Følg os

Energimarked

Vedvarende energi: En mere ambitiøst mål er nødvendig for 2030

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

table-rock-dæmning-405x304EU 's vedvarende industri opfordrer EU' s politikere til at vise større ambitioner for vedvarende energi i den fremtidige EU - klima - og energipolitik og i handlingsplanen for at tackle energikrisen. Mere end 140 deltagere deltog i konferencen "redning af Europa fra energiafhængighed: vedvarende energis rolle" arrangeret af EU's industri for vedvarende energi mandag den 22. september, som samlede repræsentanter fra EU-institutioner samt energieksperter fra IEA og vedvarende energi sektor.

En måned forud for Det Europæiske Råd, som forventes at vedtage en officiel holdning til Kommissionens forslag til fremtidig EU-klima- og energipolitik, har AEBIOM, EGEC, ESHA, ESTELA, ESTIF og EUREC sendt en klar besked til EU-institutionerne: Kommissionens vision fra 2030 afspejler ikke potentialet i forskellige muligheder for vedvarende energi, hvad enten det er vedvarende opvarmning og afkøling eller afsendt vedvarende elektricitet. De bifaldt Europa-Kommissionens valgte præsident Jean-Claude Juncker's ambition om at skabe "en Europas energiunion for at blive verdens førende inden for vedvarende energi".

Den energiforsyningssikkerhed krise, som EU står over for i dag, gør behovet for at styrke udviklingen af ​​vedvarende energikilder presserende. Kombineret med energieffektivitetsforanstaltninger, de repræsenterer den eneste bæredygtige måde at øge EU energi uafhængighed, bekæmpe klimaændringer og styrke vores økonomi. Det kræver blandt andet, en ambitiøs EU-mål for vedvarende energi fordelt i de nationale juridisk bindende mål blandt medlemslandene.

reklame

"I deres kommende beslutning i oktober er det vigtigt, at medlemsstaterne betragter vedvarende energi som en beklagelig mulighed for det fremtidige EU-energimiks, herunder at mindske vores energiafhængighed, "sagde EGEC-præsident Burkhard Sanner." Kommissionens forslag fra 2030 om en reduktion på 40% mål for drivhusgasemissioner og et mål på 27% for vedvarende energi svarer blot til 'business-as-usual'. RES-målet skal revideres opad,"tilføjede han." For at det bindende EU-mål for vedvarende energi skal have en effekt, skal bindende nationale mål defineres. Vi tvivler på, at nationale frivillige mål ville levere," tilføjede AEBIOMs generalsekretær Jean-Marc Jossart.

"Udformningen af ​​fremtidens energisystem skal fokusere på forbrugeren, hvilket gør dem til en del af løsningen", sagde Pedro Dias, generalsekretær Estif. "I denne særlige sammenhæng kan vedvarende varmeteknologi tilbyde mere stabile og overkommelige muligheder for husholdninger og industri, samtidig med at lokale investeringer og jobskabelse fremmes" tilføjede han. Kommissionens forslag også genkender ikke tilstrækkeligt potentiale Afsendte vedvarende energikilder i elsektoren. "Mens alle teknologier til vedvarende energi har en vigtig og supplerende rolle for at sikre en overgang til et bæredygtigt energisystem, kan koncentreret solvarme og geotermisk energi samt biomasse og vandkraft lette integrationen af ​​variable kilder, "sagde Marcel Bial, generalsekretær for ESTELA Den europæiske vedvarende industri opfordrer EU-beslutningstagerne til at tage resultaterne af denne konference til efterretning som vigtige input til deres fremtidige beslutninger.

AEBIOM er den europæiske sammenslutning, der repræsenterer bioenergi i Europa. Hovedformålet med AEBIOM er at udvikle markedet for bæredygtig bioenergi såsom bioheat, elektricitet fra biomasse og biobrændstoffer (herunder biogas).

reklame

EUREC er den førende sammenslutning af forskningscentre og universiteter er aktive inden for vedvarende energi. Formålet med foreningen er at fremme og støtte udviklingen af ​​innovative teknologier og menneskelige ressourcer til at gøre det muligt for en hurtig overgang til et bæredygtigt energisystem.

Estif Er den europæiske solterminalfederation, der repræsenterer hele værdikæden af ​​solvarme fra forskning og testning til producenter og serviceudbydere

ESHA (Den europæiske småvandsforening) repræsenterer vandkraftens interesse ved at fremme vandkraftens fordele og muligheder på EU-plan.

ESTELA er den europæiske solvarmeelektricitet Association repræsenterer branchen for solvarmeelektricitet (koncentreret solenergi) fra industrivirksomheder til forskningsinstitutioner i Europa og MENA-regionen.

EGEC Den Europæiske Geotermi Råd er talerør for den geotermiske sektor i Europa, der repræsenterer medlemmer fra 28 europæiske lande, herunder private virksomheder, nationale sammenslutninger, konsulenter, forskningscentre, geologiske undersøgelser, og offentlige myndigheder.

