterswijk vil hver modtage en økonomisk pris på € 200,000 .

Tallinn imponerede den internationale jury med deres systemiske tilgang til grøn styring og sammenkoblede strategiske mål, som afspejler ambitionerne i den europæiske grønne aftale. Som en af ​​de bedst bevarede middelalderbyer i Europa og på UNESCOs verdensarvsliste er Tallinn præget af en mangfoldig og mosaisk karakter af sine landskaber og samfund, som også fungerer som levesteder for sjældne arter.

Tallinn vil lede det nyligt lancerede netværk af 19 europæiske byer, der har til formål at implementere FN's mål for bæredygtig udvikling på lokalt plan, med fokus på blandt andet fattigdomsudryddelse, ligestilling mellem kønnene, rent vand, klimaændringer, bæredygtige byer og energibæredygtighed, økonomisk vækst og beskæftigelse.

reklame

Den portugisiske by Valongo har overbevist juryen om, at den tackler miljøspørgsmål. Det prioriterer borgernes engagement og viser et stærkt politisk engagement. Byen fokuserer på naturområder, da næsten 60% af deres kommune er dækket af skov. Da de fleste af disse områder er privatejede, gør det det endnu mere udfordrende at gennemføre offentlig politik. Juryen værdsatte også de forskellige måder byen tilbyder støtte til lavindkomstborgere i overgangen til bæredygtighed samt Valongos tætte samarbejde med nabobyer for at bevare den omgivende natur.

Juryen var imponeret over at se den hollandske by Winterswijk blive præsenteret for juryen af ​​dens indbyggere, der er kernen i byens bæredygtighedsstrategi. Deres præsentation overbeviste juryen om, at Winterswijk virkelig er forpligtet til at få en grøn omstilling til at ske på stedet. Denne lille by i Holland, med 30 000 indbyggere, slog over sin vægt og fremlagde avancerede initiativer til at drive den økologiske overgang. Blandt dem energitabellerne, der samler lokale interessenter for at hjælpe med at styre den lokale energiomstilling eller en revolverende fond for borgerne til at øge energieffektiviteten i deres hjem. Byen er nybegynder i europæiske projekter, men tøver ikke med at blive en forkæmper for grønne løsninger, der kan inspirere andre.

I alt 30 byer konkurrerede om disse priser. Et internationalt ekspertpanel vurderede hver ansøgning og listede ti finalistbyer. Finalisterne blev interviewet af en international jury bestående af repræsentanter fra Europa -Kommissionen, Regionsudvalget, Borgmesterpagten, European Environmental Agency, European Environment Bureau, Eurocities og ICLEI.

Baggrund

European Green Capital Award blev lanceret af Europa -Kommissionen for at tilskynde byer til at blive grønnere og renere og derved forbedre livskvaliteten for deres borgere. Med 75% af Den Europæiske Unions befolkning, der bor i byer og med bybefolkningen forventet at stige endnu, spiller byerne en ledende rolle i den sociale, miljømæssige og økonomiske transformation, der er iværksat af den europæiske grønne aftale, der går foran med et godt eksempel og inspirerer og motiverer andre at deltage.

European Green Capital Award (EGCA) overrækkes til en by med mere end 100 000 indbyggere, der er villige til at deltage i reelle forandringer. European Green Leaf Award (EGLA) blev oprettet for at anerkende miljøindsatsen og resultaterne i mindre byer (20 000 - 100 000 indbyggere).

Hvert år vurderer et panel af uafhængige by -bæredygtighedseksperter de konkurrerende byers præstationer i forhold til 12 miljøindikatorer og udvælger finalister.

Til dato har 13 byer fået titlen European Green Capital: Stockholm, Sverige, vandt indledende titel efterfulgt af Hamburg, Tyskland (2011); Vitoria-Gasteiz, Spanien (2012); Nantes, Frankrig (2013); København, Danmark (2014); Bristol, Storbritannien (2015); Ljubljana, Slovenien (2016); Essen, Tyskland (2017); Nijmegen, Holland (2018); Oslo, Norge (2019); Lissabon, Portugal (2020) og Lahti, Finland (2021). Grenoble vandt titlen for 2022.

Ved siden af ​​har 11 byer fået titlen European Green Leaf: Mollet del Vallès, Spanien (2015); Torres Vedras, Portugal (2015); Galway, Irland (2017); Leuven, Belgien (2018); Växjö, Sverige (2018); Cornellà de Llobregat, Spanien (2019); Horst aan de Maas, Holland (2019); Limerick, Irland (2020); Mechelen, Belgien (2020). Grabovo, Bulgarien og Lappeenranta, Finland deler titlen for 2021.

Med hver konkurrencecyklus går vindere og finalister sammen og udvider den europæiske grønne hovedstad og grønne blade. Under ledelse af Europa -Kommissionen og i tæt samarbejde med vinderne af det løbende år deler disse stadigt voksende netværk af europæiske byer viden og ekspertise og inspirerer andre byer til at følge i deres fodspor. 

Læs
reklame
reklame
reklame

trending