Energi

Statsstøtte: Kommissionen godkender 37.4 mio. EUR til opførelse af et højeffektiv kraftvarmeanlæg på øen Reunion i Frankrig

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har godkendt investeringsstøtte på 37.4 mio. EUR i henhold til EU's statsstøtteregler til opførelse af et højtydende kraftvarmeværk på Reunion Island i Frankrig. Denne installation vil producere varme med behandling af affald og elektricitet til mere end 10,000 boliger. Installationen er planlagt til at blive taget i brug i andet kvartal af 2023. Modtageren af ​​støtten er Mixed Syndicate of Waste Treatment of the South and West Microregions of Réunion, 'ILEVA'.

Dette projekt sigter mod at fremme højeffektiv kraft- og kraftproduktion på Reunion Island, da produktionen af ​​disse kraftvarmefaciliteter tillader primære energibesparelser i forhold til separat produktion. af varme og elektricitet. Dette projekt vil også øge genanvendelsesgraden ved samtidig at reducere kommunalt affald på lossepladser. Kommissionen har undersøgt foranstaltningen mod EU's statsstøtteregler, især retningslinjerne for statsstøtte til miljøbeskyttelse og energi fra 2014.

Kommissionen mente, at foranstaltningen er nødvendig, da projektet ikke ville være rentabelt uden den ydede støtte og forholdsmæssig, da støtteintensiteten vil overholde grænsen for de tilladte omkostninger. Kommissionen har konkluderet, at ordningen vil støtte produktion af elektricitet fra højeffektiv kraftvarmeproduktion i overensstemmelse med EU's energi- og klimamål under den europæiske grønne aftale uden unødigt at fordreje konkurrencen på det indre marked. På dette grundlag konkluderede Kommissionen, at foranstaltningen er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler. Den ikke-fortrolige version af afgørelsen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummer SA.60115 i statsstøtteregistret på Kommissionens konkurrencewebsted, når eventuelle fortrolighedsproblemer er løst.

reklame

Læs

Energi

NaturaSì og Aspiag Service deltager i SUPER-HEERO, et europæisk projekt for at øge energieffektiviteten i supermarkeder

Udgivet

on

Supermarkederne NaturaSì og Aspiag Service i Padua, Italien, har bekræftet deres deltagelse som pilotenheder i SUPER-HEERO, et europæisk projekt finansieret under Horizon 2020-forsknings- og innovationsprogrammet, der sigter mod at øge energieffektivitetsinvesteringerne i små og mellemstore supermarkeder. To forskellige butikker er allerede blevet identificeret til at installere smarte målere og vurdere energiforbruget i lyset af planlægning af energieffektivitet og teknologiske eftermonteringsforanstaltninger. De smarte målere leveres og installeres gratis og forbliver supermarkedets ejendom ved projektets afslutning.

Desuden vil pilotenhederne blive introduceret til en række innovative finansielle ordninger, loyalitetsprogrammer og kundebelønninger, hvorigennem de kunne finansiere de nødvendige energieffektivitetsforanstaltninger. Sidst, men ikke mindst, vil supermarkederne blive inkluderet i en række opsøgende og kommunikationsaktiviteter såvel som i en gratis reklamekampagne, der vil styrke deres positionering på både nationalt og EU-niveau. Investeringer i energieffektivitet er vigtige for miljøet og bekvemme for forventede retur- og tilbagebetalingstider. I detailsektoren er det dog stadig vanskeligt at tiltrække privat finansiering for at styrke energiomstillingsprocessen i stor skala, og supermarkeder er et godt eksempel på dette. Af de samlede driftsomkostninger for et supermarked kan energi udgøre mellem 10% og 15%, hvilket er enormt for en virksomhed, der opererer med stramme marginer.

SUPER-HEERO sigter mod at tilvejebringe en replikerbar finansiel ordning for energieffektivitetsinvesteringer i små og mellemstore supermarkeder baseret på tre metoder:
• Borgerfinansiering gennem crowdfunding, samarbejdsordninger og gamification-strategier bygger på loyalitetsprogrammer.
• Strategiske partnerskaber med ESCO'er og forsyningsselskaber, der økonomisk understøtter investeringer i energieffektivitet. Dette er baseret på fordelene ved at engagere en stor base af energiforbrugere gennem et supermarkeds samarbejdsprogram.
• Engagement af teknologileverandører i præstationsbaserede ordninger, der giver dem mulighed for at drage fordel af deres produkter og teknologier. Dette opnås gennem innovativ cirkulær forretning som leasing og teknologi som en tjeneste for at gøre teknologien mere overkommelig og tilgængelig for supermarkeder og lignende virksomheder.

reklame

Med disse metoder giver SUPER-HEERO et instrument for supermarkeder til at få adgang til den meget tiltrængte finansiering, der giver mulighed for implementering af energieffektivitetsstrategier, hvilket frigør potentielle energibesparelser på over 40%. Dette vil igen generere økonomiske, sociale og miljømæssige gevinster. Om SUPER-HEERO SUPER-HEERO-projektet, der startede i juni 2020, sigter mod at udløse investeringer i energieffektivitet i supermarkeder gennem involvering af interessenter og lokalsamfund.

Projektets tilgang er baseret på tre hovedinstrumenter: konstruerede Energy Performance Contracts (EPC), produktservicemodeller for teknologiudbyders engagement og samfundsbaserede crowdfunding- og samarbejdsinitiativer. Nyheden ved dette initiativ bygger på det innovative koncept, at det udnytter kundeloyalitetsprogrammer, hvilket giver en ny måde for supermarkedoperatører og deres kunder at arbejde sammen om energieffektivitet.

reklame
Læs

Energi

Nigerias olie- og gassektorreform er blevet lov

Udgivet

on

Sidste uge vedtog begge kamre i Nigerias parlament den længe ventede lov om olieindustri (PIB), som vil træde i lov, når den først modtager præsidentvalg, som forventes at følge i de kommende uger. En betydelig reform af olie- og gassektoren har været under overvejelse i godt over et årti, og det nye lovforslag indeholder vigtige bestemmelser for at generere tiltrængt investeringer og genoplive Nigerias energisektor, skriver Colin Stevens.

Reformens hastende karakter har aldrig været større som et resultat af Nigerias afhængighed af olie- og gassektoren for valutaindtægter og offentlige indtægter (henholdsvis 90% og 60%). Da investeringer i den private sektor globalt i stigende grad kanaliseres til renere energikilder, skrumpes puljen af ​​tilgængelige investeringer sammen med den globale pandemi. For at et land som Nigeria, der har de næststørste oliereserver på kontinentet, skal gå over fra fossile brændstoffer er der dog behov for betydelige investeringer for at støtte udviklingen af ​​infrastruktur og menneskelig kapital.

Den nuværende administrations forpligtelse til at reformere

reklame

Som et resultat har præsident Muhammadu Buharis administration gjort vedtagelsen af ​​dette lovforslag til en nøgleprioritet i dette begreb, der adresserer vejspærringerne, som ifølge en KPMG-rapport, har tidligere forhindret, at det blev vedtaget i 2008, 2012 og 2018. Det nuværende lovforslag søger at indføre ændringer i royalty-ordninger og skattemæssige betingelser for at berolige udenlandske olieproducenter samt imødegå bekymringerne i de samfund, hvor olie udvindes. Udenlandske olieproducenter som Chevron, ENI, Total og ExxonMobil har alle tilstandd at investeringer i milliarder af dollars er blevet holdt tilbage på grund af den langsomme fremgang i regningen, hvilket giver lokale interessenter tillid til, at gennemførelsen af ​​regningen vil føre til en bølge af investeringer.

En anden vigtig vejspærring, som den nuværende administration har formået at navigere over, var holdningen fra værtssamfund, der tidligere var sidelinjeret under processen og forsøgte at blokere lovens passage. Petroleum Host Community Development (PHCD) forsøger at imødegå deres bekymringer ved at give direkte sociale og økonomiske fordele ved petroleumsoperationer til værtssamfund og skabe en ramme til støtte for vedvarende udvikling via oprettelse af en tillid, gennem hvilken samfund vil kræve en 3 % andel af regional olieformue genereret gennem produktion.

Regeringsreformer

reklame

Behovet for regeringsreformer er også ofte blevet nævnt som en hindring for indre investeringer i sektoren. I henhold til det nye lovforslag vil det eksisterende nigerianske National Petroleum Corporation (NNPC) overgå fra et statsejet til et aktieselskab, hvilket giver større gennemsigtighed og effektivitet. Formel segmentering af industrien i opstrøms- og mellem- og nedstrømsektoren med separate regulatorer vil også give mulighed for klarere tilsyn. Lovens godkendelse er blevet hilst velkommen af ​​landets Center for Transparency Advocacy, som kaldet det “et positivt skridt” i retning af en reformeret energiindustri.

Forbereder sig på energiomstillingen

Inden lovforslaget blev godkendt, opfordrede kommentatorer til flere bestemmelser, der udtrykkeligt adresserer klimaproblemer og baner vejen for diversificering i bæredygtig energiproduktion. Miljøbestemmelser, herunder oprettelse af saneringsfonde og krav til miljøledelsesplaner, er positive skridt, men de opfylder kun og overstiger ikke de grundlæggende internationale standarder og er derfor ikke set som tilstrækkelig ambitiøs.

Der er dog et klart potentiale for Petroleum Investment Bill til at generere betydelige offentlige indtægter, som derefter kan investeres i sektoren for vedvarende energi. Initiativer som regeringens solenergiplan, der vil se 2.3 billioner naira (ca. 4.7 mia. €) af COVIDs økonomiske genopretningsfond dedikeret til installation af fem millioner solsystemer, viser en vilje til at investere i lavemissionsenergiproduktion.

Resultatet af disse reformer, som i vid udstrækning svarer på den store kritik, der er rettet mod Nigerias olie- og gassektor i de seneste årtier, er øget klarhed for potentielle investorer. Når det kombineres med åbningen af ​​den globale økonomi og en bredere forpligtelse til investering i infrastruktur og bæredygtige energiinitiativer, er afslutningen af ​​PIB et godt bud for Nigeria.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending